ΑΕΛ

Ηρακλής-Λάρισα 0-2

Ηρακλής-Λάρισα 0-2
ΚΩΤΣΙΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ

Με γκολ των Ζουράφσκι και Μετίν, η Λάρισα νίκησε 2-0 τον Ηρακλή στο "Καυταντζόγλειο" και παραμένει φαβορί για την 5η θέση

Με το αποτέλεσμα αυτό οι "βυσσινί" κράτησαν τη διαφορά των 4 πόντων από τον Άρη (η Ξάνθη ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από τον Εργοτέλη και έμεινε στο -7 αποχαιρετώντας τις όποιες ελπίδες της για Ευρώπη), και χρειάζεται πλέον να έρθουν τα πάνω-κάτω στις τρεις τελευταίες στροφές του μαραθωνίου για να αντιστραφεί η κατάσταση.
Μετά από ένα αναιμικό πρώτο ημίχρονο, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στην επανάληψη και μετά από δύο-τρεις μεγάλες ευκαιρίες, άνοιξαν το σκορ στο 73' με τον Ζουράφσκι ύστερα από ασίστ του Κατσιαρού.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο αριστερός μπακ των Θεσσαλών έγινε για δεύτερη φορά δημιουργός, με τον Μετίν (είχε περάσει αλλαγή στο 53' στη θέση του Ιγκλέσιας) να κάνει το 2-0 στο 83' και να "κλειδώνει" τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λάρισας στην έδρα του Ηρακλή μετά από 26 χρόνια (μετρούσε 3 ισοπαλίες και 13 ήττες από το 1982-83 και μετά), ενώ στον αντίποδα ο Ηρακλής έχει εκμεταλλευτεί την έδρα του μόλις 3 φορές σε 14 παιχνίδια, έχοντας επίσης και τη χειρότερη επίθεση γηπεδούχου ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα (8 γκολ).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Κατσαβάκης): Μπαντής, Μάρτος, Μπούρμπος, Κατσαμπής (82' Ιωαννίδης), Παπαζαχαρίας, Βούκοβιτς (67' Γκαρσία), Ντιέ, Παπαστεργιανός, Έπσταϊν, Κονέ (53' Αγρίτης), Μάρκες

Λάρισα (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος (86' Ίλιτς), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας (53' Μετίν), Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (92' Κυριακίδης)

Διαιτητής: Β.Παμπορίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί διαιτητή: Α.Νικολακόπουλος (Αθηνών), Χ.Γενναίος (Αθηνών)

Γκολ: Ζουράφσκι (73'), Μετίν (83')

Κίτρινες κάρτες: Ιγκλέσιας (29'), Φωτάκης (37'), Ντιέ (80'), Σαρμιέντο (82')

Κόκκινες κάρτες: -

Με μια ματιά
Το παιχνίδι στο "Καυταντζόγλειο" ήταν κάτω του... μετρίου στο πρώτο 45λεπτο, με τις περισσότερες μονομαχίες να λαμβάνουν χώρα στη μεσαία γραμμή και την πρώτη φάση που συζητείται να είναι ένα κραυγαλέο λάθος του βοηθού διαιτητή Νικολακόπουλου στο 9'.

Και αυτό γιατί σήκωσε το σημαιάκι του όταν ο Μάρκες έγινε κάτοχος της μπάλας και ξεχύθηκε προς την αντίπαλη περιοχή έχοντας αντίπαλο μόνο τον Κώτσιο, με τον Ισπανό να είναι μεν πίσω από τον τελευταίο αμυντικό αλλά να μην υπάρχει παράβαση κανονισμών αφού τον τροφοδότησε άθελά του ο αμυντικός της Λάρισας, Κατσιαρός.

Ενδεικτικό της παντελούς έλλειψης ρυθμού στον αγώνα ήταν πως το πρώτο σουτ καταγράφηκε στο 23' για λογαριασμό των φιλοξενουμένων, με το σουτ όμως του Σαρμιέντο να είναι χλιαρό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Μπαντή να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ.

Μετά από ένα υποτονικό πρώτο μισάωρο, ο Ηρακλής δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος με τον πλέον δραστήριο παίκτη του, τον Μάρκες, στο 33': μετά από γέμισμα του Μπούρμπου από τα δεξιά, ο Ισπανός μέσος έκανε το κοντρόλ και απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Νταμπίζα, βγήκε τετ α τετ από θέση πλάγια δεξιά με τον Κοτσόλη, ωστόσο το σουτ του αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ των "βυσσινί".

Ο "Γηραιός ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και στο 38' απείλησε και πάλι τους Θεσσαλούς στην τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου: μετά από κόρνερ του Μάρτος από τα αριστερά, ο Κατσαμπής κέρδισε την κόντρα και έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτσόλη.

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ξεκίνησε εντυπωσιακά, με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ, και να έχουν από μία καλή στιγμή έκαστος στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στο 48' η Λάρισα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, καθώς ο Γιαννακόπουλος έκανε κοντρόλ έξω από την περιοχή και επιχείρησε το δυνατό σουτ αλλά ο Μπαντής έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλη χάθηκε στο 51: Μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ και κεφαλιά προς τα πίσω του Παπαζαχαρία, ο Μπούρμπος έστειλε με προβολή τη μπάλα προς την εστία μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την εστία να είναι κενή αλλα τον Βέμπερ να σώζει την ομάδα του από ένα σίγουρο γκολ καθώς πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Κοτσόλη.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τη Λάρισα να αποκτάει τον έλεγχο και να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την περιοχή του Ηρακλη στην προσπάθειά της να πετύχει ένα γκολ. Ο χορός των.. ευκαιριών για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησε στο 56', με τον Ζουράφσκι να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά τον Μπαντή να αποκρούει με τα πόδια.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία για πάρουν κεφάλι στο σκορ: ο Φωτάκης εξαπέλυσε δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μπαντή να πραγματοποιήσει μία ακόμα θετική επέμβαση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Νταμπίζας έκανε την προβολή πιεζόμενος από τον Κατσαμπή για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν επιβεβαιώθηκε στο 64', με την άσχημη απόκρουση του Κατσιαρού να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κοτσόλη, και έτσι η θεσσαλική ομάδα είδε στο 73' την υπεροχή της στην επανάληψη να καρποφορεί.

Ο Κατσιαρός μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Ηρακλή και έκανε γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι, με τον Ζουράφσκι να στέλνει με δυνατό δεξί σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή, για να γράψει το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα (83'), ο Κατσιαρός ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου τέρματος για την ομάδα του, καθώς έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μετίν, με τον Τούρκο μέσο να μπαίνει στην περιοχή του Ηρακλη και με σουτ στην κίνηση να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του (2-0).

Στο 90' μερίδα οπαδών του Ηρακλη κινήθηκε απειλητικά προς την εξέδρα των επισήμων με την αστυνομία να προσπαθεί να τους αναχαιτίσει, και τον διαιτητή Παμπορίδη να σφυρίζει για τελευταία φορά μισό λεπτό πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, ώστε να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Λάρισα είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της 5ης θέσης και της εισόδου στα πλέι-οφ, καθώς διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από τον Άρη ένω άφησε επτά πόντους πίσω τη Skoda Ξάνθη.

Συνέντευξη Τύπου
Μάκης Κατσαβάκης (προπονητής Ηρακλή): "Ο Ηρακλής περνάει μια μεταβατική περίοδο. Οι περιορισμένες λύσεις επιθετικών δεν είναι το πρόβλημα , αφού δεν μπορούν να βοηθήσουν για τον άλφα ή βήτα λόγο κι αυτό έχει αποδειχθεί. Πραγματικά, θα ήθελα να ήμουν σε θέση να πω το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούν, γι' αυτό και δεν έχω να πω καμία κακή κουβέντα. Θεωρώ εξάλλου ότι έδωσα ευκαιρίες.

Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τη παραμονή υπήρξε μια χαλαρότητα. Στο παιχνίδι πήρχαν δύο καθοριστικά σημεία όπου δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε το προβάδισμα. Το πρώτο είχε να κάνει με μια λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη. Μετά μέτρησε και η ποιότητα των παικτών του αντιπάλου, τα λάθη που κάναμε παρότι θέλαμε πολύ τη νίκη".



Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής ΑΕΛ): "Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη και νομίζω δίκαιη. Ιδίως στο β’ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι από αντίπαλο και θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει περισσότερα γκολ. Στο πρώτο προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Ξέραμε ότι με ώρα ο αντίπαλος θα αγχωνόταν. Ξέραμε, επίσης, ότι στατιστικά στο δεύτερο ημίχρονο δέχεται περισσότερα γκολ.



Είχαμε προετοιμάσει έτσι το παιχνίδι μας ώστε με πιο επιθετικογενείς παίκτες να εκμεταλλευτούμε τους χώρους και να φτάσουμε στο γκολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την απόδοσή τους. Πλέον το ματς της επόμενης αγωνιστικής ίσως είναι αυτό που μπορεί να μας δώσει 5η θέση. Οπότε καταλαβαίνεται πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.



Στόχος στο α’ ημίχρονο ήταν να κρατήσουμε το παιχνίδι. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που πιέζει. Ήταν φυσιολογικό να μην μπορέσει να το κάνει για 90 λεπτά και γι’ αυτό σχεδιάζαμε στο δεύτερο 45λεπτο να ρισκάρουμε περισσότερο.



Στο α’ κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά είχαμε νευρικότητα με τη μπάλα στα πόδια. Τους είπα στα αποδυτήρια ότι βλέπω την προσπάθεια αλλά όχι ποιότητα. Στο β’ τη βγάλαμε αυτή την ποιότητα μέσα στο γήπεδο και είδαμε μια διαφορετική ΑΕΛ."
Όλα τα λεφτά...
Η πολύ καλή Λάρισα του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο τέρματα, με τους "βυσσινί" να είναι πλέον με το... ενάμισυ πόδι στα πλέι-οφ καθώς έχουν διαφορά τεσσάρων πόντων από τον 6ο της βαθμολογίας Άρη.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γεγονός ότι ο διαιτητής Παμπορίδης αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη του ματς μισό λεπτό πριν τη συμπλήρωση του χρόνου των καθυστερήσεων, εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης στις εξέδρες του "Καυταντζογλείου".

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Κατσαβάκης): Μπαντής, Μάρτος, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Βούκοβιτς, Ντιέ, Παπαστεργιανός, Έπσταϊν, Κονέ, Μάρκες
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Χωρίς κάτι το αξιόλογο το ματς στο ξεκίνημα.
9' Ευκαιρία Ηρακλής Μάρκες
Από λάθος του Κατσιαρού, ο Μάρκες έγινε κάτοχος της μπάλας και ξεχύθηκε προς την αντίπαλη περιοχή έχοντας αντίπαλο μόνο τον Κώτσιο, όμως ο βοηθός διαιτητή Νικολακόπουλος υπέδειξε λανθασμένα τον Ισπανό σε θέση οσφάιντ (ήταν πίσω από τον τελευταίο αμυντικό όταν πήρε τη μπάλα αλλά η πάσα είχε γίνει από αντίπαλο).
12' Σχόλιο
Η φάση με τον Μάρκες και την εξώφθλαλμα λανθασμένη απόφαση του βοηθού έχει προκαλέσει δυσφορία στον πάγκο του Ηρακλή αλλά και στις εξέδρες.
23' Σουτ Λάρισα Σαρμιέντο
Πρώτο σουτ στον αγώνα, με τον Σαρμιέντο να κάνει χλιαρό σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, και τον Μπαντή να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.
29' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Ιγκλέσιας
33' Ευκαιρία Ηρακλής Μάρκες
Μετά από γέμισμα του Μπούρμπου, ο Μάρκες απέφυγε ωραία μέσα στην περιοχή τον Νταμπίζα και βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη από θέση πλάγια δεξιά, όμως ο γκολκίπερ των "βυσσινί" απέκρουσε.
37' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φωτάκης
38' Σουτ Ηρακλής Κατσαμπής
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάρτος, ο Κατσαμπής κέρδισε την κόντρα και έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτσόλη.
40' Σχόλιο
Έχει ανεβάσει στροφές ο Ηρακλής και στο τελευταίο τέταρτο είναι πολύ καλύτερος από την αντίπαλό του.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Σουτ Λάρισα Γιαννακόπουλος
Δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου έξω από την περιοχή, ο Μπαντής έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ.
51' Ευκαιρία Ηρακλής Μπούρμπος
Ο Ηρακλής "ισοφαρίζει" την ευκαιρία του Γιαννακόπουλου. Ο Μπούρμπος έκανε προβολή μέσα από την περιοχή σε κενή εστία καθώς ο Κοτσόλης ήταν εξουδετερωμένος, με τον Βέμπερ να διώχνει με υπερένταση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.
53' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Αγρίτη να παίρνει τη θέση του Κονέ.
56' Ευκαιρία Λάρισα Ζουράφσκι
Πλασέ του Ζουράφσκι από κοντά, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε με τα πόδια.
58' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μετίν πήρε τη θέση του Ιγκλέσιας.
62' Ευκαιρία Ηρακλής Νταμπίζας
Διπλή ευκαιρία για τη Λάρισα! Ο Φωτάκης έκανε δυνατό σουτ και ο Μπαντής απέκρουσε στη δεξιά του γωνία, η μπάλα έφτασε στον Νταμπίζα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ με προβοή.
64' Ευκαιρία Ηρακλής
Παραλίγο αυτογκόλ για τη Λάρισα. Μετά από σέντρα ο
67' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Γκαρσία να παίρνει τη θέση του Βούκοβιτς.
73' Γκολ Λάρισα Ζουράφσκι
1-0 για τη Λάρισα! Ο Ζουράφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή με σουτ που έκανε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή.
80' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ντιέ
82' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Σαρμιέντο
82' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ιωαννίδης πήρε τη θέση του Κατσαμπή.
83' Γκολ Λάρισα Μετίν
2-0 για τη Λάρισα! Ο Φωτάκης έβγαλε ασίστ για τον Μετίν, με την "χρυσή" αλλαγή του Ουζουνίδη να δίνει τεράστιο αβαντάζ στην ομάδα του για τη νίκη, καθώς νίκησε με πλασέ τον Μπαντή.
86' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Ίλιτς στη θέση του Γιαννακόπουλου.
90' Λήξη αγώνα
90' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τελευταία αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Κυριακίδης στη θέση του Ζουράφσκι.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

























































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ