ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Αστέρας Τρ.-Πανθρακικός 3-1

Αστέρας Τρ.-Πανθρακικός 3-1
New Image

Ο Αστέρας επανήλθε μετά από 2 μήνες στις νίκες επικρατώντας του ουραγού Πανθρακικού με 3-1

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να κλείσουν στα καρέ του τον Πανθρακικό και ευτύχησαν μόλις στο 12' να ανοίξουν το σκορ με τον Φυτανίδη. Στη συνέχεια έριξαν τον ρυθμό του αγώνα κρατώντας εύκολα το προβάδισμα.
Στην επανάληψη ο Αστέρας διεύρυνε και άλλο τη διαφορά στο σκορ σκοράροντας με τους Τσέζαρεκ (63') και Ουντότζι (76'), με τους Θρακιώτες να μειώνουν στο 81' με τον Παπουλή. Το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννόπουλου βρήκε την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου να πανηγυρίζει το τρίποντο μετά από δύο μήνες χωρίς νίκη.
Οι συνθέσεις των ομάδων


Αστέρας Τρ. (Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο (82' Λαδάκης), Μπαστία, Φυτανίδης, Βίλτσες (59' Έντερ), Ουντότζι, Ρίος (86' Νταμόντε), Τσέζαρεκ

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Κανωτίδης (68' Παπαδόπουλος), Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Τζόκιτς, Λόπεζ, Μουνάφο (56' Μπουσινάκης), Μπερτράντ, Παπουλής, Καζάκης (19' Πυθαρούλης), Μπέλεκ

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Διαιτητής: Γιώργος Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Γκολ: 12' Φυτανίδης, 63' (πεν.) Τσέζαρεκ, 76' Ουντότζι / 81' Παπουλής

Κίτρινες κάρτες: 62' Ντόκιτς, 71' Παπαδόπουλος, 73' Μπουσινάκης

Κόκκινες κάρτες: 79' Μπουσινάκης (2η κίτρινη)

Με μια ματιά
Δωρεάν μαθήματα... αυτοκτονίας παρέδιδαν στην Τρίπολη οι άνθρωποι του Αστέρα το τελευταίο δίμηνο. Με ένα βαθμό στα τελευταία 8 παιχνίδια και χωρίς να σκοράρουν στα τελευταία 5, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, όταν την 19η αγωνιστική ήταν στην 5η θέση!

Όντας λοιπόν με την πλάτη στο τοίχο το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου δεν επιζητούσε τίποτε άλλο πέρα από το τρίποντο στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Και τι καλύτερη συγκυρία από το να υποδεχτεί μια ομάδα που έχει το μυαλό ήδη στη δεύτερη κατηγορία, ταξιδεύοντας στην Αρκαδία μετρώντας μόνο ήττες στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια.

Πέρα από όμως από την ευκαιρία των γηπεδούχων να ανασάνουν βαθμολογικά, στο σημερινό αγώνα οι φίλαθλοι πιθανότατα να έβλεπαν και το πρώτο... γκολ στις αναμετρήσεις Αστέρα-Πανθρακικού στη Super League! Σε τρία παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 0-0.

Έφυγε νωρίς το άγχος

Ποιο είναι το όνειρο κάθε προπονητή που η ομάδα του «καίγεται» για βαθμούς απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο; Μα φυσικά ένα γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του.Αυτό το όνειρο το είδε να πραγματοποιείται μόλις στο 12’ ο Βαγγέλης Βλάχος καθώς ο Φυτανίδης έπειτα από φάση διαρκείας άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα, δίνοντας παράλληλα και τέλος στην αφλογιστία των τελευταίων 5 αγωνιστικών.

Ο αμυντικός του Αστέρα μάλιστα παραλίγο να σκοράρει και δεύτερη φορά προωθημένος πάλι σε κόρνερ αλλά αστόχησε από καλή θέση στο 22’. Από στημένη φάση προήλθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι στο 3’. Το δυνατό ξεκίνημα λοιπόν έφερε το πολυπόθητο γκολ στον Αστέρα που μετά και την ευκαιρία του Φυτανίδη «κάθισε» πάνω στο 1-0 με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά.

Ο Πανθρακικός άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει έδαφος στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Ντεγκρά καθώς οι προσπάθειες του Παπουλή στο 32’ και στο 34’ εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Αργεντίνο πορτιέρο. Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου ο Αστέρας ανέκτησε την εδαφική υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει φάσεις ικανές να φέρουν ένα δεύτερο τέρμα.

Τέλος η σεμνή τελετή από τα 11 βήματα

Στην επανάληψη ο αγώνας κύλησε στον ίδιο υποτονικό ρυθμό μέχρι το 63’ όπου ο Ντόκιτς έχασε τον έλεγχο της μπάλας και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Τσέζαρεκ. Την ευκαρία να σκοράρει από τα 11 βήματα δεν αρνήθηκε ο Κροάτης που έγραψε το 2-0 πετυχαίνοντας το 10ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Αυτό το γκολ ουσιαστικά έκρινε και την αναμέτρηση, με την ομάδα του Αστέρα να ανεβάζει την απόδοσή της φτάνοντας και σε ένα πανέμορφο τρίτο τέρμα με τον Ουντότζι στο 76΄.

Το παιχνίδι είχε πια ανοίξει και ο Πανθρακικός, αν και βρέθηκε να αγωνίζεται με 10 λόγω μιας αυστηρής αποβολής του Μπουσινάκη στο 79’, προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ της τιμής. Και τα κατάφερε στο 81’ με την κεφαλιά του Παπουλή η οποία απέκτησε... ιστορική σημασία καθώς σε 5 αναμετρήσεις σε Super League και Β’ Εθνική κόντρα στον Αστέρα, ο Πανθρακικός δεν είχε σημειώσει ούτε ένα τέρμα!

Το 3-1 που διαμόρφωσε ο επιθετικός των «πρασίνων» ήταν και το τελικό σκορ καθώς τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα διαδικαστικά λεπτά. Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννόπουλου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια νίκη έπειτα από 2 μήνες, νίκη που τους έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια.
Συνέντευξη Τύπου
Βαγγέλης Βλάχος: "Ήταν το πιο αγχωτικό παιχνίδι για τον Αστέρα στο τέλος της περιόδου. Είναι ακόμη δύο τελικοί, νομίζω ότι σiγά-σιγά και με τις διακοπές του Πάσχα θα επιστρέψει και ο Καρέρα, θα γυρίσει και ο Αργυρόπουλος και θα είμαστε πιο γεμάτοι, με περισσότερες λύσεις για τα δύο αυτά παιχνίδια, εναντίον του Άρη και της ΑΕΚ, όπου πάμε για έξι βαθμούς.

Έχει τις δυνατότητες η ομάδα να το πετύχει. Όταν είναι πολύ μεγάλες οι ομάδες, ο Αστέρας παίζει καλύτερα και αντιμετωπίζει με καλύτερο τρόπο τις ομάδες. Κι αυτή η νίκη, είναι μία νίκη που θα αλλάξει σίγουρα την ψυχολογία όπου μετά από τόσα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ψυχολογία δεν είναι τόσο καλή. Ελπίζω με την επιστροφή από το Πάσχα να κερδίσουμε και το παιχνίδι με τον Άρη.

Aυτό είναι που εμένα με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Εφ' όσον μείνει στην κατηγορία και εφ' όσον γίνουν κάποια πράγματα γύρω από την ομάδα, δεν έχω κανένα λόγο να μη συνεχίσω τη συνεργασία μου, άσχετα κι αν δεν έχω βάλει την υπογραφή μου.

Από τη στιγμή που τελειώσει η σεζόν, το πρώτο που θα με ενδιαφέρει θα είναι στο αν μπορεί ο Αστέρας και η διοίκηση να συμβαδίσει με τη φιλοσοφία του Βαγγέλη Βλάχου. Αν ναι, όλα καλά, αν όχι θα ευχαριστήσω τους ανθρώπους και θα τραβήξω το δρόμο μου. Αυτή τη στιγμή περισσότερο με νοιάζει να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και λιγότερο αν θα μείνω εγώ στον Αστέρα".







Παύλος Δερμιτζάκης: Η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη γιατί παίζαμε με μία ομάδα που ήθελε πάρα πολύ τη νίκη για να επιβιώσει στην κατηγορία και μόνο αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να προσπαθήσει και να πετύχει περισσότερο. Ήρθαμε στην Τρίπολη για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι στο οποίο υπήρχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και για τις δύο ομάδες. Ο αντίπαλος είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας αφού δημιούργησε πέντε φάσεις και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, ενώ εμείς είχαμε δύο φάσεις σκοράροντας μία φορά.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε αλλά ότι πρόβλημα μας δημιούργησε συνέβη από στημένες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και πιέσαμε, αλλά νομίζω ότι έγινε σε ένα δικό μας λάθος το πέναλτι κι ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ήταν δύσκολο μετά να μπορέσουμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά προσπαθήσαμε, είχαμε και μία ευκαιρία, αλλά πάλι ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας κάναμε την αντεπίθεση, αλλά κάπου εκεί το μόνο που κάναμε ήταν να μειώσουμε.

Θεωρώ δίκαιη τη νίκη του Αστέρα. Το ήθελε περισσότερο και πήρε τη νίκη. Ο Αστέρας θα κατορθώσει εύκολα ή δύσκολα να μείνει στην κατηγορία γιατί διαθέτει και κόσμο και καλή ομάδα και υλικό και είναι κρίμα αυτές οι ομάδες που είναι άκρως οργανωμένες και αντιπροσωπεύουν και την Πελοπόννησο να μην είναι στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας μας".



Όλα τα λεφτά...
Το τελευταίο μισάωρο της συνάντησης. Τρία γκολ, ένα πέναλτι, μια αποβολή και αισθητά ανεβασμένος ο ρυθμός του αγώνα σε σχέση με την πρώτη ώρα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τα πρώτα 60 λεπτά. Αν και η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς (ένα γκολ), στη συνέχεια το μόνο που κατάφερε ήταν να κοιμίσει τους θεατές μέχρι τη φάση του πέναλτι.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Αστέρας Τρίπολης
(Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστία, Φυτανίδης, Βίλτσες, Ουντότζι, Ρίος, Τσέζαρεκ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανθρακικός
(Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Κανωτίδης, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Τζόκιτς, Λόπεζ, Μουνάφο, Μπερτράντ, Παπουλής, Καζάκης, Μπέλεκ
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνημα στην αναμέτρηση που έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον με τον Αστέρα να "καίγεται" για τη νίκη.
3' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Μπαρτολίνι
Φάουλ του Ρίος από δεξιά, ο Μπαρτολίνι πιάνει την κεφαλιά στην μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βρονταρά.
12' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης 1-0
Κόρνερ του Ρίος από αριστερά, ο Τζέζαρεκ δεν μπορεί να νικήσει από κοντά τον Βρονταρά, η μπάλα όμως φτάνει στον Φυτανίδη που με εξουδετερωμένο τον πορτιέρο του Πανθρακικού σουτάρει ανοίγοντας το σκορ.
15' Σχόλιο
Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Αστέρας έκλεισε στα καρέ τον Πανθρακικό και κατάφερε να σκοράρει μετά από 5 αγωνιστικές αφλογιστίας.
19' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός Πυθαρούλης
Ο Πυθαρούλης στη θέση του Καζάκη που τραυματίστηκε.
22' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
Σέντρα του Βίλτσες από αριστερά, ο Φυτανίδης πετάγεται με κεφαλιά ψαράκι στη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.
28' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει με τον Αστέρα να "πατάει" πάνω στο 1-0.
32' Σουτ Πανθρακικός Παπουλής
Ο Παπουλής σουτάρει έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ντεγκρά.
34' Κεφαλιά Πανθρακικός Παπουλής
Κεφαλιά του Παπουλή με τον Ντεγκρά να μπλοκάρει και πάλι χωρίς δυσκολία.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
+1'
45' Λήξη ημιχρόνου
Μετά από ένα πολύ κακό ποιοτικά ημίχρονο ο Αστέρας πέρνει μέχρι στιγμής αυτό που θέλει από τον αγώνα.
45' Σχόλιο Στατιστικά Α' ημιχρόνου
Σουτ: 5-1, Κεφαλιές: 3-1, Φάουλ: 7-10, Κόρνερ: 6-0
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στην επανάληψη οι δύο ομάδες.
55' Σχόλιο
Υποτονικός ο ρυθμός και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου χωρίς καμία φάση άξια λόγου.
56' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός Μπουσινάκης
Ο Μπουσινάκης στη θέση του Μουνάφο.
59' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης Έντερ
Ο Έντερ στη θέση του Βίλτσες.
62' Πέναλτι Αστέρας Τρίπολης
Ο Ντόκιτς ανατρέπει τον Τσέζαρεκ και ο Γιαννόπουλος δίνει σωστά το πέναλτι.
62' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Ντόκιτς
Στον Ντόκιτς για τη φάση του πέναλτι
63' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ 2-0
Ο Τζέζαρεκ ευστοχεί στο πέναλτι φτάνοντας το 10ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.
68' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός Παπαδόπουλος
Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Κανωτίδη.
71' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Παπαδόπουλος
Στον Παπαδόπουλο για μαρκάρισμα στον Ουντότζι.
72' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης Φυτανίδης
Νέα καλή φάση για τον Φυτανίδη που βλέπει την κεφαλιά του να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Βρονταράς.
73' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Μπουσινάκης
Στον Μπουσινάκη για μαρκάρισμα στον Φυτανίδη.
76' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Ουντότζι 3-0
Πανέμορφο πλασέ του Ουντότζι από το ύψος της περιοχής που καταλήγει στα δίχτυα του Βροντάρά.
79' Κόκκινη κάρτα Πανθρακικός Μπουσινάκης
Αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπουσινάκη που αποβάλλεται.
81' Γκολ Πανθρακικός Παπουλής 3-1
Φάουλ του Μπερτράντ, ο Παπουλής με γυριστή κεφαλιά νικάει τον Ντεγκρά.
82' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης Λαδάκης
Ο Λαδάκης στη θέση του Καρντόσο.
86' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης Νταμόντε
Ο Νταμόντε στη θέση του Ρίος.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
+3'
90' Λήξη αγώνα
Ανετη επικράτηση του Αστέρα επί του ουραγού Πανθρακικού.
90' Σχόλιο Στατιστικά αγώνα
Σουτ: 10-3, Κεφαλιές: 4-3, Φάουλ: 20-19, Κόρνερ: 9-2







































TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ