ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 2-1
γκαρσια

Ο Ηρακλής νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο "Καυταντζόγλειο", όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα

Ο "Γηραιός" ήταν καλύτερος καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κάποιο γκολ, με αποκορύφωμα των ευκαιριών του να είναι το χαμένο πέναλτι του Παπαστεργιανού μόλις στο 5' (μπλόκαρε ο Αμπάρης).
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο απέναντι σε έναν κουρασμένο (αγωνιστικά και ψυχολογικά από το ματς Κυπέλλου στο "Καραϊσκάκη) Αστέρα και να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 54' με αυτογκόλ του Ψωμά.

Το έργο των "κυανόλευκων" έγινε πιο εύκολ στο 76', με το σουτ εκτός περιοχής του Γκαρσία να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Αμπάρη (2-0), ενώ το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε επτά λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου με σκόρερ τον Τσέζαρεκ (όγδοο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηρακλής "ζευγάρωσε" φέτος τις νίκες του με αντίπαλο την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, καθώς είχε επικρατήσει με 2-1 και στο αντίστοιχο μας του πρώτου γύρου.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής (Ζίφκας): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής (73' Σαρακατσάνος), Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαστεργιανός, Ιωαννίδης, Κονέ (86' Κομβολίδης), Έπσταϊν (82' Καρλόπουλος), Γκαρσία, Γιάντσης

Αστέρας Τρίπολης (Κωστένογλου): Αμπάρης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Φυτανίδης, Ψωμάς, Νταμόντε (71' Τσέζαρεκ), Λαδάκης, Αποστολίδης (80' Μπαστία), Μιλάνο (46' Ζεάν Κάρλος), Φιλομένο, Καούνος

Διαιτητής: Π.Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί διαιτητή: Ν.Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Γ.Ασημακόπουλος (Μεσσηνίας)

Γκολ: Ψωμάς (54' αυτ.), Γκαρσία (76'), Τσέζαρεκ (83')

Κίτρινες κάρτες: Κανακούδης (58'), Αργυρόπουλος (74'), Έπσταϊν (80'), Μάρτος (91'), Ψωμάς (93')

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 5' έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ, καθώς αστόχησε σε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Γιάντσης που έπεσε στο έδαφος μετά από ανατροπή του από τον Αμπάρη, όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε το χτύπημα του Παπαστεργιανού από τα 11 βήματα.

Μετά από ένα μακρινό σουτ του Κατσαμπή στο 6' που βρήκε τον Αμπάρη και πάλι σε ετοιμότητα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με την επόμενη αξιόλογη στιγμή να σημειώνεται στο 23' και να ανήκει και πάλι στους γηπεδούχους.

Ο Έπσταϊν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, όμως ο Αμπάρη "κατέβασε τα ρολά" και πάλι, καθώς απομάκρυνε σε κόρνερ με το δεξί του πόδι. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στο ματς στο 27' με το σουτ του Φιλομένο να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι, ενώ από εκεί και πέρα οι "κυανόλευκοι" ήταν η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες.

Στο 29' ο Γιαννούλης εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των Αρκάδων για να βγει τετ α τετ από αριστερά με τον Αμπάρη, όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο, ενώ με τη συμπλήρωση 35λεπτών ο Γιάντσης έπιασε βολέ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Οι δύο τελευταίες φάσεις του πρώτου 45λεπτου είχαν την υπογραφή του Γκαρσία: στο 36' ο μεσοεπιθετικός του Ηρακλή έκανε γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή υποχρεώνοντας τον Αμπάρη να διώξει με γροθιές, ενώ στο 40' δοκίμασε και πάλι σουτ εντός περιοχής για να στείλει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, το σουτ του Παπαστεργιανού έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Αμπάρη, ενώ στο 54' η αγωνιστική υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε.

Ο Φυτανίδης έκανε αδύναμο γύρισμα, ο Έπσταϊν το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αυτή στη συνέχεια χτύπησε στο σώμα του Ψωμά ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα για να πετύχει έτσι άθελά του αυτογκόλ (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα (64') ο Αστέρας βρέθηκε... φάτσα με την ισοφάριση, καθώς ο Ζεάν Κάρλος (αντικατέστησε στο 46' τον Μιλάνο) μπήκε στην περιοχή του Ηρακλή και επιχείρησε το σουτ χωρίς πίεση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ζεάν Κάρλος μέσα από την περιοχή το πέτυχε από πολύ μεγαλύτερη απόσταση ο Γκαρσία στο 76'. Ο μεσοεπιθετικός του "Γηραιού" δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή του Αμπάρη, με το σουτ του να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ του Αστέρα για να γίνει το 2-0.

Επτά λεπτά αργότερα (83'), ο Αστέρας έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του ματς καθώς μείωσε σε 2-1: από ασίστ με το κεφάλι από τον Μπαστία, ο Τσέζαρεκ βγήκε μόνος του με τον Κοβαλέφσκι και με πλασέ νίκησε τον Πολωνό γκολκίπερ του "Γηραιού".

Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής είχε μία ακόμα ευκαιρία, με το σουτ του Κομβολίδη στο 89' σε αντεπίθεση να περνάει άουτ, με το 2-1 υπέρ του "Γηραιού" να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.
Συνέντευξη Τύπου
Χρήστος Ζίφκας: " Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα μπήκε με πάθος κι έδειξε πόσο πολύ ήθελε τους βαθμούς της νίκης. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, αλλά θέλουμε να δείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Πλέον αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος και πίεση. Συν τοις άλλοις, η νεαρή ομάδα που ήταν στο γήπεδο έκανε τα πάντα για να κερδίσει. Μιλήσαμε με τον Κονέ και μου είπε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του. Για μένα, το θέμα θεωρείται λήξαν, από τη στιγμή που έδωσε εξηγήσεις και στους συμπαίκτες του, υποστηρίζοντας ότι έχει τη διάθεση να παίζει στον Ηρακλή. Δεν έχω μιλήσει με τον Προτάσοφ, απλά παρακολουθήσαμε το ένα ημίχρονο του αγώνα της ομάδας των νέων και δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια απλή γνωριμία".

Νίκος Κωστένογλου: " Η ομάδα είχε οριοθετήσει υψηλότερους στόχους, οι οποίοι προσαρμόστηκαν διαφορετικά μετά από κάποια προβλήματα. Η ομάδα κατάφερε να μείνει στη Σούπερ Λίγκα με τη βοήθεια των μεγαλοϊδιοκτητών και των ποδοσφαιριστών, αλλά θεωρώ ότι πλέον οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί αναφορικά με το σχεδιασμό της επόμενης ομάδας. Θα πρέπει να επιλεχθούν παίκτες που θα μπορούν να συνυπάρξουν και ως πρώτη σκέψη θέλουμε να επιλέξουμε Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να ενταχθούν σε μια φιλοσοφία. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από εμάς, προσωπικά ήθελα όμως να δω την ετοιμότητα κάποιων παικτών. Ήξερα λοιπόν ότι ήταν δύσκολο να παρουσιάσουμε την εικόνα που θα θέλαμε. Μην ξεχνάμε ότι κάποια νεαρά παιδιά έπαιξαν για πρώτη φορά".
Όλα τα λεφτά...
Η επιστροφή του Ηρακλή στις επιτυχίες μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα (ήττες από Ολυμπιακό και Λάρισα, ισοπαλία με Θρασύβουλο), με τους παίκτες του "Γηραιού" να ολοκληρώνουν έτσι με θετικό τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την υποτονική εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μετά από από την υπερπροσπάθειά που κατέβαλε την περασμένη Πέμπτη στο "Καραϊσκάκη" κόντρα στον Ολυμπιακό, έπιασε χαμηλά στάνταρντς απόδοσης και γνώρισε δίκαια την ήττα στη Θεσσαλονίκη.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Γέφτοβιτς): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαστεργιανός, Ιωαννίδης, Κονέ, Έπσταϊν, Γκαρσία, Γιάντσης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Κωστένογλου): Αμπάρης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Φυτανίδης, Ψωμάς, Νταμόντε, Λαδάκης, Αποστολίδης, Μιλάνο, Φιλομένο, Καούνος
1' Έναρξη αγώνα
5' Πέναλτι Ηρακλής Παπαστεργιανός
Χαμένο πέναλτι για τον Ηρακλή! Ο Γιάντσης κέρδισε πέναλτι, όμως ο Παπαστεργιανός δεν ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, με τον Αμπάρη να αποκρούει.
6' Σουτ Ηρακλής Κατσαμπής
Ο Αμπάρης μπλόκαρε σουτ του Κατσαμπή έξω από την περιοχή.
13' Ευκαιρία Ηρακλής Κονέ
Ο Κονέ εκτέλεσε κόρνερ και ο Αμπάρης έχασε προσωρινά τη μπάλα, όμως με διπλή προσπάθεια τη μπλόκαρε πάνω στην γραμμή.
15' Σχόλιο
Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, όπου ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και έχασε και πέναλτι, ο ρυθμός έχει πέσει.
23' Ευκαιρία Ηρακλής Έπσταϊν
Πλασέ του Έπσταϊν μέσα από την περιοχή από θέση αριστερά, όμως ο Αμπάρης αντέδρασε και πάλι σωστά, διώχνωντας με το δεξί πόδι σε κόρνερ.
27' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
Ο Φιλομένο έκανε σουτ εκτός περιοχής του Κοβαλέφσκι και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
29' Σουτ Ηρακλής Γιαννούλης
Ο Γιαννούλης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αμπάρη από θέση αριστερά στη μεγάλη περιοχή, με το σουτ του όμως να φεύγει απελπιστικά εκτός εστίας.
35' Σουτ Ηρακλής Γιάντσης
Δυνατό σουτ του Γιάντση έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη.
36' Σουτ Ηρακλής Γκαρσία
Γυριστό σουτ του Γκαρσία από τα αριστερά εντός περιοχής, απομάκρυνε με μπουνιές ο Αμπάρης.
40' Σουτ Ηρακλής Γκαρσία
Σουτ του Γκαρσία, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ζεάν Κάρλος να παίρνει τη θέση του Μιλάνο.
48' Σουτ Ηρακλής Παπαστεργιανός
Σουτ του Παπαστεργιανού έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Αμπάρη.
54' Γκολ Ηρακλής Έπσταϊν
Λάθος γύρισμα από Φυτανίδη, ο Επστάιν το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αυτή στη συνέχεια χτύπησε στο σώμα του Ψωμά ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα (1-0).
62' Σχόλιο
Χωρίς μεγάλες φάσεις το ματς μετά το προβάδισμα που πήρε ο Ηρακλής στο σκορ.
64' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
Σουτ του Ζεάν Κάρλος μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
71' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Δεύτερη αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Τσέζαρεκ πήρε τη θέση του Νταμόντε.
73' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Σαρακατσάνο να παίρνει τη θέση του Κατσαμπή.
76' Γκολ Ηρακλής Γκαρσία
2-0 ο Ηρακλής! Ο Γκαρσία με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αμπάρη και διπλασίασε τα τέρματα για τον "Γηραιό".
80' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μπαστία πέρασε στη θέση του Αποστολίδη.
82' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Ο Καρλόπουλος αντικατέστησε στον Έπσταϊν.
83' Γκολ Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Μειώνει σε 2-1 ο Αστέρας Τρίπολης! Ο Τσέζαρεκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ηρακλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι.
86' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Τελευταία αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Κομβολίδη να παίρνει τη θέση του Κονέ.
90' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Μάρτος
90' Λήξη αγώνα
90' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Ψωμάς
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης








































TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ