STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η 8η αγωνιστική

Η 8η αγωνιστική
ΠΑΟ-ΑΕΚ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Με πρωταγωνιστή τον προπονητή του, ο ΠΑΟ πήρε το ντέρμπι της Λεωφόρου (2-1 την ΑΕΚ) και ''κεφάλι'' στη βαθμολογία της SL (videos)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0, χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη και Μάντζιου, η ΑΕΚ μείωσε με τον Λυμπερόπουλο. Δυο αποβολές από τον διαιτητή Καλόπουλο, που έδειξε κόκκινη κάρτα σε Σέριτς και Δέλλα.
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Άρης, που με εννιά παίκτες νίκησε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 2-1. Σπουδαίες νίκες για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, ενώ μεγάλα "διπλά" πέτυχαν ο Λεβαδειακός επί του ΟΦΗ και η Καλαμαριά κόντρα στη Βέροια. Δυο πέναλτι έκριναν το ματς Ηρακλή-Λάρισας (1-1).

Το Σάββατο, ο αγνώριστος λόγω απουσιών και απόδοσης Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα (1-0), που εξελίσσεται σε σύγχρονο φονέα των γιγάντων. Σκόρερ ο Φιλόμενο στο 34'. Έχασαν και πέναλτι οι γηπεδούχοι.

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2007

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: 1-0

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Ολυμπιακός, που έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στην Αρκαδία. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ο πρωταθλητής Ελλάδας "πέταξε" τρεις πολύτιμους βαθμούς, καθώς σε τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για τη Super League δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007

Βέροια-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2

Διαιτητής: Μιχάλης Γερμανάκος (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Βέροιας

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ο οποίος επικράτησε 2-0 στη Βέροια της τοπικής ομάδας, με τη νίκη των φιλοξενουμένων να είνα απόλυτα δίκαιη, καθώς πέρα από τα τέρματα που σημείωσε είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς.

Από την πλευρά της, η Βέροια απογοήτευσε τους φίλους της, καθώς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, ενώ ηττήθηκε κατά κράτος από μία ανταγωνίστρια ομάδα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή επιτυχία για τους "Πόντιους" μακριά από το σπίτι τους, μετά από τρεις ήττες που μετρούσε στις ισάριθμες προηγούμενες εξορμήσεις τους, ενώ η Βέροια έπεσε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς εκτός από τη δικιά της ήττα, είδε και τον Λεβαδειακό να παίρνει το "τρίποντο" στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-2

Διαιτητής: Θεόφιλος Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Πριν από δύο χρόνια στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος που είχε τον χαρακτήρα αγώνα-μπαράζ, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και τον έστειλε στην Β΄Εθνική. Η ομάδα της Βοιωτίας όμως επέστρεψε φέτος στη μεγάλη κατηγορία και πήρε ρεβάνς από τους Κρητικούς μέσα στο σπίτι τους, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με 2-1 στο "Παγκρήτιο" με την οποία ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Αντίθετα ο κατήφορος της ομάδας του Ράινερ Μάουρερ δεν έχει τέλος και μετά το νέο χαστούκι από τον Λεβαδειακό τα σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από το Ηράκλειο καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και στο θέμα προπονητή με το μέλλον του Γερμανού τεχνικού να δείχνει αβέβαιο.

Οι Βοιωτοί έκαναν την ολική επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 69΄με το γκολ του Σφακιανάκη, με σκόρερ τους Σίσιτς(73΄) και Ζησόπουλο(82΄) πέτυχαν το τελικό 2-1, πανηγυρίζοντας το πρώτο τους τρίποντο μακριά από την έδρα τους.

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0

Διαιτητής: Ρωμανός Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Γήπεδο: Τούμπας

Σ' έναν αγώνα που θύμιζε ντέρμπι, ο "Δικέφαλος" πήρε την νίκη κόντρα στον σκληροτράχηλο Εργοτέλη που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως οι κρητικοί στην αντεπίθεση ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνη και από ατυχία δεν πέτυχαν κάποιο γκολ.

Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ο Εργοτέλης ήταν πολύ απειλητικός, όμως στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν, ο ΠΑΟΚ έκανε αντεπίθεση διαρκειάς και τελικά τριά λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα με γκολ του Σάλμον, πήρε το τρίποντο της νίκης.

Ατρόμητος Αθηνών-Αρης 1-2

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Η ομάδα του Άρη έχει τη σφραγίδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με σωστή τακτική, αν και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Νάτσο Γκαρσία στο 60' και του Κάλβο στο 89', κατάφερε να "αποδράσει" με νίκη από το Περιστέρι χάρη στα τέρματα των Νάτσο Γκαρσία (9') και Σιστόν (71'). Ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 38' με τον Λουτσιάνο, ενώ στο 94' αποβλήθηκε για την ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος ο Λαζανάς.

Πανιώνιος-Σκόντα Ξάνθη 3-2

Διαιτητής: Γιάννης Σταυρίδης (Πιερίας)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ο Πανιώνιος κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και μέσα σε μόλις 10 λεπτά να μετατρέψει το 0-2 της Ξάνθης σε 3-2 υπέρ του. Ο Ρατζίνσκι είχε ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό του πρώτου μέρους, ενώ στο 52ο λεπτό, "πάγωσε" για τα καλά την Νέα Σμύρνη γράφοντας το 2-0.

Το παιχνίδι μπορεί να έμοιαζε να κλειδώνει για την Ξάνθη, όμως οι "ακρίτες" λογάριαζαν χωρίς τον... Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός των Νεοσμυρνιωτών ήταν εκείνος που στο 53' έστειλε συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Πλετς, ο οποίος μείωσε το σκορ, ενώ με την επόμενη εκτέλεση φάουλ του στο 58' άφησε άγαλμα τον Τούρινα για το 2-2.

Ο Γουνδουλάκης ήταν εκείνος που στο 63' διαμόρφωσε το 3-2, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στους Νεοσμυρνιώτες.

Ηρακλής-Λάρισα 1-1

Διαιτητής: Βασίλης Αργυρόπουλος (Καστοριάς)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Η ΑΕΛ έμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από τη νίκη, αφού παραμένει με μόλις μία αυτή την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αντίθετα, ο "Γηραιός" δεν κατάφερε να αυξήσει το σερί του και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, ωστόσο διατήρησε το αήττητο για πέμπτο συνεχόμενο ματς.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

Σε ένα παιχνίδι με πάθος, δύναμη και λίγες φάσεις ο Παναθηναϊκός έδειξε να θέλει περισσότερο την νίκη από την ομάδα της ΑΕΚ, και αφού την πήρε "στρογγυλοκάθεται" πλέον στο πρώτο σκαλί της βαθμολογίας.

Στην σχεδόν γεμάτη Λεωφόρο (15.202 εισιτήρια), οι "πράσινοι" στο 30ο παιχνίδι τους κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο αυτό συνέχισε το εντυπωσιακό σερί των επιτυχιών σε όλους τους θεσμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας και τον πιο δύσπιστο οπαδό του να πανηγυρίζει την κατάληψη της κορυφής με τον Πεσέιρο να "κερδίζει" και πάλι τις εντυπώσεις.

Αντίθετα, οι "κιτρινόμαυροι" του Φερέρ, υπέστησαν την δεύτερη συνεχή ήττα με την οποία γκρέμισαν την βαθμολογική διαφορά που είχαν από τους αντιπάλους τους, πριν 15 μέρες, περίπου.

>
Video με τα γκολ από το ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-1









Η επόμενη αγωνιστική (9η)




ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός-Βέροια
ΑΕΚ-ΟΦΗ
Απόλλων Καλαμαριάς-Ατρόμητος Αθηνών
Λεβαδειακός-Αρης
Σκόντα Ξάνθη-Ηρακλής
Λάρισα-Παναθηναϊκός






























































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ