ΑΡΗΣ

ΑΕΚ-Άρης 0-1

ΑΕΚ-Άρης 0-1
ΑΕΚ Αρης για Ηλια

Ο Άρης έπαιξε πολύ πιο έξυπνα από την ΑΕΚ και πήρε μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ με 0-1, με γκολ του Κόκε

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να "καθαρίσουν" πιο εύκολα το παιχνίδι αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στις αντεπιθέσεις που είχαν στο β' μέρος όταν η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει.
Η Ένωση έχασε και άλλο έδαφος ενόψει τον πλέι οφ, ενώ ο Άρης συνεχίζει την μάχη του με την Λάρισα (διπλό στο Καραϊσκάκη) για την είσοδο στην πεντάδα.

Το γκολ της νίκης για τους Θεσσαλονικείς πέτυχε ο Κόκε στο 23ο λεπτό αλλά ο Ισπανός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί MVP της αναμέτρησης μετά το αντιαθλητικό χτύπημα στον Χουανφράν και την απ ευθείας κόκκινη που δέχθηκε.

*Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Καφέ
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Αλβες, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουάνφραν, Ενσαλίβα, Καφές (80΄ Ντιουφ), Ταχτσίδης (46΄ Μαντούκα), Σκόκο (80΄ Μπερνς), Εντίνιο, Μπλάνκο.

Άρης (Ο. Μαζίνιο): Σηφάκης, Νέτο, Βαλεντίν, Κουλοχέρης (63΄ Λαμπριάκος), Βανγκέλι, Πρίττας (83΄ Γκαρσία), Μπατιόν, Ρεγκέιρο, Χαβίτο, Κάμπορα (72΄ Κάλβο), Κόκε.

Κίτρινες: Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μπερνς, Αλβες - Κόκε, Ρεγκέιρο
Κόκκινες: Κόκε (84΄)
Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας)
Με μια ματιά
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να θέλει να αιφνιδιάσει τον Άρη και τον Καφέ να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Ο μέσος της Ένωση πήρε πρωτοβουλίες ανεβαίνοντας ψηλά στην επίθεση αλλά τα δύο σουτ (3', 6') που επιχείρησε πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια του Σηφάκη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άριστα οργανωμένοι στα μετόπισθεν με τους ποδοσφαιριστές του Μαζίνιο να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή τους μπλοκάροντας όλα τ επιθετικά ατού της ΑΕΚ. Ο Σκόκο “μπλέχτηκε” στα χαφ του Άρη και όσο οι ατομικές ενέργειες δεν του... έβγαιναν ο Δικέφαλος ήταν “όμηρος” μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν το πλέον κατάλληλο στήσιμο για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα αποδιοργανώνοντας πλήρως την μεσαία γραμμή του Μπάγεβιτς που δεν κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα παρά τις αλλαγές σε σχήματα και θέσεις μεταξύ των παικτών. Ο Άλβες που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία της τελευταίας στιγμής, Γεωργέα, δεν κατάφερε με τον Ρεγκέιρο να κάνει “πάρτι” από την δεξιά πλευρά της Ένωσης.

Η τακτική υπομονής και σωστού ποδοσφαίρου από τον Άρη επιβραβεύτηκε στο 23ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Νέτο ο Χαβίτο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η άμυνα της ΑΕΚ που παρουσίασε κενά για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς των Σωτήρη Κυργιάκο δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα εγκαίρως και ο επερχόμενος Κόκε έκανε το 0-1 με κοντινό πλασέ.

Η Ένωση προσπάθησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να επαναφέρει το παιχνίδι στο “Χ” αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να περάσει την μπάλα στους Μπλανκο και Εντίνιο. Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία η έμπνευση του Ενσαλίβα να πλασάρει από τη γραμμή του πλαγίου τον Σηφάκη αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και ένα από τα καλύτερα γκολ του πρωταθλήματος δεν επιτευχθεί.

Όπως συνηθίζει τον τελευταίο μήνα η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε στην επανάληψη. Σχεδόν όλη η επιθετική γραμμή με τον Μαντούκα που πέρασε αντί του μέτριου Ταχτσίδη πίεσε τον Άρη και έφτασε αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση.

Εκφραστής των περισσοτέρων ενεργειών ήταν ο Εντίνιο αλλά ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε σε καμία προσπάθειά του να βρει δίχτυα. Όσα περίμενε από τους επιθετικούς του ο Μπάγεβιτς παραλίγο να το βρει από τον Ζεράλδο Άλβες που μετά από σέντρα του Μαντούκα προσπάθησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι αλλά ο Νέτο έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ πιέζει τον Άρη σχεδόν με όλα της τα όπλα και αναπόφευκτα είχε αφήσει πολλά κενά στην άμυνά της αλλά ο Χαβίτο (κυρίως) δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευθεί. Σε τρεις τουλάχιστον αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μία ανάσα από το δεύτερο τέρμα αλλά δεν κατάφεραν να καθαρίσουν στο παιχνίδι 20 λεπτά πριν το τέλος του.

Στα τελευταία λεπτά ο Μπάγεβιτς έριξε στο παιχνίδι τους Ντιού και Μπερνς αλλά το... κόλπο δεν πέτυχε καθώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από τον Σηφάκη παρά τα σουτ της... απελπισίας στα τελευταία λεπτά. Ο Άρης κράτησε σχετικά εύκολα το γκολ του Κόκε από το 23ο λεπτό και πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ.

* Εκτός αποστολής έμεινε ο Βασίλης Πλιάτσικας.

* Περίπου 20.000 ο κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
Συνέντευξη Τύπου


Ιομάρ Μαζίνιο (προπονητής Άρη): " Οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και αποδείξανε ποιοι είναι και ότι ο Άρης μπορεί να διεκδικεί αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Εικόνα που είχαμε και κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη όπως και με τον ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Η αλήθεια είναι ότι ίσως να το θέλαμε πιο νωρίς όπου όμως δεν μας ήρθανε τα αποτελέσματα. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα αποδίδει καλά και παίρνει και τα αποτελέσματα.

Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Δεν θα ασχοληθώ με τον άμεσο αντίπαλο για τα πλέι οφ. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα τις κυνηγήσουμε μέχρι τέλους



".

Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής ΑΕΚ): " Υπήρχε κούραση σε μερικούς παίκτες. Είχαμε ελλείψεις αλλά δεν περίμενα να ήμασταν τόσο άσχημοι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε σωστές ούτε δυνατές πάσες. Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως ήμασταν καλύτεροι.

Ο Άρης έπαιξε στην κόντρα και μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ όπως και εμείς να ισοφαρίσουμε. Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη προσπάθεια και σοβαρότητα μέσα στο παιχνίδι. εμείς δεν το είχαμε αυτό.

Ήταν ένα παιχνίδι όπου παίξαμε χαλαρά πολύ. Δεν είχαμε την κίνηση που θέλαμε και από πίσω δεν υπήρχε. Δεν ξέρουμε ακόμη τι έχει ο Χουανφράν. Θα το γνωρίζουμε αύριο



".

*Τα εισιτήρια ήταν 13.847 και οι εισπράξεις 194.045 ευρώ.

Όλα τα λεφτά...
H προσπάθεια του Ενσαλίβα να σκοράρει από την γραμμή του πλαγίου και δεξιά. Αν η μπάλα του έκανε το χατήρι θα είχαμε το γκολ της χρονιάς.

Ο Άρης ήθελε το παιχνίδι και κατέβηκε στο ΟΑΚΑ άριστα οργανωμένος.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το μπλακ άουτ της Ένωσης στα τελευταία παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο.

Το μαρκάρισμα του Κόκε στον Χουανφράν που λίγο έλειψε να κόψει την μπάλα στον αμυντικός της Ένωσης.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Σάχα, Αλβες, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Καφές, Ενσαλίβα, Ταχτσίδης, Σκόκο, Εντίνιο, Μπλάνκο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Αρης
Σηφάκης, Νέτο, Ρομπέρζ, Κουλουχέρης, Βανγκέλι, Πρίττας, Μπατιόν, Ρεγκέιρο, Χαβίτο, Κάμπορα, Κόκε.
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ ΑΕΚ Καφές
Μετά από ατομική ενέργεια του Σκόκο η μπάλα έφτασε στον Καφέ αλλά το σουτ του Έλληνα μέσου πέρασε άουτ.
6' Σουτ ΑΕΚ Καφές
Όμορφη ενέργεια από τον Καφέ που τελείωσε με δυνατό σουτ αλλά ο Σηφάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.
10' Σχόλιο
Πολύ καλός ρυθμός στα πρώτα λεπτά.
14' Κεφαλιά ΑΕΚ Άλβες
Ο Σκόκο έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Άλβες πέρασε άουτ.
18' Κεφαλιά ΑΕΚ Εντίνιο
Ο Εντίνιο έπιασε την δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ταχτσίδη χωρίς να βρει στόχο.
20' Σχόλιο
Η ΑΕΚ ελέγχει τον αγώνα και πιέζει τον Άρη.
23' Γκολ Αρης Κόκε
Ο Νέτο έκανε τη σέντρα, ο Χαβίτο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και ο Κόκε στο ριμπάουντ αμαρκάριστος έκανε το 0-1 με κοντινό πλασέ.
27' Κίτρινη κάρτα Αρης Κόκε
32' Κεφαλιά Αρης Κόκε
Ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Χαμένα δείχνει να τα έχει η ΑΕΚ μετά το γκολ.
36' Ευκαιρία ΑΕΚ Ενσαλίβα
Το γκολ της χρονιάς προσπάθησε ν βάλει ο Νεσαλίβα με φαλτσαριστό σουτ από τη γραμμή του πλαγίου και δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
43' Σχόλιο
Πιέζει για την ισοφάριση η ΑΕΚ.
44' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Αλεξόπουλος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα στη θέση του Ταχτσίδη.
55' Σχόλιο
Πιέζει για την ισοφάριση η ΑΕΚ αλλά δεν μπορεί να φτάσει απέναντι στον Σηφάκη.
58' Κεφαλιά ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
Ο Μαϊστόροβιτς έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαντούκα αλλά ο Σηφάκης μπλοόκαρε.
60' Ευκαιρία ΑΕΚ Άλβες
Ο Άβες με ψαλιδάκι προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Νέτο έδιωξε πάνω στη γραμμή.
61' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Σουτ του Χαβίτο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
63' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Μεγάλη ευκαιρία από τον Χαβίτο που δέχθηκε την πάσα από τον Κάμπορα αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει με γκολ την φάση.
65' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Λαμπριάκος στη θέση του Κουλουχέρη.
67' Ευκαιρία Αρης Κάμπορα
Ο Κάμπορα βρήκε αέρα και έχασε μεγάλη ευκαιρία σε ακόμα μία αντεπίθεση να κάνει το 0-2.
72' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κάλβο στη θέση του Κάμπορα.
75' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ντιούφ και Μπερνς αντί των Σκόκο, Καφέ
84' Κόκκινη κάρτα Αρης Κόκε
Για αντιαθλητικό χτύπημα στον Χουανφράν.
88' Κεφαλιά Αρης Ντιούφ
Ο μικρός έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
90' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Άλβες
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης











































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ