ΟΦΗ

OΦΗ-Εργοτέλης 0-0

OΦΗ-Εργοτέλης 0-0
New Image

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο και υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική

Η Κρητική ομάδα με μόλις 24 βαθμούς , μία αγωνιστική πριν την λήξη της φετινής σεζόν, αποδείχτηκε αδύναμος κρίκος, πληρώνοντας τα λάθη της διοίκησης.
Το 2001 ο ΟΦΗ είχε κερδίσει την παραμονή στα μπαράζ με τον ΠΑΣ, το 2005 είχε τιμωρηθεί ο Αρης για επεισόδια, ενώ το 2006 ο ΟΦΗ κέρδισε σε ένα ακόμα μπαράζ τον Λεβαδειακό. Φέτος το πρωτάθλημα δεν είχε ευτυχές τέλος, γράφοντας μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ(Γιάννης Μαντζουράκης): Mάλαρζ, Αρβανίτης, Στόλιτσα, Μπερτίν, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Πακίτο, Δημούτσος, Μανούσος, Μπεθάρες, Κουνενάκης

(Νίκος Καραγεωργίου): Aθανασίου, Χίμπλινγκερ, Μάρτινς, Ρομάνο, Μπέτο, Κένεντι, Κουτσιανικούλης, Μπουντιμίρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σαρρής
Με μια ματιά
Οι παίκτες του του Γιάννη Μαντζουράκη έπρεπε να ξεπεράσουν το ψυχολογικό βάρος του υποβιβασμού. Για πρώτη φορά μετά το 1977 υποβιβάστηκαν, ως αποτέλεσμα πολλαπλών λαθών και κακών επιλογών. Οι λιγοστοί φίλαθλοι του ΟΦΗ χειροκροτούσαν τους παίκτες του Εργοτέλη, δείχνοντας την πικρία τους σε ένα ακόμα παιχνίδι στο "Παγκρήτιο".

Η ενημέρωση των παικτών του ΟΦΗ στο ημίχρονο για το αποτέλεσμα στην Κομοτηνή, αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" για την Κρητική ομάδα.

Ο αγώνας έμοιαζε περισσότερο με φιλικό ματς. Ο ΟΦΗ έκανε μόλις μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ "όαση" αποτελούσε η παρουσία του Κουτσιανικούλη, που είχε δύο τρεις στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας, οι οποίες κέρδισαν το χειροκρότημα όσον βρέθηκαν στο Παγκρήτιο. Ήταν η καλύτερη φάση των παικτών του ΟΦΗ στον αγώνα.

Παιχνίδι κέντρου στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη είχαν ισχνή υπεροχή στον χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 3' με σουτ του Στόλιτσα από την μικρή περιοχή, το οποίο έδιωξε ο Μπέντο πάνω στην γραμμή.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική αξία και ταχύτητα του Κουτσιανικούλη ανεβάζοντας σταδιακά "στροφές". Λίγο πριν το ημίωρο ο χαφ των "κιτρινόμαυρων" έδωσε... παράσταση ξεπερνώντας από τα δεξιά τους Μπερτέν και Κουνενάκη, διείσδυσε στην μεγάλη περιοχή το πλασέ που επιχείρησε πέρασε παράλληλα προς το τέρμα και ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Μάλαρζ.

Η απογοήτευση των οπαδών του ΟΦΗ ήταν τέτοια που χειροκρότησαν το σουτ του Φραγκουλάκη λίγο μετά την ευκαιρία του Κουτσιανικούλη. Ο Εργοτέλης έπαιζε απελευθερωμένα κυριαρχώντας στο ματς.

Το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 37' μπλόκαρε ο Μάλαρζ, ενώ ο Ροτζέριο από ευνοϊκή θέση δεν πλάσαρε σωστά και έχασε την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου.

Η κατάσταση ήταν δύσκολο να αλλάξει για τους γηπεδούχους μετά και το τρίτο γκολ του Λεβαδειακού που έριχνε τον ΟΦΗ και μαθηματικά στην Β' Εθνική. Η επανάληψη ήταν ένας αγώνας χωρίς ενδιαφέρον έχοντας διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Κουτσιανικούλης ήταν ο παίκτης που προσπαθούσε από τις δύο ομάδες, θέλοντας εμφανώς να πετύχει γκολ. Ο ΟΦΗ δεν δημιούργησε ούτε μία καλή στιγμή. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των παικτών του Γιάννη Μαντζουράκη που περίμεναν να τελειώσει το μαρτύριο.

Ο Κουτσιανικούλης στο 55', μπήκε στην περιοχή αλλά άργησε να σουτάρει και έχασε την ευκαιρία, ενώ στο 80' το σουτ του Φραγκουλάκη βρήκε το δοκάρι του Μάλαρζ.

Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν αλλαγές, χωρίς το βάρος λανθασμένων επιλογών. Ο Εργοτέλης προς το τέλος είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, επιζητώντας τη νίκη για λόγους γοήτρου.

Στο 85' σε έναν ακόμα αιφνιδιασμό του Εργοτέλη, ο Κοιλιάρας σούταρε, από ευνοϊκή θέση, ψηλά άουτ. Η γκρίνια προς την διοίκηση του ΟΦΗ απόντος του Φανούρη Βατσινά, εντείνονταν όσο πέρναγε η ώρα, με στόχο τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, χωρίς, ωστόσο, τα παρατράγουδα περασμένων αγωνιστικών.

Στις καθυστερήσεις ο Κουτσιανικούλης στην τελευταία φάση του αγώνα, σε αιφνιδιασμό, πλάσαρε πάνω από την εστία του Μάλαρζ.
Συνέντευξη Τύπου
Γιάννης Ματζουράκης (ΟΦΗ): " Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για το αγωνιστικό μέρος, όμως η ομάδα είχε πολλά σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ακόμη δεν γνωρίζω αν θα παραμείνω. Η επιλογή των προπονητών είναι κυρίως απόφαση των διοικούντων της κάθε ομάδας

".

Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): " Είναι πραγματικά λυπηρό, ομάδες με μεγάλη ιστορία να υποβιβάζονται. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν σταματά εδώ. Ο ΟΦΗ μπορεί να οργανωθεί και να ανακάμψει".
Όλα τα λεφτά...
Η πολύ καλή παρουσία του Κουτσιανικούλη που παρότι δεν σκόραρε ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την πτώση του ΟΦΗ στην Β' Εθνική μετά από 31 χρόνια.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Γιάννης Μαντζουράκης): Mάλαρζ, Αρβανίτης, Στόλιτσα, Μπερτέν, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Πακίτο, Δημούτσος, Μανούσος, Μπεθάρες, Κουνενάκης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Νίκος Καραγεωργίου): Aθανασίου, Χίμπλινγκερ, Μάρτινς, Ρομάνο, Μπέτο, Κένεντι, Κουτσιανικούλης, Μπουντιμίρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σαρρής
1' Έναρξη αγώνα
2' Φάουλ ΟΦΗ
7' Ευκαιρία ΟΦΗ
Σουτ του Στόλιτσα από την μικρή περιοχή έσωσε ο Μπέντο στην γραμμή.
17' Σχόλιο
Ο ΟΦΗ διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα.
18' Φάουλ ΟΦΗ
28' Ευκαιρία Εργοτέλης
Ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά ελίχθηκε στην μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα η οποία πέρασε παράλληλα προς την εστία του Μάλαρζ και έφυγε άουτ.
29' Ευκαιρία Εργοτέλης
Σουτ του Φραγκουλάκη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
35' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Μάρτινς
37' Σουτ Εργοτέλης Κουτσιανικούλης
Μπλόκαρε ο Μάλαρζ.
40' Κεφαλιά ΟΦΗ Κουνενάκης
44' Ευκαιρία Εργοτέλης
Άστοχο πλασέ του Ροτζέριο.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Κόρνερ ΟΦΗ
53' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ Κορνέα
Ο Μανούσος εκτός αγώνα.
53' Τραυματισμός Εργοτέλης Κοιλιάρας
Ο Μάρτινς εκτός αγώνα.
55' Ευκαιρία Εργοτέλης
Μετά από λάθος των αμυντικών του ΟΦΗ ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τους αμυντικούς του ΟΦΗ, χάνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία.
60' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης Πηγιάκης
Ο Κένεντι εκτός αγώνα.
64' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Δημούτσος
66' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ Λάμεσιτς
Ο Ρουμπάκης εκτός αγώνα.
66' Κόρνερ ΟΦΗ
72' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης Ματθαιάκης
Ο Γιαλούσης εκτός αγώνα.
76' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ Ερέρα
Ο Δημούτσος εκτός αγώνα.
80' Δοκάρι Εργοτέλης Φραγκουλάκης
86' Ευκαιρία Εργοτέλης
Σουτ του Κοιλιάρα κατέληξε ψηλά άουτ.
90' Λήξη αγώνα
90' Ευκαιρία Εργοτέλης Κουτσιανικούλης





























TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ