ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1
αεκ πανιωνιος

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή κι έμεινε στο 1-1 με τον ΠΓΣΣ, αλλά μείωσε στον 1 βαθμό ενόψει πλέι οφ (video)

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν ιδανικά με χαμένες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά αλλά «εξαφανίστηκαν» από το γήπεδο μετά το 30ο λεπτό. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε το… χάος στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα στο 40’ όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν «βόλτα» στην περιοχή της Ένωσης.
Παρά την κακή εμφάνιση στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-1 αλλά ο Κύρκος αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Καφέ από τον Μπέλιτς έδειξε κάρτα (!) στον αρχηγό της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους στο γήπεδο. Η ΑΕΚ έψαχνε με τον πλέον άναρχο τρόπο την ισοφάριση και εν τέλει αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις από τον εξαφανισμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή Σκόκο.

To θετικό για την ΑΕΚ είναι πως το γκολ του Σκόκο στο 93’ και οι γκέλες των ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ έφτιαξαν την ειδική βαθμολογία στα πλέι οφ ως εξής: Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν 2 βαθμούς και η ΑΕΚ 1.

Αυτό είναι ιδανικό για την Ένωση αρκεί να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και να παίξει την μπάλα που έπαιξε στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου. Αν το κάνει τότε η δεύτερη θέση είναι στο χέρι της.

Διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική υπέστη ο Ρότζερ Γκερέιρο στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Επίσης, ο Σάνελ Γιάχιτς αποχώρησε με μια κάκωση στο αριστερό χέρι και ο Ράφικ Τζιμπούρ με μια κάκωση στον αριστερό ώμο. Η κατάσταση των τριών ποδοσφαιριστών θα επανεκτιμηθεί αύριο. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.
Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Γκέντσογλου (70΄ Γκερέιρο), Λεονάρντο (63΄ Νέμεθ), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο (78΄ Χέρσι)

Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα (87΄ Γουέλινγκτον), Ομο, Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (77΄ Νικολάου), Γουνδουλάκης (71΄ Σκούφαλης), Σιόβας, Τσότσαλιτς

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Γιάχιτς, Μανωλάς - Λάτκα, Ριέρα, Γουνδουλάκης, Μανιάτης
Κόκκινη: Ριέρα (87', 2η κίτρινη)

Με μια ματιά
Ο καιρός στο ΟΑΚΑ ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο και τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειχναν πως όσοι προτίμησαν το Ολυμπιακό Στάδιο για την διασκέδαση τους έκαναν την καλύτερη επιλογή. Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε γρήγορα τον Πανιώνιο στα καρέ του.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 11ο λεπτό με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να μην σημαδεύει σωστά μέσα από την περιοχή. Ο Αργεντινός έκανε πολύ σωστά το κοντρόλ με το στήθος, έκανε γρήγορα το σουτ προλαβαίνοντας την έξοδο του Μπέλιτς αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο αλλά ένα λάθος του Παντελή Καφέ παραλίγο να βάλει τον Πανιώνιο στη θέση του οδηγού. Ο αρχηγός έχασε την μπάλα στην μεσαία γραμμή και ο Ριέρα βγήκε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η απάντηση των κιτρινόμαυρων ήταν άμεση, με τον Λεονάρντο να κάνει την παράλληλη σέντρα και τον Τζιμπούρ να είναι άτυχος στο τακουνάκι που έκανε μέσα από την περιοχή αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Αυτή η φάση στο 17ο λεπτό ήταν και η τελευταία της ΑΕΚ πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση. Αρχικά, οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έβλεπε το… κακό να έρχεται αλλά δεν μπόρεσε να συμμορφώσει τους παίκτες του. Η συνοχή που έδειξαν στο προηγούμενο παιχνίδι είχε πάει… περίπατο και μετά το 30’ το σκηνικό που είχε στηθεί ήταν κομμένο και ραμμένο στα μετρά του Πανιωνίου.

Στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν το ματς και τους γηπεδούχους να κάνουν πολλά λάθη. Απόρροια αυτών ήταν η φάση του 40ου λεπτού, όταν ο Κουμορτζί με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, άνοιξε λίγο τη μπάλα αλλά εκεί βρέθηκε ο Γουνδουλάκης, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα τον Αραμπατζή και «έγραψε» το 0-1.

Παρά την κακή εμφάνιση στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ 1-1 αλλά ο Κύρκος αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Καφέ από τον Μπέλιτς έδειξε κάρτα (!) στον αρχηγό της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του διαιτητή…

Ο Δημητριάδης που παρακολουθούσε από την εξέδρα το παιχνίδι (δίπλα στον Μελισσανίδη) κατέβηκε στο γήπεδο και διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι όταν τελείωσε το ημίχρονο αλλά τίποτα δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει.

Θα περίμενε κανείς πως η ανάπαυλα του ημιχρόνου θα έκανε καλό στην ΑΕΚ αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντί γι αυτό οι γραμμές απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, ο κόσμος δυσανασχετούσε με την αλλαγή του Λεονάρντο με τον Νέμεθ και ο Πανιώνιος έχανε ευκαιρίες για να σφραγίσει τη νίκη.

Κι ενώ η Ένωση γινόταν όλο και πιο νευρική όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι στέκονταν σωστά στον αγωνιστικό χώρο και διατηρούσαν τον έλεγχο του ματς.

Στο 50΄ ο Γουνδουλάκης είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (και τα προσωπικά του), όμως το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυνόμενο κι ενώ ο Αραμπατζής ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 65΄ μάλιστα είχαν ακόμη μία ευκαιρία, με το σουτ του Τσότσαλιτς που πέρασε μόλις άουτ, για να φτάσουμε στη μεγάλη ευκαιρία της Ενωσης στο 83΄, όταν ο Σκόκο έκανε τη σέντρα, ο Νέμεθ έβαλε το πόδι και έκανε την κοντινή προβολή, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν μόνο επίθεση αλλά με… άναρχο τρόπο ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 87΄ ο Ριέρα είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ισοφάριση, με τον Σκόκο να εκτελεί εξαιρετικά ένα φάουλ από απόσταση 30μ. και να νικάει τον Μπέλιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο Αργεντινός ήταν κακός αλλά έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι, σήμα κατατεθέν των μεγάλων παικτών.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς: " Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Από τη δική μας πλευρά ήταν ένα μέτριο ματς. Δεν ξεκινήσαμε όπως θα ήθελα, αλλά όχι και τόσο άσχημα. Δεν πιστέψαμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γι' αυτό και το πληρώσαμε με αυτή την εικόνα. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ πριν τον αντίπαλο, αλλά το δεχθήκαμε. Και στο δεύτερο ημίχρονο βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Είχαμε μακριά τις γραμμές τη μία από την άλλη και είχαμε και παίκτες που πρώτη φορά σήμερα δεν μάρκαραν καθόλου. Πάλι καλά που ισοφαρίσαμε στο τέλος. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν καλό και για τον Πανιώνιο και για μας. O Λεονάρντο δεν ζήτησε αλλαγή. Απλώς αποφάσισα να τον αλλάξω για το λόγο ότι ήθελα να υπάρχει ένας πιο δυνατός παίκτης μέσα στο γήπεδο με τη μπάλα. Έλεγα ότι με τον Νέμεθ μπροστά θα ήμασταν πιο δυνατοί. Δεν είναι κάθε φορά που κάνεις αλλαγή ότι ήταν άσχημος αυτός που βγαίνει. Παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα".

Γιώργος Παράσχος: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Από το πρώτο λεπτό ήμασταν καλύτεροι. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε. Το πρόβλημα που είχαμε από την αρχή είναι στην τελική προσπάθεια. Βγαίνουμε οργανωμένα μπροστά, αλλά δεν είχαμε την τελική φάση. Θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις αν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες. Δεν το καταφέραμε και δεχθήκαμε ένα γκολ στο 93'. Κρατάμε την εμφάνιση που κάναμε σήμερα, απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα που με λίγες προσθήκες μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα".
Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός απέδειξε πως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία, όπως και το μαγικό αριστερό του πόδι.

Ο Κώστας Μανωλάς έδειξε πως ακόμα και σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα παραπαίει μπορεί να σταθεί όρθιος. Στο 2ο ημίχρονο μάλιστα ήταν αυτός που προσπάθησε να βγάλει τις κάθετες (!) για την ισοφάριση.

Ο Πανιώνιος ήρθε στο ΟΑΚΑ χωρίς διάθεση να κλειστεί και δικαιώθηκε από την επιλογή του.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση της ΑΕΚ μετά το 25-30ο λεπτό. Οι κιτρινόμαυροι μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα έδειξαν να απογοητεύονται και να… εξαφανίζονται. Πολλά λάθη, μηδέν τακτική και σχεδόν καθόλου πάθος.
To video του αγώνα...
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
Μπέλιτς, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Τσότσαλιτς
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Αραμπατζής, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γκέντζογλου, Λεονάρντο, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Η ΑΕΚ πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και παίζει στο μισό γήπεδο τον Πανιώνιο.
10' Σχόλιο
Ισορρόπησε ο Πανιώνιος. Ανοιχτό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.
11' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο στόπαρε την μπάλα με το στήθος μέσα στην περιοχή πρόλαβε κι έκανε το σουτ πριν την έξοδο του Μπέλιτς αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πανιωνίου.
13' Φάουλ ΑΕΚ Λεονάρντο
Ο Λεονάρντο εκτέλεσε απ ευθείας το φάουλ από μακρινή απόσταση αλλά ο Μπέλιτς έδιωξε σε κόρνερ.
15' Σουτ Πανιώνιος Ριέρα
Ένα λάθος του Καφέ στην μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να βγει στην αντεπίθεση με τον Ριέρα να κάνει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Αραμπατζή.
17' Δοκάρι ΑΕΚ Τζιμπούρ
Ο Τζιμπούρ έκανε το τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και έπειτα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπέλιτς.
17' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Τζιμπούρ
26' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Λάτκα
30' Φάουλ Πανιώνιος Κούκετς
Φάουλ του Κούκετς από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή
40' Γκολ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Η ΑΕΚ χαλάρωσε πάρα πολύ και ο Πανιώνιος έκανε εύκολα το 0-1. Ο Κουμορτζί μπήκε μέσα στην περιοχή από τον άξονα, άνοιξε το κοντρόλ αλλά ο Γουνδουλάκης που παρακολουθούσε τη φάση έκανε με τη μία το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
44' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Γιάχιτς
Γιάχιτς
45' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Καφές
Ο Καφές ανατράπηκε από τον Μπέλιτς μέσα στην περιοχή αλλά αντί για πέναλτι ο διαιτητής έδειξε κίτρινη για θέατρο στον αρχηγό της ΑΕΚ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Σουτ ΑΕΚ Γιάχιτς
Ο Γιάχιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή με αρκετό χώρο αλλά καθυστέρησε να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα να προλάβει η άμυνα του Πανιωνίου να το κοντράρει.
50' Ακυρωθέν γκολ Πανιώνιος Κομουρτζί
Ο Κομουρτζί σκόραρε μετά από σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ αλλά ήταν σε θέση οφ σάιντ και σωστά το γκολ ακυρώθηκε.
51' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Ριέρα
63' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Νέμεθ στη θέση του Λεονάρντο.
63' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Γουνδουλάκης
65' Σουτ Πανιώνιος Τσότσλιτς
Ο Τσότσλιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή.
70' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Γκερέιρο στη θέση του Γκέντσογλου
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Γουνδουλάκη.
77' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος
Ο Νικολάου στη θέση του Κούκετς
78' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Χέρσι στη θέση του Μπλάνκο
82' Σουτ ΑΕΚ Γκερέιρο
Ο Γκερέιρο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
83' Ευκαιρία ΑΕΚ Νέμεθ
Ο Νέμεθ έκανε την προβολή ύστερα από σέντρα του Σκόκο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
87' Κόκκινη κάρτα Πανιώνιος Ριέρα
Ο Ριέρα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.
87' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Μανωλάς
90' Γκολ ΑΕΚ Σκόκο
Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σκόκο για το 1-1.
90' Λήξη αγώνα















































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ