STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα ματς της 10ης αγωνιστικής

Τα ματς της 10ης αγωνιστικής
Πανθρακικός, ΠΑΟΚ, Κανωτίδης, Σορλέν

Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας της ΑΕΛ με 3-1 (videos)

Με σκόρερ τους Βύντρα και Σισέ ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα (2-0) από τη Λειβαδιά κι έμεινε μόνος πρώτος (+2) στην κορυφή της Superleague.
O Πανιώνιος επικράτησε με 2-1 της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια, ενώ Ατρόμητος και Εργοτέλης στο Περιστέρι έμειναν στο 0-0. Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Τσέζαρεκ σε μεγάλα κέφια επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0, με τον Κροάτη να είναι ο σκόρερ και των 3 τερμάτων.

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα δύο εντός έδρας βαθμούς καθώς μετά την ισοπαλία με την Καβάλα, οι "ερυθρόλευκοι" παραχώρησαν ακόμα, μία αυτή τη φορά απέναντι στον Ηρακλή ο οποίος στο 92' ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του 17χρονου Βέλλιου. Το σκορ είχε ανοίξει στο 40' ο Έντζο Μαρέσκα.

H αυλαία στη 10η αγωνιστική άνοιξε με σούπερ ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όπου η Καβάλα παρότι έμεινε με 8 παίκτες στο τέλος κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας μένοντας στο 0-0 με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα στο ΔΑΚ της Κομοτηνής επικράτησε με 2-1 του γηπεδούχου Πανθρακικού. Τη νίκη στους φιλοξενούμενους χάρισαν ο Βιεϊρίνια (26') και ο Πάμπλο Γκαρσία (56'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο Μπουβάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για το "Δικέφαλο του Βορρά" τη φετινή σεζόν.

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Άρης-Νέα Καβάλα 0-0

Άρης-Νέα Καβάλα 0-0

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηράκλειο)
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης 16:45

Άρης και Καβάλα έμειναν στο "χ" στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών για να πάρουν το παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να μένουν με οκτώ παίκτες από το 68' μετά την δεύτερη κίτρινη του Ντικρόκ, την απευθείας κόκκινη του Οικονόμου στο 89' και την δεύτερη κίτρινη του Ονουάτσι στο 95'.

Με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να βρίσκεται στις σουίτες του Κλεάνθης Βικελίδης Άρης και Καβάλα μοιράστηκαν από ένα βαθμό, αφού το αποτέλεσμα τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Ο Άρης ωστόσο ήταν ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης, αφού οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με οκτώ ποδοσφαιριστές. Μοιραίος ποδοσφαιριστής για τους κίτρινους ο Λόκο Αμπρέρου που έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-1 από την Κομοτηνή επί του Πανθρακικού και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τη νίκη στο "δικέφαλο" χάρισαν ο Βιεϊρίνια (26') και ο Πάμπλο Γκαρσία (56'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο Μπουβάλ, ο οποίος μείωσε για τους γηπεδούχους, που για ένα ακόμα παιχνίδι έμειναν μακριά από τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρα)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Ένα γκολ του 17χρονου Βέλλιου στο 92' και μια λάθος απόφαση του επόπτη Γουργιώτη ανάγκασαν τον Ολυμπιακό στην δεύτερη γκέλα του στο πρωτάθλημα αφού έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή στο "Καραϊσκάκη". Οι νταμπλούχοι είχαν προηγηθεί με τον Μαρέσκα στο 40', σκόραραν κανονικότατα στο 80' με τον Μήτρογλου όμως ο επόπτης Γουργιώτης ακύρωσε δίχως λόγο και αιτία το γκολ, την στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας επιθετικός καλυπτόταν από 2 αντιπάλους!

Μια του "κλέφτη", δυό του "κλέφτη", τρεις... και την πάτησε. Με τον ίδιο τρόπο που πήρε τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη (γκολ στα τελευταία λεπτά), ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Ηρακλή.

Για να είμαστε ακριβείς όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, καθώς αυτή την φορά ένα τραγικό λάθος του επόπτη έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν δύο φορές με μια με τον Μαρέσκα στο 40' και μια με τον Μήτρογλου στο 81' όμως ο επόπτης Γουργιώτης αποφάσισε πως πρέπει να μετρήσει μόνο το ένα.

Αποτέλεσμα; Οι "κυανόλευκοι" να βγουν στην επίθεση στα τελευταία λεπτά και με τον 17χρονο Βέλλιο που είχε περάσει αλλαγή στο 82' να σκοράρουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να φύγουν από το Φάληρο με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Σκόντα Ξάνθη-Πανιώνιος 1-2

Σκόντα Ξάνθη-Πανιώνιος 1-2

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Θεσσαλονίκη)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και δις σκόρερ τον Μπόσκο Μπάλαμπαν ο Πανιώνιος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Πηγάδια επικρατώντας με 2-1 της Skoda Ξάνθης στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής,

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος άνοιξαν το σκορ στο 18' με θεαματικό γκολ του Μπάλαμπαν, όμως στην επανάληψη ισοφαρίστηκαν από τον Ζίεντσουκ στο 55' και η απόδοση τους έπεσε. Παρόλα αυτά ένα γκολ του Κροάτη επιθετικού στο 85' χάρισε στους "κυανέρυθρους" μια σημαντική νίκη και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα.

Ατρόμητος-Εργοτέλης 0-0

Ατρόμητος-Εργοτέλης 0-0

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλία)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Σε ένα ματς πλούσιο σε φάσεις αλλά "φτωχό" σε γκολ, Ατρόμητος και Εργοτέλης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθη)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να σημειώνει χατ-τρικ, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην αρκαδική πρωτεύουσα για τη 10η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ (13') με τον Κροάτη, ο οποίος βρήκε άλλες δύο φορές δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο (74', 81') και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 8 γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση, απειλώντας μόνο με μια κεφαλιά του Ντιμπαλά στο πρώτο μέρος.

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει με την συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός που νίκησε μέσα στην Λειβαδιά με 2-0. Μετά από ένα ανιαρό πρώτο ημίχρονο, οι "πράσινοι" με την παρότρυνση των 4.000 οπαδών τους έφτασαν στο τρίποντο με γκολ των Βύντρα (68') και Σισέ (82'). Δοκάρι ο Γάλλος στο 5' ενώ καθοριστικές ήταν οι δύο επεμβάσεις του Τζόρβα στα ισάριθμα σουτ του Ναπολεόνι μετά το "ρευστό" 1-0.

Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης από την ευρωπαϊκή του υποχρέωση στο Europa League, ο Παναθηναϊκός παρόλο που είχε δύο αλλαγές στην έναρξη του ματς για να δείξει πιο "φρέσκος", δεν τα κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σισέ να χάνει δύο ευκαιρίες (δοκάρι στο 5'). Οι γηπεδούχοι με εμφανή αμυντικούς προσανατολισμούς προσπάθησαν να διτηρήσουν το μηδέν γεγονός που δεν κατάφεραν στην επανάληψη.

Με ενισχυμένη την επίθεσή του ακόμα περισσότερο (μπήκε ο "Σάλπι" και ο Νίνης πήγε πίσω από τον Σισέ) οι "πράσινοι" έφτασαν στο γκολ στο 68', χάρη στην επινόηση του Βύντρα να πεταχτεί στο δεύτερο δοκάρι και ολοκλήρωσαν την νίκη τους με το έβδομο φετινό γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ που εκμεταλλεύθηκε την εκλπηκτική πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Καθοριστικές ήταν οι δύο επεμβάσεις του Τζόρβα στα ισάριθμα σουτ του Ναπολεόνι και ενώ το αποτέλεσμα ήταν στο "ρευστό" 1-0.

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

ΑΕΚ-Λάρισα 3-1

ΑΕΚ-Λάρισα 3-1

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Η ΑΕΚ επικράτησε της ΑΕΛ με 3-1 στο ΟΑΚΑ και αναρριχήθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με Καβάλα, Άρη και 3 πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαντούκα σέρβιρε τα δύο γκολ για τους Μαϊστόροβιτς, Νέμεθ και ο Μπάνκο βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Καλύτερη η ΑΕΚ στο παιχνίδι ανέβασε την απόδοσή της στο β' μέρος και πέτυχε 2 τέρματα σε 12 λεπτά. Παθητικό ρόλο οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά ισοφάρισαν στο 45' με τον Ρομέου.

Η ΑΕΚ παρουσίασε πάλι προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη και έδειξε αδυναμία να κρατήσει τον ρυθμό όταν τον βρίσκει. Το θετικό για την Ένωση είναι πως παρά τα δύο δοκάρια πέτυχε τρία γκολ και μπορεί στις δύο επόμενες αγωνιστικές να αλλάξει κατά πολύ την θέση της στον βαθμολογικό πίνακα. Την 11η φιλοξενείται στην Καβάλα και την 12η υποδέχται τον ΠΑΟΚ, την ώρα που ο ΟΣΦΠ με τον ΠΑΟ θα αγωνίζονται στο Καραϊσκάκη.
Videos με τα γκολ της αγωνιστικής


Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2



Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2



Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1



Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2



Άρης-Καβάλα 0-0



Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0



Skoda Ξάνθη-Πανιώνιος 1-2

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)


Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Νέα Καβάλα-ΑΕΚ 16:45
Σκόντα Ξάνθη-Λεβαδειακός 16:45
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 19:00

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Εργοτέλης-Λάρισα 14:30
Πανιώνιος-Πανθρακικός 14:30
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 16:45
Ηρακλής-Ατρόμητος Αθηνών 16:45
ΠΑΟΚ-Αρης 19:00
















































































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ