ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, που έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0

Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας παρατάχθηκε με ένα σχήμα ανάγκης (δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά έτσι), όντας αποδεκατισμένος, αφού απουσίασαν για διάφορους λόγους εννέα ποδοσφαιριστές (Μπούτινα, Ντομί, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Νε, Λεντέσμα, Κοβάτσεβιτς, Ματσούκας). Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καθαρό μυαλό και "πλήρωσαν" τις πολλές απουσίες τους.
Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλά διαβασμένος στον αγωνιστικό χώρο, αν και το γκολ που πέτυχε ήταν κάτι παραπάνω από τυχερό. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Φιλόμενο στο 34ο λεπτό, με τον Αργεντινό επιθετικό να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που ενήργησε δίχως καθαρό μυαλό.

Στο 64', οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Ροζέριο, το οποίο κέρδισε ο Τσέζαρεκ από τον Νικοπολίδη, που χρεώθηκε με την κίτρινη κάρτα.

Oι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Αμπάρης, Φλάβιο, Λαζαρίδης, Ψωμάς, Μασάντο, Μασάρα, Καρντόσο, Ροζέριο (82' Ιωάννου/94' Οφρυδόπουλος), Λαδάκης, Φιλόμενο, Τσέζαρεκ (82' Στρατάκης).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ (82' Νούνιες), Αρτσούμπι (53' Μενδρινός), Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (46' Μήτρογλου), Κωνσταντίνου.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Νικολακόπουλος (Αθηνών), Βασσάλος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

Παρατηρητής διαιτησίας: Παπαδάκος (Λακωνίας)

Κίτρινες κάρτες: Φιλόμενο στο 50', Φλάβιο στο 59', Καρντόσο στο 89' (Αστέρας Τρίπολης), Νικοπολίδης στο 63', Πατσατζόγλου στο 67', Τζόρτζεβιτς στο 81' (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Ο Πάουλο Κάμπος παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με το σύνηθες σύστημα που ακολουθεί η νεοφώτιστη ομάδα, το 5-3-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Αμπάρης, με τον Φλάβιο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μασάρα στο αριστερό. Τρεις οι κεντρικοί αμυντικοί, με τον Ψωμά λίμπερο και τους Λαζαρίδη και Μασάντο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ροζέριο (δεξιά), Καρντόσο (αμυντικός μέσος) και Λαδάκης (αριστερά), ενώ Φιλόμενο και Τσέζαρεκ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Νικοπολίδης, με τον Πάντο δεξιά στην άμυνα, τον Αρτσούμπι αριστερά και τους Τοροσίδη-Ζεβλάκοβ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Στολτίδης και Πατσατζόγλου αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, με τον Γκαλέτι δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Τζόρτζεβιτς αριστερά. Λούα Λούα και Κωνσταντίνου έπαιξαν στη γραμμή κρούσης του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Κύπριος επιθετικός άρχισε στη βασική ενδεκάδα, σε αγώνα πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Φεβρουάριο (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3 στις 4 Φλεβάρη 2007)!

Ο δυνατός αέρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, καθώς... έκανε ό,τι ήθελε την μπάλα. Ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε δυνατά στην άμυνα, με πέντε παίκτες στην περιοχή του Αμπάρη, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε... εγκλωβισμένος από τη σωστή αμυντική λειτουργία των νεοφώτιστων. Πάντως, η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο, όμως από δικά της λάθη βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν με σουτ να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αλλά οι γηπεδούχοι Στο 7ο λεπτό, ο Τζόρτζεβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κωνσταντίνου έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 15' το σουτ του Στολτίδη έξω από τη μεγάλη περιοζή, κατέληξε άουτ. Στο 19', οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ... Ύστερα από όμορφο συνδυασμό των Γκαλέτι και Λούα Λούα, ο Κονγκολέζος επιθετικός μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, ελίχθηκε, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μασάντο πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ, πριν ο Κωνσταντίνου γίνει απειλητικός.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση μπροστά από τα καρέ του Αστέρα Τρίπολης και στο 27' "φλέρταρε" ξανά με το γκολ. Ο Στολτίδης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στον... Κωνσταντίνου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αρτσούμπι επιχείρησε νέο σουτ και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, αφού βρήκε στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών. Στο 32', ο Στολτίδης "έσπασε" ωραία την μπάλα στα αριστερά, με τον Τζόρτζεβιτς να κάνει τη σέντρα, αλλά ο Αμπάρης μπλόκαρε τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα (34'), επήλθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τον πρωταθλητή. Η ομάδα του Πάουλο Κάμπος δεν είχε πατήσει καν την περιοχή του Νικοπολίδη, αλλά εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τα τραγικά λάθη στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Νικοπολίδης απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα από την άμυνα καθώς έκανε λάθος κοντρόλ της μπάλας σε γύρισμα του Ζεβλάκοβ, ο Τζόρτζεβιτς αντί να προωθήσει το παιχνίδι γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω και ο Φιλόμενο, που δέχθηκε από το πουθενά την μπάλα, έκανε το δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί... παραθυράκι της εστίας του Ολυμπιακού. Ήταν το 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης, που στην πρώτη του καλή στιγμή ευτύχησε να σκοράρει.Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 42', αλλά στο μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου, ο Κωνσταντίνου δεν κατάφερε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας, η οποία έφυγε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Λεμονής αντικατέστησε τον Λούα Λούα, με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Κονγκολέζου επιθετικού. Στο 53', ο Μενδρινός πέρασε στα χαφ, παίρνοντας τη θέση του Αρτσούμπι, με τον Πάντο να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Πατσατζόγλου στο δεξί.

Ο Μενδρινός έδωσε μία ώθηση στον πρωταθλητή... Στο 56', μετά την κάθετη πάσα του Έλληνα μέσου, Μήτρογλου βρέθηκε έκανε το δεξί σουτ από πλάγια θέση, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε μία ανάσα από το 2-0, αλλά δεν το πέτυχε... Στο 63', ο Τοροσίδης έκανε λάθος πάσα, ο Φλάβιο τροφοδότησε τον Τσέζαρεκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη, τον οποίο πέρασε, αλλά ανατράπηκε. Ο Κάκος έδειξε το πέναλτι και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο Ροζέριο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως το πλασέ του ήταν κάκιστο, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει αρκετά έξω από τη δεξιά γωνία της ερυθρόλευκης εστίας, με τον Νικοπολίδη να κάνει την αντίθετη κίνηση, αλλά να βλέπει την μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης στεκόταν υποδειγματικά στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το 70', ο Μενδρινός πέρασε σε θέση δεξιού μπακ, ο Πατσατζόγλου επέστρεψε στη μεσαία γραμμή, ενώ με την είσοδο του Νούνιες στο 82' (αντί του Ζεβλάκοβ), ο "Πάτσα" πέρασε στόπερ μαζί με τους Πάντο και Μενδρινό, οι οποίοι αποτέλεσαν τους τρεις στην άμυνα. Ο Τοροσίδης πρωωθήθηκε στην επίθεση (!) και ο Ολυμπιακός έπαιξε στα τελευταία λεπτά με ένα σχήμα δίχως λογική, καθώς ο Λεμονής έριξε στο τραπέζι όσα δυνατά χαρτιά είχε στα χέρια του, μετά τις τρομακτικές απουσίες που αντιμετώπισε η πειραϊκή ομάδα.

Ο Μενδρινός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 78', αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη. Στο 93', ο Στολτίδης έκανε λάθος γύρισμα στην άμυνα, ο Ιωάννου επωφελήθηκε, πέρασε τον Νικοπολίδη, αλλά το δεξί σουτ που δοκίμασε, κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μία απρόσμενη ήττα, αλλά η αρνητική παρουσία του στην Τρίπολη έχει ελαφρυντικά. Κόντρα στον Αστέρα αγωνίστηκε με ένα σχήμα που στο μέλλον δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά, ενώ μην ξεχνάμε και την υπερπροσπάθεια του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν από ψυχικά αποθέματα στο συγκεκριμένο ματς, "άδειασαν", καθώς με την πρωταθλήτρια Ισπανίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ η ομάδα "κτυπήθηκε" και από... καταιγίδα τραυματισμών. Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει από το Νοέμβρη και την 8η αγωνιστική. Ο Τάκης Λεμονής, μαζί με τους παίκτες του, έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το χαμένο έδαφος στις 22 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της Super League.
Συνέντευξη Τύπου
Πάουλο Κάμπος (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): " Κάναμε φανταστική δουλειά. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου. Ο Αστέρας τώρα μαθαίνει να περπατάει, γιατί είναι ένα μωρό. Τώρα πρέπει να προσγειώσουμε τους παίκτες και τον κόσμο. Οι παίκτες μου κάνανε καλή δουλειά και είχαν ψυχή. Η αξία του αντιπάλου κάνει σημαντικότερη τη δική μας νίκη.

Στην Τρίπολη η υγρασία και η βροχόπτωση είναι πολύ μεγάλη. Το πολύ νερό μεγαλώνει το χορτάρι γρήγορα, τι να πούμε κι εμείς. Ο Λεμονής είναι ο μόνος που κάνει παράπονα, άλλωστε και οι δύο ομάδες έπαιξαν στον ίδιο αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι χαλί το γήπεδο, αλλά είναι καλό και μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Είμαστε νέα ομάδα και το 99% του κόσμου πίστευε ότι θα πέσουμε κατηγορία.

Ο Τζόρτζεβιτς είναι μεγάλος παίκτης, ήταν πάνω στη φάση. Ζήτησε συγγνώμη και το θέμα τελείωσε



".

Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): " Μπορείς να βρεις πολλά πράγματα να πεις για το παιχνίδι. Για μας είναι ένα κακό αποτέλεσμα, πιστεύω ότι η πορεία μας στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Είναι εύκολο να πεις πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πολλά πράγματα δεν κάναμε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο, μας έπιασε υπερβολικό άγχος για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Δεν παίξαμε από τα πλάγια και πρέπει να δούμε γιατί έγινε αυτό. Με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχουμε καθαρό μυαλό στην ανάπτυξή μας. Είναι και δύσκολο να παίξεις κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες, οι επιλογές μας στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν σωστές. Μέχρι να δεχτούμε το γκολ, είχαμε ικανοποιητική παρουσία και είχαμε ορισμένες φάσεις.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός και είναι μειονέκτημα αυτό, αλλά δεν είχαμε και καλές επιλογές. Είχαμε απώλειες βαθμών, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Θα έρθουν και άλλα τέτοια αποτελέσματα και για άλλες ομάδες. Οι βαθμοί στην Κρήτη και στην Τρίπολη είναι σοβαρές απώλειες. Πρέπει να τα ξεχάσουμε γρήγορα αυτά και να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή. Να επιστρέψουν οι τραυματίες και να επιτρέψουμε σε παίκτες που δεν έχουν ξεκουραστεί να το κάνουν. Μας προβληματίζει η ήττα, αλλά δεν μας απογοητεύει, θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε. Υπάρχει διαφορά μεταξύ αγώνων πρωταθλήματος και Champions League, αλλά δεν είναι θέμα νοοτροπίας. Υπήρχε προσπάθεια από τους παίκτες, δεν ήταν αδιάφοροι, αλλά δεν είχαν καλές επιλογές.

Είναι χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού να έχει τριγμούς, αλλά δεν θα επιτρέψει κανείς να υπάρξουν τριγμοί αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Γίνεται μία προσπάθεια και η ομάδα είναι σε σωστό δρόμο. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, αλλά και ο κόσμος ξέρει ότι γίνεται μία προσπάθεια. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν τριγμοί. Θα τους φέρουν μόνο όσοι θα θελήσουν να κάνουν κακό στην ομάδα.

Είδα ωραία στοιχεία στον Αστέρα Τρίπολης, προσπαθούν να φτιάξουν και γήπεδο. Υπάρχει και κάτι που δεν μου άρεσε και το είπα στους ανθρώπους του Αστέρα. Όταν θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και το θέλουμε όλοι, πρέπει να υπάρχουν και συνθήκες. Αυτά με το χορτάρι γίνονταν 20 και 30 χρόνια πριν. Δεν θέλω να μιλήσω, γιατί ξέρω τι έχει συμβεί. Ο Αστέρας πάει καλά και κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια





.
Όλα τα λεφτά
Ο Αστέρας Τρίπολης παρέμεινε αήττητος για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ύστερα από δύο ήττες, μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής, η νεοφώτιστη ομάδα πραγματοποιεί μία έξοχη πορεία στη Super League, έχοντας τρεις νίκες (κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Ολυμπιακό) και τρεις ισοπαλίες (με Ηρακλή, Άρη και Απόλλων Καλαμαριάς). Η ομάδα της Αρκαδίας είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν και αν έχει ανάλογη συνέχεια, τότε η παραμονή στα "μεγάλα σαλόνια" θα γίνει εύκολη υπόθεση.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Αστέρας Τρίπολης από το 58ο λεπτό έπρεπε να αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Ο Φιλόμενο, που είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 50', κράτησε από τη φανέλα τον Μενδρινό, ο οποίος έβγαινε σε αντεπίθεση. Ο Κάκος έπρεπε να δείξει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης. Δεν θα μάθουμε ποτέ την εξέλιξη που θα είχε ο αγώνας, αν οι νεοφώτιστοι από το 58' αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές.
Το Live του αγώνα
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Δημοτικό στάδιο Τρίπολης"

Διαιτητής: Kάκος (Κέρκυρας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φλάβιο, Λαζαρίδης, Ψωμάς, Μασάντο, Μασάρα, Καρντόσο, Ροζέριο, Λαδάκης, Φιλόμενο, Τσέζαρεκ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Πάντος, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Στολτίδης, Αρτσούμπι, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα, Κωνσταντίνου.







Γκολ
Αλλαγή παίκτη
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε ο αγώνας, με τους παίκτες του Ολυμπιακού στη σέντρα.
5' Σχόλιο
Αναγνωριστικό το πρώτο πεντάλεπτο, με αρκετές βαθιές μπαλιές που είναι "βούτυρο στο ψωμί" των δύο τερματοφυλάκων.
7' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Κούρσα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα με τον Κωνσταντίνου να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως αυτή να παίρνει ύψος και να καταλήγει άουτ.
10' Σχόλιο
Οι Πειραιώτες έχουν μία ελαφρά υπεροχή, με τον Αστέρα Τρίπολης να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Αμπάρη.
13' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει τον Νικοπολίδη με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Τοροσίδης βγήκε έγκαιρα και "καθάρισε" τη φάση, απομακρύνοντας σε πλάγιο άουτ.
15' Σουτ Ολυμπιακός Στολτίδης
Σέντρα του Τζόρτζεβιτς, απέκρουσε η άμυνα του Αστέρα, η μπάλα έφτασε στον Στολτίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με το σουτ του με το δεξί να φεύγει άουτ.
19' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ωραίος συνδιασμός Γκαλέτι με Λούα Λούα, ο φορ του Ολυμπιακού μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, ελίχθηκε, έκανε το γύρισμα, με τον Μασάντο να βγάζει σε κόρνερ.
20' Κεφαλιά Ολυμπιακός
Σέντρα Τζόρτζεβιτς από τα δεξιά, με τον Στολτίδη να παίρνει την κεφαλιά και αυτή να φεύγει ψηλά άουτ.
25' Σχόλιο
Κλειστό το ματς με ελάχιστες φάσεις, με τους Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι να είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την άμυνα των γηπεδούχων με τις πλαγιοκοπήσεις τους.
27' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Διαδοχικά σουτ από τον Ολυμπιακό. Το πρώτο του Στολτίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στον... Κωνσταντίνου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αρτσούμπι επιχείρησε το σουτ και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
29' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Αδύναμο συρτό σουτ του Φιλομένο με το αριστερό, καταλήγει στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.
32' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Στολτίδης "έσπασε" ωραία τη μπάλα στα αριστερά, ο Τζόρτζεβιτς έκανε την κούρσα, όμως η σέντρα που έβγαλε κατέληξε στην αγκαλιά του Αμπάρη.
34' Γκολ Αστέρας Τρίπολης
1-0 ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς! Ο Νικοπολίδης έκανε το βολέ υπό πίεση, ο Τζόρτζεβιτς γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι στον Έλληνα γκολκίπερ, αυτή κατέληξε στον Φιλόμενο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το δώρο του αρχηγού των "ερυθρολεύκων" και με πλασέ από κοντά νίκησε τον Νικοπολίδη για να ανοίξει το σκορ.
38' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός πιέζει προσπαθώντας να μην πάει στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0.
42' Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Πατσατζόγλου, ο Κωνσταντίνου δεν κατάφερε να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας, η οποία έφυγε άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος πρώτου ημιχρόνου, που βρίσκει τον Αστέρα Τρίπολης να προηγείται με 1-0.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης στη σέντρα.
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Πρώτη αλλαηγή για τον Ολυμπιακό, με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Λούα Λούα.
46' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Φλάβιο
Ο Φλάβιο βρήκε χώρο και έκανε το δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Νικοπολίδη.
49' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Ο Καρδόσο έκανε το γέμισμα, με τον Ροζέριο να αιφνιδιάζεται και το σουτ του να μην απειλεί από κοντά τον Νικοπολίδη.
50' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, που την αντικρύζει ο Φιλόμενο για σκληρό φάουλ στον Πάντο.
53' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μενδρινός παίρνει τη θέση του Αρτσούμπι.
56' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-1. Ωραία κάθετη πάσα από τον Μενδρινό, ο Μήτρογλου μπήκε στην περιοχή, με το σουτ από τα δεξιά να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
59' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, αυτή τη φορά στον Φλάβιο για χέρι.
62' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Επικίνδυνη σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πάντο όμως να μην προλαβαίνει και η μπάλα να φεύγει άουτ.
63' Πέναλτι Αστέρας Τρίπολης
Ο Νικοπολίδης ανέτρεψε τον Τσέζαρεκ μέσα στην περιοχή με τον Κάκο να δίνει το πέναλτι και να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Έλληνα γκολκίπερ.
64' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ροζέριο
Μένει το 1-0 καθώς ο Αστέρας Τρίπολης χάνει την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του από την άσπρη βούλα! Ο Ροζέριο στέλνει τον Νικοπολίδη από την άλλη γωνία, όμως δεν ευστοχεί καλά το πέναλτι, με το αδύναμο πλασέ του να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
67' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός
Κίτρινη κάρτα για τον Πατσατζόγλου.
70' Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Πατσατζόγλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε σώμα και φεύγει κόρνερ.
71' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Κάθετη πάσα Τζόρτζεβιτς, ο Μήτρογλου κάνει το γύρισμα, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να απομακρύνουν μέσα από τη μικρή περιοχή.
74' Κεφαλιά Ολυμπιακός
Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα δεξιά, ο Κωνσταντίνου έπιασε υπό πίεση την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
79' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Σουτ του Μενδρινού από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη και στη συνέχεια να καταλήγει σε κόρνερ.
81' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός
Κίτρινη κάρτα στον Τζόρτζεβιτς.
82' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Στρατάκη να παίρνει τη θέση του Τσέζαρεκ.
82' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Νούνιες περνάει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ζεβλάκοβ.
82' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Πρώτη αλλαγή για Αστέρα, ο Ιωάννου παίρνει τη θέση του Ροζέριο.
86' Κεφαλιά Ολυμπιακός Μήτρογλου
Σέντρα του Πατσατζόγλου, ο Μήτρογλου πιάνει την κεφαλιά που φεύγει άουτ.
88' Σουτ Αστέρας Τρίπολης
Σουτ του Φλάβιο έξω από την περιοχή του Νικοπολίδη, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
89' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης
Κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο για φάουλ στον Πάντο.
90' Σχόλιο
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων στον αγώνα.
90' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης
Τραγικό λάθος από την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ιωάννου έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε και τον Νικοπολίδη, με το πλασέ του προ κενού εστίας να περνά δίπλα απάο το δεξί δοκάρι.
90' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Οφρυδόπουλος παίρνει τη θέση του Ιωάννου.
90' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα, που βρίσκει τον Αστέρα Τρίπολης να επκρατεί με 1-0 του Ολυμπιακού χάρη στο γκολ του Φιλόμενο από το πρώτο ημίχρονο.











































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ