ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Η Σάκκαρη υποχωρεί δύο θέσεις, στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια αγώνα της στο China Open | 5 Οκτωβρίου 2023
Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια αγώνα της στο China Open | 5 Οκτωβρίου 2023 @2024 ANDY WONG/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε στις "16" του Madrid Open και από τη Δευτέρα (06/05) θα υποχωρήσει δύο θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη, δηλαδή στο Νο8.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) δεν κατάφερε να αντισταθεί στην εντυπωσιακή Μπέατριζ Χαντάντ Μάια στη μονομαχία τους για τη φάση των "16" του Madrid Open, με την Βραζιλιάνα να επικρατεί με 6-4, 6-4 και να παίρνει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Η ήττα αυτή θα στερήσει βαθμούς και θέσεις από την Ελληνίδα τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη, που θ’ ανανεωθεί την ερχόμενη Δευτέρα (6/5).

Συγκεκριμένα, η Σάκκαρη θα χάσει 270 βαθμούς από τη συγκομιδή της στα WTA Rankings, και θα υποχωρήσει δύο θέσεις. Αυτό σημαίνει πως από την προσεχή Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο8).

Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος η πτώση να είναι μεγαλύτερη, μιας και την πλησιάζει βαθμολογικά η Ονς Ζαμπέρ, ενώ διατηρούν τις πιθανότητές τους οι Ντάρια Κασάτκινα και Τζάσμιν Παολίν.

Για να περάσει η Τυνήσια την Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια θα πρέπει να φτάσει μέχρι τον τελικό της Μαδρίτης, ενώ για τις Κασάτκινα και Παολίν για να την προσπεράσουν στην κατάταξη θα πρέπει να σηκώσουν το τρόπαιο του τουρνουά.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ