ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-3

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-3
Σαλπιγγίδης

Αγκαλιά με τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός μετά το "διπλό" στο Περιστέρι. Σαλπιγγίδης, Σισέ και Λέτο οι σκόρερ


Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαϊας), Γκάγκας (Λάρισας)
4ος: Παπασταμάτης (Αθηνών)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μελισσάς, Μπλέχνιο (54' Σκόνδρας), Ολιβέιρα, Νάστος, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Τάτος (66' Μπρίτο) , Αναστασάκος (70' Περόνε).

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (85' Μπιάρσμιρ), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (86' Κλέιτον), Λέτο, Σαλπιγγίδης (72' Καραγκούνης), Σισέ.

Κίτρινες: Ολιβέιρα (2), Τάτος, Νεμπεγλέρας (Ατρόμητος) / Βύντρα (Παναθηναϊκός)
Κόκκινες: Ολιβέιρα

Με μια ματιά


Με τρεις αλλαγές από το προηγούμενο παιχνίδι παρατάχθηκε ο Ατρόμητος Περιστερίου, αφού εκτός ενδεκάδας είχαν μείνει από τον Γιώργο Δώνη, οι Καραγκούνης, Μπαζίνσκι και Σκόνδρας. Ο τεχνικός των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και τους Αναστασάκο και Σαγκανόφσκι στην "γραμμή κρούσης".

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός τους Καραγκούνη, Σιμάο που ήταν βασικοί απέναντι στον Ολυμπιακό και "έριξε" στο ματς τον Σαριέγκι και τον Νίνη. Ο Βάσκος αμυντικός μετά τον τραυματισμό του επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Καντέ, ενώ ο Νίνης σε ρόλο αντί-"Κάρα" είχε σκοπό να βοηθήσει με κάθετες πάσες τους Λέτο, Σαλπιγγίδη και Σισέ.

Οι απειλές και το ακυρωθέν γκολ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και ελέγχοντας τον ρυθμό στο χώρο της μεσαίας γραμμής προσπαθούσαν να απειλήσουν . Στο 4' αυτό έγινε με σουτ του Αναστασάκου, που βρίσκει σε σώματα των αμυντικών του "τριφυλλιού" και απομακρύνθηκε.

Οι "πράσινοι" γρήγορα ισορρόπησαν την εικόνα του ματς και ανέλαβαν τα ηνία του ματς, φτάνοντας με ευκολία έξω από την περιοχή ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Στο 9' στην πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, μετά από μακρινή μπαλιά ο Σισέ "στρώνει" με το κεφάλι στον Λέτο, ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός σουτάρει απευθείας, αλλά ο Μιχαηλίδης διώχνει τη μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα (12'), και πάλι ο Αναστασάκος με σουτ προσπάθησε να απειλήσει, ωστόσο η μπάλα πάει δυνατά ψηλά από τα δοκάρια, στην πρώτη απειλή των γηπεδούχων προς την εστία του Τζόρβα.

Ενα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ που δεν μέτρησε ποτέ. Συγκεκριμένα στο 13' ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ οι αμυντικοί του Ατρομήτου απομάκρυναν, ο Νίνης "γέμισε" ο Γάλλος επιθετικός έγινε ο κάτοχος της μπάλας ωστόσο όταν σκόραρε ήταν ήδη σε θέση οφ σάιντ και δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει (είχε ξεκινήσει να πηγαίνει στους οργανωμένους).

Και το άλλο ήταν οριακά αλλά μέτρησε

Οτι δεν έγινε στο 13', σημειώθηκε πέντε λεπτά αργότερα. Μετά από ένα φάουλ έξω από την περιοχή που εκτέλεσε ο Σισέ (και για το οποίο διμαρτυρήθηκαν έντονα οπαδοί και παίκτες του Ατρομήτου) ο Μιχαηλίδης αποκρούει χωρίς να μπλοκάρει και στέλνει τη μπάλα μπροστά εκεί που είναι αμαρκάριστος ο Σαλπιγγίδης ο οποίος σκοράρει με πλασέ και βάζει "φωτιά" στις εξέδρες των "πράσινων" οπαδών. Την ίδια ώρα, άπαντες από την πλευρά των γηπεδούχων διαμαρτύρονται για θέση οφ σάιντ του Ελληνα διεθνή σκόρερ.

Με το 0-1 να δίνει "φτερά" πλέον στους φιλοξενούμενους, η εικόνα του ματς άλλαξε στην ροή της. Οι παίκτες του Δώνη ανέβασαν την απόδοσή τους, ωστόσο η προσπάθεια να απειλήσουν δεν ήταν εύκολη.

Οι "πράσινοι" είχαν δώσει χώρους και έτσι είχαν την ευκαιρία να "χτυπήσουν" σε αντεπιθέσεις. Στο 26' ο Λέτο κερδίζει τη μπάλα με μαχητικότητα και πασάρει στον Νίνη, ο οποίος εκτός περιοχής δοκίμασε το πόδι του εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ που απομάκρυνε ο Μιχαηλίδης, αλλά στην συνέχεια της φάσης ο σκόρερ της αναμέτρησης υποδείχθηκε οφ σάιντ.

Αναζητούσαν και οι δύο το γκολ

Οι γηπεδούχοι με τους Τάτο και Φαβάλι να κάνουν πολύ δουλειά, προσπαθούσαν να φτάσουν σε μια απειλητική στιγμή ωστόσο αυτό δεν ήταν εύκολο. Την ίδια ώρα, οι "πράσινοι" αναζητούσαν ένα γκολ που θα "κλείδωνε" το ματς.

Στο 35' ο Νίνης βρίσκει τον Λέτο που κάνει "μπάσιμο" στην περιοχή από τα αριστερά, σουτάρει από πλάγια θέση και ο Μπλάνχιο απομάκρυνε.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 44', όταν ο Νίνης πραγματοποίησε το σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Ολιβέιρα αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν αιφνιδιάστηκε ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

Χωρίς αλλαγές αλλά με πάθος οι γηπεδούχοι

Οι παίκτες του Δώνη, μπήκαν στην επανάληψη πιο δυναμικοί (άκουσαν και το νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές από τους φίλους της ομάδας) και θέλησαν να εκμεταλλευθούν πιθανό αδρανές ξεκίνημα των "πράσινων". Με κορυφαίο και πιο δημιουργικό παίκτη τον Φαβάλι οι Περιστεριώτες "κυνήγησαν" την ισοφάριση αλλά ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός τόσο με ένα σουτ στο 54' όσο και μια πάσα που προσπάθησε να κάνει στον Αναστασάκο λίγο μετά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Μετά τις ευκαιρίες αυτές ο προπονητής των γηπεδούχων άρχισε να "φρεσκάρει" την ομάδα του, αφού έβαλε στο ματς τους Σκόνδρα και Πρίτο αντί των Μπλένχιο και Τάτο.

Ο Βραζιλιάνος Εδουάρδο Μπρίτο έδωσε ρυθμό στους γηπεδούχους και απείλησαν αφού οι "πράσινοι" έπαιζαν παθητικά. Οι φιλοξενούμενοι την πρώτη τους καλή φάση μπροστά στην εστία του Μιχαηλίδη την έκαναν στο 70', όταν ο Σαλπιγγίδης προλαβαίνει τη μπάλα πριν βγει άουτ βγάζει τη σέντρα και ο Νίνης εξ επαφης από πλεονεκτική θέση δεν μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα.

Αλλαγή Κάρα, πέναλτι και γκολ Σισέ

Ο Νίκος Νιόπλιας βλέποντας ότι η ομάδα του υστερεί σε δημιουργία, έριξε στο 71' τον Καραγκούνη στο ματς και εκείνος με την πρώτη του φάση "κλείδωσε" το ματς. Ο "τυπάρας" μέσα στην περιοχή ανατράπηκε σε μια προσπάθειά του, από τον Ολιβέιρα, που δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε με τον Κάκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Σισέ που παρά τα "κόλπα" του Μιχαηλίδη, τον "κευρανοβόλησε" και έκανε το 0-2. Ο Γάλλος άσος καλούσε όλους τους συμπαίκτες του να τον ακολουθήσουν και εκείνος έτρεξε και έπεσε στην "αγκαλιά" του Νιόπλια. Εν συνεχεία έκανε την κίνηση χαιρετισμού αλλά στρατιώτης στους οπαδούς της ομάδας που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Εκεί κάπου "τελειώσε" και το ματς. Στο 79' ο Σισέ αστόχησε από πλάγια σε σουτ και ο Νιόπλιας σηκώθηκε λίγο αργότερα να ζητήσει από τους παίκτες του να κρατήσουν την μπάλα.

Κερασάκι από Λέτο

Οι γηπεδούχοι με τον πολύ καλό (όσο αγωνίστηκε) Μπρίτο, αστόχησε με γυριστή κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Η τελευταία καλή φάση του ματς έγινε στο 89' και ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σισέ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Γάλλος άσος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή "έστρωσε" στον Λέτο που πέρασε και τον Μιχαηλίδη και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3, μέσα σε πανηγύρια των "πράσινων".

Συνέντευξη Τύπου


Γιώργος Δώνης: " Δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Ειδικά μετά το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού δεν ήμασταν απειλητικοί. Δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο με τέτοια εικόνα.

Πρέπει να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο στα δύο τελευταία παιχνίδια για να τερματίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο ψηλά στην βαθμολογία. Καλό Πάσχα σε όλους."

Νίκος Νιόπλιας: " Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου όχι τόσο για την νίκη αλλά για την αντίδρασή τους όταν δέχονταν μια σφαλιάρα. Αντέδρασαν κει έδειξαν άξιοι να φορούν την φανέλα του ΠΑΟ.
Είχαμε πίεση στο ματς, δείξαμε μουδιασμένοι στο ξεκίνημα. Μετά το γκολ βρήκαμε τους χώρους και είμαστε καλοί στις αντεπιθέσεις και το εκμεταλλευθήκαμε. Ο δρόμος ήταν μακρύς, αλλά είμαστε στο τέλος λίγο έμεινε ακόμη
.

(για άμυνα Σάλπι και Λέτο): " Ναι ήταν ένστικτο. Έγινε για λίγο να γυρίζουν πίσω έγινε 5-10 λεπτά. Σιγά σιγά βρίσκαμε τους χώρους και με τους πολύ καλούς παίκτες που είχαμε, κάναμε φάσεις".

(χωράνε τακτικές σε τέτοια ματς): " Πολλές φορές παίζουν η καρδιά σε τέτοια ματς. Συμφωνώ πως τέτοια ματς για τον Παναθηναϊκό που είχε να πάρει καιρό το πρωτάθλημα μεγαλώνει την πίεση. Ολο και φτάναμε να το τελειώσουμε και όλο δεν γίνονταν".

(η πίεση αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία στα επόμενα δύο ματς) " Δεν το νομίζω. Φαντάζεστε να μην είχες καλό αποτέλεσμα και να αναζητούσες το δύο στα δύο. Κοιτάς να κλέψεις με μια κόντρα επίθεση.

Καλό ότι νίκησε ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο. Ψάχνεις κάτι να ξεχαστείς και αυτό έγινε μετά τον Ολυμπιακό. Είχαμε στεναχώρια. Σκεφτόμασταν τις αντιδράσεις. Στο 88ʼ πανηγύρισε ο κόσμος που ήταν "κουμπωμένος". Μας έδωσε σπρώξιμο ο κόσμος με τα πανηγύρια του, παρόλο που δεχθήκαμε γκολ μετά".

(γιατί δεν μπήκε νωρίτερα ο Καραγκούνης): " Αντε πάλι τα ίδια. Εντάξει ρε παιδιά, αν είναι να μην έχουμε προπονητή στον πάγκο, να είσαι εσύ προπονητής. Συγγνώμη που σου μιλώ έτσι, αλλά έλεος. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με τόσους διεθνείς, δεν μπορείς να ακυρώνεις τέτοιους παίκτες, να τους αλλάζεις εύκολα στο 45’ και στο 50’ όταν έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Ποια σοβαρή ομάδα στον κόσμο το κάνει αυτό; Δεν μπορώ να ακυρώσω παίκτες όπως ο Σισέ, ο Σαλπιγγίδης, ο Ζιλμπέρτο, ο Λέτο που είναι παίκτες μια στιγμής; Είναι παίκτες αναγνωρισμένης αξίας. Όταν θες την πάσα, την εξυπνάδα, ψάχνεις να βρεις τον κατάλληλο χρόνο.

Όλα αυτά φαίνονται ωραία, βάλε αυτόν, βγάλε αυτόν, αλλά δεν έχουμε την άνεση να κάνουμε όπως στην Καβάλα, που κάνει αλλαγές στο 30’. Ας έλθει να αλλάξει το Λέτο. Αλλα ας μιλήσουμε και λίγο για το ματς με τον Ολυμπιακό με τις αλλαγές. Πάλι εκεί δεν θέλαμε να ακυρώσουμε τους παίκτες μας. Βάζει ο Μπάντοβιτς 2 σέντερ φορ, καλά έκανε, εμείς δεν θέλαμε να αλλάξουμε κάτι, αλλά να φρεσκάρουμε την ομάδα. Θέλαμε τον ένα βαθμό γιατί έχανε ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ και ήρθε ανοιχτήκαμε, αφήσαμε χώρους και δεχθήκαμε τις κόντρα επιθέσεις. Θα γίνει και ένα παιχνίδι μπάχαλο αν είναι να θυσιάσουμε κάτι, για το αποτέλεσμα

".

(για την στάση του Καραγκούνη): " Ετσι πρέπει να είναι οι αρχηγοί, όπως ήταν σήμερα και θέλω να τον συγχαρώ. Όταν είσαι αρχηγός πρέπει να είσαι αρχηγός. Μόνο έτσι μπορούν να πάρουν παράδειγμα ο Νίνης, ο Λέτο, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Ρουκάβινα, όταν βλέπουν τον αρχηγό να είναι έτσι".

(για την σημερινή εμφάνιση του Κάρα,μιλάτε): " Εννοώ να δείχνει ότι εγώ είμαι αρχηγός, εγώ θα σας πάω. Μιλώ για το όταν είχε το επεισόδιο με τον Λέτο. Ηταν αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξεως και θέλω να τον συγχαρώ για να μην το ξεχάσω".

(για το αν έμεινε στο πάγκο μετά τα όσα έγιναν με Ολυμπιακό): " Δεν βγάζουμε την 11άδα βάσει της κριτικής, αλλά βάσει του παιχνιδιού. Και οι δύο, τόσο αυτός, όσο και ο Νίνης, δικαιούνταν τη θέση".

Όλα τα λεφτά...


Την "θεϊκή" ατάκα οπαδού του Περιστερίου περίπου στο 35'... όταν την μπάλα πήρε ο Σαλπιγγίδης, " Τζούλια... βρωμοΠΑΟΚι" κάνοντας όλη την εξέδρα να "ξεραθεί" στα γέλια. Το μύνημα της εξέδρας από πλευράς φιλοξενούμενων στο ημίχρονο που αναφέρει "ΜΙΧΑΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ" έχοντας φωτογραφία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Τα συνθήματα της εξέδρας μετά το 0-2, που οι "πράσινοι" έλεγαν τα ονόματα των παικτών και οι γηπεδούχοι φώναξαν "Τάσος Κάκος οεοεοε".

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Τα επεισόδια πριν την έναρξη του ματς από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στην είσοδό τους στις κερκίδες.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ατρόμητος
Μιχαηλίδης, Μπλέχνιο, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Μελισσάς, Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Ολιβέιρα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Παναθηναϊκός
Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης, Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης
1' Έναρξη αγώνα
3' Σχόλιο
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά. Ο Ατρόμητος προσπαθεί να ελέγξει το κέντρο, με γρήγορες μεταβιβάσεις
4' Σουτ Ατρόμητος Ανασταάκος
Ο Ατρόμητος απειλεί με σουτ του Αναστασάκου, που βρίσκει σε σώματα. Η φάση δεν εμπνέει ανησυχία στους "πράσινους"
7' Σχόλιο Παναθηναϊκός
Ανεβαίνει σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός, που φαίνεται πολύ προσεκτικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, χωρίς να ρισκάρει.
9' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Λέτο
Μετά από μακρινή μπαλιά ο Σισέ "στρώνει" με το κεφάλι στον Λέτο ένα μέτρο πίσω από το πέναλτι. Ο Αργεντίνος σουτάρει απευθείας, αλλά ο Μιχαηλίδης διώχνει τη μπάλα. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα.
10' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
Ο Ολιβέιρα τιμωρείται για σκληρό φάουλ στον Νίνη, αρκετά μέτρα μακριά από την εποχή. Στην εκτέλεση το "γέμισμα" απομακρύνεται εύκολα.
11' Κόρνερ Παναθηναϊκός
Ο Σισέ σούταρε από μακριά κι ο Κάκος είδε παρέμβαση αντιπάλου. Το πρώτο κόρνερ του αγώνα. Στην εκτέλεση του οι "πράσινοι" δεν απειλούν.
12' Σουτ Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Αναστασάκος δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή μετά από "στρώσιμο", αλλά η μπάλα πάει δυνατά ψηλά από τα δοκάρια. Η πρώτη ουσιαστική απειλή των γηπεδούχων
13' Κόρνερ Παναθηναϊκός
Νέο κόρνερ. Ο Λέτο εκτελεί. Οι αμυντικοί απομακρύνουν.
13' Ακυρωθέν γκολ Παναθηναϊκός
Μετά το κόρνερ του Λέτο, ακολουθεί το "τυφλό" γέμισμα, ο Σισέ εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα. Κατεβάζει τη μπάλα και τη σπρώχνει από κοντά στα δίχτυα. Υποδεικνύεται σωστά οφ-σάιντ και το γκολ ακυρώνεται.
14' Κόρνερ Ατρόμητος
Ο Αναστασάκος κερδίζει το πρώτο κόρνερ για ατον Ατρόμητο. Ο Φαβάλι εκτελεί. Πολύ κακή εκτέλεση. Τόσο, που πιάνει τα μαλλιά του!
16' Φάουλ Παναθηναϊκός
Πολύ ωραία συνεργασία Λέτο-Νίνη. Ο Σισέ υποδέχεται τη μπάλα με πλάτη στην κορυφή της περιοχής και κερδίζει το φάουλ. Αρκετά νεύρα μετά το σφύριγμα του Κάκου.
17' Κίτρινη κάρτα
Ο Τάτος τιμωρείται για διαμαρτυρία. Δεύτερη κίτρινη του αγώνα κι αυτή στους γηπεδούχους.
18' Γκολ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Το φάουλ σε πολύ καλή θέση. Ο Σισέ σουτάρει πολύ δυνατά, ο Μιχαηλίδης αποκρούει, αλλά στέλνει τη μπάλα μπροστά εκεί που είναι αμαρκάριστος ο Σαλπιγγίδης (οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για οφ-σάιντ), ο οποίος σκοράρει με ευκολία.
22' Κόρνερ Ατρόμητος
Ο Νεμπεγλέρας σε ωραία προσπάθεια από δεξιά κερδίζει το κόρνερ. Το 2ο για τον Ατρόμητο. Ο Φαβάλι βρίσκει τον Μελισσά, αλλά η κεφαλιά του φεύγει μακριά από το στόχο.
22' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Βύντρα
Τιμωρείται για σκληρό μαρκάρισμα. Πρώτη κίτρινη για τον ΠΑΟ
24' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι φαίνεται να αρχίζουν να αντιδρούν μετά το γκολ. Απειλούν για δεύτερη φορά από δεξιά, με επικίνδυνη σέντρα σουτ που περνάει άουτ.
26' Σουτ Παναθηναϊκός
Ο Λέτο κερδίζει τη μπάλα με μαχητικότητα και πασάρει στον Νίνη, έξω από την περιοχή. Ο νεαρός χαφ -αμαρκάριστος- δοκιμάζει το σουτ, το οποίο "σταματάει" και πάλι ο Μιχαηλίδης. Η φάση συνεχίστηκε για το "τριφύλλι", μέχρι να τελειώσει με το οφ-σάιντ του Σαλπιγγίδη
28' Φάουλ Ατρόμητος
Λίγο έξω από την αριστερή γωνία της περιοχής. Ο Φαβάλι εκτελεί κι αυτή τη στημένη μπάλα, αλλά η μπαλα περνάει άουτ χωρίς να απειλήσει τον Τζόρβα
30' Κόρνερ Ατρόμητος
Ο Τάτος προτιμά να διώξει δυνατά προ του Λέτο. 3ο κόρνερ για τον ΠΑΟ. Ο Μιχαηλίδης κάνει την έξοδο και μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
34' Οφσάιντ Ατρόμητος Αναστασάκος
Οριακά εκτός θέσης. Αν η φάση συνεχιζόταν θα έβγαινε με αξιώσεις στην πλάτη της άμυνας (αλλά αριστερά έξω από την περιοχή) για να πλαγιοκοπήσει.
35' Κόρνερ Παναθηναϊκός
Ο Νίνης βρίσκει τον Λέτο που κάνει "μπάσιμο" στην περιοχή από τα αριστερά. Σουτ του -μαρκαρισμένου- Αργεντίνου από πλάγια θέση και παρέμβαση αμυντικού. Νέο κόρνερ μετά την εκτέλεση του Νίνη. Ούτε το δεύτερο έχει καλύτερη τύχη.
37' Φάουλ Ατρόμητος
Απειλητικός από τα αριστερά ο Ατρόμητος. Φάουλ ένα μέτρα έξω από την περιοχή, κοντά στη γραμμή. Η εκτέλεση του Φαβάλι "καθαρίζεται" εύκολα από την άμυνα των φιλοξενούμενων
39' Σχόλιο Παναθηναϊκός
Ανεβάζει την πίεση του ο Παναθηναϊκός, που είναι πολύ συμπαγής στον άξονα και κερδίζει με άνεση τις περισσότερες διεκδικούμενες μπαλιές.
41' Φάουλ Παναθηναϊκός
Φάουλ του Λέτο στην πίεση. Έντονες διαμαρτυρίες από τον Αργεντίνο.
43' Τραυματισμός
Μελισσάς και Νίνης χτυπούν γόνατο με γόνατο σε μια ντρίμπλα του πρώτου. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Το ματς αρχίζει μετά από λίγα δευτερόλεπτα.
44' Κόρνερ Παναθηναϊκός
Έκτο κόρνερ, μετά από προβολή του Ολιβέιρα σε μια θεωρητικά εύκολη φάση. Ο Μιχαηλίδης δεν προλαβαίνει να σώσει τη φάση. Η φάση είχε συνέχεια. Η μπάλα στρώνεται στον Νίνη, ο οποίος κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είναι σε καλή θέση και μπλοκάρει.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Ευκαιρία
Ο Λέτο αφήνει τη μπάλα μετά την πάσα του Νίνη, ο Τζιλμπέρτο από αριστερά βγαίνει τετ-α-τετ στο πλάι, αλλά το σουτ του μπλοκάρεται σε κόρνερ. Πολύ καλή ευκαιρία με το... καλημέρα
49' Σχόλιο
Το παιχνίδι μεταφέρεται ξανά στο κέντρο με τον Παναθηναϊκό να "παγώνει" τον ρυθμό
51' Κόρνερ Ατρόμητος
Έμπνευση του Φαβάλι, ο Νάστος προσπαθεί να γυρίσει τη μπάλα, η οποία καταλήγει κόρνερ με παρέμβαση Λέτο. Τρίτο κόρνερ για τους γηπεδούχους. Δεν υπάρχει απειλεί κι ο Παναθηναϊκός βγαίνει στην κόντρα.
52' Σουτ Ατρόμητος
Δεύτερη ευκαιρία. Ο Φαβάλι σουτάρει μαρκαρισμένος λίγο έξω από την περιοχή κι η μπάλα καταλήγει αρκετά ψηλά από τα δοκάρια. Ο Ατρόμητος, ωστόσο, από δεξιά δείχνει να βρίσκει χώρο.
53' Τραυματισμός
Ο Φαβάλι ψάχνει τον Αναστασάκο. Γρήγορη έξοδος από τον Τζόρβα και μπλοκάρισμα. Φαίνεται, όμως, ότι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού χτύπησε. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
54' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Για τον Ατρόμητο ο Σκόνδρας παίρνει τη θέση του Μπλένχιο
55' Φάουλ Παναθηναϊκός Σισέ
Σκληρό μαρκάρισμα (γονατιά στη μέση) του Ολιβέιρα στον Σισέ, που φαίνεται να πονάει. Ο Κάκος δεν έδειξε κάρτα (8α ήταν η δεύτερη).
58' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Νεμπεγλέρας
Ο Νεμπεγλέρας εκτελεί το φάουλ πριν το σφύριγμα και το... πληρώνει.
58' Κόρνερ Ατρόμητος
Ο Φαβάλι γεμίζει από μακριά κι ο Ατρόμητος κερδίζει το κόρνερ. Ο Μελισσάς παίρνει την κεφαλιά και την φέρνει προ του Τζόρβα. Η άμυνα διώχνει όμως σε (νέο) κόρνερ. Από τα αριστερά τώρα ο Κατσουράνης διώχνει με το κεφάλι μακριά από την περιοχή
60' Κόρνερ Ατρόμητος
Νέο γέμισμα από το φάουλ που έκανε ο Λέτο. Νέο κόρνερ. Το 3ο συνεχόμενο και 6ο συνολικό. Ο Φαβάλι εκτελεί, εύκολα διώχνει (ξανά) ο Κατσουράνης στο δεύτερο δοκάρι
62' Σχόλιο
Οι "πράσινοι" δίνουν ξανά χώρο στον Ατρόμητο. Ο Νιόπλιας φωνάζει για να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας
64' Κίτρινη κάρτα
Ο Σκόνδρας τιμωρείται για σκληρό μαρκάρισμα
66' Αλλαγή παίκτη
Για τον Ατρόμητο ο Μπρίτο στη θέση του Τάττου
68' Σουτ Ατρόμητος
Πολύ καλό σουτ από τον Μπρίτο με το αριστερό (κι ενώ ξεκίνησε να ντριμπλάρει έξω από την περιοχή από τα δεξιά). Έδιωξε ο Τζόρβας τη μπάλα, που κατευθυνόταν στην αριστερή του γωνία.
70' Αλλαγή παίκτη
Τρίτη αλλαγή για τον Ατρομητο: ο Περόνε στη θέση του Αναστασάκου
70' Κεφαλιά
Ο Σαλπιγγίδης προλαβαίνει τη μπάλα κι από τα δεξιά βγάζει τη σέντρα. Ο Νίνης εξ επαφης δεν μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα από το πρώτο δοκάρι.
71' Αλλαγή παίκτη
Για τον Παναθηναϊκό: Καραγκούνης αντί του Σαλπιγγίδη
73' Πέναλτι Παναθηναϊκός
Το κερδίζει ο Καραγκούνης, που έκανε ωραία ντρίμπλα μετά από την εξαιρετική πάσα του Νίνη. Ο Ολιβέιρα χρεώνεται με δεύτερη κίτρινη και αποβάλλεται.
74' Γκολ Παναθηναϊκός Σισέ
Ο Σισέ αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει τη μπάλα δυνατά στο κέντρο της εστίας για το 0-2
75' Σχόλιο
Χαρακτηριστική κίνηση του Σισέ που καλεί τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν στον πάγκο. Ο ίδιος αγκαλιάζει τον Νιόπλια.
78' Σχόλιο
Πιέζουν οι γηπεδούχοι, χωρίς ουσία
79' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Λέτο
Ο Σισέ κάνει κούρσα από τα δεξιά και βρίσκει πολύ ωραία στο δεύτερο δοκάρι τον Λέτο, που πλασάρει άουτ από πολύ κοντά.
82' Σχόλιο Παναθηναϊκός
Διαμαρτυρίες του Νιόπλα: ζητά από τους παίκτες του να κρατήσουν τη μπάλα.
83' Κεφαλιά
Καλή ευκαιρία. Ο Μπρίτο πιο ψηλά πιάνει τη γυριστή κεφαλιά (σέντρα από δεξιά), αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.
85' Αλλαγή παίκτη
Ο Μπιάρμσιρ παίρνει τη θέση του Σεϊταρίδη
86' Σουτ Παναθηναϊκός Σισέ
Ντρίμπλες του Λέτο, πάσα στον Καραγκούνη κια νέα πάσα στον Σισέ που διεισδύει από δεξιά και επιχειρεί σέντρα-σουτ. Ο Νίνης δεν ακολούθησε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι κι η μπάλα φεύγει άουτ.
86' Αλλαγή παίκτη
Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟ: ο Κλέιτον στη θέση του Νίνη, που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου
87' Σουτ Παναθηναϊκός Κλέιτον
Ο Λέτο από μεγάλη μπαλιά στα αριστερά, γυρνάει τη μπάλα στον Σισέ που δεν κοντρολάρει αμέσως τη μπάλα. Αυτή τελικά στρώνεται στον Κλέιτον που έρχεται με φόρα για να σουτάρει ευθύβολα, αλλά όχι εύστοχα. Το σουτ του περνάει άουτ.
89' Γκολ Λέτο
Ο Σισέ με πλάτη κοντά στο πέναλτι βγάζει τη μπάλα με τακουνάκι στον Λέτο, ο οποίος προσποιείται αδειάζοντας έναν αμυντικό και με το αριστερό στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Δύο λεπτά έδειξε ο Παπασταμάτης
90' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σισέ
Ο Κατσουράνης με λόμπα βρίσκει στα δεξιά τον Σισέ. Αυτός επιχειρεί να πλασάρει, αλλά η εκτέλεση του δεν "πιάνει": η μπάλα καταλήγει άουτ.
90' Λήξη αγώνα
0-3... Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού





































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ