ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 1-1

Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 1-1
σαλπιγγιδης

Γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αστέρας και Παναθηναϊκός σ' ένα "χλωμό" αλλά δυνατό ματς

Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύθηκαν την κούραση των γηπεδούχων από το ματς με τον Ολυμπιακό και παρόλο που προγήθηκαν στο σκορ (Σαλπιγγίδης) δεν πίεσαν για να "κλειδώσουν" το ματς. Ετσι, στην επανάληψη έδειξαν και πάλι άσχημο πρόσωπο και οι γηπεδούχοι (Καούνος) όπως και στο ΟΑΚΑ, κατάφεραν και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Μια ισοπαλία που στοίχησε βαθμολογικά στους φιλοξενούμενους όπου μετά τις νίκες των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχασε την διαφορά που είχε από τους προαναφερθέντες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φυντανίδης, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Ουριμπάρι (87' Κανακούδης), Μπαστιά, Καρντόσο, Ζαϊρί (79' Εστέβες), Αργυρόπουλος (86' Μαρσελάο), Φιλομενο, Καούνος
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σαριέγκι, Βαβζίνιακ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (72' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης (85' Ρουκάβινα).

Κίτρινες κάρτες: Ζαϊρί, Λαζαρίδης / Βαβζίνιακ, Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Με μια ματιά


Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος παρατάχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, χωρίς αυτές να αλλάζουν κάτι στον τρόπο σκέψης και ανάπτυξης στο σύστημα των γηπεδούχων. Ψωμάς, Ουριμπαρί αλλά και ο 19χρονος Αργυρόπουλος (στην δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα) ήταν τα νέα πρόσωπα για τον Νίκο Κωστένογλου, που είχε και πάλι στην επίθεση τους Καούνο και Φιλομένο.

Αλλαγές και μάλιστα σε πρόσωπα και σχήμα είχε και από την πλευρά του ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος προτίμησε ένα σύστημα 3-4-2-1. Στην άμυνα ο Ολλανδός εμπιστεύτηκε τους Σαριέγκι, Γκούμα και Βαβζίνιακ με τους Σπυρόπουλο και Νίλσον στα άκρα να έχουν εντολές να παίζουν πιο "ψηλά".

Στην μεσαία γραμμή, οι Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα είχαν την βοήθεια των Γκάμπριελ και Χριστοδουλόπουλο που είχε ρόλο να βοηθάει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη, την επίθεση των "πράσινων".

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μόλις στο 2' να εκμεταλλευθούν μια αμυντική αδράνεια των Αρκάδων, όταν ο Σαλπιγγίδης "έκλεψε" την μπάλα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε αλλά ο Αμπάρης σε ετοιμότητα απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκούμας μετά το κόρνερ πήρε την κεφαλιά και μετά από περίεργη τροχιά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σαλπιγγίδης υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.

Το πρώτο δεκάλεπτο και η ελαφρά περιοχή των παικτών του Παναθηναϊκού, ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου, έξω από την μεγάλη περιοχή που πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και με πίεση στην μεσαία γραμμή χάρη στους Καρντόσο και Μπαστιά, "ανέβηκαν" πιο ψηλά, ωστόσο δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί με μια οργανωμένη επίθεση.

Ετσι, η πρώτη απειλή για την εστία του Γκαλίνοβιτς ήρθε στο 20', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαϊρί η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του υψηλόσωμου Κροάτη πορτιέρο που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Η εξυπνάδα του Ζιλμπέρτο Σίλβα και η εκτελεστική δυνότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν αρκετά στο 24' για να κάνουν τους "πράσινους" να πάρουν τον προβάδισμα, όταν μετά την εξαιρετική ασίστ του Βραζιλιάνου άσου, ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού νίκησε τον Αμπάρη και άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι".

Στην συνέχεια του αγώνα, η μοναδική καλή ευκαιρία μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ήταν για το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου, που αναζήτησε την ισοφάριση. Στο 36' ο Ζαϊρί πραγματοποίησε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Καούνου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν πρόσωπα στα πλάνα τους και εμπιστεύτηκαν τους ίδιους έντεκα που είχαν από την αρχή του ματς. Οι γηπεδούχοι που ήταν πίσω στο σκορ ήταν λογικό από τα πρώτα λεπτά να αναλάβουν την εδαφική υπεροχή εκμεταλλευόμενοι και τον χώρο που τους έδωσαν οι "πράσινοι".

Στο 50', ο Καρντόσο έκανε την σέντρα ο Φιλομένο προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά δεν μπόρεσε και ο Καούνος από πλάγια πλάσαρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά δικαιώθηκαν 15' λεπτά αργότερα, όταν στο 65' σε μια φάση καρμπόν με αυτήν που οι Αρκάδες είχαν σκοράρει στο ΟΑΚΑ, και μετά από φάουλ του Φιλομένο ο Καούνος δεν μπόρεσε με την πρώτη στιγμή αφού έχασε το κοντρόλ, αλλά στην συνέχεια και με τον Νίλσον να μην μπορεί να απομακρύνει ο υψηλόσωμος σκόρερ του Αστέρα, νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα στο ματς, και οι δύο τεχνικοί άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις από τους δύο πάγκους προκειμένου, να βοηθήσουν τις ομάδες τους.

Οι φιλοξενούμενοι παρόλο που δεν είχαν την πλήρη κατοχή της μπάλας, έφτασαν στο 79', κοντά στο γκολ όταν ο Γκάμπριελ εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν εύκολη λεία για τον Αμπάρη.

Το παιχνίδι μετά τα από πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και τον χρόνο να κυλάει έφτασε στις καθυστερήσεις εκεί που ο Νίλσον μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έστρωσε στον Κλέιτον που αμαρκάριστος και από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Κωστένογλου: "Ηταν ένα καλό αποτελέσματα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πλέον, η ομάδα μου σώθηκε και μαθηματικά. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά στο δεύτερο ήμασταν εμείς, επειδή διορθώσαμε κάποια πράγματα, καθώς ο αντίπαλός μας έπαιζε ένα περίεργο σύστημα."

Χενκ Τεν Κάτε: "Είμαι υπέρ του fair play, αλλά θα πω στους παίχτες μου να μην βγάζουν την μπάλα τόσο εύκολα εκτός του αγωνιστικού χώρου αν δεν σφυρίζει ο διαιτητής, που είναι ο μοναδικός αρμόδιος να διακόπτει το ματς. Οι συνεχόμενες διακοπές είχαν σαν αποτέλεσμα να χάνουμε τον ρυθμό μας.

Ηταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Ημασταν λιγότερο επιθετικοί στο β’ ημίχρονο. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα στην επίθεσή μας και δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε γρήγορα το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή.

Ελειπε ο Βύντρα που είναι γρήγορος και ο Αστέρας έχει δύο καλούς επιθετικούς.Δεν μπορώ να πω κάτι για τη νέα χρονιά. Τώρα θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στα πλέι οφ. Λάθη, έχουμε κάνει όλοι μας. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη"





Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: "Εχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε την τελική κατάταξη στα πλέι οφ. Εχουμε τρια ματς για να πάρουμε την βαθμολογική διαφορά που θέλουμε. Θα παλέψουμε στα επόμενα παιχνίδια. Μπορεί να πάρεις μια βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους σου η οποία στα πλέι όφ, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ο Αστέρας Τρίπολης πίεζε αφού έπαιζε στην έδρα του, εμάς έπεσε η απόδοσή μας στην επανάληψη. Κάποια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θα βοηθήσει το κενό διάστημα αφού η πίεση που είχαμε από τα συνεχή ματς, ήταν μεγάλη. Πρέπει να δώσω πολλά στην ομάδα για να βοηθήσω όπως θα ήθελα."

Όλα τα λεφτά...
Η εκτελεστική δυνότητα δύο "κλασικών" σκόρερ όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Καούνος. Ακόμα τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης που έδειξαν παρά την δύσκολη ώρα πως στηρίζουν απεριόριστα την ομάδα του Αστέρα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το σκληρό παιχνίδι... σε πολλά σημεία του ματς που δεν στοίχησε ωστόσο την αποβολή κάποιου παίκτη.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων Αστέρας Τρίπολης
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φυτανίδης, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρντόσο, Ζαϊρί, Αργυρόπουλος, Φιλομένο, Καούνος
Συνθέσεις ομάδων Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βαβζίνιακ, Σαριέγκι, Γκούμας, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης
1' Έναρξη αγώνα
Το ματς ξεκινά με τον Αστέρα Τρίπολης στη σέντρα.
3' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
O Σαλπιγγίδης έκλεψε τη μπάλα έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για διώξει όμορφα σε κόρνερ ο Άμπάρης
6' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
O Mπαστία των γηπεδούχων βρέθηκε κάτοχος της μπάλας από πολύ πλάγια αριστερά, έπιασε απευθείας το σουτ, με τη μπάλα όμως να καταλήγει άουτ
9' Σχόλιο
Από μια ευκαιρία οι δυο ομάδες που έχουν αμφότερες διάθεση να επιτεθούν, χωρίς όμως να έχει ανέβει ιδιαίτερα ο ρυθμός της αναμέτρησης
10' Σουτ Παναθηναϊκός
Πάσα του Σαλπιγγίδη στον Χριστοδουλόπουλο έξω από την περιοχή, όμως το δυνατό σουτ του τελευταίου έφυγε πολύ έξω από τα δοκάρια του Αμπάρη.
15' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
Kαλή ανάπτυξη από τους πράσινους με τη μπάλα να καταλήγει στον Γκάμπριελ πλάγια και λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Οι παίκτες του Αστέρα κατάφεραν να απομακρύνουν πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα.
18' Κόρνερ Αστέρας Τρίπολης
Eξαιρετική ενέργεια του Ζαϊρί από τα αριστερά, η μπάλα κοντράρει στον Νίλσον με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι και ενώ η μπάλα καταλήγει τελικά κόρνερ, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο για τον Αστέρα
20' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης
O Mπαστία γίνεται δέκτης της μπάλας στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και από τα αριστερά, αναγκάζοντας τον Σιμάο να τον ανακόψει με φάουλ. Παρατηρήσεις αλλά όχι κάρτα για τον παίκτη του ΠΑΟ
21' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς που δεν απειλήθηκε πέρασε το χτύπημα φάουλ του Ζαϊρί.
24' Γκολ Παναθηναϊκός
Ο Σαλπιγγίδης ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό αφού μετά από εκπληκτική μπαλιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκε φάτσα με τον Αμπάρη και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1
32' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Βαβζίνιακ
Ο Βαβζίνιακ παρατηρείται με κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζαϊρί
34' Φάουλ Αστέρας Τρίπολης
Εκτέλεση φάουλ από τον Ουριμπάρι, ο Γκαλίνοβιτς δεν ανησυχεί
36' Κεφαλιά Αστέρας Τρίπολης
Σέντρα του Ζαϊρί από δεξιά, ο Καούνος παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνά πάνω από τα δοκάρια
40' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Σέντρα του Καρντόσο από δεξιά, ο Καούνος από κοντά δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
56' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Γκάμπριελ
Κάρτα στον Γκάμπριελ για δυνατό μαρκάρισμα στον Καρντόσο
59' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Σέντρα του Ουριμπάρι από αριστερά, κεφαλιά του Καούνου, ο Γκαλίνοβιτς αποκρούει, ο Φιλομένο από κοντά προσπαθεί να σκοράρει, αλλά ο Κροάτης απομακρύνει και πάλι
65' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Καούνος
Σέντρα του Ουριμπάρι από δεξιά, ο Καούνος από το ύψος του πέναλτι με δεύτερη προσπάθεια σουτάρει στη δεξιά γωνία του Γκαλίνοβιτς και ισοφαρίζει
69' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σιμάο
Μαρκάρισμα του Σιμάο στον Λαζαρίδη και κάρτα για τον Αφρικανό
70' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Σουτ του Αργυρόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Γκαλίνοβιτς
72' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Κλέιτον στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
72' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Ζιλμπέρτο Σίλβα
75' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ζαϊρί
Κάρτα στον Ζαϊρί για θέατρο
77' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Λαζαρίδης
Η διαμαρτυρία του Λαζαρίδη τού αποφέρει την κίτρινη κάρτα
78' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Εστέβες στη θέση του Ζαϊρί
79' Κεφαλιά Παναθηναϊκός
Εκτέλεση φάουλ από τον Γκάμπριελ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Αμπάρης μπλοκάρει
85' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρουκάβινα στη θέση του Σαλπιγγίδη
86' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μαρσελάο στη θέση του Αργυρόπουλου
88' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός
Κάρτα στον Σαριέγκι για μαρκάρισμα στον Καρντόσο
89' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Κανακούδης στη θέση του Ουριμπάρι
90' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
Ωραίος συνδυασμός από Νίλσον-Γκάμπριελ, ο Σουηδός γυρίζει την μπάλα για τον Κλέιτον, ο οποίος από κοντά σουτάρει πάνω από τα δοκάρια
90' Λήξη αγώνα











































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ