ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-0

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-0
ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ

Χωρίς γκολ... αλλά με δύο δοκάρια ο ΠΑΟ άφησε δύο βαθμούς στις Σέρρες και έχασε την 2η θέση

Οπως και στο Κύπελλο, έτσι και στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έφυγε χωρίς γκολ από τις Σέρρες, γεγονός που και πάλι του στοίχησε. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τον Πανσερραϊκό μετά την οδυνηρή ήττα στο ΟΑΚΑ, τώρα έχασε την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα βαθμών ενόψει των πλέι-οφ.
Η αναποτελεσματικότητα των φιλοξενούμενων να σκοράρουν αλλά και η ατυχία αφού είχαν δύο δοκάρια με τους Σαλπιγγίδη και Σαριέγκι τα κύρια χαρακτηριστικά των "πράσινων" που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.

Τα "κόκκινα λιοντάρια" με τον κόσμο στο πλευρό τους και έναν σπουδαίο Αουρέλιο, που είχε δοκάρι και άλλαξε την μορφή των γηπεδούχων, μπορούν να ελπίζουν και να αισιοδοξούν για την άμεση επιστροφή τους στην Σούπερ Λίγκα μετά και τον οριστικό υποβιβασμό τους (αφού κέρδισε ο Λεβαδειακός στην Κομοτηνή).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανσερραϊκός (Ούγκο Μπρος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Πιπίνης, Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Αμπουμπακάρι (46' Αουρέλιο), Διγκόζης, Ανάκογλου (74' Μπούλε), Μπαϊκαρά, Μπράιτ (67' Γκούτσας).
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε):Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βαζβίνιακ, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (84' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (59' Πετρόπουλος), Ιβανσιτς (68' Ρουκάβινα), Κλέιτον, Σαλπιγγίδης.

Κίτρινες κάρτες: Καλλιμάνης, Διγκόζης, Πιπίνης / Ιβανσιτς, Κλέιτον, Σπυρόπουλος

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθήνας)
Με μια ματιά


Παρά την κούραση από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, στον επαναληπτικό ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος, ο Ουγκο Μπρος δεν άλλαξε πολλά από τα πρόσωπα της ενδεκάδας του. Με σύστημα 4-2-3-1, ο Βέλγος προπονητής προτίμησε να έχει ενισχυμένη την μεσαία του γραμμή και να βοηθάει τον Μπράιτ με τους Αμπουμπακαρί και Γεωργιάδη στα άκρα αλλά και τον Μπαϊκαρά από τον άξονα.

Ιδιο σύστημα με τους γηπεδούχος και για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε τους Καραγκούνη, Βύντρα σε αντίθεση με τους Σαριέγκι και Ζιλμπέρτο Σίλβα να επιστρέφουν.Κλέιτον (κέντρο), Νίνης (δεξιά) και Ιβανσιτς (αριστερά) βοηθούσαν τον Σαλπιγγίδη που ήταν ο προωθημένος επιθετικός του "τριφυλλιού".

Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς επιδιώκοντας από νωρίς να φτάσουν στο γκολ. Ο Αντρέας Ιβανσιτς ήταν αυτός που απείλησε την εστία των γηπεδούχων, όταν στο 5' πραγματοποίησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των "κόκκινων λιονταριών" να φτάσουν κοντά στο γκολ όταν στο 8' μετά από φάουλ Μπράιτ, ο Γεωργιάδης έκανε το "τακουνάκι", ο Παπάζογλου πρώτος το σουτ η μπάλα έκανε κόντρα στον Σαριέγκι και το νέο σουτ του Βοσκόπουλου κατέληξε στα χέρια του Γκαλίνοβιτς.

Μετά από ένα σπουδαίο συνδιασμό των φιλοξενούμενων στο 12', η μπάλα με υποδειγματικό τρόπο και χωρίς να σηκωθεί από το χορτάρι, κατέληξε αριστερά και τον Ιβανσιτς που βρήκε τον Σπυρόπουλο αλλά το πλασέ του διεθνή μπακ από αριστερά πέρασε μόλις άουτ.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς καμία από τις δύο ομάδες για περίπου 20 λεπτά να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα και η υπεροχή να είναι μοιρασμένη, γεγονός που ανάγκασε τον Ολλανδό τεχνικό των "πράσινων" να σηκωθεί και να δίνει οδηγίες.

Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο 38' κυριολεκτικά "άγγιξαν" το γκολ. Μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου και κοντρόλ του Σαλπιγγίδη μέσα στην μικρή περιοχή το γύρισμα και το σουτ του διεθνή επιθετικού κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό (39') ο Ιβανσιτς έδωσε και πάλι στον "δραστήριο" Σαλπιγγίδη, ο οποίος έφυγε μόνος στην πλάτη των αμυντικών πέρασε τον Κηπουρό και πριν πλασάρει ο Βοσκόπουλος με υπερένταση και προβολή απομάκρυνε σωτήρια πριν ο διεθνής επιθετικός πλασάρει σε κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι που έδειχναν περισσότερη διάθεση να φτάσουν στο γκολ, είχαν και πριν τον φινάλε άλλη μια καλή στιγμή όταν στο 44', μετά το κόρνερ του Νίνη, ο Σαλπιγγίδης έπιασε την κεφαλιά εξ' επαφής αλλά ο Κηπουρός έδιωξε εντυπωσιακά. Στην συνέχεια, ο Παπάζογλου έδιωξε την μπάλα η οποία έφτασε στον Ιβανσιτς αλλά το σουτ του Αυστριακού μέσου πέρασε μόλις άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μπρος να "ρίχνει" στο ματς τον Αουρέλιο αντί του τραυματία Αμπουμπακάρι, αλλαγή που διαφοροποίησε πλήρως και την εικόνα των γηπεδούχων στο ματς. Στο 52' ο Μπράιτ "κόπηκε" ως οφ-σάιντ από τον βοηθό του κ. Παπασταμάτη, με τον "πάγκο" των γηπεδούχων να διαμαρτύρεται.

Μέσα σε ένα δίλεπτο (55'-57') ο Βραζιλιάνος μπακ των Σερραίων, λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της ομάδας. Αρχικά, στο 55' με έξυπνο φάουλ προς εστία του Κροάτη γκολκίπερ ανάγκασε τον τερματοφύλακα των "πράσινων" σε μια δύσκολη επέμβαση. Δύο λεπτά μετά (57') με νέο απευθείας φάουλ ο Αουρέλιο είδε την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Οι δύο προπονητές προσπαθούσαν με κινήσεις από τον πάγκο να αλλάξουν προς το θετικό την εικόνα των ομάδων τους και να τις βοηθήσουν να φτάσουν σ' ένα γκολ, που έδειχναν πως το ήθελαν και οι δύο.

Μετά από ένα μέτριο δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" ανέβασαν στροφές, δείχνοντας περισσότερη θέληση για την νίκη. Ετσι, στο 77' ο Κλέιτον πραγματοποίησε την σέντρα ο Πετρόπουλος μέσα από την περιοχή πλάσαρε όχι ιδιαίτερα δυνατά και ο Κηπουρός στην γραμμή επάνω μπλόκαρε.

Στο 85' σε μια ανάλογη φάση για τους παίκτες του "τριφυλλιού", ο Σαλπιγγίδης σε ρόλο "τροφοδότη" έβγαλε την σέντρα και ο Ρουκάβινα μόνος στην μικρή περιοχή πλάσαρε ανενόχλητος πάνω από την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η ατυχία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και λίγο πριν το φινάλε, όταν ο Ρουκάβινα στο 89' "πάτησε" στον Σαριέγκι που σούταρε αλλά ο Βάσκος αμυντικός είδε την μπάλα να κοντράρει στον Καλλιμάνη και να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κηπουρού, φάση που ανακούφισε τους γηπεδούχους.

Συνέντευξη Τύπου
Ούγκο Μπρος: "Ημασταν τυχεροί σήμερα. Αν είχαμε την τύχη στη χρονιά θα είχαμε μείνει στην κατηγορία. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα πολύ καλύτερη από εμάς. Παλέψαμε και παίξαμε με όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα για την νοοτροπία με την οποία αγωνίστηκε.

Με λυπεί το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να δώσουμε χαρά στο ενθουσιώδες κοινό μας. Είχαμε έναν κακό πρώτο γύρο βαθμολογικά. Όταν τελειώνεις με 8 βαθμούς τον πρώτο γύρο είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις. Υπήρχαν παίκτες που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα και αναφέρομαι στους καινούργιους παίκτες που ήρθαν τον Δεκέμβρη.

Για τον Ανάκογλου ήταν δύσκολο να συνεχίσει, διότι έδειξε σημάδια κόπωσης. Εχω πει στο παρελθόν ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους νέους παίκτες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζαμε σήμερα με τον δεύτερο της βαθμολογίας και την προηγούμενη Τετάρτη με την τρίτη . Ο κόσμος από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα ήταν ο 12ος παίκτης. Με λυπεί το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε. Είχαμε μια καλή εμφάνιση. Συγχαρητήρια στον κόσμο και στους παίκτες μου."





Χενκ Τεν Κάτε: "Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, τουλάχιστον όσον αφορά στις ευκαιρίες. Ο Πανσερραϊκός έκανε μόνο δυο σουτ. Εμείς είχαμε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Δεν σκοράραμε. Μακάρι να ήμουν εγώ παίκτης να σκόραρα. Όλοι έχασαν έχασαν ευκαιρίες. Ακόμη και Σαριέγκι και Σπυρόπουλος που είναι αμυντικοί. Συμβαίνουν αυτά.

Υπάρχει ένα ακόμα ματς για το πρωτάθλημα. Δεν χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία με την ισοπαλία. Εχουμε ακόμη έξι ματς στα πλέι οφ και μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Δεν μου αρέσει αυτή η διαδικασία, αλλά είμαι αναγκασμένος να συμμετέχω. Δεν διαπίστωσα χαλαρότητα στους παίκτες. Αν το έκαναν αυτό θα το έλεγα.

Πολλές φορές μπορεί να κερδίσεις 1-0, αλλά κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Σήμερα μείναμε ευχαριστημένοι από την νοοτροπία μας και το παιχνίδι μας, αλλά όχι από το αποτέλεσμα

Εχουμε ακόμη μία αγωνιστική. Όλα έχουν να κάνουν με την απόσταση από την 5η θέση. Με τον ΠΑΟΚ τα πήγαμε καλά στα μεταξύ μας παιχνίδια. Ακόμη και με 3 βαθμούς δεν σημαίνει τίποτα, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξεκινήσουμε πρώτοι.

Δεν μου αρέσει καθόλου το σύστημα των play-offs. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η ομάδα δεν είχε καλή συμπεριφορά σήμερα. Πιέσαμε τον αντίπαλο, χάσαμε γκολ από τα τρία μέτρα. Οι παίκτες έχουν κίνητρο για να παίξουν, δεν υπάρχει χαλάρωση. Παίκτες όπως ο Κλέιτον και ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά και άλλοι, ξέρουν ότι πρέπει να παλέψουν για να αγωνιστούν στην ομάδα"









Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του Πανσερραϊκού που εκτός από την συνεχή παρουσία και υποστήριξη, χειροκρότησε την ομάδα μετά την λήξη, γνωρίζοντας ότι οριστικά είναι στην Β' Εθνική. Κίνηση που συμβάλει σημαντικά στην ψυχολογία των παικτών δείχοντας τους αμέριστη συμπαράσταση. Ακόμα η εικόνα πριν την έναρξη με τον Κώστα Καλλιμάνη να κρατάει στην αγκαλιά του κατά την ανταλλαγή χαιρετισμού με τους αντιπάλους ένα μωρό ντυμένο στα χρώματα των γηπεδούχων.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αναποτελεσματικότητα σ' ένα ακόμα ματς των παικτών του Χενκ Τεν Κάτε που σε απλές φάσεις δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του αντιπάλου, γεγονός καθοριστικό την φετινή περιόδο.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Σουτ Παναθηναϊκός Ίβανσιτς
Σουτ του Ίβανσιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κηπουρού
7' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Ίβανσιτς
12' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
Κάθετη του Ίβανσιτς στον Σπυρόπουλο, που πλασάρει από αριστερά, αλλά η μπάλα περνά δίπλα από το απέναντι δοκάρι
15' Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός πιέζει έντονα τους γηπεδούχους, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ
26' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Καλλιμάνης
38' Δοκάρι Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, γυρνά το σώμα του και πλασάρει, η μπάλα βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπαϊκαρά διώχνει σε κόρνερ
39' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης φεύγει στην αντεπίθεση, αποφεύγει και τον Κηπουρό, όμως ανοίγει πολύ την μπάλα και ο Βοσκόπουλος προλαβαίνει με προβολή να διώξει σε κόρνερ
44' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Κόρνερ του Νίνη από δεξιά, κεφαλιά του Σαλπιγγίδη από κοντά, διώχνει ο Κηπουρός, στην επαναφορά ο Ίβανσιτς σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Αουρέλιο στη θέση του Αμπουμπακάρι που τραυματίστηκε
55' Φάουλ Πανσερραϊκός Αουρέλιο
Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Αουρέλιο, ο Γκαλίνοβιτς αιφνιδιάζεται, αλλά τελικά διώχνει σε κόρνερ
56' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Κλέιτον
57' Δοκάρι Πανσερραϊκός Αουρέλιο
Φοβερή εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο από πλάγια θέση, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς
59' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Πετρόπουλος στη θέση του Νίνη
65' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Ωραία ενέργεια του Ίβανσιτς που πασάρει στον Σαλπιγγίδη, αυτός απέναντι στον Κηπουρό δεν καταφέρνει να σκοράρει
66' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Διγκόζης
66' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γκούρτσας στη θέση του Μπράιτ
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρουκάβινα στη θέση του Ίβανσιτς
73' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Μπούλε στη θέση του Ανάκογλου
75' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Πιπίνης
77' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Πετρόπουλος
Σέντρα του Κλέιτον από αριστερά, ο Πετρόπουλος με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Κηπουρού
83' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα
84' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ρουκάβινα
Σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Ρουκάβινα από τα δύο μέτρα σουτάρει πάνω από τα δοκάρια
89' Δοκάρι Παναθηναϊκός Σαριέγκι
Ο Σαριέγκι σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Καλλιμάνη και χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού
90' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Πετρόπουλος
Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά, ο Πετρόπουλος παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια
90' Λήξη αγώνα















































TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ