ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Θρασύβουλος 2-1

ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ<br>
LEVADIAKOS - PAOK
Ίβιτς INTIME SPORTS

Ο "αδιάφορος" Θρασύβουλος... τρόμαξε τον ΠΑΟΚ για περίπου 90 λεπτά, ωστόσο στο λυκόφως της αναμέτρησης στην Τούμπα, ο Μπακαγιόκο λύτρωσε τους γηπεδούχους

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και άτυχος-άστοχος στην τελική προσπάθεια. Και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά...
Ο Θρασύβουλος κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με τον Μαρτορέλ (36'), αλλά με το "καλημέρα" στην επανάληψη το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (46').

Ωστόσο τα λεπτά κυλούσαν, οι ευκαιρίες χάνονταν η μία μετά την άλλη, τα πόδια των γηπεδούχων βάραιναν και όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα κλωτσούσε τη χρυσή ευκαιρία που του δινόταν να βρεθεί στην πλεονεκτική, ενοψει πλέι οφ, δεύτερη θέση μετά και την γκέλα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη.

Όμως ο Μπακαγιόκο, ερχόμενος από τον πάγκο και με το όπλο του γεμάτο, πυροβόλησε στις καθυστερήσεις και χάρισε τους τρεις υπερπολίτιμους βαθμούς στον "Δικέφαλο του Βορρά".

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Γλύκος, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (80' Βιεϊρίνια), Ίβιτς, Λάκης (90'+ Μπαλάφας), Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος (64' Χούτος), Μπιζέρα

Θρασύβουλος (Ζόραν Γέφτοβιτς): Πεκάνια, Λιαπάκης, Μαρτορέλ, Χλωρός (62' Κόζλεϊ), Μίχος, Τσιώλης, Μαυρογενίδης, Τραΐκοβιτς (84' Μανωλάς), Αμπράμοβιτς (73' Μπαριέντος), Κατσίκης, Χετεμάι

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Βοηθοί: Ι. Σταματόγλου (Καβάλας), Δ. Γκάκας (Λάρισας)

Κίτρινες: Σορλέν, Μουσλίμοβιτς / Χετεμάι, Τραΐκοβιτς

Κόκκινες: -

Με μια ματιά
Ο στόχος του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής απέναντι στον Θρασύβουλο ήταν η νίκη, που σε συνδυασμό με τυχόν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, θα τον έφερνε ξανά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την οποία αν υπερασπιζόταν έως τη λήξη της κανονικής περιόδου θα του έδινε πλεονέκτημα στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αποστολή που φαινόταν εύκολη στα... χαρτιά, καθώς οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να κάμψουν τις αντιστάσεις του ουραγού της βαθμολογίας και του ήδη υποβιβασμένου από την κατηγορία, Θρασύβουλου.

Ωστόσο, η ομάδα της Φυλής, με νέο τεχνικό και απελευθερωμένη από το άγχος (ήδη προγραμματίζει τα πλάνα της για τη νέα σεζόν στην Β' εθνική) μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο "Δικέφαλο του Βορρά", στην περίπτωση που εκείνος αντιμετώπιζε με υπεροψία τον αντίπαλό του.

Στα αγωνιστικά, ο Φερνάντο Σάντος είχε ισχυρούς... πονοκεφάλους-ελλείψεις, καθώς δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τιμωρημένους Στέλιο Μαλεζά, Κώστα Χαλκιά και Σέρτζιο Κονσεϊσάο αλλά και στους τραυματίες Μάρκος Αντόνιο και Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ με επιθετικό σχήμα (4-4-2) έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Σε μία προσπάθειά του να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους με ένα γρήγορο τέρμα μόλις στο 3', ο παρτενέρ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης, Λάμπρος Χούτος, έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πεκάνια.

Οι γηπεδούχοι ήταν δραστήριοι επιθετικά, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές του Σάντος, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Πεκάνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να προσπαθεί με ανορθόδοξο παιχνίδι, βαθιές μπαλιές, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, εύκολη όπως αποδείχθηκε λεία για τους παίκτες του Γέφτοβιτς.

Μετά τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει τα ηνία και στο 18', με πρωταγωνιστή τον Ίβιτς, ξόδεψε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Μουσλίμοβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Σέρβο με τον Πεκάνια, όμως το πλασέ του δεν ήταν αντάξιο της κλάσης του.

Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Θρασύβουλου, δεν επέτρεπε τη δημιουργία επικίδυνων καταστάσεων στην περιοχή τους.

Από το 28' και μετά ο ΠΑΟΚ πλησίασε τρεις φορές κόντα στο 1-0. Αρχικά ο Βιεϊρίνια απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ μερικά λεπτά αργότερα ο Λϊνο με σέντρα σουτ ανάγκασε τον Πεσάνια να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Όμως η φάση του 35', με τον Μουσλίμοβιτς από πλεονεκτική θέση, να μην μπορεί να δώσει τροχιά στην μπάλα προς τα δίχτυα, ήταν η σπουδαιότερη από τις τρεις.

Και όταν ξοδεύεις τις ευκαιρίες, η μπάλα σε τιμωρεί... Ο "άγραφος νόμος" του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Μαρτορέλ, ένα λεπτό μετά τη φάση του Μουσλίμοβιτς. Ο παίκτης του Θρασύβουλου πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Γλύκου στο σουτ του Χλωρού και με "κεραυνό" έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ουσιαστική αντίδραση από τους γηπεδούχους στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν υπήρξε, με μοναδική αξιοσημείωτη φάση εκείνη του Κοντρέρας την οποία απομάκρυνε ο εξαιρετικός Πεσάνια, λίγο πριν ο Σταθόπουλος σφυρίξει για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά (τυχερά) για τον ΠΑΟΚ καθώς το σουτ του Ίβιτς στο 46' βρήκε στον Μαρτορέλ και κατέληξε στην εστία του Πεσάνια.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποδείχθηκε... ευεργετική για τους γηπεδούχους, που δε μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αντιθέτως ο Θρασύβουλος έδειχνε απειλητικός, με τον Χλωρό να στέκεται άτυχος καθώς η κεφαλιά του σταμάτησε στα πόδια του Γλύκου.

Τα λεπτά κυλούσαν αντίστροφα για τον ΠΑΟΚ, που ήθελε το τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα αλλά και τους τρεις πολύτιμους, όσον αφορά τα πλέι οφ, βαθμούς. Και σε δύο περιπτώσεις (57', 65') έφτασε κοντά με τους Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς.

Στην πρώτη, ο Πεσάνια με μία ακόμα σπουδαία επέμβαση είπε "όχι" στην κεφαλιά του Σέρβου, ενώ αυτή του συμπατριώτη του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του κήπερ των φιλοξενούμενων.

Τα πόδια βάραιναν και η μορφή του Πεσάνια έδειχνε να... τρομάζει τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο Μπακαγιόκο, ήρθε από τον πάγκο και με προβολή, λύτρωσε την ομάδα του στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 91′ ο Λίνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιβοριανός εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ του Θρασύβουλου και εξ' επαφής σημείωσε το 2-1.

Συνέντευξη Τύπου


Του Πάρη Τσελεπίδη

Ζόραν Γέφτοβιτς (Θρασύβουλος): " Φαίνεται ότι δεν ήταν το ένα γκολ αρκετό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τώρα δεν ξέρω, που οφείλεται αυτό. Έχουμε ψάξει παλιά γιατί γίνεται αυτό. πολλές φορές φταίμε κι εμείς, αλλά είδατε τι έγινε στη τελευταία φάση. Ακόμη μία φορά όμως, η διαιτησία μας στέρησε απποτέλεσμα. Έγινε φάουλ στον τερματοφύλακα, δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι".

Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): " Ο Θρασύβουλος είχε καλή αμυντική λειτουργία με πολλούς παίκτες να αμύνονται κοντά περιοχή και να ψάχνει αντεπιθέσεις με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει. Το σημαντικότερο ήταν να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι και πλαγιοκοπήσουμε είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Ενώ μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και δημιουργήσαμε αρκετές καλές ευκαιρίεςγια να βάλουμε το πρώτο γκολ, δεχθήκαμε ένα και φάνηκε ότι η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της. Άρχισε ο καθένας να θέλει μια ατομική προσπάθεια παραπάνω. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ψαχναμε πάσες στον κεντρικό διάδρομο που υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Στο ημίχρονο, είπα στους παίκτες ότι πρέπει να ψάξουμε το γκολ ισοφάρισης αλλά με πιο καθαρό μυαλό.

Θεωρώ ότι η ομάδα προσπάθησε πολύ. Άλλες φορές με καλές επιλογές, άλλες φορές όχι. Σε κάθε περίπτωση δημιουργήσαμε κάτι παραπάνω από πολλές ευκαιρίες, άσχετα αν το γκολ μπήκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Υπήρχε νευρικότητα από τους παίκτες καθώς όλοι θέλουν να σκοράρουν. Ξέρουμε ότι οι επιθετικοί ζουν για τα γκολ, είναι η δουλειά τους, πέφτει η ψυχολογία τους όταν δεν σκοράρουν. Οπότε εμείς έπρεπε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διώξουν το άγχος και τη νευρικότητα για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η αλήθεια είναι ότι και σήμερα είχαμε τουλάχιστον τρία τετ α τετ κι αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη του καθαρού μυαλού. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μπει το γκολ και να αλλάξουν όλα. Τα γκολ τα κρατάμε για το κατάλληλο χρονικό σημείο.

Ήταν λανθασμένη επιλογή, είπαμε και στο ημίχρονο ότι είχαμε πολλες ευκαιρίες να σουτάρουμε έξω από την περιοχή και προσπαθούσαμε να κάνουμε τρίπλες μεταξύ 3-4 παικτών





".

Όλα τα λεφτά...


Ο εντυπωσιακός Πεσάνια, αλλά και ο λυτρωτικός Μπακαγιόκο

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Θρασύβουλος
(Ζόραν Γέφτοβιτς): Πεσάνια, Λιαπάκης, Μαρτορέλ, Χλωρός, Μίχος, Τσιώλης, Μαυρογενίδης, Τραΐκοβιτς, Αμπράμοβιτς, Κατσίκης, Χετεμάι
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Γλύκος, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Λάκης, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος, Μπιζέρα
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Ι. Σταματόγλου (Καβάλας), Δ. Γκάκας (Λάρισας)

1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Χούτος
Σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ο Χούτος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πεσάνια
8' Σουτ Θρασύβουλος Χλωρός
Σουτ του Χλωρού, η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Γλύκο
10' Σχόλιο
Πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, που ωστόσο δυσκολεύεται να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Θρασύβουλου
18' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Ίβιτς
Απίστευτη ευκαιρία από τον Ίβιτς, ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή δεν πλάσαρε σωστά
29' Φάουλ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Καλοχτυπημένο φάουλ από τον Βιεϊρίνια, η μπάλα μακριά από την εστία του Πεσάνια
32' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Λίνο
Σέντρα σουτ του Λίνο από τα αριστερά, ο Πεσάνια με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ
34' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Καλή ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, με τον Μουσλίμοβιτς να υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή ωστόσο δεν μπόρεσε να της δώσει τροχιά προς τα δίχτυα. Ακόμα μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
36' Γκολ Θρασύβουλος Μαρτορέλ
Ο Μαρτορέλ, μετά από σουτ του Χλωρού που απέκρουσε ο Γλύκος, πήρε το ριμπάουντ και με σουτ-κεραυνό άνοιξε το σκορ
44' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Κοντρέρας
Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μπιζέρα, ο Κοντρέρας προσπάθησε από κοντά να ισοφαρίσει. Ενστικτωδώς απομάκρυνε ο Πεσάνια
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Γκολ ΠΑΟΚ Λιάπάκης (αυτ.)
Σουτ του Ίβιτς, η μπάλα βρήκε στον Λιαπάκη και κατέληξε στην εστία του Πεσάνια
47' Σουτ Θρασύβουλος Κατσίκης
Σουτ του Κατσίκη, εντυπωσιακά ο Γλύκος μπλοκάρει
50' Ευκαιρία Θρασύβουλος Χλωρός
Σέντρα του Αμπράμοβιτς, ο Χλωρός την κεφαλιά, η μπάλα στα πόδια του Γλύκου
56' Σουτ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα στην αγκαλιά του Πεσάνια
57' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Ίβιτς
Κόρνερ από τον Λάκη, κεφαλιά από τον Ίβιτς, ο Πεσάνια λέει "όχι"
62' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Κόζλεϊ στη θέση του Χλωρού
64' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο στη θέση του Χούτου
65' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Σέντρα του Μπακαγιόκο, ο Μουσλίμοβιτς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ
68' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Χετεμάι
72' Σουτ ΠΑΟΚ Λάκης
Ωραία επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ, ο Λάκης έκανε το σουτ, στην αγκαλιά του Πεσάνια
73' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Μπαριέντος στη θέση του Αμπράμοβιτς
80' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Αθανασιάδης στη θέση του Βιεϊρίνια
81' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μπακαγιόκο
Μόνος του ο Μπακαγιόκο από δεξιά, δεν κατάφερε ούτε αυτός να νικήσει τον Πεσάνια
82' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Σορλέν
84' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Τραΐκοβιτς
84' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Μανωλάς στη θέση του Τρΐκοβιτς
90' Γκολ ΠΑΟΚ Μπακαγιόκο
Με προβολή ο Μπακαγιόκο λυτρώνει τον ΠΑΟΚ
90' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπαλάφας στη θέση του Λάκη
90' Λήξη αγώνα









































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ