ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεντιλίμπαρ: "Σημαντικό για τη ψυχολογία μας να διατηρήσουμε τη νοοτροπία του νικητή"

Μεντιλίμπαρ: "Σημαντικό για τη ψυχολογία μας να διατηρήσουμε τη νοοτροπία του νικητή"
INTIME SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (2-0) στάθηκε στη σημασία της νίκης ενόψει τελικού Conference League.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως είναι σημαντικό οι ερυθρόλευκοι να νικούν ενόψει τελικού Conference League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

Βλέπουμε τον Ολυμπιακό μετά από ματς της Ευρώπης να πιέζει και να έχει μία συνέχεια στο παιχνίδι του, ποια είναι η συνταγή για να το καταφέρνετε αυτό;

"Το πρώτο που κοιτάμε να κάνουμε είναι η καλή αποκατάσταση και μετά να ετοιμάζουμε τους παίκτες πνευματικά. Παρόλο που κερδίσαμε και η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές στιγμές στο 0-0 να σκοράρει, τα πήγαμε καλύτερα απ’ ότι στο ματς με τον ΠΑΟΚ και διορθώσαμε τα λάθη που είχαμε κάνει για εκείνη την προετοιμασία αγώνα. Δείξαμε ότι μάθαμε το μάθημά μας και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι".

Τα κέρδη της νίκης αυτής ενόψει των δύο αγώνων της σεζόν;

"Ήταν πραγματικά σημαντικό να κερδίσουμε μετά την ήττα που είχαμε και δε θέλαμε μία δεύτερη ήττα γιατί έχουμε τον τελικό και είναι σημαντικό για τη ψυχολογία μας να διατηρήσουμε τη νοοτροπία του νικητή. Πρέπει να θυμόμαστε πως είναι να κερδίζεις και να έχουμε πάντα αυτήν τη σκέψη και να φεύγουμε με τη νίκη από κάθε παιχνίδι και για αυτό θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα τι έγινε με τον ΠΑΟΚ και να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο".

Η προετοιμασία του αγώνα με την ΑΕΚ ήταν μία πρόβα για τον τελικό;

"Η πρόβα γίνεται σε όλα τα παιχνίδια όχι μόνο σε ένα και δεν ήταν μόνο σήμερα ο στόχος να κερδίσουμε. Όπως και ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ αποτελούσε μία πρόβα, όπως και αυτός με τον Παναθηναϊκό θα αποτελεί πρόβα, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, να κερδίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς σε όλα τα παιχνίδια να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Τι θα γινόταν αν ερχόσασταν νωρίτερα στον Ολυμπιακό; Επίσης δείχνετε πως εμπιστεύεστε έναν παίκτη της δεύτερης ομάδας σε ιστορικά ματς όπως αυτό με την Άστον Βίλα, τον Αποστολόπουλο. Αυτό είναι ένα μήνυμα και για τα παιδιά της ακαδημίας ενόψει της νέας σεζόν;

"Δεν μπορείς ποτέ να το προβλέψεις αυτό, την ομάδα την ανέλαβα στις συνθήκες που ήταν εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να ήταν και σε χειρότερη κατάσταση δύο μήνες πριν αναλάβω, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό είχε 28 παίκτες στο ρόστερ, αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να δοθούν ευκαιρίες σε όλους.

Τώρα όμως είναι μία συγκυρία ιδιαίτερη, γιατί ο Αποστολόπουλος ίσως να μην έβρισκα το χρόνο αν Ορτέγκα και Ρίτσαρντς δεν ήταν τραυματίες. Τολμήσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε και αυτός την εκμεταλλεύτηκε. Είναι μία ιδιαίτερη συγκυρία αυτή και είναι σημαντικό για τον ίδιο τον παίκτη αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες της ακαδημίας, στους οποίους διδάσκει αυτό ότι θα πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία".

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ