ΠΑΟΚ

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1
Κουζέν, Κοντρέρας

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η ΑΕΛ πήρε πολύτιμο τρίποντο στις καθυστερήσεις επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 2-1

Η ΑΕΛ "καιγόταν" για τους βαθμούς, όπως άλλωστε και ο ΠΑΟΚ (σ.σ. λόγω πλέι οφ). 'Ομως η εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κάποιος, δεδομένων των παραπάνω συνθηκών. Το μέτριο θέαμα και οι ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΛ να σκοράρει στην μία και μοναδική της ευκαρία (16' Κουζέν) και τον ΠΑΟΚ να μην είναι τόσο... αποτελεσματικός, καθώς στην καλύτερή του στιγμή (στο 44') ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, πίεσε ασφυκτικά, προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα γκολ και τελικά επιβραβεύτηκε στο 83', όταν ο Κοντρέρας με κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Όμως η ΑΕΛ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και στην εκπνοή, με τον Πούρι να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Τσιρίλο, κατέκτησε πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 2-1.
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ρομέου), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν).

Γήπεδο: "Αλκαζάρ"
Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Π. Τρύφων (Δράμας)
Κίτρινες: Κατσιαρός, Νταμπίζας, Κουζέν / Τσιρίλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Κοντρέρας
Κόκκινες: Κατσιαρός (2η κίτρινη)
Με μια ματιά

Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα με ΑΕΚ, Εργοτέλη και Καβάλα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο το κλίμα στο "στρατόπεδο" της ΑΕΛ, η οποία κόντρα στον ΠΑΟΚ έψαχνε τη νίκη που θα της έδινε τους απαραίτητους βαθμούς προκειμένου να απομακρυνθεί από τους "συνδιεκδικητές" των προνομιούχων θέσεων στην "κούρσα" για την παραμονή στην κατηγορία.

Στην άλλη όχθη, ο ΠΑΟΚ με ανανεωμένο αγωνιστικό "λουκ", (σ.σ. Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Φωτάκης και Εντίνιο στο αρχικό σχήμα) παρατάχθηκε στο "Αλκαζάρ" για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρούσε τουλάχιστον σε απόσταση αναπνοής (σ.σ. ανάλογα με το αποτέλεσμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης") από τον Ολυμπιακό, ενόψει των πλέι οφ.

Η μάχη των πάγκων

Με 4-4-1-1 επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του ο Γιάννης Παπακώστας στον αγωνιστικό χώρο του "Αλκαζάρ". Ο Βιέρα ξεκίνησε στην εστία με τους Βελάσκο, Μελίσση, Νταμπίζα και Κατσιαρό να συνθέτουν την άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπλάζεκ, Ρομέου, Κυριακίδης και Βενετίδης η τετράδα των χαφ με τον Κουζέν μοναδικό προωθημένο και τον Μετίν να κινείται ακριβώς από πίσω του.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο "Δικέφαλος του Βορρά", με τον Χαλκιά στο τέρμα και τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Φωτάκης και Βιτόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Βιεϊρίνια και Σορλέν στα άκρα να τους πλαισιώνουν. Σε οργανωτικό ρόλο ο Ίβιτς, με τον Εντίνιο να αποτελεί τη μοναδική επιθετική αιχμή.

"Αιφνιδίασε" με Κουζέν

Το παιχνίδι στο "Αλκαζάρ" στα πρώτα του λεπτά δεν επεφύλασσε σπουδαίες συγκινήσεις. Μέτριος ρυθμός, χωρίς ευκαιρίες και αρκετά λάθη εκατέρωθεν αποτέλεσαν την εικόνα του ματς μέχρι το 15'. Εξάλλου μία κεφαλιά του Κοντρέρας στο 12', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη, ήταν η μοναδική ολοκληρωμένη προσπάθεια μέχρι εκείνο το σημείο.

Ωστόσο η ΑΕΛ ευτύχησε, στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ του Χαλκιά, να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μετίν, σε μία από τις ελάχιστες μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα αντεπιθέσεις της ΑΕΛ, εξαπέλυσε σουτ κεραυνό, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Χαλκιά σε ασταθή απόκρουση. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Κουζέν που είχε ακολουθήσει τη φάση, καθώς πήρε το ριμπάουντ και με αριστερό πλασέ, περίπου από το ύψος της μικρής περιοχής, δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 στο 16'.

Ανούσια κατοχή και... ατυχία

Το τέρμα του Κουζέν "πάγωσε", όπως ήταν αναμενόμενο, τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος που μπορεί για το μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να είχαν την κατοχή-υπεροχή, ανούσια όμως όπως αποδείχθηκε, καθώς δεν μπόρεσαν να την μετουσιώσουν σε ένα γκολ, που θα έφερνε και πάλι το ματς στα ίσα.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο παράγοντας τύχη, καθώς στην καλύτερη στιγμή για τον "Δικέφαλο" στο πρώτο μέρος, αυτή του γύρισε την πλάτη, με το γυριστό σουτ του Βιεϊρίνια (44') από την γωνία της μικρής περιοχής, να εξοστρακίζεται από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.

Πίεση από τα... αποδυτήρια

Το σκορ δεν επέτρεπε χρονοτριβές για τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος να μπαίνουν δυνατά στην επανάληψη και να ανεβαίνουν προς τα καρέ του Βιέρα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, κάποια σουτ και ορισμένες σέντρες δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να απειλήσουν τον Βιέρα.

Με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στο μισό της ΑΕΛ, είχε ως συνέπεια να δημιουργούνται χώροι στην άμυνα του ΠΑΟΚ, τους οποίους προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις. Ανεπιτυχώς όμως, με τις προσπάθειες της ομάδας του Παπακώστα να χαρακτηρίζονται... ημιτελείς. Μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις μέχρι το 75', ένα σουτ του Ρομέου που απομακρύνθηκε από τον Χαλκιά σε κόρνερ και μία κεφαλιά του Κουζέν που κατέληξε άουτ

Δραματικό φινάλε

Ο ΠΑΟΚ πίεζε σε όλο το διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου και για ακόμα μία φορά άγγιξε το γκολ, ωστόσο και πάλι η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Ίβιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μετίν και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, όμως αυτό κατέληξε και πάλι στο δοκάρι του Βιέρα (σ.σ. στο 80'). Ο Δικέφαλος όμως δεν πτοήθηκε και 3 λεπτά αργότερα ισοφάρισε με κεφαλιά του Κοντρέρας.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το τελευταίο σφύριγμα του Σταθόπουλου δεν θα έβγαζε νικητή, η ΑΕΛ κυριολεκτικά στην εκπνοή του παιχνιδιού κατέκτησε πολύτιμη νίκη, με τον Πούρι να πλασάρει ιδανικά στο τετ α τετ τον Χαλκιά γράφοντας το τελικό 2-1 και να στέλνει στον 7ο ουρανό τους συμπαίκτες του, την τεχνική ηγεσία και τους φιλάθλους.
Συνέντευξη Τύπου... Από τον Νίκο Τοσκίτση

Σάντος (ΠΑΟΚ): Πριν από δύο χρόνια συνέβαιναν αυτά και με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουμε να χάσουμε την πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε αυτά χρόνια. Να είμαστε μια ομάδα υπεύθυνη που να ξέρει πως μπορεί να κερδίσει. Αυτό που δείχναμε πριν δύο χρόνια.

Ένα όμορφο παιχνίδι αλλά χωρίς ευθύνη δεν είναι στη δική μου φιλοσοφία. Δεν θέλω αυτό από τους παίκτες μου. Και ενώ χτυπούσαμε το καμπανάκι τον τελευταίο καιρό δεν έδειξε η ομάδα τα στοιχεία που έπρεπε να δείξει. Όπως θυμάστε πολύ καλά εδώ πέρα κερδίζαμε 3-0 και στο τέλος χάσαμε 4-3. Τι να το κάνεις που είσαι καλύτερος; Αυτή είναι η παλιά θεωρία, τότε που η ομάδα ήταν ικανοποιημένη να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά που πήγε η ομάδα τόσα χρόνια; Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά τι έγινε και να μην ψάξουμε για δικαιολογίες. Συγχαρητήρια στην Λάρισα που πήρε την νίκη που τόσο πολύ ήθελε και εκμεταλλεύτηκε όσα εμείς δεν κάναμε. Ξεκάθαρα χάσαμε το αίσθημα της ευθύνης που μας διακατείχε αυτόν τον καιρό.

Δημιουργήσαμε αυτά τα δύο χρόνια μία ομάδα με πολύ ρεαλισμό, που είχε συνείδηση των δυνατών και τρωτών σημείων της. Σε κάθε παιχνίδι έμπαινε με σκοπό την νίκη και όταν ήξερε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να το κάνει, τουλάχιστον πρόσεχε να μην το χάσει.

Είναι δυνατόν να δεχόμαστε γκολ στις καθυστερήσεις; Αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια όχι με μένα. Για να κερδίζεις πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω. Σε τρία παιχνίδια δεχτήκαμε τα μισά γκολ που δεχτήκαμε σε όλη την χρονιά. Όποιος θέλει να στεφθεί πρωταθλητής δεν κάνει τέτοια πράγματα. Η ομάδα πρέπει να δείξει αυτά τα στοιχεία που μας είχανε φέρει τόσο κοντά στον πρωτοπόρο







".

Παπακώστας (ΑΕΛ): " Τεράστιας σημασίας νίκη. Θέλαμε το αποτέλεσμα, το δείξαμε. Αγχωμένοι μεν, παθιασμένοι δε και στον τελευταίο λεπτό πήραμε μία πολύτιμη νίκη για τη δύσκολη συνέχεια. Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά έκανε μια από τις πρώτες φάσεις της, γκολ πάλεψε όλο το πρώτο ημίχρονο. Παρότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, απειληθήκαμε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 43ο λεπτό.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ και φυσιολογικά πίεσε για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Εμείς, όμως, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αναγκαστική αλλαγή του Βελάσκο από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και του Μπλάζεκ. Μάλιστα ο τελευταίος παραπονιόταν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά παρόλα αυτά έσφιξε τα δόντια όσο μπορούσε γιατί είχε μεγάλη θέληση να παίξει και να βοηθήσει. Το ίδιο και ο Βελάσκο. Του Μπλάζεκ ήταν μια σημαντική απουσία λόγω της ταχύτητας και της ικανότητας του στο ανοιχτό παιχνίδι. Όμως όλοι όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν έκαναν τα πάντα για να κερδίσουμε.

Σαφώς και ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες και όσοι μπήκαν αλλαγή ήταν ισάξιοι αν όχι καλύτεροι αυτών που αντικατέστησαν. Εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την κατοχή, αλλά εμείς κάναμε τις τρεις ευκαιρίες. Το ξαναλέω. Αγχωμένοι, αλλά παθιασμένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο, διότι παίξαμε μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό. Πρέπει να συνεχίσουμε τις δουλειά αυτές τις δύο εβδομάδες για το επόμενο ματς ώστε να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας



".
Όλα τα λεφτά...

Το γκολ του Πούρι που χάρισε ένα υπερπολίτιμο τρίποντο στην ομάδα του Γιάννη Παπακώστα. Επίσης, ο κόσμος της ΑΕΛ που γέμισε το "Αλκαζάρ", στηρίζοντας την ομάδα τους με φωνές και συνθήματα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, παρόλο που είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι.
To Live του αγώνα...

Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
(Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο, Σορλέν, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΛ
(Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ
1' Έναρξη αγώνα
Ο ΠΑΟΚ στη σέντρα
5' Σχόλιο
Τίποτα το αξιοσημείωτο στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης
12' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Κοντρέρας
Εκτέλεση κόρνερ από τον Φωτάκη, ο Κοντρέρας από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
13' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Κατσιαρός
Κίτρινη κάρτα στον Κατσιαρό για μαρκάρισμα πάνω στον Βιεϊρίνια
16' Γκολ ΑΕΛ Κουζέν
Η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ! Ο Μετίν με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή, υποχρεώνει τον Χαλκιά σε ασταθή απόκρουση με αποτέλεσμα ο Κουζέν να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει με αριστερό πλασέ την μπάλα στο βάθος της εστίας
18' Ευκαιρία ΑΕΛ Μπλάζεκ
Γύρισμα στην περιοχή από τον Μπλάζεκ, ο Λίνο προσπαθεί να απομακρύνει με κεφαλιά, η μπάλα παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα αλλά ο Χαλκιάς απομακρύνει σε κόρνερ
25' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Τσιρίλο
Κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο Τσιρίλο
36' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Λίνο
Εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο, ο Βιέρα απομακρύνει σε κόρνερ
39' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Νταμπίζας
Κάρτα στον Νταμπίζα για μαρκάρισμα σοτν Βιτόλο
40' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Φλάβιο στη θέση του Βελάσκο που δεν μπορεί να συνεχίσει
42' Σουτ ΑΕΛ Μετίν
Σουτ από τον Μετίν, η μπάλα κοντράρει αλλά καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά
44' Δοκάρι ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Βιεϊρίνια που επιχειρεί ένα γυριστό σουτ, το οποίο όμως καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα
45' Έναρξη καθυστερήσεων 2 λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Η ΑΕΛ στη σέντρα
48' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Φωτάκης
Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη
49' Σουτ ΑΕΛ Μετίν
Σουτ στην κίνηση από τον Μετίν, η πορεία της μπάλας δεν ανησυχεί τον Χαλκιά
51' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Κουζέν
Κίτρινη κάρτα στον Κουζέν για φάουλ πάνω στον Κοντρέρας
54' Ευκαιρία ΑΕΛ Ρομέου
Σουτ του Ρομέου περίπου από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Χαλκιάς πέφτει και απομακρύνει σε κόρνερ
60' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Σορλέν
60' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μουν στη θέση του Σνάουτσνερ
64' Ευκαιρία ΑΕΛ Μετίν
Σέντρα σουτ του Μετίν από τα αριστερά, απομακρύνει ο Κοντρέρας
68' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Πούρι στη θέση του Μπλάζεκ
72' Ευκαιρία ΑΕΛ Κουζέν
Σέντρα του Μετίν από τα αριστερά περίπου στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κουζέν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
75' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Εντίνιο
81' Δοκάρι ΠΑΟΚ Ίβιτς
Σουτ του Ίβιτς, η μπάλα στο δοκάρι
83' Γκολ ΠΑΟΚ Κοντρέρας
Ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει με κεφαλιά του Κοντρέρας, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βιτόλο
84' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
Κίτρινη κάρτα στον Ίβιτς
84' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Ραντοσάβλιεβιτς στη θέση του Ρομέου
87' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Κοντρέρας
Κίτρινη κάρτα στον Κοντρέρας
90' Έναρξη καθυστερήσεων 3 λεπτά
90' Κόκκινη κάρτα ΑΕΛ Κατσιαρός
Δεύτερη κίτρινη για τον Κατσιαρό
90' Γκολ ΑΕΛ Πούρι
Ο Πούρι στις καθυστερήσεις δίνει τη νίκη στην ΑΕΛ
90' Λήξη αγώνα























































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ