ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Καβάλα-Εργοτέλης 1-3

Καβάλα-Εργοτέλης 1-3
Λεάλ

Ο Εργοτέλης πήρε σπουδαία νίκη στην Καβάλα με 3-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα

Σε ένα ματς με μεγάλα διαστήματα χωρίς ρυθμό, ο Εργοτέλης πήρε μια σπουδαία νίκη στο "Ανθή Καραγιάννη" επί της Καβάλας με 1-3.
Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ήταν αποφασισμένοι για τους τρεις βαθμούς, αφού εδώ και έξι αγωνιστικές δεν μπόρεσαν να πάρουν νίκη. Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι πιο δυνατοί, όμως ο Εργοτέλης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 22' με τον Τσεσνάουσκις.

Δέκα λεπτά αργότερα η Καβάλα έφερε το ματς στα ίσα, όταν ο Σασιασβίλι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Μουρ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης... έπαιζε μόνος του και πέτυχε δυο τέρματα. Στο 61ο λεπτό ο Μπούντιμιρ με ωραίο σουτ έκανε το 2-1, ενώ ο Φραγκουλάκης στο 83 έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα του Άαντ Ντε Μος.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Καβάλα (Ντε Μος): Ιτανς, Μουρ(Ντικρόκ 73'), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Ορούμα(Ρινκόν 54'), Ιωάννου, Σμολάρεκ, Σόσιν(Σουλτανίδης 64').

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Κορδονούρης, Γιαλούσης, Τζούνιορ, Ρομάνο, Τσεσνάουσκις(Φραγκουλάκης 76'), Μπέτο, Μπούντιμιρ(Ορφανός 80'), Λεάλ(Βερπακόφσκις 73').

Κίτρινες: Κορδονούρης (9' Εργοτέλης), Μουρ(19' Καβάλα), Σασιασβίλι(32' Εργοτέλης), Τσεσνάουσκις(33' Εργοτέλης), Τζούνιορ(68' Εργοτέλης), Φραγκουλάκης(83' Εργοτέλης).
Κόκκινες: -

Με μια ματιά


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Εργοτέλη να είναι η ομάδα που καίγεται για τους βαθμούς, αφού ή ομάδα της Κρήτης βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογικά θέση μετά τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα.

Ο δυνατός αέρας που υπάρχει στην Καβάλα από το πρωί δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των δυο ομάδων, αφού η μπάλα δεν ακολουθούσε την πορεία που της έδιναν οι παίκτες των δυο ομάδων.

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεζαν πολύ για να πετύχουν ένα τέρμα και στο δεύτερο λεπτό έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Θεοδωρέλλης από καλή θέση έκανε το σουτ, με τον Δασκαλάκη να πέφτει και να μπλοκάρει.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 20' λεπτό, όταν σε μια σέντρα του Μπέτο από τα αριστερά, ο Κορδονούρης που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνς.

Εκτελεστής ο Τσεσνάουσκις-μοιραίος ο Σασιασβίλι

(0-1) Στο 22ο λεπτό ο Εργοτέλης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση, όταν σε μια αδύναμη σέντρα του Γιαλούση, ο Μπούντιμιρ έστρωσε την μπάλα στον Τσεσνάουσκις μέσα στην περιοχή της Καβάλας, με τον 29χρονο άσο να σουτάρει δυνατά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνς.

* (Στο ματς του πρώτου γύρου ο Εργοτέλης είχε κερδίσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Βερπακόφσκις στο 24ο λεπτό)

(1-1)Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σασιασβίλι έκανε την γκέλα, καθώς βρήκε με το χέρι του την μπάλα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σφυρίζει αμέσως πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Μουρ(!), ο οποίος με ωραίο τρόπο έφερε το ματς στα ίσα στο 33'.

Οι φιλοξενούμενοι που ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 38ο λεπτό, όταν ο Λεάλ εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνς.

Ακόμα πιο άτυχοι στάθηκαν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 42' ο Ντιέ έκανε ένα από τα γνωστά του σουτ πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη.

* (Πέντε ισοπαλίες στα τελευταία δεκατέσσερα ματς έχει η ομάδα της Καβάλας)

Χωρίς ρυθμό αλλά με γκολ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησαν σε πολύ αργό τέμπο, με τις δυο ομάδες να έχουν δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, αλλά χωρίς ρυθμό. Στο 54' ο Ρινκόν πέρασε στη θέση του Ορούμα, ο οποίος κατά την έξοδο του δεν κοίταξε καν τον προπονητή του.

(1-2) Στο 61ο λεπτό ο Εργοτέλης έκανε δυο τα τέρματα του, όταν ο Μπούντιμιρ με ατομική ενέργεια έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας και έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ιτάνς.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο Εργοτέλης πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε αρκετές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά. Χαρακτηριστική είναι η φάση στο 70ο λεπτό, όταν ο Μπούντιμιρ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λεάλ μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον 29χρονο άσο να κάνει το σουτ και τον Ιτάνς να πετάγεται στην γωνία πραγματοποιώντας εντυπωσιακή απόκρουση.

(1-3) Στο 83ο λεπτό ο Εργοτέλης καθάρισε το ματς, όταν ο Φραγκουλάκης, που είχε μπει πριν λίγα λεπτά, με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας και αφού ξεπέρασε τον Ντουγκλάο έκανε το πλασέ, κάνοντας τρία τα τέρματα της ομάδας του.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ρινκόν έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, όταν σε ένα γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή έκανε γυριστό σουτ, όμως ο Δασκαλάκης έπεσε εντυπωσιακά στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον Εργοτέλη να παίρνει σπουδαία νίκη μετά από έξι αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να φτάσει στους 33 βαθμούς.

Συνέντευξη Τύπου




Όλα τα λεφτά...


Οι ακραίοι του Εργοτέλη, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της Καβάλας, με αποτέλεσμα σε όλη την διάρκεια του ματς η ομάδα της Κρήτης να είναι στην επίθεση.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την ανασταλτική λειτουργία της Καβάλας, που εδώ και αρκετά ματς δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Επίσης είναι φανερό πλέον πως υπάρχει πρόβλημα μεταξύ παικτών και Ντε Μος, κάτι που ίσως σημαίνει και εξελίξεις.

To Live του αγώνα...


Η 11άδα των γηπεδούχων
Καβάλα(Ντε Μος): Ιτανς, Μουρ, Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Ορούμα, Ιωάννου, Σμολάρεκ, Σόσιν.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Εργοτέλης(Καρεγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Κορδονούρης, Γιαλούσης, Τζούνιορ, Ρομάνο, Τσεσνάουσκις, Μπέτο, Μπούντιμιρ, Λεάλ.
2' Ευκαιρία Καβάλα
Καλό σουτ του Θεοδωρέλλη, ο Δασκαλάκης θα πέσει και θα μπλοκάρει στην γωνία του.
5' Σχόλιο
Ο δυνατός αέρας εμποδίζει αρκετά τις προσπάθειες των δυο ομάδων.
9' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Κορδονούρη.
13' Σχόλιο
Πιέζει η ομάδα της Καβάλας, χωρίς ωστόσο να κάνει πολλές ευκαιρίες.
18' Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Κίτρινη κάρτα στον Μουρ.
20' Ευκαιρία Εργοτέλης
Καλή κεφαλιά του Κορδονούρη μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνς.
22' Γκολ Εργοτέλης 0-1
Σέντρα του Μπούντιμιρ από τα αριστερά, ο Τσεσνάουσκις με σουτ μέσα από την περιοχή θα σκοράρει.
27' Σχόλιο
Ρομάνο και Μουρ συγκρούστηκαν στην περιοχή της Καβάλας, με τον παίκτη του Εργοτέλη να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.
32' Πέναλτι Καβάλα
Πέναλτι για την Καβάλα μετά από χέρι του Σασιασβίλι.
32' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Σασιασβίλι για το χέρι.
33' Γκολ Καβάλα 1-1
Ο Μουρ από τα έντεκα βήματα θα φέρει το ματς στα ίσα.
38' Ευκαιρία Εργοτέλης
Εκτέλεση φάουλ του Λεάλ, η μπάλα θα περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνς.
42' Δοκάρι Καβάλα
Δυνατό σουτ του Ντιέ, η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι.
43' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Τσεσνάουσκις
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Δυο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
54' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ορούμα έξω στη θέση του ο Ρινκόν.
61' Γκολ Εργοτέλης 1-2
Ο Μπούντιμιρ με ατομική ενέργεια έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το σουτ, με την μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Ιτάνς.
64' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Σόσιν έξω στη θέση του ο Σουλτανίδης.
68' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Τζνούνιορ.
70' Ευκαιρία Εργοτέλης
Ο Λεάλ από καλή θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή θα κάνει το σουτ, ο Ιτάνς όμως εντυπωσιακά θα διώξει σε κόρνερ.
73' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Βερπακόφσκις μέσα στη θέση του Λεάλ.
73' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Μουρ έξω στη θέση του ο Ντικρόκ.
76' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Φραγκουλάκης μέσα στη θέση του Τσεσνάουσκις.
80' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ορφανός στη θέση του Μπούντιμιρ.
83' Γκολ Εργοτέλης 1-3
Ο Φραγκουλάκης με ωραία ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον Ντουγκλάο και με πλασέ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του.
84' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης
Κίτρινη κάρτα στον Φραγκουλάκη.
85' Ευκαιρία Καβάλα
Καλό γυριστό σουτ του Ρινκόν μέσα από την περιοχή, ο Δασκαλάκης εντυπωσιακά σε κόρνερ.
90' Λήξη αγώνα










































































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ