ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-3

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-3
τζορτζεβιτς νταρμπισιρ

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδος

Η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία συνεχίζεται... Οι Πειραιώτες τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την γκέλα του τριφυλλιού στην Τρίπολη και με το τρίποντο της νίκης πανηγύρισαν στην Νέα Σμύρνη το 12ο τίτλο τους τα 13 τελευταία χρόνια και 5ο συνεχόμενο!
Μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες για να ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και το έκανε ο Ολυμπιακός από τα πιο εύκολα της ιστορίας του. Πρώτος τίτλος για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα-περίπατο.

Σ' ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ οφσάιντ του Ματ Ντάρμπισιρ στο 22ο λεπτό, όμως ο Πανιώνιος τους τιμώρησε...

Τα γκολ του Λουρένσο (45') και του Άντερσον (51') ήταν η "κυανέρυθρη" απάντηση όμως δεν φάνηκαν αρκετά. Οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και πέτυχαν την αντροπή με αυτογκόλ του Μανιάτη (61') και τέρμα του Ντουντού (72') πανηγυρίζοντας την 6η σέρι νίκης του στην Πλατεία και φυσικά το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους μετά το τέλος του αγώνα.

Τραυματίες αποχώρησαν Νικοπολίδης (τράβηγμα στο δεξιό προσαγωγό) και Όσκαρ (ενόχληση στον αριστερό τετρακέφαλο), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάνης Γκέκας για τον οποίο ενδιαφέρονται οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

Για τους λάτρεις των στατιστικών, ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη ομάδα που πέτυχε δύο γκολ στην "ερυθρόλευκη" εστία, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη ανατροπή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ύστερα από την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Άντερσον, Μάκος, Εστογιανόφ, Κοντοές (83' Μπάρκογλου), Νικολάου (56' Μαϊστόροβιτς), Τζαβέλλας, Λουρένσο (66' Σκούφαλης).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Κόβατς), Πατσατζόγλου (58' Μπελούτσι), Ντομί, Όσκαρ (36' Γκαλέτι), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοβ, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισιρ, Μητρογλου, Τοροσίδης.

Κίτρινες κάρτες: Ντάρμπισιρ, Λουρένσο, Τζόρτζεβιτς, Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλλας, Μάκος

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Ο Γιώτης Σταματόπουλος παρέταξε την ομάδα του μ' ένα καθαρό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπέλιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λάτκα και Κοντοές, αριστερά ο Τζαβέλλας, δεξιά ο Μανιάτης, αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος και Νικολάου, αριστερό χαφ ο Λουρένσο, δεξιά ο Εστογιανόφ, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ρεκόμπα και Άντερσον.

Από την άλλη πλευρά ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ακολούθησε το αγαπημένο του σύστημα 4-4-1-1 και παρέταξε την ομάδα του με δύο επιθετικούς. Για πρώτη φορά στην "ερυθρόλευκη" καριέρα του ο Ματ Ντάρμπσιρ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Κώστα Μητρογλου, ενώ ο Ντομί επέστρεψε βασικός μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας. Σ' ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την εστία των Πειραιωτών, σέντερ μπακ ήταν ο Ζεβλάκοβ μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, στα δεξιά ήταν ο Τοροσίδης, αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού και Πατσατζόγλου, στο δεξί άκρο ήταν ο Όσκαρ και αριστερά ο Τζόρτζεβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν άργησαν να βρουν τα πατήματά τους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής άλλαζε συνεχώς χέρια, ενώ ο αγώνας ήταν απόλυτα ισορροπήμενος. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία μόλις στο 7ο λεπτό με τον Όσκαρ. Ο Ισπανός επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από λάθος απομάκρυνση του Μανιάτη, βρήκε χώρο και λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέλιτς έδιωξε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει και στο 15' ο Εστογιανόφ με εξαιρετική ατομική ενέργεια απέφυγε τον Ντομί μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως δεν βρήκε στόχο.

Ο Ματ... είναι οφσάιντ

Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβαζαν στροφές, δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα του Πανιωνίου και το γκολ όπως είναι φυσικό ήρθε, όχι όμως με ορθόδοξο τρόπο. Στο 22ο λεπτό ο Ντουντού βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, ο Μπέλιτς απέκρουσε όμως ο Ντάρμπισιρ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά... Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε ένα γκολ που δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να μετρήσει αφού ήταν σε φανερή θέση οφσάιντ.

Οι "κυανέρυθροι" έδιναν πολύ χώρο στους παίκτες του Ολυμπιακού και ο Ντουντού λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Μπέλιτς.

Από κει και πέρα η ομάδα της Νέας Σμύρνης αφυπνίστηκε, ξεπέρασε το σοκ του γκολ και βγήκε δειλά δειλά στην επίθεση. Οι παίκτες του Γιώτη Σταματόπουλου κέρδισαν 6 (!) συνεχόμενα κόρνερ και ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στην ισοφάριση. Τα σουτ του Ρεκόμπα στο 27' και στο 30' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, όμως η "ερυθρόλευκη" άμυνα είχε πλέον δύσκολο έργο...

Λουρένσο, ο τιμωρός

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε τελικά καρπούς την καλύτερη στιγμή... Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου ο Μανιάτης έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Λουρένσο έπιασε αφύλαχτος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με τους παίκτες του Πανιωνίου να πανηγυρίζουν... Ο Νικοπολίδης είχε τράβηγμα στο δεξιό προσαγωγό, την θέση του πήρε ο Κόβατς και οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως ο Σλοβάκος δεν ήταν ζεστός.

Κόβατς κερνάει, Άντερσον πίνει

Στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο Ρεκόμπα έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο Κόβατς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Άντερσον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, καθώς με προβολή έβαλε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως τα σουτ του Γκαλέτι στο 54' και στο 55' δεν βρήκαν στόχο. Ο "Βάσκος" τεχνικός τα έπαιξε όλα για όλα και μόλις στο 58ο λεπτό πραγματοποίησε την τρίτη του αλλαγή, βάζοντας στην θέση του Πατσατζόγλου τον πιο επιθετικό Μπελούτσι.

"Δώρο" Μανιάτη...

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι δίχως λόγο και αιτία πάτησαν φρένο και το πλήρωσαν ακριβά... Στο 61ο λεπτό ο Τζόρτζεβιτς μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε στον Μανιάτη κατέληξε στα δίχτυα.

... Ντουντού τίτλου

Η πτώση του Πανιωνίου είχε αρνητικά αποτελέσματα και ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τον Ντουντού. Στο 71' ο Γκαλέτι έκτελεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε άψογα την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2, βάφοντας τον τίτλο... "ερυθρόλευκο".

Δύο λεπτά πριν από τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Πανιώνιος λίγο έλειψε να χαλάσει την γιορτή του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του Λάτκα απέναντι από τον Κόβατς πέρασε άουτ και το 3-2 έμεινε μέχρι και το τέλος.
Συνέντευξη Τύπου
Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): "Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα από σήμερα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών μου. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στους παίκτες μου, στους συνεργάτες μου, σε όλο το επιτελείο του Ολυμπιακού, στον πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε και με έφερε στην ομάδα και στον κόσμο μας.

Δεν ήξερα τίποτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κανέναν Ελληνα. Είμαι ευχαριστημένος μ' αυτά που έχω μάθει. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το περίμενα τόσο δυνατό, δύσκολα κερδίζεις. Πάντα έρχονται καλοί παίκτες αξίας, όπως ο Πανιώνιος έχει καλούς παίκτες. Στόχος μας πλέον είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου".



Γιώτης Σταματόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): "Πιστεύω πως σήμερα ήμασταν στην μεγαλύτερη διάρκεια η καλύτερη ομάδα, ελέγχαμε το παιχνίδι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με αντικανονικό γκολ του αντιπάλου, δεν χάσαμε όμως τον προσανατολισμό μας και ισοφαρίσαμε δίκαια και δίκαια βρεθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Στη φάση της ισοφάρισης σταθήκαμε άτυχοι κι εκεί που δημιουργήσαμε μια κλασική ευκαιρία με τον Εστογιάνοφ που ήταν μόνος του να κάνει το 3-2 δεχτήκαμε σχεδόν στην επόμενη φάση το γκολ.

Ηταν μια στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός τιμωρεί αυτά τα λάθη με τον πιο αυστηρό τρόπο, όμως και πάλι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουμε με τον Λάτκα. Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα, συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την τμόσφαιρα και συγχαρητήρια Ολυμπιακό για κατάκτηση τίτλου".

Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Ντουντού, όχι λόγω ομορφίας αλλά για το γεγονός πως χάρισε το 12ο πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να πετύχει παρόμοιο "άθλο"!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το τραγικό λάθος του Κόβατς χάρις στο οποίο ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα.

Τον δεύτερο επόπτη που δεν σήκωσε το σημαιάκι στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού την στιγμή που ο Ντάρμπισιρ ήταν σε καταφανέστατη θέση οφσάιντ.

Την ανεξήγητη πτώση του Πανιωνίου μετά το 2-1 που του κόστισε βαθμούς.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
(Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Άντερσον, Μάκος, Εστογιανόφ, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας, Λουρένσο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ολυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Όσκαρ, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοβ, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισιρ, Μητρογλου, Τοροσίδης.
1' Έναρξη αγώνα
2' Φάουλ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως το δυνατό του σουτ καταλήγει άουτ.
7' Ευκαιρία Ολυμπιακός Όσκαρ
Ο Όσκαρ γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά το λάθος του Μανιάτη, τρέχει αρκετά μέτρα και λίγο έξω από την περιοχή κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως ο Μπέλιτς διώχνει εντυπωσιακά.
14' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
15' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ωραία προσπάθεια από τον Εστογιανόφ που μπήκε από τα αριστερά στην μγάλη περιοχή έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
22' Γκολ Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Δυνατό σουτ του Ντουντού μέσα από την περιοχή ο Μπέλιτς διώχνει, όμως ο Ντάρμπισιρ με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο Άγγλος φαίνεται να είναι σε θέση οφ σάιντ.
26' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Άλλο ένα σουτ του Ντουντού λίγο έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς μπλοκάρει την μπάλα.
27' Σουτ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Ξαφνικό σουτ του Ρεκόμπα αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.
30' Σουτ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Φαλτσαριστό σουτ του Ρεκόμπα, η μπάλα περνάει άουτ.
33' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Λουρένσο
36' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι παίρνει την θέση του Όσκαρ που δεν μπορεί να συνεχίσει.
37' Σουτ Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
Μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς.
42' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Ύστερα από σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Ντάρμπισιρ έπιασε την κέφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
44' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
45' Γκολ Πανιώνιος Λουρένσο
Ύστερα από σέντρα του Μανιάτη, ο Λουρένσο έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Κόβατς στη θέση του Νικοπολίδη που δεν μπορεί να συνεχίσει.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Γκολ Πανιώνιος Άντερσον
Δυνατό σουτ του Ρεκόμπα, ο Κόβατς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Άντερσον με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
54' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Δυνατό σουτ του Γκαλέτι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
55' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Νέο σουτ του Γκαλέτι, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλιτς.
56' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μαϊστόροβιτς στη θέση του Νικολάου.
58' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπελούτσι στη θέση του Πατσατζόγλου.
61' Γκολ Ολυμπιακός Μανιάτης (αυτογκόλ)
Δυνατό σουτ του Τζόρτζεβιτς, η μπάλα κοντράρει στον Μανιάτη και καταλήγει στα δίχτυα.
65' Σουτ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ωραίο σουτ του Εστογιανόφ μέσα από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
65' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Άλλο ένα σουτ από τον Γκαλέτι, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
66' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Λουρένσο.
69' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Ωραία πάσα από τον Ρεκόμπα, ο Εστογιανόφ βγαίνει απέναντι από τον Κόβατς όμως ο Σλοβάκος καταφέρνει να διώξει τον κίνδυνο.
70' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντουντού
Σουτ του Ντουντού έξω από την περιοχή, ο Μπέλιτς διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
71' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μαϊστόροβιτς
72' Γκολ Ολυμπιακός Ντουντού
Σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά ο Ντουντού κάνει το πλασέ απέναντι από τον Μπέλιτς και βάζει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.
77' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Τζαβέλλας
78' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πανιωνίου.
82' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντάρμπισιρ
Σέντρα του Γκαλέτι, ο Ντάρμπισιρ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μπέλιτς θα διώξει εντυπωσιακά.
83' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπάρκογλου στη θέση του Κοντοέ.
88' Ευκαιρία Πανιώνιος Λάτκα
Ο Λάτκα κάνει το σουτ απέναντι από τον Κόβατς όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
89' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μάκος
90' Λήξη αγώνα































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ