ΠΑΟΚ

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-2
βιειρινια μουσλιμοβιτς

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-1 από την Κομοτηνή επί του Πανθρακικού χάρη σε γκολ των Βιεϊρίνια και Γκαρσία

Τη νίκη στο "δικέφαλο" χάρισαν ο Βιεϊρίνια (26') και ο Πάμπλο Γκαρσία (56'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 69ο λεπτό ο Μπουβάλ, ο οποίος μείωσε για τους γηπεδούχους, που για ένα ακόμα παιχνίδι έμειναν μακριά από τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Καρτιέ): Ρόκα, Κανωτίδης (81' Στόικος), Κλεμάν, Ενγκαμπί, Τζόκιτς, Κωνσταντινίδης (46' Μπερτράν), Άλβες, Μίτου (55' Αρσενίεβιτς), Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ

ΠΑΟΚ (Σάντος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς, Φωτάκης (72' Παπάζογλου)

Κίτρινες κάρτες: Τζόκιτς, Άλβες, Ενγκαμπί, Καζάκης - Βιεϊρίνια, Κρέσιτς, Βιτόλο, Λίνο

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Κ. Δάλλας (Ηπείρου), Θ. Κωτσίρος (Αρκαδίας)
Με μια ματιά
Μπορεί στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα να ήταν αρκετά καλός, ωστόσο οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Την υπεροχή, όπως είναι λογικό, είχε ο ΠΑΟΚ, που πίεζε τους γηπεδούχους, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στην περιοχή του Ρόκα.

Τελικά ο "δικέφαλος" φάνηκε τυχερός, αφού μόλις στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 26ο λεπτό ο Τσιρίλο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κλεμάν και σέντραρε από αριστερά για να βρει μέσα στην περιοχή τον Βιεϊρίνια, που με προβολή πέτυχε το 4ο φετινό του γκολ στη Super League και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανθρακικό να απαντάει ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, όταν ο Φαγιάρδο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κρέσιτς.

Ευτυχώς για τους θεατές που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής, το δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν για την ισοφάριση. Ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Ρόκα έφερε... τούμπα την κατάσταση και τον ΠΑΟΚ με προβάδισμα δύο γκολ. Στο 56ο λεπτό ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Ισπανός τερματοφύλακας των Θρακιωτών έκανε λάθος έξοδο και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά του γωνία.

Το επόμενο δεκάλεπτο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο του Πανθρακικού, με τον Μπουβάλ να είναι ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, αφού σε τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

Τελικά πιο κοντά στο γκολ βρέθηκε και πάλι ο ΠΑΟΚ, όταν στο 65' ο Μουσλίμοβιτς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αμέσως μετά ανέλαβε και πάλι δράση ο Μπουβάλ. Ο Γάλλος επιθετικός, μετά από σέντρα του Κλεμάν στο 69ο λεπτό, έπιασε ωραία κεφαλιά-"ψαράκι" και μείωσε το σκορ σε 2-1, αφού ο Κρέσιτς δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, με τον Μπουβάλ και πάλι να μην μπορεί με μακρινό σουτ να νικήσει τον Κρέσιτς στο 75'. Τα περιθώρια στένευαν για την ομάδα της Κομοτηνής, που ήθελε να αποφύγει μία ακόμα εντός έδρας ήττα, αλλά δεν μπορούσε να βρει δρόμο προς την εστία του ΠΑΟΚ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η μπάλα παίχτηκε στο μισό γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται και να κρατούν τελικά το πολύτιμο τρίποντο.
Συνέντευξη Τύπου
Αλμπέρ Καρτιέ (τεχνικός Πανθρακικού): " Η ομάδα μου κατάφερε να κάνει ένα καλό παιχνίδι, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν άσχημο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παρά μόνο μια φορά. Πάντως, οι καλές φάσεις που είχαμε μπροστά στην αντίπαλη εστία, φανερώνουν και την καλή μας απόδοση. Και τα δύο γκολ που σημείωσαν οι αντίπαλοί μας, προήλθαν από λάθη των παικτών μου. Αποδείξαμε την ποιότητά μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας".

Φερνάντο Σάντος (τεχνικός ΠΑΟΚ): " Η νίκη μας ήρθε με πολύ τύχη. Καταφέραμε να βάλουμε ένα πρώτο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πανθρακικού ήταν καλύτερη. Ήμασταν τυχεροί στη φάση του δεύτερου γκολ. Σε ένα παιχνίδι που δεν είχαμε σωστή οργάνωση και όταν δεν έχεις σωστή οργάνωση, δεν έχεις ούτε καλή άμυνα, ούτε τίποτα.

Αν θέλουμε να είμαστε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε κάθε ματς με αυτό που χρειάζεται. Ο Πανθρακικός κατάφερε να μας δημιουργήσει ευκαιρίες. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε στο ποδόσφαιρο. Άλλες φορές ήμασταν εμείς καλύτεροι και δεν μπορέσαμε να νικήσουμε. Σήμερα συνέβη το αντίθετο. Οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί αλλά πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα όταν πιστεύουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά απλά σε ένα παιχνίδι που υπάρχει μία μπάλα

".
Όλα τα λεφτά...
Το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, που αποζημίωσε όσους βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
1. Το τραγικό λάθος του Ρόκα στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ
2. Τις μόλις δύο φάσεις που υπήρχαν μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο ημίχρονο
3. Τον Πανθρακικό, που έχοντας φτάσει στο 1/3 του πρωταθλήματος, δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης
To Live του αγώνα... από τον Ηλία Ευταξία
1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Καλός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά χωρίς όμως ακόμα την μεγάλη φάση.
15' Σχόλιο
Πιέζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά.
26' Γκολ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Ο Τσιρίλο έκανε στη σέντρα από τα αριστερά ύστερα από λάθος του Κλέμεντ και ο επερχόμενος Βιεϊρίνια έκανε το 1-0 με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.
32' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Τζόκιτς
32' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
32' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Κρέσιτς
32' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Άλβες
36' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Ενγκαμπί
42' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Βιτόλο
44' Ευκαιρία Πανθρακικός Φαγιάρδο
Ο Φαγιάρδο εκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κρέσιτς στην καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Ρομπέρ στη θέση του Κωνσταντινίδη.
54' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Αρσενίεβιτς στη θέση του Μίτου.
56' Γκολ ΠΑΟΚ Γκαρσία
Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση αλλά ο Ρόκα δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και... κρέμασε την ομάδα του όπως κρεμάστηκε κι αυτός.
59' Σουτ Πανθρακικός Μπουβάλ
Ο Μπουβάλ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Κρέσιτς αλλά πλάσρε άουτ.
63' Κεφαλιά Πανθρακικός Καζάκης
Ο Καζάκης έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φαγιάρδο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
64' Σουτ Πανθρακικός Μπουβάλ
Ο Μπουβάλ έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση μετά από σέντρα του Αρσενίεβιτς αλλά σημάδεψε για ακόμα μία φορά έξω από την εστία του Κρέσιτς.
65' Δοκάρι ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ο Σέρβος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
69' Γκολ Πανθρακικός Μπουβάλ
Ο Μπουβάλ με δυνατή κεφαλιά ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-1, υστερα από σέντρα του Κλέμεντ
72' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Παπάζογλου στη θέση του Φωτάκη
75' Σουτ Πανθρακικός Μπουβάλ
Μακρινό σουτ του Μπουβάλ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κρέσιτς.
81' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Στόικος στη θέση του Κανωτίδη
83' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Βιερίνια
90' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Καζάκης
90' Λήξη αγώνα























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ