ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η παράδοση και η απόλυτη αποτυχία ενός θλιβερού προπονητή και των πράσινων φαντασμάτων του

Η παράδοση και η απόλυτη αποτυχία ενός θλιβερού προπονητή και των πράσινων φαντασμάτων του
Ο Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα EUROKINISSI SPORTS

Ο "παρατημένος" Παναθηναϊκός συνετρίβη στην Τούμπα απ' τον ΠΑΟΚ που ετοιμάζεται να σηκώσει τον τίτλο, την ώρα που ο Φατίχ Τερίμ ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του ακόμη πιο... καμένη γη απ’ ότι άφησε ο Μπόλονι. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να παραμείνει ως το τέλος, μπας και σωθεί έστω το Κύπελλο. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Τι να πρωτοπείς και τι να πρωτογράψεις για ένα τέτοιο ματς, που απ’ τη μία πλευρά εξελίχθηκε σε πρωταθληματικό πάρτι του ΠΑΟΚ κι απ’ την άλλη σε (άλλο) ένα θλιβερό "ναυάγιο", με τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ όχι μόνο να πέφτει στα βράχια για τρίτο σερί ματς, αλλά να το κάνει στα τελευταία λεπτά και με φόρα, γνωρίζοντας την συντριβή.

Η απόλυτη παράδοση των "πράσινων φαντασμάτων" ενός πλήρως αποτυχημένου προπονητή, ο οποίος (σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ) ήρθε στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη για να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει winning mentality στον Παναθηναϊκό.

Και σε λίγες εβδομάδες θα φύγει πίσω για την έπαυλή του στο Μποντρούμ, με ορατό τον κίνδυνο να έχει αφήσει πίσω του ακόμη πιο καμένη γη απ’ ό,τι άφησε κι ο Λάζλο ο Μπόλονι το 2021.

Διότι πλέον και τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με το τι ίσχυε πριν από τρία χρόνια, έτσι; Να μην ξεχνιόμαστε...

Επίσης, να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον Ατζούν για τη "λύση" που έδωσε στον Γιάννη Αλαφούζο τα Χριστούγεννα και το διαφήμιζε κιόλας (αλλά δεν φταίει ο Τούρκος βεβαίως...) και να μην ξεχάσουν και τα τουρκικά ΜΜΕ να γράψουν αύριο-μεθαύριο πως ο Τερίμ θα μείνει και του χρόνου στους "πράσινους".

Για να αυξηθεί και η κατανάλωση των Xanax το επόμενο τριήμερο.

Καλά είχαν μπει τα ηρεμιστικά στο ντουλάπι για 2.5 χρόνια, μέχρι να ξαναβγούν το τελευταίο τετράμηνο μ’ αυτά που βλέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού!

"Βίασε" τη λογική και πήρε αυτό που του άξιζε

Να μη γελιόμαστε. Ο Παναθηναϊκός εισέπραξε με τον πιο σκληρό τρόπο αυτό που του άξιζε στο φίνις των playoffs, έχοντας βγάλει βεβαίως τα μάτια του απ’ το τέλος της κανονικής περιόδου, όταν πέταξε απ’ το παράθυρο έξι βαθμούς απέναντι σε Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ.

Διότι η κεφαλή του επέλεξε τον περασμένο Δεκέμβριο να "βιάσει" πλήρως την ποδοσφαιρική λογική. Όχι μόνο γιατί επέλεξε να τελειώσει τη συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά διότι έφερε ως αντικαταστάτη του έναν παρηκμασμένο προπονητή τον οποίο είχε ξεχάσει το ίδιο το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

Ο οποίος μάλιστα θεωρούσε (και θεωρεί) πως ως τεχνικός ήταν ανώτερος και "μεγαλύτερος" της ίδιας της ομάδας. Κι αυτή η διπλή ύβρις τιμωρήθηκε μέσα στο γήπεδο.

Θα το καταλάβει με ακόμη πιο σκληρό τρόπο

Το πόσο καταστροφική ήταν αυτή η επιλογή που έγινε με τον Τερίμ, ο Αλαφούζος θα το αντιληφθεί με ακόμη πιο σκληρό τρόπο την επόμενη χρονιά. Διότι εάν δεν γίνει μία απόλυτα εύστοχη επιλογή την επόμενη μέρα στο θέμα του προπονητή, η ψαλίδα με τον ανταγωνισμό του θα ανοίξει ακόμη περισσότερο.

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός έχουν στους πάγκους τους τρεις εξαιρετικούς προπονητές που εγγυώνται την εξέλιξη των ομάδων τους, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει τρία χρόνια πίσω. Και κινδυνεύει να πνιγεί στην εσωστρέφειά του σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι απ’ όλες τις απόψεις.

Όσα λεφτά κι αν πέσουν, όσο κι αν αυξηθεί το μπάτζετ, εάν πρώτον δεν έρθει ένας πραγματικά καλός προπονητής, συμβατός με τις απαιτήσεις της εποχής και τις συνθήκες που θα βρει μπροστά του και δεύτερον αν δεν επιστρέψει η λογική στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Παναθηναϊκός το μόνο που θα κάνει θα είναι να συνεχίσει να κυνηγάει την ουρά του.

Δεν υπάρχει λόγος να μην πάρει το αεροπλάνο

Είναι πολύ βαρύ όλο αυτό που έχει γίνει στο φινάλε των playoffs, είναι ακόμη πιο βαριά κι ασήκωτη αυτή η συντριβή απ’ τον ΠΑΟΚ και δη με τον τρόπο που ήρθε -με μία εικόνα παρατημένης ομάδας- και προσωπικά δεν βλέπω τον παραμικρό λόγο γιατί θα πρέπει να βρίσκεται κι αύριο το πρωί ο Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Η παραμονή του Τούρκου στους "πράσινους" όχι μόνο δεν μπορεί πλέον να αλλάξει το παραμικρό, αλλά νομοτελειακά μόνο χειρότερη θα κάνει την κατάσταση (και) στα δύο ματς που μένουν.

Την Κυριακή (19/5) κόντρα στον Ολυμπιακό, που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει (σε μία πολύ συννεφιασμένη κατάσταση) με κάποιον τρόπο να νικήσει τον αιώνιο αντίπαλό του για να μην βγει 4ος και καταϊδρωμένος στη Stoiximan Super League και βεβαίως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Άρη.

Με Τερίμ στον πάγκο ο κίνδυνος για το απόλυτο κάζο με απώλεια (και) του Κυπέλλου κι ευρώ-αποκλεισμό, μοιάζει πια τεράστιος. Απ’ την άλλη βεβαίως, στο τελευταίο δεκαήμερο της σεζόν άντε βρες κανονικό προπονητή για να κάνει τον καμικάζι. Θλιβερό...

Υ.Γ.: Αντίστοιχα πολύ μεγάλη είναι και η ευθύνη των παικτών. Το μισό και πλέον ρόστερ είναι ξενερωμένο με τον Τούρκο τεχνικό, οι λέξεις συσπείρωση κι ομοψυχία έχουν εξαφανιστεί απ’ το Κορωπί εδώ και καιρό και στο φινάλε της σεζόν θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει και προ ημερών. Σε αυτή την κατάσταση μόνο οι παίκτες μπορούν να το σώσουν με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Κανένας Τερίμ, κανένας άλλος...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ