STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Λεβαδειακός 1-0

Άρης-Λεβαδειακός 1-0
Κόκε, Κάμπορα

Ο Άρης γιόρτασε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος καθώς νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό.

Το ματς είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μέρος, οι αλλαγές του Ραούλ Κούπερ στην αρχική 11άδα αποσυντόνισαν τους "κιτρινόμαυρους" που ήταν νωθροί και χωρίς αγωνιστικό πλάνο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός κρατώντας μακριά από την εστία του Βαγέχο τους όποιους κινδύνους προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι.
Στην επανάληψη, οι αλλαγές των δύο πλευρών και το γκολ του Νέτο στο 64', που έμελλε να είναι το καθοριστικό, άλλαξε την ροή του ματς, κάνοντας το πιο γρήγορο και βρίσκοντας τον Άρη τελικό νικητή.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης(Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης(46' Νασούτι), Ναφτί, Κάλβο, Νάτσο Γκαρσία(75' Πρίττας), Αντού, Τζόνσον(61' Κόκε), Καμπόρα, Ορτίθ, Βανγκελί

Λεβαδειακός(Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος(89' Βασιλείου), Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης(70' Σερτζίνιο), Αμπουμπακαρί, Μπεγκόνια(55' Ναπολεόνι), Γκονζάλες, Αγκάλι, Μπάρκογλου
Με μια ματιά
Ο Ραούλ Κούπερ δίνει ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές του στους τελευταίους αγώνες και αυτό έκανε και εναντίον του Λεβαδειακού.

Ο Μίχαλ Πέσκοβιτς πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια αντί του Μιχάλη Σηφάκη. Ο Ισπανός επανέφερε τον Βανγκελί και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Ορτίθ, που πλαισίωσαν στην άμυνα τους Κουλουχέρη και Νέτο. Στη μεσαία γραμμή το αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Νάτσο Γκαρσία και Μεχντί Ναφτί, δεξιά αγωνίστηκε ο Κάλβο, αριστερά ο Αντού, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Τζόνσον και Κάμπορα.

Ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με τον Βαγέχο κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Κόλτζος, Αλεξίου, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Αμπουμπακαρί, Ταραλίδης και Μπεγκόνια, ενώ πιο μπροστά σε σχηματισμό 4-3-3 ο Δημήτρης Φαράντος τοποθέτησε τους Μπάρκογλου, Γκονζάλες και Αγκάλι.

Ο Κούπερ ήξερε ότι επικρατεί κλίμα ευφορίας μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους όλη την εβδομάδα με συνεχής ομιλίες προς τους παίκτες του.

Ο Άρης ήθελε τη νίκη για να σιγουρέψει την είσοδο στα πλέι οφ, να γιορτάσει μαζί με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την πρόκριση στον τελικό και να κλείσει με νίκη την κανονική σεζόν στην έδρα του.

Ο Λεβαδειακός, μετά τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, μπήκε στο ματς περισσότερο διαβασμένος έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι του.

Έλειπε ο γρήγορος ρυθμός για τον Άρη παρότι είχε την κατοχή, σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που έκανε παιχνίδι υπομονής με σταθερές και σίγουρες μεταβιβάσεις αποφεύγοντας το λάθος.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν μπορούσαν να ανοίξουν το παιχνίδι από τα πλάγια κάτι που ζητούσε συνεχώς ο Κούπερ από τους παίκτες του. Οι πολλές αλλαγές του Ισπανού τεχνικού έπαιξαν ρόλο στην κακή εικόνα της ομάδας στο πρώτο μέρος.

Το επιθετικό δίδυμο των Τζόνσον και Κάμπορα δεν είχε σωστή συνεργασία με τον πρώτο να αποχωρεί στο 60' έχοντας κάνει ελάχιστα πράγματα στο ματς.

Η απουσία κλασσικής ευκαιρίας σε ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν χαρακτηριστικό της κακής απόδοσης των γηπεδούχων. Ο Λεβαδειακός απείλησε σοβαρά με τον Μπάρκογλου στο 34', με δυνατό σουτ που έφυγε άουτ.

Ο Κόκε μπήκε ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στην θέση του αρνητικού Τζόνσον, ενώ και ο Δημήτρης Φαράντος επανέφερε στην 11άδα τον Ναπολεόνι στην θέση του Μπεγκόνια.

Αλλαγή εικόνας στο 2ο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης είχαν διαφορετικό ρυθμό με τον Άρη να είναι περισσότερο απειλητικός και τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να βρει κενούς χώρους.

Ο Κάμπορα απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με κεφαλιά δοκάρι στο 55' από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.

Ο Νέτο στο 64΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και έδωσε το έναυσμα να δοθεί γρήγορος ρυθμός και να αλλάξει η μορφή του ματς. Ο Ναπολεόνι στο 72', ανάγκασε τον Πέσκοβιτς να σώσει σωτήρια για την ομάδα του, το πλασέ του Ιταλού.

Μετά το 70' η πίεση του Λεβαδειακού εντάθηκε με τον Ναπολεόνι κύριο εκφραστή των επιθέσεων των φιλοξενούμενων, ενώ νωρίτερα ο τεχνικός του Λεβαδειακού είχε βάλει στην θέση του Ταραλίδη τον Σερτζίνιο, θέλοντας να φανεί περισσότερο απειλητική η ομάδα του από το κέντρο.

Οι παίκτες του Άρη έχασαν στο 79΄την ευκαιρία του αγώνα με τον Νέτο αρχικά και τους Κόκε και Κάμπορα στην συνέχεια να αποτυγχάνουν από ευνοϊκή θέση να σκοράρουν.

O Άρης βρήκε κενούς χώρους στο τελευταίο τέταρτο χάνοντας ευκαιρίες με σημαντικότερη του Κάλβο στο 86' και του Πρίττα στις καθυστερήσεις.
Συνέντευξη Τύπου
Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): " Πάντα μετά από μία μεγάλη προσπάθεια όπως αυτή που έγινε την Πέμπτη ο προπονητής ανησυχεί για την αποκατάσταση της ομάδας του. Όχι τόσο για την σωματική προσπάθεια αλλά κυρίως για το στρες και την ένταση ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού.

Πιστεύω ότι αυτό φάνηκε στην δική μου ομάδα όπου φαινότανε σαν να μας ενοχλεί η μπάλα. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και φτάναμε με πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή. Μία ομάδα που έπαιζε με πολυπρόσωπη άμυνα και δεν υπήρχαν διάδρομοι για ευκαιρίες. Κερδίσαμε το παιχνίδι και έκλεισε και η είσοδος της ομάδας μας στα πλέι οφ.

Η ομάδα μου τα κατάφερε κει όπως λέγαμε έπρεπε να βρει σταθερότητα και ταυτότητα ανεξάρτητα από το αν θα έρχονταν τα αποτελέσματα. Και το γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι όλοι έχουν μία κοινή δέσμευση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου με όλους τους ποδοσφαιριστές να αποδεικνύουν ότι είναι σημαντικοί. Και στην τελική όλοι τους να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους και ότι μπορούν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Επομένως με χαροποιεί ότι η δέσμευση προς επίτευξη στόχων ετών και η πίεση επίτευξης προς τον τελικό στόχο έχουμε ένα έξτρα κίνητρο καθώς όλοι ενωμένοι πορευόμαστε κοιτώντας μπροστά. Επαναλαμβάνω ότι θέλει σκληρή δουλειά και είναι απαιτητικό για να το καταφέρεις. Αλλά πρώτος από όλους εγώ έχω απαιτήσεις από τον ίδιο μου τον εαυτό και είμαι ευχαριστημένος και από την δουλειά τω παικτών μου με την σταθερότητα στο ποδόσφαιρο να είναι ένας τομέας αρκετά δύσκολος. Και χρησιμοποιώ μία ισπανική έκφραση η ομάδα έχει αδειάσει με την Μεγάλη Εβδομάδα να είναι άδεια για μας.

Κι αυτό καθώς θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο προς τον κοινό στόχο γιατί θεωρώ ότι φέτος είναι η χρονιά μας. Γνωρίζω ότι ο κόσμος μας χαίρεται και έχει κίνητρο όπως και εμείς με αυτά τα δύο να συνδέονται. Ο κόσμος βλέπει την δική μας προσπάθεια και την αυτοθυσία στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι είναι μια καλή στιγμή για όλους στον Άρη







".

Σε ερώτηση για την μάχη που δίνει ο Λεβαδειακός για την παραμονή του απάντησε: " Δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη και ξέρω ότι είναι δύσκολες οι στιγμές αυτές και από προσωπική εμπειρία σέβομαι όλες τις ομάδες για την προσπάθεια που κάνουνε αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να μείνουνε όλοι. Με σεβασμό στους αντιπάλους δεν θέλω να εκφέρω γνώμη".

Για την αποθέωση που είχε γνωρίσει το πούλμαν της αποστολής του Άρη κατά την επιστροφή του το βράδυ της Πέμπτης από την Καβάλα μετά από την κατά της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου hellas online είπε: " Βλέποντας εκδηλώσεις τόσο μεγάλου ενθουσιασμού με τέτοιες εκδηλώσεις να μας γεμίζουν με επιπλέον πίεση και απαιτήσεις.

Κι αυτό για τι το να δίνεις τέτοιες χαρές στους οπαδούς σου είναι ανεκτίμητο. Να τις προσφέρεις χωρίς πολλά λόγια. Είναι πολύ αισιόδοξοι αλλά και μα δίνουν την εντύπωση ότι και εμείς είμαστε εδώ. Επομένως αυτό που μας μετέδωσαν σε μένα και στην ομάδα είναι η δέσμευση να αφήσουμε και την ζωή μας στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω ως προπονητής είναι να μην ξεχνάμε τι κρύβεται πίσω από την δουλειά που κάνουμε εμείς. Ένας απίστευτος λαός που είναι από πίσω μας για να μας στηρίξει και όσο κρύο αίμα και να έχεις ζεσταίνεται η καρδιά σου και η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ημέρα το διασκέδασα απίστευτα



".

Δημήτρης Φαράντος (προπονητής Λεβαδειακός): " Ξέραμε και πριν το παιχνίδι με ποιον αντίπαλο παίζαμε και στην πιο δύσκολη ίσως έδρα στην Ελλάδα. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθούσε στην συνέχεια.

Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να μην κινδυνέψουμε ιδιαίτερα. Στο δεύτερο και ενώ είχαμε επισημάνει ότι ο Άρης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα στα στημένα δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε το γκολ του Νέτο. Συγχαρητήρια στον Άρη αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος για το καλύτερο. Δεν λέει τίποτα ότι κέρδισε η Λάρισα ενώ είναι αρνητικό ότι κέρδισε ο Εργοτέλης

".

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 10.821 και οι εισπράξεις 83.120 ευρώ.
Όλα τα λεφτά...
Ο πολύ καλός ρυθμός του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και ο ρυθμός, ειδικά στο τελευταίο τέταρτο ήταν καταιγιστικός.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το "άνοστο" πρώτο ημίχρονο. Χωρίς συνοχή ο Άρης στο παιχνίδι του αντιμετωπίστηκε εύκολα από τους αντιπάλους του που απειλήθηκαν ελάχιστα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάλβο, Νάτσο Γκαρσία, Αντού, Τζόνσον, Καμπόρα, Ορτίθ, Βανγκελί
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Αμπουμπακαρί, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Αγκάλι, Μπάρκογλου
1' Έναρξη αγώνα
7' Κόρνερ Άρης
14' Σχόλιο
Iσορροπημένο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Λεβαδειακό να χάνει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με μακρινό σουτ του Ταραλίδη που έφυγε άουτ.
20' Ευκαιρία Άρης
Ο Τζόνσον βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά άργησε χαρακτηριστικά χάνοντας την ευκαιρία για τον Άρη.
22' Κεφαλιά Λεβαδειακός Αγκάλι
24' Κόρνερ Άρης
26' Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ο Γκονζάλες με κάθετη μπαλιά βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπάρκογλου που από διαγώνια θέση και αριστερά της περιοχής του Πέσκοβιτς, σούταρε στέλοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των "κιτρινόμαυρων"
30' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Γκονζάλες
32' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μπεγκόνια
33' Σουτ Άρης Ναφτί
34' Κόρνερ Άρης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Άρης Νασούτι
Ο Κουλουχέρης εκτός αγώνα.
53' Δοκάρι Άρης Κάμπορα
Η κεφαλιά του επιθετικού του Άρη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βαγέχο.
55' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Ναπολεόνι
Ο Μπεγκόνια εκτός αγώνα.
57' Σουτ Άρης Αντού
61' Αλλαγή παίκτη Άρης Κόκε
Ο Τζόνσον εκτός αγώνα.
64' Γκολ Άρης Νέτο
Απευθείας εκτέλεση φάουλ.
66' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Αγκάλι
68' Κίτρινη κάρτα Άρης Γκαρσία
70' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Σερτζίνιο
Ο Ταραλίδης εκτός αγώνα.
71' Κίτρινη κάρτα Άρης Νασούτι
72' Ευκαιρία Λεβαδειακός Ναπολεόνι
75' Αλλαγή παίκτη Άρης Πρίττας
Ο Γκαρσία εκτός αγώνα.
79' Ευκαιρία Άρης
Μπαλιά προς το Νέτο στην μικρή περιοχή, γύρισε την μπάλα ο Ισπανός προς τον Κόκε, αλλά ούτε αυτός ούτε ο Κάμπορα στην συνέχεια κατάφεραν να σκοράρουν από ευνοϊκή θέση.
86' Σουτ Άρης Κάλβο
89' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Βασιλείου
Ο Μουλόπουλος εκτός αγώνα.
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης













































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ