ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1
μαρέσκα πανηγυρικό

Με γκολ του 17χρονου Βέλλιου στο 92' ο Ηρακλής έφυγε από το Καραϊσκάκη με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1)

Μια του "κλέφτη", δυό του "κλέφτη", τρεις... και την πάτησε. Με τον ίδιο τρόπο που πήρε τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη (γκολ στα τελευταία λεπτά), ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Ηρακλή.
Για να είμαστε ακριβείς όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, καθώς αυτή την φορά ένα τραγικό λάθος του επόπτη έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν δύο φορές με μια με τον Μαρέσκα στο 40' και μια με τον Μήτρογλου στο 81' όμως ο επόπτης Γουργιώτης αποφάσισε πως πρέπει να μετρήσει μόνο το ένα.

Αποτέλεσμα; Οι "κυανόλευκοι" να βγουν στην επίθεση στα τελευταία λεπτά και με τον 17χρονο Βέλλιο που είχε περάσει αλλαγή στο 82' να σκοράρουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να φύγουν από το Φάληρο με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές.

Γι' αυτό φυσικά δεν ευθύνονται μόνο οι παίκτες του Ηρακλή και ο επόπτης Γουργιώτης, αλλά και η "γύμνια" του ερυθρόλεκου ρόστερ. Οι νεαροί παίκτες τα πήγαν καλά και η νίκη ήταν κοντά όμως κακά τα ψέματα με τα μεγάλα όπλα του και δίχως ένα σωρό τραυματίες η εικόνα θα ήταν διαφορετική.

Έτσι λοιπόν τα σενάρια που έλεγαν πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πάνε στο μεταξύ τους ντέρμπι δίχως απώλειες πήγαν περίπατο. Πλέον ο αγώνας της 29ης Νοεμβρίου κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους Πειραιώτες.

Το θετικό πέρα από την πολύ καλή παρουσία της ομάδας του Σάββα Κωφίδη είναι και οι εξαιρετικές εμφανίσεις νέων παικτών τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για Ηρακλή. Για τον μεν πρωταθλητή ο Φετφατζίδης τα πήγε για άλλη μια φορά καταπληκτικά, ενώ για τον "Γηραιό" ο 17χρονος Βέλλιος αποδείχθηκε λίρα εκατό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Νικλητσιώτης (73' Σοϊλέδης), Μήτρογλου, Μαρέσκα (68' Λεντέσμα, 84' λ.τρ. Γ.Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης.

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ντιέ (50' Ηλιάδης), Επστάιν, Παπαστεργιανός, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ντίκα (81' Βέλιος), Μιλάνο (59' Κονέ), Γιάντσης.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες: Παπαζαχαρίας, Ντίκα
Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με αρκετές εκπλήξεις και -αναγκαστικές- αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Ζίκο. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Μέλμπεργκ μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, δεξιά ο Ζεβλάκοφ και αριστερά ο Ραούλ Μπράβο.

Στα χαφ ο Ντουντού είχε δίπλα του τον Μαρέσκα, αριστερό χαφ ήταν ο Φετφατζίδης, δεξιά ο Γκαλίτσιος (!), μοναδικό προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω ο Νικλητσιώτης.

Ίδιο σύστημα (4-4-1-1) και από τον Σάββα Κωφίδη που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοβαλέφσκι, σέντερ μπακ οι Παπαζαχαρίας και Κατσαμπής, δεξιά ο Μάρτος, αριστερά ο Γιαννούλης, στα χαφ ήταν ο Ντιέ μαζί με τον Παπαστεργιανό, δεξιά ο Μιλάνο, αριστερά ο Επστάιν, στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάντσης και λίγο πιο πίσω ο Ντίκα.

Καλός ρυθμός, πολλές φάσεις...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και μ' ένα ξέφρενο ρυθμό και από τις δύο ομάδες που δεν φοβήθηκαν να παίξουν ανοιχτά. Γι' αυτό και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Συγκεκριμένα, η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 4ο λεπτό και ήταν για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο Γιάντσης έκανε το σουτ από ευνοϊκή θέση όμως ο Νικοπολίδης μπλόκαρε σταθερά.

Η φάση του Γιάντση αφύπνισε κάπως τους παίκτες του Ζίκο που βγήκαν στην επίθεση και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Κοβαλέφσκι. Παρόλα αυτά ούτε η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ (6'), ούτε το σουτ του Ντουντού (8') είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο 9ο λεπτό πάντως η εξέδρα ξεσηκώθηκε. Όχι, ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ, αλλά έφτασε κοντά από προσπάθεια της... νέας γενιάς. Ο Φετφατζίδης έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά για τον Νικλητσιώτη που βγήκε απέναντι από τον Κοβαλέφσκι όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων, όμως γι αυτό ευθυνόταν και ο σοβαρός Ηρακλής του Σάββα Κωφίδη που δεν παρουσιάστηκε φοβισμένος στο "Καραϊσκάκη" και όποτε έβρισκε ευκαιρία ανησυχούσε τον Νικοπολίδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σουτ του Ντίκα στο 12' όπου η μπάλα πέρασε πάνω από τα "ερυθρόλευκα" δοκάρια.

Η κατοχή πάντως ήταν στα χέρια των γηπεδούχων που ναι μεν έφταναν αρκετά συχνά κοντά στην "κυανόλευκη" περιοχή όμως από κει και πέρα είχαν το πρόβλημα. Έτσι και ο Μήτρογλου προσπάθησε με μια ατομική ενέργεια να πλασάρει από πλάγια θέση τον Κοβαλέφσκι στο 17' όμως απέτυχε.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο δίχως όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός. Φετφατζίδης (24'), Ντουντού (28') και Μαρέσκα (31') είχαν ευκαιρίες να ανησυχήσουν τον Κοβαλέφσκι όμως τις πέταξαν.

... και γκολ με υπογραφή Μαρέσκα

Ο Μαρέσκα βέβαια διόρθωσε το λάθος του και στο 40' με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι, στέλνοντας τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στην επανάληψη πάντως το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους παίκτες του Ζίκο να μπαίνουν νωχελικά και αυτούς του Κωφίδη να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Οι "κυανόλευκοι" βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα "ερυθρόλευκα" αμυντικά κενά. Πλέον οι Πειριαιώτες ήταν αυτοί που απειλούσαν από αντεπιθέσεις. Σε μια απ' αυτές στο 47' ο Μήτρογλου βγήκε απέναντι από τον Κοβαλέφσκι όμως ο Γιαννούλης δεν τον άφησε να σκοράρει καθώς έδιωξε την μπάλα.

Κι αν ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Στο 58' μάλιστα ο Φετφατζίδης έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του επίσημο γκολ με την επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού, όμως το πλασέ του στην κίνηση απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια ο Κοβαλέφσκι.

Λίγα λεπτά αργότερα (64') οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν ξανά μια ανάσα από το 2-0, αυτή τη φορά από σουτ του Ντουντού, όμως και πάλι ο Κοβαλέφσκι κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο με τον Ολυμπιακό πάντως όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβάζει στροφές και να γίνεται ξανά το... αφεντικό της αναμέτρησης.

Ο Μήτρογλου σκόραρε το 1-0 έμεινε!

Στο 8ο λεπτό οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν να στείλουν για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι με "δράστη" τον Μήτρογλου όμως ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι και το γκολ κακώς ακυρώθηκε. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού καλυπτόταν από έναν αμυντικό, ο Κοβαλέφσκι ήταν πιο μπροστά αλλά το 1-0 έμεινε!

Πέντε λεπτά αργότερα (86') ο Ντουντού λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κοβαλέφσκι και απομακρύνθηκε.

Κυανόλευκο Βέλ(λι)ος και 1-1

Κάπου εκεί οι "κυανόλευκοι" ανέβασαν στροφές και εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Πειραιωτών, βγαίνοντας στην επίθεση. Κι αν οι Γιαννούλης (87') και Ηλιάδης (89') δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, δεν έγινε το ίδιο και με τον Βέλιο. Ο 17χρονος άσος που πέρασε αλλαγή στο 82' στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, "πάγωσε" το Καραϊσκάκη και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.
Συνέντευξη Τύπου
Ζίκο (προπονητής Ολυμπιακού): "Έχω ξαναζήσει τέτοιες εμπειρίες. Όταν χάνεις ευκαιρίες δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει, Η ισοπαλία για εμάς είναι σαν ήττα. Σε κάποια στιγμή πέσαμε στην φυσική κατάσταση. Παρά τις απουσίες καταφέραμε να κάνουν πολλές ευκαιρίες. Για άλλη μια φορά δυστυχήσαμε να έχουμε παίκτες που τραυματίστηκαν μέσα στον αγώνα, χαλώντας τα σχέδια μας. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας στο γήπεδο".

Για την κατάσταση του Λεντέσμα: "Δεν γνωρίζω από τώρα πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αισθάνθηκε ένα τράβηγμα και έτσι αναγκάστηκα να τον βγάλω."



Για τους νέους παίκτες: "Είναι παίκτες ποιότητας. Τους δίνω τις ευκαιρίες να καλυτερεύσουν. Έχω πάρει τους παίκτες από την μικρή ομάδα και σκοπεύω να δουλεύω μαζί τους. Σίγουρα μην περιμένετε από αυτούς να σώσουν την κατάσταση. Αυτή απλά θα βοηθήσουν."



Για τις απουσίες: "Είχαμε ένα αγώνα μεσοβδόμαδα. Η άλλη ομάδα είχε μια εβδομάδα να ξεκουραστεί. Βεβαίως και εμείς δώσαμε δικαίωμα στον Ηρακλή να ελπίζει αφού δεν βάλαμε δεύτερο γκολ. Σε ένα παιχνίδι με τόσες ευκαιρίες πρέπει να σκοτώνεις τον αντίπαλο αλλιώς το πληρώνεις."



Για τα τρία μπακ που χρησιμοποιεί: "Με ότι έχω προσπαθώ να τα βγάλω πέρα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε τον παίκτη που να ενώνει το κέντρο με την επίθεση. Το θέμα μου όμως είναι να βάζουμε τις ευκαιρίες."



Για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό: "Δεν είμαι εδώ για να κριτικάρω κανένα. Παίρνω αυτή την ομάδα και προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ. Σίγουρα είμαι οκτώ χρόνια προπονητής και πρώτη φορά έχω τραυματίες εννιά βασικούς παίκτες. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός και θα έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεση μας."

Σάββας Κωφίδης (προπονητής Ηρακλή): "Στο σημερινό παιχνίδι προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε δυσκολίες στον τρόπο ανάπτυξης στο πρώτο μέρος και ΄χαναμε συνέχεια μπάλες απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Στο δεύτερο μέρος και ειδικά στο τελευταίο τέταρτο πιστέψαμε πως μπορούσαμε να κερδίσουμε και έστω και έτσι δικαιωθήκαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Ότι και να κάνει η ομάδα ευχαριστεί τους πάντες."



Για τον Ολυμπιακό: "Αυτό είναι θέμα του Ολυμπιακού και του προπονητή του. Πιστέυω πως παίζαμε με τον Ολυμπιακό, τα άτομα είναι άλλο ζήτημα. Ξέραμε πως ακόμη και νέους παίκτες ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός."

Για την συμβολή του: "Στο ημίχρονο που μιλήσαμε είπαμε πως θέλουμε να παίξουμε και αυτό μας έδωσε θάρρος."



Για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το αποτέλεσμα: "Όταν παίρνεις ένα αποτέλεσμα, σου δίνει μια ώθηση για την συνέχεια."



Για το ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου: "Θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0. Είχαμε την τύχη και την πίστη πως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ας κοιτάξουμε το παιχνίδι και ας το δούμε πιο αισιόδοξα."



Για το επεισόδιο με τον Κατσιαμπή: "Δεν είδα τι έγινε. Θα συζητήσουμε αν έχει γίνει κάτι."
Όλα τα λεφτά...
Τον Βέλλιο που αποδείχθηκε το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο 17χρονος μπήκε αλλαγή στο 82' και 10 λεπτά αργότερα πέτυχε ένα χρυσό γκολ για την ομάδα του, χαρίζοντάς της έναν πολύτιμο βαθμό.

Τον 19χρονο Γιάννη Φετφατζίδη που για άλλον έναν αγώνα εντυπωσίασε με την ωριμότητά του αλλά και την συνολική του εμφάνιση. Ο ταλαντούχος άσος έφτασε μάλιστα μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με την επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού στο 58' όμως ο Κοβαλέφσκι του τα χάλασε. Το άξιζε πάντως.

Το πανέμορφο γκολ του Μαρέσκα που εντυπωσίασε όμως δεν έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του. Αυτά τα μακρινά σουτ του Ιταλού είναι φαρμάκι που σκοτώνουν τις αντίπαλες ομάδες. Μέχρι τώρα ο Μαρέσκα έχει πετύχει μόνο εντυπωσιακά γκολ στο μεγάλο Λιμάνι. Θυμηθείτε αυτό στο Αλκαζάρ και θα καταλάβετε.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον επόπτη Γουργιώτη που ακύρωσε κανονικότατο γκολ του Μήτρογλου στο 81' με αποτέλεσμα να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο επιθετικός των "ερυθρολεύκων" καλυπτόταν από έναν αμυντικό του Ηρακλή, ο Κοβαλέφσκι ήταν πιο μπροστά όμως η σημαία του επόπτη σηκώθηκε δίχως λόγο και αιτία. Η συγκεκριμένη απόφαση δίχως αμφιβολία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα... από τον Βαγγέλη Σταματόπουλο
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
(Ζίκο): Nικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Φετφατζίδης, Ντουντού, Α.Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Μαρέσκα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ηρακλής
(Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ντιέ, Επστάιν, Παπαστεργιανός, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ντίκα, Μιλάνο, Γιάντσης
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκινάει ο αγώνας με τους παίκτες του Ηρακλή στη σέντρα.
4' Σουτ Ηρακλής Γιάντσης
Πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή. Ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Γιάντσης κάνει το σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία του Νικοπολίδη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ πέφτει σωστά και μπλοκάρει σταθερά.
6' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ζεβλάκοφ
Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά από τον Φετφατζίδη, ο Ζεβλάκοφ πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να σταματάει στα πόδια του Γιάντση λίγο μπροστά από την γραμμή του τέρματος.
8' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Ευθύβολο σουτ του Ντουντού λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Κοβαλέφσκι.
9' Σουτ Ολυμπιακός Νικλητσιώτης
Άψογα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση από Ολυμπιακό, ο Νικλητσιώτης βρίσκεται τετ α τετ με τον Κοβαλέφσκι από αριστερά (μετά από ωραία κάθετη πάσα του Φετφατζίδη) με το πλασέ του να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ του "Γηραιού".
10' Σχόλιο
Ανοιχτό ποδόσφαιρο και επιθετική διάθεση και από τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο.
12' Σουτ Ηρακλής Ντίκα
Σουτ του Ντίκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θέση αριστερά, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
17' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Ο Μήτρογλου προσπαθεί να πλασάρει τον Κοβαλέφσκι, με τη μπάλα να φεύγει όμως παράλληλα προς την εστία, και το σουτ του Μπράβο στη συνέχεια να εξουδετερώνεται.
24' Κεφαλιά Ολυμπιακός Φετφατζίδης
Ωραία ενέργεια από τα αριστερά από τον Μπράβο, προλαβαίνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και βγάζει τη σέντρα, ο Φετφατζίδης στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κοβαλέφσκι.
28' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντουντού
Σέντρα του Μαρέσκα στο κέντρο της άμυνας για τον προωθημένο Ντουντού, ο Βραζιλιάνος δεν προλαβαίνει για λίγο να "τσιμπήσει" τη μπάλα και να γίνει απειλητικός.
31' Σουτ Ολυμπιακός Μαρέσκα
Μακρινό σουτ του Μαρέσκα, η μπάλα περνάει κόρνερ.
40' Γκολ Ολυμπιακός Μαρέσκα
1-0 ο Ολυμπιακός! Γέμισμα μέσα στην περιοχή του Ντουντού από τα δεξιά, το σουτ του Φετφατζίδη μετά από γύρισμα του Νικλητσιώτη κόβεται, η μπάλα φτάνει στον Μαρέσκα που με ασύλληπτο σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής κεραυνοβολεί τον Κοβαλέφσκι.
45' Σχόλιο
Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Σουτ Ηρακλής Γιαννούλης
Επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του Ολυμπιακού στη σέντρα.
47' Ευκαιρία Ολυμπιακός Μήτρογλου
Εντυπωσιακή κούρσα του Μήτρογλου λίγο μπροστά από τη σέντρα, απέφυγε και έναν παίκτη προ του Κοβαλέφσκι, όμως ο Γιαννούλης τον έκοψε και του πήρε τη "μπουκιά μέσα από το στόμα".
51' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Ηλιάδης παίρνει τη θέση του Ντιέ.
55' Σχόλιο
Συμπληρώνεται το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους δύο γκολκίπερ να μην έχει χρειαστεί να επέμβουν μέχρι στιγμής.
56' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Παπαζαχαρίας
58' Ευκαιρία Ολυμπιακός Φετφατζίδης
Σέντρα του Νικλητσιώτη από τα δεξιά, το πλασέ πάνω στην κίνηση από τον Φετφατζίδη, με τη μπάλα να κοντράρει στον Κατσαμπή και να αλλάζει πορεία και τον Κοβαλέφσκι να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει.
59' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Κονέ παίρνει τη θέση του Μιλάνο.
64' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Ωραίο μακρινό σουτ του Ντουντού με το δεξί, ο Κοβαλέφσκι πέφτει στην αριστερή του γωνία και αποκρούει σε κόρνερ.
68' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης Μαρέσκα παραχωρεί τη θέση του στον Λεντέσμα.
73' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σοϊλέδης παίρνει τη θέση του Νικλητσιώτη.
75' Σχόλιο
Έχει πέσει αρκετά ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει σχετικά το παιχνίδι και να κρατάει χωρίς μεγάλη δυσκολία το πολύτιμο για αυτόν 1-0.
81' Σχόλιο Ολυμπιακός Μήτρογλου
Δεν μετράει κακώς γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ. Ο σκόρερ καλυπτόταν από έναν αμυντικό του Ηρακλή και από τον γκολκίπερ.
82' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Τρίτη αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Βέλιος παίρνει τη θέση του Ντίκα.
85' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αντικαθιστά τον Λεντέσμα που υπέστη τράβηγμα και αποχωρεί αναγκαστικά.
86' Δοκάρι Ολυμπιακός Ντουντού
Τρομερό σε δύναμη σουτ του Ντουντού με μακρινό φάουλ, η μπάλα προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοβαλέφσκι και φεύγει άουτ.
87' Ευκαιρία Ηρακλής Γιαννούλης
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή να ισοφαρίσει! Ο Γιαννούλης βγαίνει τετ α τετ με τον Νικοπολίδη από θέση αριστερά, ο Έλληνας γκολκίπερ βρήκε τη μπάλα και αυτή καταλήγει κόρνερ.
89' Σουτ Ηρακλής Ηλιάδης
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή! Πολύ δυνατό σουτ του Ηλιάδη έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης αποκρούει με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ.
90' Σχόλιο
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90' Γκολ Ηρακλής Βέλλιος
Ισοφαρίζει 1-1 ο Ηρακλής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Γύρισμα του Γιαννούλη από τα αριστερά και ο νεαρός Βέλιος με πλασέ στην κίνηση στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη.
90' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες 1-1.




































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ