ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Πανιώνιος-Θρασύβουλος 4-1

Πανιώνιος-Θρασύβουλος 4-1
Πανηγυρικό-Πανιώνιος-Κουμορτζί INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος με τους Ρεκόμπα και Εστογιανόφ σε κέφια επικράτησαν του Θρασύβουλου με 4-1

Γκολ και θέαμα παρακολούθησαν οι ομολογουμένως ελάχιστοι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 5 λεπτά πέτυχε δύο τέρματα δείχνοντας ότι οι "νεοσμνυρνιώτες" θα είχαν ένα εύκολο βράδυ. Στο 30' ο Κουμορτζί έκανε το 1-0 και στο 35' ο Γκονσάγκα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ωστόσο τη χάλαρωση που επέδειξαν μετά το 2-0 οι παίκτες του Γιώτη Σταματόπουλου, τιμώρησε με κεφαλιά ο Τραϊκοβιτς στην εκπνοή του ημιχρόνου, σημειώνοντας το 2-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη με την πρόθεση να... καθαρίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τη νίκη και στο 61' ο Εστογιανόφ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Ρεκόμπα πέτυχε το 3-1.

Το "κερασάκι" στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις (91') ο Μπάρκογλου με κοντινό σουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Πανιώνιος (Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Γκονσάγκα (69' Κοιλιάρας), Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ (81' Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλλας, Λουρένσο (62' Σκούφαλης)

Θρασύβουλος (Γέφτοβιτς): Πεσάνια, Ασημάκης, Τσιώλης, Βασιλείου, Μαρτορέλ (81' Σωτήρχος), Λιαπάκης, Μαυρογενίδης, Τραΐκοβιτς, Αμπράμοβιτς, Παναγιωτάκος (46' Σερέπας), Μπαριέντος (59' Χλωρός)

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"

Διαιτητής: Γ. Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Δ. Μπερσής (Αρκαδίας), Δ. Γκάγκας (Λάρισας)

Κίτρινες: Μανιάτης / Βασιλείου, Μαρτορέλ, Μπαριέντος, Τραΐκοβιτς

Κόκκινες: -

Με μια ματιά
Ίσως στην πιο αδιάφορη αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, Πανιώνιος και Θρασύβουλος αναμετρήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Σμύρνης.

Ο Πανιώνιος, έχοντας τεθεί εκτός στόχων, με εξασφαλισμένη ωστόσο την παραμονή στην κατηγορία, ήθελε τη νίκη, την οποία αγνοούσε από την 1 Φεβρουαρίου (σ.σ. 3-0 κόντρα στον Πανθρακικό), προκειμένου να... αποχαιρετήσει το Στάδιο της Νέας Σμύρνης τη φετινή σεζόν με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Θρασύβουλος έχοντας ήδη πει "αντίο" στη Super League παρατάχθηκε χωρίς άγχος με τον Γέφτοβιτς να δίνει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής τη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Με σχήμα 4-5-1 παρατάχθηκε ο Πανιώνιος απέναντι στο άκρως επιθετικό 4-4-2 του Θρασύβουλου. Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά είχε καλό ρυθμό, με ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη επισκεψη στα αντίπαλα καρέ ανήκε στον Πανιώνιο όταν ο Λουρένσο από δύσκολη γωνία επιχείρησε να νικήσει τον Πεσάνια, ωστόσο η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Τη σημαντικότερη όμως φάση στο πρώτο δεκάλεπτο την είχε ο Θρασύβουλος, όταν ο Τραΐκοβιτς από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Λάτκα που με σωτήρια προβολή απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η απάντηση των γηπεδούχων στην ευκαιρία του Τραΐκοβιτς ήρθε με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στην αναμέτρηση. Ο Ρεκόμπα με σέντρα ακριβείας από τα δεξιά βρήκε τον Γκονσάγκα, όμως η κεφαλιά του επιθετικού των "νεοσμυρνιωτών" κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Πεσάνια και εν συνεχεία κατέληξε άουτ.

Ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το γκολ φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου έως ότου επιτευχθεί. Αρχικά μία κεφαλιά του Λουρένσο αλλά και ένα φαρμακερό φάουλ του Ρεκόμπα δεν είχαν την κατάληξη που θα επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι.

Όμως ο συνήθης ύποπτος, Μπερνάρ Κουμορτζί χτύπησε στο 30' όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Πεσάνια σε εκτέλεση κόρνερ του Εστογιανόφ, πήρε το ριμπάουντ και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα.

Και με κεκτημένη ταχύτητα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Γκονσάγκα, ο Πανιώνιος έκανε το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για μία εύκολη νίκη. Ο Ρεκόμπα με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Γκονσάγκα και ο επιθετικός των γηπεδούχων με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

Το 2-0 έκανε τους παίκτες του Σταματόπουλου να χαλαρώσουν περιμένοντας την ανάπαυλα του ημιχρόνου και ο Θρασύβουλος τους τιμώρησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου μέρους. Ο Μαυρογενίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Τραΐκοβιτς ελεύθερος μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά και το 2-1 ήταν γεγονός.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν εξίσου δυνατά, διατηρώντας τα ηνία στο ματς αλλά το σφιχτό παιχνίδι του Θρασύβουλου δεν επέτρεπε τη δημιουργία φάσεων. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι περίμεναν καρτερικά να βρεθούν στην αντεπίθεση προκειμένου να ισοφαρίσουν.

Ωστόσο ο Πανιώνιος με τον Ρεκόμπα να αποδεικνύει πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο έκανε το 3-1 στο 61' με τον Εστογιανόφ. Ο χαρισματικός μέσος με τακουνάκι έβγαλε στην αντεπίθεση τον Λουρένσο που ξαναέδωσε στον Ρεκόμπα ο οποίος μέσα από την περιοχή και με τον Πεσάνια στο έλεός του αντί να τελειώσει τη φάση σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Εστογιανόφ που δεν αστόχησε.

Με τον Ρεκόμπα να παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου ο Πανιώνιος πλησίασε δύο φορές στο 4-1, ωστόσο τόσο στην περίπτωση του Σκούφαλη όσο και σε αυτή του Μπάρκογλου δεν το πέτυχε.

Όμως τελικά ο Μπάρκογλου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 91', όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη και κόντρες στα σώματα των αμυντικών του Θρασύβουλου η μπάλα κατέληξε στον Έλληνα μέσο όπου με κοντινό σουτ πέτυχε το τελικό 4-1.

Συνέντευξη Τύπου
Γιώτης Σταματόπουλος (Πανιώνιος): Θέλαμε να κλείσουμε αυτή τη χρονιά με μία νίκη μπροστά στον κόσμο μας, ο οποίος υπέφερε πάρα πολλά αυτή τη χρονιά, όπως και εμείς. Το πετύχαμε απέναντι σε μία ομάδα που από τη στιγμή που έχει υποβιβασθεί δε χαρίστηκε σε κανένα αντίπαλο.

Ο Θρασύβουλος έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση μέσα στην Τούμπα, αλλά και μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ηρακλή την προηγούμενη εβδομάδα και γι αυτό το λόγο είπαμε ότι θα πρέπει να μπούμε σοβαροί και αποφασισμένοι να κάνουμε το καθήκον μας μπροστά στον κόσμο μας.

Ο κόσμος μας σήμερα δημιούργησε μία καταπληκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδας μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας γι αυτό. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Να ευχηθώ σε όλους σας καλές γιορτές, καλό Πάσχα, με υγεία, αγάπη και πίστη



.

Ζόραν Γέφτοβιτς (Θρασύβουλος): "Είδατε την προσπάθεια που κάνουμε παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβιβαστεί. Ήμασταν καλοί μέχρι τη στιγμή που δεχτήκαμε το τρίτο γκολ. Μετά καταρρεύσαμε".
Όλα τα λεφτά...
Η διάθεση των παικτών του Γιώτη Σταματόπουλου για καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο

Ο αλτρουισμός του Ρεκόμπα στη φάση του 3-1. Μεστό παιχνίδι από τον μέσο του Πανιωνίου
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
(Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Γκονσάγκα, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλλας, Λουρένσο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Θρασύβουλος
(Γέφτοβιτς): Πεσάνια, Ασημάκης, Τσιώλης, Βασιλείου, Μαρτορέλ, Λιαπάκης, Μαυρογενίδης, Τραΐκοβιτς, Αμπράμοβιτς, Παναγιωτάκος, Μπαριέντος
1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ Πανιώνιος Λουρένσο
Σουτ του Λουρένσο από δύσκολη γωνία, η μπάλα πέρασε άουτ
6' Ευκαιρία Θρασύβουλος Τραΐκοβιτς
Εξαιρετική ευκαιρία για τον Θρασύβουλο να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Τραΐκοβιτς στο νικήθηκε από τον Λάτκα που έπεσε σωτήρια
10' Σουτ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Σουτ του Ουρουγουανού υπό καλές προϋποθέσεις, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε άουτ
15' Δοκάρι Πανιώνιος Γκονσάγκα
Σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκονσάγκα έπιασε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Πεσάνια
17' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Βασιλείου
25' Φάουλ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ρεκόμπα, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πεσάνια
30' Γκολ Πανιώνιος Κουμορτζί
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εστογιανόφ, ο Πεσάνια απομάκρυνε την μπάλα, ωστόσο αυτή κατέληξε στον Κουμορτζί ο οποίος με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ
35' Γκολ Πανιώνιος Γκονσάγκα
Κάθετη πάσα του Ρεκόμπα, ο Γκονσάγκα δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0
36' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μαρτορέλ
37' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μπαριέντος
42' Σουτ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Καλό σουτ του Εστογιανόφ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πεσάνια
45' Γκολ Θρασύβουλος Τραΐκοβιτς
Σέντρα του Μαυρογενίδη, αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου ο Τραΐκοβιτς με κεφαλιά μειώνει σε 2-1
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Σερέπας στη θέση του Παναγιωτάκου
47' Δοκάρι Πανιώνιος Εστογιανόφ
Σεντρά σουτ του Εστογιανόφ, η μπάλα στο δοκάρι του Πεσάνια
55' Σχόλιο
Καλύτερος ο Πανιώνιος και στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο τέρμα. Μέσω αντεπιθέσεων προσπαθεί ο Θρασύβουλος να ισοφαρίσει
59' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Τραΐκοβιτς
59' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Χλωρός στη θέση του Μπαριέντος
61' Γκολ Πανιώνιος Εστογιανόφ
Αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Ρεκόμπα να δίνει έτοιμο γκολ στον Εστογιανόφ που ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1
62' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση το Λουρένσο
69' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κοιλιάρας στη θέση του Γκονσάγκα
70' Ευκαιρία Πανιώνιος Ρεκόμπα
Σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρεκόμπα με μαεστρικό τρόπο κατέβασε την μπάλα και απέφυγε τον Μαυρογενίδη όμως το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής απομάκρυνε ο Πεσάνια
77' Ευκαιρία Πανιώνιος Σκούφαλης
Κεφαλιά του Σκούφαλη από πλεονεκτική θέση, ο Πεσάνια απομάκρυνε
81' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Σωτήρχος στη θέση του Μαρτορέλ
81' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπάρκογλου στη θέση του Εστογιανόφ
84' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μανιάτης
86' Σουτ Θρασύβουλος Χλωρός
Σουτ του Χλωρού, καμία ανησυχία για Μπέλιτς
87' Σουτ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Ξερό σουτ του Ρεκόμπα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με διπλή προσπαθεια αποκρούει ο Πεσάνια
89' Δοκάρι Πανιώνιος Μπάρκογλου
Μαγική πάσα του Ρεκόμπα, ο Μπάρκογλου έκανε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σταματώντας στο αριστερό δοκάρι του Πεσάνια
90' Γκολ Πανιώνιος Μπάρκογλου
Σέντρα του Μανιάτη από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Σωτήρχο και κατέληξε στον Μπάρκογλου που με κοντινό σουτ σημείωσε το 4-1
90' Λήξη αγώνα

























































TAGS ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ