ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1

Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1
κουτσιανικουλης πανηγυρικο

Ο Εργοτέλης επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 μέσα στα "Πηγάδια" και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία

Οι ακρίτες πέταξαν στα... σκουπίδια την νίκη της περασμένης εβδομάδας μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη και αποχαιρέτησε τις ελπίδες της για συμμετοχή στα play-off.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 61'.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΞΑΝΘΗ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Βάλλας (57' Παππάς), Ζουέλα, Φεριέ (55' Ντοριβάλ), Άμπρααμ, Φλίσκας (45' Ριζογιάννης), Κιντάνα, Γκρζέλακ, Ντόσεκ, Πόι.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος καραγεωργίου): Πόζα, Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Φερνάντες, Ντάνιελ Κένεντι, Τζούνιορ, Μπέτο, Ορφανός, Κουτσιανικούλης (90' Φραγκουλάκης), Μάρτινς (51' Ρομάνο), Ογκουνσότο (87' Βακουφτσής).
Με μια ματιά
Το πρώτο ημίχρονο την υπεροχή είχε η Ξάνθη και τις δύο μοναδικές ευκαιρίες, αμφότερες με τον Ντόσεκ.

Ο Τσέχος στράικερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκρζέλακ στο 10' έπιασε καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ζουέλα έκανε νέα κεφαλιά σε κενό ουσιαστικά τέρμα, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 32' ο Ντόσεκ έκανε καλύτερη κεφαλιά, αλλά αυτήν την φορά του είπε "όχι" ο Πόζα κάνοντας εντυπωσιακή απόκρουση στο δεξί του "γάμα".

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης πήρε τα... ηνία του αγώνα και με την ταχύτητα των Ογκουνσότο και Κουτσιανικούλη δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Ξάνθη.

Ο δεύτερος στο 61' "χόρεψε" την άμυνα των γηπεδούχων και αφού "άδιασε" τον Σπύρο Βάλλα μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου και χάρισε την νίκη στους Κρητικούς.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλη): "Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Εργοτέλη, και μια πολύ χαρούμενη ημέρα για εμένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εμένα στον πάγκο ο Εργοτέλης πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάνοντας πρωταθλητισμό, τηρουμένων των αναλογιών. Ο δεύτερος είναι ότι αυτό έγινε σε ένα περιβάλλον φιλόξενο το οποίο νιώθω ότι είναι ένα από τα σπίτια μου καθώς βρέθηκα για πολλά χρόνια εδώ.



Kερδίσαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο με έναν κόσμο καταπληκτικό ο οποίος σήμερα χειροκρότησε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη δείχνοντας το ήθος του. Δεν μπορέσαμε στα εντός έδρας ματς να βρούμε το φάρμακο για τις ομάδες του δικού μας επιπέδου. Ικανοποιούσαμε μόνο από μακριά τους φιλάθλους μας. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για τον Κουτσιανικούλη. Το επόμενο μας βήμα είναι ένα προπονητήριο".

Παναγιώτης Γκουτσίδης (προπονητής Skoda Ξάνθης): "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στα εκτός έδρας ματς. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες για δύο γκολ αλλά δεν μπήκαν. Στο δεύτερο ρισκάραμε περισσότερο για να φτάσουμε στη νίκη αλλά με μια ευκαιρία ο αντίπαλος πέτυχε το γκολ, δεν είχαμε ουσία ήμασταν φλύαροι και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα".
Όλα τα λεφτά...
Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ο οποίος ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης και μοναδικός της σκόρερ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Εργοτέλη του πρώτου ημιχρόνου και την Ξάθη του δευτέρου.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Εργοτέλης
(Νίκος καραγεωργίου): Πόζα, Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Φερνάντες, Ντάνιελ Κένεντι, Τζούνιορ, Μπέτο, Ορφανός, Κουτσιανικούλης, Μάρτινς, Ογκουνσότο.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ξάνθη
(Παναγιώτης Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Ζουέλα, Φεριέ, Άμπρααμ, Φλίσκας, Κιντάνα, Γκρζέλακ, Ντόσεκ, Πόι.
1' Έναρξη αγώνα
10' Δοκάρι Ξάνθη Ντόσεκ
Πρώτη μεγάλη φάση στα "Πηγάδια", με τον Ντόσεκ από κοντά να πιάνει κεφαλιά και η μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκρζέλακ, ενώ εν συνεχεία ο Ζουέλα έπιασε νέα κεφαλιά, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ
11' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Ζουέλα
20' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ορφανός
32' Ευκαιρία Ξάνθη Ντόσεκ
Απίστευτη απόκρουση του Πόζα στο "γάμα" έπειτα από καρφωτή κεφαλιά του Ντόσεκ
38' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Φλίσκας
45' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ριζογιάννης αντί Φλίσκα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ρομάνο αντί Μάρτινς
55' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ντοριβάλ αντί Φεριέ
60' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ντάνιελ Κένεντι
61' Γκολ Εργοτέλης Κουτσιανικούλης
Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης "χόρεψε" την άμυνα της Ξάνθης και έπειτα από ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ με πλασέ μέτα από την περιοχή
67' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Παππάς αντί Βάλλα
80' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Τζούνιορ
87' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Βακουφτσής αντί Ογκουνσότο
90' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Φραγκουλάκης αντί Κουτσιανικούλη
91' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Πόζα
93' Λήξη αγώνα












TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ