STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σκόντα Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Σκόντα Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
ίβιτς

Νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης με 2-1 με δυο γκολ του Ίβιτς (23' σουτ, 93' πέναλτι) το γκολ της Ξάνθης ο Αγκάλι στο 61'

"Κωδικός νίκη". Αυτό ήταν το σύνθημα πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" πέτυχε μια σπουδαία νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Βλάνταν Ίβιτς να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Συγκεκριμένα στο 23' μετά από πάσα του Γκαρσία ο Σέρβος μέσος έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Λυμπερόπουλου με την μπάλα να καταλήγει γκολ. Η Ξάνθη δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 61' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Αγκάλι να σκοράρει με πλασέ.

Όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, όμως στο 93' ο Αναστασάκος βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο τον οποίο ξεπέρασε, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να ανατρέπει τον έμπειρο επιθετικό και τον Ίβιτς από την άσπρη βούλα να κάνει το 1-2.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Γκουτσίδης: Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Μπέρτος (Παπαδημητρίου 78'), Γκρζέλακ, Κιντάνα, Πόι, Άμπρααμ (Χασάνογλου 52'), Αγκάλι, Σταθάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Παπαδόπουλος (Ριζογιάννης 65').

Σάντος: Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (Λάκης 76'), Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος (Αναστασάκος 69'), Μπιζέρα.

Κίτρινες: Χούτος (37' ΠΑΟΚ), Κιντάνα (41' Ξάνθη), Αγκάλι (44' Ξάνθη), Σταθάκης (44' Ξάνθη)

Κόκκινες: -
Με μια ματιά
Με σκοπό την νίκη έχει ταξιδέψει στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ που θέλει το τρίποντο για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης (είναι ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό).

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να κατεβάσει την ομάδα του με δυο επιθετικούς (Χούτος και Μπακαγιόκο), ενώ επανέφερε στον χώρο του κέντρου τον Πάμπλο Γκαρσία.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γκουτσίδης έχει πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών αρκετών από τους βασικούς ποδοσφαιριστές. Παπαδόπουλος, Σταθάκης και Μπέρτος έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα της Ξάνθης να είναι στην σέντρα του αγώνα και να έχει την υπεροχή του ματς στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει δυο ευκαιρίες στο 8' και στο 11'

Στην πρώτη περίπτωση σε μια σέντρα από τα δεξιά ο Χαλκιάς δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα, όμως οι επιθετικοί της Ξάνθης δεν εκμεταλλεύτηκαν το λάθος. Στην συνέχεια ο Πόι ανέβηκε από τα αριστερά και αφού ξεπέρασε τον Μπιζέρα βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά, όμως το σουτ που έκανε κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Χαλκιά.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 19', όταν ο Χούτος πέρασε μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Μπακαγιόκο που βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο. Το πλασέ του απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ξάνθης με την μπάλα να πηγαίνει προς την εστία, με τον Γκρζέλακ να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Η Ξάνθη την κατοχή ο ΠΑΟΚ την ουσία

Στο 23' ο "Δικέφαλος του Βορρά" άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με τον Βλάνταν Ίβιτς να πετυχαίνει το γκολ για την ομάδα του. Συγκεκριμένα ο Γκαρσία βρέθηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ξάνθης κρατώντας την μπάλα. Βλέποντας τον Ίβιτς να έρχεται πάσαρε σωστά την μπάλα, με τον 31χρονο μέσο να σουτάρει δυνατά κάνοντας το 0-1.

Η ομάδα της Ξάνθης προσπάθησε να απαντήσει στο 30' με τον Γκρζέλακ να σουτάρει από καλό σημείο, όμως ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα με άνεση. Ενώ στο 40' ο Κιντάνα έκανε την σέντρα από τα αριστερά στον Αγκάλι που ήταν μόνος στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να μην μπορεί να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες της Ξάνθης άρχισαν να παίζουν σκληρά με αποτέλεσμα να δεχθούν τρεις κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ξάνθη να πιέζει από τα άκρα με σκοπό να βρει το κεφάλι του Αγκάλι μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο βγαίνουν έξυπνα στην αντεπίθεση προβληματίζοντας τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να κάνει δυο τα τέρματα του στο 57' όταν ο Κονσεϊσάο έκανε καταπληκτική μπαλιά από το κέντρο στον Χούτο που βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο. Ο 30χρονος φορ ωστόσο καθυστέρησε αρκετά με αποτέλεσμα ο Κωστούλας να διώξει σε κόρνερ τον κίνδυνο.

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ νωρίτερα το έκανε η ομάδα της Ξάνθης στο 61΄. Συγκεκριμένα ο Κιντάνα έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και ανέβηκε όλη την πλευρά ανενόχλητος. Την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μπαλιά στον Αγκάλι που ακολουθούσε, και αυτός με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι έχει πάρει "φωτιά" με τις δυο ομάδες να παίζουν παθιασμένα και να προσπαθούν για ένα δεύτερο τέρμα που θα τους δώσει το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος δεν έχει τις ευκαιρίες του πρώτου, όμως και οι δυο αντίπαλοι παίζουν με πολύ πείσμα για την νίκη. Η μονή υποψία φάσης είναι στο 76' όταν σε μια σέντρα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης ο Αναστασάκος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 78' η Ξάνθη έφτασε κοντά στο να κάνει δυο τα τέρματα της όταν σε σέντρα του Πόι από τα αριστερά στον Γκρζέλακ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Πολωνός μέσος έκανε την κεφαλιά πάσα στον Αγκάλι που δοκίμασε να σουτάρει, με τον Χαλκιά να αποκρούει δύσκολα.

Στο 93' ο Αναστασάκος βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο το οποίο ξεπέρασε με τον έμπειρο τερματοφύλακα να τον βρίσκει με το γόνατο και τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Ίβιτς ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-1, με το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση.

Το ματς τελείωσε με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να παίρνει σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον έφερε μόνο στην δεύτερη θέση, μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού.
Συνέντευξη Τύπου
Παναγιώτης Γκουτσίδης (προπονητής Skoda Ξάνθη): "Έγινε κλοπή και είναι κρίμα για τα νεαρά παιδιά που αγωνίστηκαν με την ομάδα μας. Δεν στέκομαι στην φάση του πέναλτι αλλά πριν την φάση αυτή ο διαιτητής αγνόησε ένα κόρνερ υπέρ μας και έδωσε άουτ. Και όπως ξέρετε από το κόρνερ θα μπορούσε να είχε μπει και γκολ. Η Ξάνθη έκανε σήμερα ένα από τα καλύτερα ματς της σεζόν και το σημαντικό είναι ότι οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν προήλθαν από οργανωμένες προσπάθειες των παικτών".

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έδωσαν τα πάντα για την νίκη με αποτέλεσμα να υπήρξε ένα ωραίο θέαμα. Στα πρώτα 25΄ είχαμε τον έλεγχο αλλά στη συνέχεια η Ξάνθη ισορρόπησε και μας κόστισε και την ισοφάριση σε ένα σπάνιο γκολ για μας.

Στο σημερινό παιχνίδι μπορεί να είχαμε και την τύχη με το μέρος μας αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την προσπάθειά των ποδοσφαιριστών μας. Πλέον μέσω των πλέι οφ θα ψάξουμε να βγούμε στο Champions League"

.
Όλα τα λεφτά...
Δύσκολο να βρεις τον αυτόν που ξεχώρισε. Ίβιτς(λόγω των δύο γκολ), Κονσεϊσάο(γιατί ήταν συγκινητικός σε όλο το ματς) και Κιντάνα(απίστευτες δυνάμεις) μοιράζονται το βραβείο του καλύτερου στον αγώνα. Ένα ματς από τα καλύτερα που έχουμε δει φέτος στην Super League.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Λυμπερόπουλο. Το πέναλτι στον Αναστασάκο σίγουρα δεν ήταν από αυτά που λέμε "μαρς", όμως ο έμπειρος γκολκίπερ ενήργησε σαν "σχολιαρόπαιδο" στην φάση της ανατροπής, ειδικά από την στιγμή που είδε ότι ο επιθετικός του "Δικεφάλου" έχασε το κοντρόλ και άνοιξε την μπάλα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Γκουτσίδης: Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Μπέρτος, Γκρζέλακ, Κιντάνα, Πόι, Άμπρααμ, Αγκάλι, Σταθάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Παπαδόπουλος.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Σάντος: Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο, Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Χούτος, Μπιζέρα.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Αθλητικό Κέντρο Πηγαδιών
Διαιτητής: Κύρκος (Ημείρου)
Βοηθοί: Ακριβός (Αθηνών), Τρύφων (Δράμας)

1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα η ομάδα της Ξάνθης
6' Σχόλιο
7' Κόρνερ ΠΑΟΚ
Πρώτο κόρνερ στην αναμέτρηση για την ομάδα του ΠΑΟΚ.
10' Ευκαιρία Ξάνθη
Εκτέλεση φάουλ από τον Σταθάκη, ο Αγκάλι πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε στην αγκαλιά του Χαλκιά.
11' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Μάουρο Πόι ανέβηκε από τα αριστερά και μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο.
15' Σχόλιο Ξάνθη
Σέντρα από τον Κιντάνα από τα δεξιά, ο Χαλκιάς δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και συγκρούστηκε με τον Αγκάλι, όπου χτύπησε στο πρόσωπο.
19' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Κάθετη μπαλιά του Χούτου στον Μπακαγιόκο που πλάσαρε, χωρίς να καταφέρει να νικήσει το Λυμπερόπουλο, με την μπάλα να πηγαίνει προς την εστία, αλλά ο Γκρζέλακ έδιωξε τελευταία στιγμή.
23' Γκολ ΠΑΟΚ
Ο Πάμπλο Γκασρία "έστρωσε" την μπάλα στον Βλάνταν Ίβιτς έξω από την μεγάλη περιοχή ης Ξάνθης, και με σουτ ο 31χρονος μέσος έκανε το 0-1.
26' Ευκαιρία Ξάνθη
Αγκάλι και Κιντάνα συνεργάστηκαν ωραία μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Χαλκιά.
30' Ευκαιρία Ξάνθη
Δυνατό σουτ του Γκρζέλακ με τον Χαλκιά να μπλοκάρει εύκολα.
34' Κόρνερ Ξάνθη
Πρώτο κόρνερ για την ομάδα της Ξάνθης
37' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ
Κίτρινη κάρτα στον Χούτο, επειδή συνέχισε την φάση ενώ ο διαιτητής σφύριξε οφ σάιντ.
39' Ευκαιρία Ξάνθη
Σέντρα από τα αριστερά του Κιντάνα στον Αγκάλι μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να παίρνει την κεφαλία μόνος του και να την στέλνει άουτ.
41' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Κίτρινη κάρτα στον Κιντάνα για χτύπημα στον Μπακαγιόκο.
44' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Κίτρινη στον Αγκάλι για χτύπημα στον Κονσεϊσάο.
44' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Κίτρινη και στον Σταθάκη για μαρκάρισμα στον Χούτο.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Δυο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στην σέντρα η ομάδα του ΠΑΟΚ
49' Ευκαιρία Ξάνθη
Εκτέλεση φάουλ από τον Σταθάκη, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά.
52' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Άμπρααμ έξω στην θέση του ο Χασάνογλου
57' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Μπαλιά του Κονσεϊσάο από το κέντρο στον Χούτο που βρέθηκε απέναντι από τον Λυμπερόπουλο, όμως καθυστέρησε αρκετά και ο Κωστόυλας έδιωξε σε κόρνερ.
61' Γκολ Ξάνθη
Ο Κιντάνα έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και έκανε την πάσα στον Αγκάλι που ακολουθούσε. ο 31χρονος φορ με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1.
65' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Παπαδόπουλος έξω στην θέση του ο Ριζογιάννης
69' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Χούτος έξω στην θέση του ο Αναστασάκος
75' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Σέντρα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, με τον Αναστασάκο να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την άουτ.
76' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Μπακαγιόκοέξω στην θέση του ο Λάκης
78' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Μπέρτος εκτός την θέση του θα πάρει ο Παπαδημητρίου
78' Ευκαιρία Ξάνθη
Σέντρα του Πόι από τα αριστερά στον Γκρζέλακ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Πολωνό να κάνει την πάσα στον Αγκάλι που πλάσαρε στην κίνηση, όμως ο Χαλκιάς έδιωξε με δυσκολία.
81' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Πάσα του Κονσεϊσάο στον Λάκη έξω από την περιοχή της Ξάνθης που δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγοπάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90' Πέναλτι ΠΑΟΚ
Ανατροπή του Αναστασάκου από τον Λυμπερόπουλο
90' Γκολ ΠΑΟΚ
Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ίβιτς και 1-2
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης













































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ