ΑΕΚ

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-1

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-1
Μπλάνκο INTIME SPORTS

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Λεβαδειακού και έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Ένωση με τον Τζεμπούρ να την βάζει μπροστά στο σκορ με το... καλημέρα. Η πτώση στην απόδοση του Δικεφάλου και ένα κόρνερ “δώρο” έδωσαν την δυνατότητα στον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει αλλά τη λύση έδωσε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο πέτυχε το 13ο φετινό του τέρμα και έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη τη σκυτάλη πήραν οι αλλαγές με τον Εντίνιο να χάνει αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει και τελικά να το πετυχαίνει στο 81ο λεπτό.

Μοναδικό μελανό σημείο τα επεισόδια που έγιναν 1,5 ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν φίλοι του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο από την θύρα 35 και έσπασαν ότι βρήκαν. Τα άσχημα περιστατικά συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης όταν δύο μπουτίκ του ΠΑΟ τυλίχθηκαν στις φλόγες κάνοντας την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ αποπνικτική.

Στο β΄ ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, αλλά όσο το παιχνίδι έμενε στο 2-1, ο Λεβαδειακός είχε ελπίδες για ένα γκολ, καθώς η ισοπαλία ουσιαστικά θα του χάριζε από σήμερα την παραμονή.

Οι αλλαγές του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα με τους Πελετιέρι, Εντίνιο να έχουν περισσότερη διάθεση από αυτούς που αντικατέστησαν. Ο Προτογάλος έψαξε το γκολ αρκετές φορές και το πέτυχε στο 81 σφραγίζοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη για την Ένωση, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Αλεξόπουλος, Κυριάκος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές, Ταχτσίδης, Σκόκο (65΄ Εντίνιο), Τζεμπούρ (80΄ Ντιούφ), Μπλάνκο

Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Μασάδο (82΄ Λεχτίνεν), Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Κατσικογιάννης (70΄ Βασιλείου), Κιάσσος (85΄ Παρασκευαϊδης), Ναπολεόνι, Ντιμπαλά

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Κίτρινες: Σκόκο, Χουανφράν - Κόλτζος, Μασάδο
Με μια ματιά
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ και τον Νούσαν Μπάγεβιτς καθώς στην πρώτη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων η μπάλα κατέληξε στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Ο Γεωαργέας δέχθηκε την εξαιρετική πάσα από τον Ενσαλίβα στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στην περιοχή. Εκεί ο επερχόμενος Τζεμπούρ με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ μόλις στο 20 λεπτό.

Το γρήγορο τέρμα αντί να δώσει φτερά στους κιτρινόμαυρους έδωσε στους φιλοξενούμενους που βγήκαν στην επίθεση και προσπάθησαν κυρίως με τον Λεονάρντο να φτάσουν στην περιοχή του Σάχα. Οι “πράσινοι” τα έκαναν όλα καλά αλλά η άμυνα της ΑΕΚ δεν έκανε το λάθος με αποτέλεσμα ο Αργεντινός τερματοφύλακας να περνάει ένα ήσυχο απόγευμα.

Όλα αυτά μέχρι το 27ο λεπτό όταν ο Γεωργέας δεν βρήκε καλά την μπάλα μέσα στην περιοχή δίνοντας την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να απειλήσει με κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Κιάσος δέχθηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και η παρεμβολή του Ταχτσίδη άλλαξε πορεία στην μπάλα μπερδεύοντας τον Σάχα. Το 1-1 ήρθε από μία ανύποπτη φάση αλλά ήταν σωστό σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα καθώς η ΑΕΚ είχε χάσει τη ζωντάνια της και ο Λεβαδειακός πίεζε.

Η αλλαγή στο σκορ ανάγκασε την Ένωση να βγει και πάλι στην επίθεση ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Αυτό δεν άργησε να έρθει με τον Σκόκο να εκτελεί το φάουλ και τον Μπλάνκο με εξαιρετική κεφαλιά να πετυχαίνει το 13ο τέρμα του στην Σούπερ Λίγκ.

Στο β΄ ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, αλλά όσο το παιχνίδι έμενε στο 2-1, ο Λεβαδειακός είχε ελπίδες για ένα γκολ, καθώς η ισοπαλία ουσιαστικά θα του χάριζε από σήμερα την παραμονή.

Οι αλλαγές του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα με τους Πελετιέρι, Εντίνιο να έχουν περισσότερη διάθεση από αυτούς που αντικατέστησαν. Ο Προτογάλος έψαξε το γκολ αρκετές φορές και το πέτυχε στο 81 σφραγίζοντας την έκτη συνεχόμενη νίκη για την Ένωση, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Το τρίτο τέρμα ήρθε ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Χουάνφραν στον Εντίνιο που πήρε την μπάλα στην περιοχή με πλάτη στο τέρμα, απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Κόλτζο και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπλάζιτς.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Η ομάδα σας πέτυχε ακόμα μια νίκη. Μάλιστα έπαιξε καλά και στα δύο ημίχρονα. Είστε ικανοποιημένος από την σημερινή της εμφάνιση; " Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι από μας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, πετύχαμε ένα ωραίο γκολ και είχαμε άλλες δύο ευκαιρίες που αν σκοράραμε και το παιχνίδι μας μετά θα ήταν καλύτερο και το σκορ μεγαλύτερο. Μετά συνεχίσαμε πιο χαλαρά από ότι έπρεπε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό και καλύτερο από το προηγούμενο. Είχαμε αυτά που περιμέναμε. Και καλές στιγμές και λάθη, αλλά αυτά είναι στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες για όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Τώρα έχουμε διακοπή για μια εβδομάδα και κάποιοι θα φύγουν με τις Εθνικές ομάδες. Θα έχουμε ρεπό δύο μέρες και από Τετάρτη συνεχίζουμε".

Τα όσα έγιναν στις κερκίδες επηρέασαν τους παίκτες σας; " Στο ημίχρονο τους πείραξε ο καπνός".

Η ΑΕΚ είχε ζητήσει μέσα στην εβδομάδα να μην συμπέσει το παιχνίδι με αυτό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Τελικά αυτό δεν έγινε και συνέβησαν φοβερά πράγματα. Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο; " Δεν γνωρίζω αν έχουμε ζητήσει κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι είναι έτσι όπως το λέτε, αλλά είναι δύσκολο από μένα να σχολιάσω κάτι. Λυπάμαι μόνο για ότι έγινε".

Το ότι η ομάδα σας έχει μειώσει την απόσταση από τους άλλους διεκδικητές της δεύτερης θέσης, θα σας βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει των πλέι οφ; " Και μόνοι που έχουμε κάνει τόσο μικρή τη διαφορά παίζει ρόλο. Όμως μην προχωράμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα".

Σήμερα ο Σκόκο και ο Τζιμπούρ συνεργάστηκαν αρμονικά. Τι έχετε να πείτε; " Αγκαλιά ήταν, δεν τους είδατε; Είπατε ότι δεν μπορεί να γίνει και έγινε".

Βούκοτιτς

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μας. Δεν κάναμε πολλά λάθη, άλλα και τα λίγα λάθη όταν παίζεις με μια ομάδα σαν την ΑΕΚ τα πληρώνεις.

Μαθηματικά δεν είμαστε εξασφαλισμένοι, αλλά όσο περνάνε τα παιχνίδια οι πιθανότητες μας είναι πιο μεγάλες.Σίγουρα μέχρι και να είσαι μαθηματικά σίγουρος δεν πρέπει να χαλαρώσεις σε καμιά περίπτωση

".
Όλα τα λεφτά...
Η κεφαλιά του Μπλάνκο στο 2ο γκολ και η ενέργεια του Εντίνιο στο 3ο. Αμφότεροι έψαχναν για ένα τέρμα και το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τους μαύρους καπνούς από την μπουτίκ που καιγόταν χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να σβηστεί η φωτιά επί μία ώρα. Όλα αυτά στην Αθήνα του 2009.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λεβαδειακός
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Μασάδο, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Κατσικογιάννης, Κιάσσος, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά.
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Σάχα, Γεωργέας, Κυργιάκος, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Καφές, Ενσαλίβα, Ταχτσίδης, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.
1' Έναρξη αγώνα
2' Γκολ ΑΕΚ Τζεμπούρ
Ο Γεωργέας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τζεμπούρ με δυνατό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.
10' Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός προσπαθεί να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε αλλά χωρίς επιτυχία.
12' Σουτ ΑΕΚ Ενσαλίβα
Ο Ενσαλίβα προσπάθησε να απειλήσει από μακρινή απόσταση αλλά του σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.
16' Δοκάρι ΑΕΚ Τζεμπούρ
Ο Σκόκο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Τζεμπούρ αλλά η "σκαστή" κεφαλιά του Αλγερινού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
17' Φάουλ Λεβαδειακός Λεονάρντο
Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σάχα.
19' Σουτ ΑΕΚ Τζεμπούρ
Ο Τζεμπούρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή μετά από κομπίνα σε στημένη μπάλα αλλά δεν βρήκε στόχο.
26' Γκολ Λεβαδειακός Κιάσσος
Ο Κιάσσος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ταχτσίδης έβαλε το πόδι του με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει τροχιά και να καταλήξει στα δίχτυα.
37' Σχόλιο
Κακό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με πολλά λάθη εκατέρωθεν
39' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Σκόκο εκτέλεσε πολύ όμορφα το φάουλ και ο Μπλάνκο με άψογη κεφαλιά έβαλε την ΑΕΚ και πάλι μπροστά στο σκορ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
55' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις το δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ.
58' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Καλό σουτ του Σκόκο από μακρινή απόσταση αλλά οι Μπλάζιτς έδιωξε σε κόρνερ.
59' Ευκαιρία Ταχτσίδης
Σου του Ταχτσίδη μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπλάζιτς έδιωξε με τα πόδια.
62' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Πελετιέρι στη θέση του Ταχτσίδη.
63' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
64' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Κόλτζος
65' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Εντίνιο στη θέση του Σκόκο.
67' Κεφαλιά ΑΕΚ Εντίνιο
Κεφαλιά του Εντίνιο πάνω από τα δοκάρια.
70' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Βασιλείου στη θέση του Κατσικογιάννη
75' Κεφαλιά ΑΕΚ Εντίνιο
Κεφαλιά του Εντίνιο ελάχιστα άουτ.
79' Φάουλ ΑΕΚ Εντίνιο
Ο Εντίνιο προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
79' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μασάδο
80' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Ντιούφ στη θέση του Τζεμπούρ.
82' Γκολ ΑΕΚ Εντίνιο
Όμορφο γκολ από τον Πορτογάλο που πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή με πλάτη, κατάφερε να γυρίσει και να σουτάρει κάνοντας το 3-1.
83' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λέχτινεν στη θέση του Μασάδο.
85' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Παρασκευαΐδης στη θέση του Κιάσσου.
90' Λήξη αγώνα






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ