ΑΕΛ

Hρακλής-Λάρισα 1-1

Hρακλής-Λάρισα 1-1
New Image

Η Λάρισα ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Ηρακλή αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του "Γηραιού" που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του

Η ΑΕΛ έμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από τη νίκη, αφού παραμένει με μόλις μία αυτή την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αντίθετα, ο "Γηραιός" δεν κατάφερε να αυξήσει το σερί του και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, ωστόσο διατήρησε το αήττητο για πέμπτο συνεχόμενο ματς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ηρακλής: Πάρντο, Ραγκουέλ, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Ζμπόντσακ, Έμερσον, Ροντρίγκο(84' Μπένκο), Πουρσανίδης(46' Γκαρσία), Μαυρογενίδης, Χλωρός, Νικολόπουλος(76' Παπαδόπουλος)

Λάρισα: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Γκίκας(62΄Πάρα), Φωτάκης, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Αλεξάνδρου(69' Κόζλεϊ)

Διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς)
Βοηθοί: Ζαχαρόπουλος, Τρύφων (Δράμας)

Με μια ματιά
Η ανάγκη των βαθμών υποχρέωσε τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να αποφύγουν τα λάθη. Η Λάρισα έδειξε περισσότερη διάθεση στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν σωστές τοποθετήσεις και διατήρησαν την μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Αρνητικό χαρακτηριστικό στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η έλλειψη φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι "βυσινί" ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν αφού οι παίκτες του Ηρακλή δεν άφηναν κενούς χώρους προς την εστία του Πάρντο. Η θέληση υπήρχε αλλά δεν είχε αντίκρισμα. Ο "Γηραιός" δεν πίεσε τους φιλοξενούμενους, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, και δεν έδειξε την ίδια θέληση να κάνει παιχνίδι και να φανεί απειλητικός.

Η μοναδική καλή στιγμή καλή στιγμή για την Λάρισα στο πρώτος μέρος έγινε στο 4΄με το σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Πάρντο. Στον επιθετικό τομέα ο Ηρακλής πήρε μηδέν. Η μπάλα έφθανε δύσκολα στον Νικολόπουλο καθώς, οι Χλωρός και Έμερσον δεν βρήκαν ελεύθερο πεδίο δημιουργίας φάσεων.

Το ματς όσο πέρναγε η ώρα γινόταν σκληρό με τον διαιτητή Αργυρόπουλο να διακόπτει πολλές φορές τον αγώνα και τους παίκτες των δύο ομάδων να βγάζουν την μπάλα έξω για πρώτες βοήθειες σε αυτούς που ήταν στο έδαφος λόγω το σκληρό παιχνίδι των δύο αντιπάλων. Ο Φωτάκης αποδείχτηκε ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την άμυνα του Ηρακλή αφού είχε δοκάρι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η μορφή του ματς άλλαξε στο 53' καθώς ο Ηρακλής πήρε κεφάλι στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έμερσον, στην μοναδική φορά που ο Ηρακλής απείλησε την Λάρισα.

Τα δεδομένα αλλάξαν όσον αφορά το σκορ του αγώνα όχι όμως και η μορφή του. Η Λάρισα προσπάθησε ακόμα περισσότερο, με τον Δώνη να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές από τον πάγκο της ομάδας βάζοντας ένα ακόμα επιθετικό τον Κόζλεϊ.

Το παιχνίδι των δύο αντιπάλων γινόταν πιο σκληρό όσο πέρναγε η ώρα και θύμα αυτού ήταν ο Νικολόπουλος που βγήκε εκτός αγώνα. Το άγχος άρχισε να αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την Λάρισα που δεν ήθελε να φύγει ηττημένη από το Καυταζόγλειο. Το κατάφερε με τον ίδιο τρόπο που δέχτηκε το γκολ καθώς ο Παπαδόπουλος έδιωξε την μπάλα με το χέρι και ο Κλεϊτον ισοφάρισε ευστοχόντας στο πέναλτι επτά λεπτά πριν την λήξη του ματς.

Το γκολ ήταν μία δικαίωση για την ΑΕΛ και την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το ψηλό παιχνίδι με σέντρες από τα πλάγια ήταν ο κύριος τρόπος ανάπτυξης των φιλοξενούμενων που έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Νταμπίζα στις καθυστερήσεις. Η ισοπαλία αφήνει με το παράπονο τους παίκτες του Γιώργου Δώνη καθώς προσπάθησαν, είχαν τις ευκαιρίες αλλά δεν ήταν τυχεροί, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια.

Η ισοπαλία αυτή ήταν η τρίτη σε 17 παιχνίδια εκτός έδρας για την Λάρισα που μετράει και 13 ήττες στο Καυταζόγλειο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
Συνέντευξη Τύπου


Γιώργος Δώνης

" Η Λάρισα είναι μια ομάδα που κάνει επενδύσεις, που προσπαθεί να εξελιχθεί, μαθαίνει από τα καλά και τα κακά της. Λυπάμαι και στενοχωριέμαι πρώτα από όλα για τον πρόεδρό μας. Που είναι το λάθος να κάνεις επενδύσεις. Για εμάς που κάνουμε τις καριέρες μας. Και πολύ περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές βλέπω μέσα στα αποδυτήρια σαν τον 35χρονο που βάζει τα κλάματα. Είμαι πολύ κουρασμένος. Για την φάση την άλλη του πέναλτι στο 90΄ του Κόζλεϊ. Ήμασταν όλοι εκνευρισμένοι όχι μόνο εγώ.

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν εκτός εαυτού δικαιολογημένα. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με ένα γκολ του Αργυρόπουλου. Η Λάρισα είχε το πάνω χέρι όπως και με τον Ατρόμητο αλλά δυστυχώς ο ρέφερι είχε πάρει την απόφαση να βάλει τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ. Δεν είναι θέμα παραπόνων. Εμείς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Δεν ζητάμε καμία βοήθεια. Εμείς ζητάμε να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε.

Αυτή την στιγμή η Λάρισα από την διαιτησία θα έπρεπε να είχε τους διπλάσιος πόντους. Είμαι από τους πρώτους που όταν συμβαίνει ένα περιστατικό και λέω στους παίκτες μου να πετάξουν την μπάλα έξω.Νόμιζα ότι έκανε θέατρο. Αν όχι παίρνω πίσω την αντίδρασή μου. Η Λάρισα δεν μπορεί να φύγει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Έχουμε φτιάξει μία ομάδα καλή που σε κάθε γήπεδο παίζει ποδόσφαιρο. Σε ένα μεγάλο βαθμό δεν φταίμε εμείς από την βαθμολογική μας θέση. 24 ώρες το 24ώρο δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα που εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη να της συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Το δύσκολο είναι το πως θα στηρίξουμε αυτούς τους παίκτες . Αλλά τελικά κάποιοι δεν τους αφήνουν να πάρουν αυτό που αξίζουνΤι κακό έχουν κάνει; Ποιον έχουμε πειράξει;

Το καλύτερο θα ήταν να παραιτηθούν ο Δώνης και ο Πηλαδάκης για να ησυχάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μόνο που ζητάω είναι το 50-50 αλλά ψάχνουμε και ένα σφύριγμα. Ίσως να έχουμε να πάρουμε από την Β΄ Εθνική ένα σφύριγμα. Στην Ελλάδα βάζουμε το δάχτυλο για να κρυφτούμε. Εγώ δεν έχω αποδείξεις. Η ουσία είναι ότι έχουμε 7 πόντους. Θα έπρεπε να είμαστε πιο πάνω αφού είμαστε καλύτεροι από αυτούς που είναι από πάνω μας αλλά δυστυχώς δεν μας αφήνουν. Για ποιο λόγο να μπει ο Ηρακλής μπροστά στο σκορ από ένα ανύπαρκτο πέναλτι και να κυνηγάμε και πάλι.

Ειλικρινά σας το λέω, είναι ο 6ος χρόνος που δουλεύω συνεχώς σαν προπονητής. Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τόσο κουρασμένος ψυχολογικά. Αν και είμαι χαρούμενος από την εικόνα μας. Τα πρόσωπα όμως του ποδοσφαίρου μου με οδηγούν σε αδιέξοδο αν και ποτέ δεν τα παρατάω στα δύσκολα









".

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

" Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Το ξέραμε και το συζητούσαμε πριν από το παιχνίδι, με την Λάρισα να είναι μία πολύ καλή ομάδα με την θέση που έχει να μην της αρμόζει με τα παιχνίδια που έχει κάνει.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα παιχνίδι κέντρου. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και προηγηθήκαμε αρκετά νωρίς περίμενα να έχουμε ένα πιο ήρεμο παιχνίδι αφού περίμενα ότι η Λάρισα θα ανοιγόταν. Το άσχημο για μας ήταν ότι το γκολ που βάλαμε δεν μας έδωσε τελικά την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση για να δημιουργήσουμε και άλλες φάσεις. Μείναμε στο γκολ μας και βάλαμε τους εαυτούς μας μέσα στην εστία μας.

Επικρατούσε ένας ανεξήγητος πανικός χωρίς να μπορούσαμε να ελέγξουμε την μπάλα και δεν είχαμε λειτουργία σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Από αυτόν τον πανικό ήρθε και το πέναλτι της Λάρισας και η ισοφάριση με την Λάρισα να είχε τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αλλά θα πρέπει είμαστε ευχαριστημένοι και από τον βαθμό που πήραμε. Kι αν και δεν έχω παράπονο από την θέληση των ποδοσφαιριστών μου είχαμε τεράστια δυσκολία στο τέλος να κρατήσουμε ακόμα και το 1-1. Κοιτάμε την συνέχεια αν και δεν καταφέραμε να έχουμε συνέχεια της νίκης μας με την ΑΕΚ με μία ακόμη νίκη επί της Λάρισας και θα προσπαθήσουμε να το έχουμε στη συνέχεια.

Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και αν το είχαμε αυτό δεν θα αφήσανε στην Λάρισα να δημιουργήσει τις καταστάσεις που δημιούργησε στην εστία μας σε αντίθεση με μας. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι ευνοηθήκαμε από την διαιτησία στο σημερινό παιχνίδι. Προς Θεού. Στην ερώτηση για το αν με το χέρι στην καρδιά πιστεύει πως το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ηρακλή δεν ήταν. Δείτε το βράδυ την φάση του πέναλτι και σχολιάστε το.

Είναι δυνατόν ο Ηρακλής να ευνοήθηκε και να βάλετε όλο το παιχνίδι σε μία φάση. Υπάρχουν άνθρωποι για να σχολιάσουν τη φάση. Μην βάζετε όμως την ομάδα μου σε μία τέτοια διαδικασία.Ρωτήσατε τον κ. Δώνη γιατί σας είπε ότι δεν ήταν πέναλτι; Το πέναλτι για την Λάρισα έχω την άποψη και μπορώ να σας πω ότι ήταν. Για το δικό μας δεν έχω ξεκάθαρη άποψη θα σας το έλεγα. Αν το δω το βράδυ και δω ότι δεν ήταν θα πω ότι δεν ήταν. Δεν έχω πρόβλημα. Μην βάζετε όμως το παιχνίδι σε μία φάση. Ξέρετε πόσες φάσεις υπήρχαν σε προηγούμενα παιχνίδια μας και δεν είπα τίποτα;







".
Όλα τα λεφτά...
Οι δύο φάσεις για την Λάρισα που κατέληξαν στο δοκάρι και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιώγου Δώνη να φύγει νικήτρια από το Καυταζόγλειο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το κακό πρώτος μέρος αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο

Διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς)
Βοηθοί: Ζαχαρόπουλος, Τρύφων (Δράμας)

Ηρακλής: Πάρντο, Ραγκουέλ, Κατσαμπής, Μαλαγκένιο, Ζμπόντσακ, Έμερσον, Ροντρίγκο, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Χλωρός, Νικολόπουλος

Λάρισα: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Γκίκας, Φωτάκης, Κλεϊτον, Μπακαγιόκο, Αλεξάνδρου






1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Του σουτ του μέσου της Λάρισας απέκρουσε ο Πάρντο.
6' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κλεϊτον
12' Σχόλιο
Η Λάρισα έχει κρατήσει μακριά από την εστία του Κοτσόλη τους επιθετικούς του Ηρακλή και προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.
18' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Κλεϊτον δεν κατάφερε με ψιλοκρεμαστό πλασέ να κερδίσει τον Πάρντο καθώς, έδιωξε ο Μαλαγκένιο σε κόρνερ.
20' Κόρνερ Ηρακλής
Μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
22' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Ραγκουέλ
24' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Νικολόπουλος
26' Κόρνερ Ηρακλής
30' Σχόλιο
Η Λάρισα έχει την εδαφική υπεροχή αλλά δεν μπορεί να απειλήσει την εστία του Πάρντο.
31' Κόρνερ Λάρισα
33' Οφσάιντ Ηρακλής
33' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Γκαλίτσιος
39' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Γκίκας
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής Πουρσανίδης
Ο Γκαρσία μπήκε στον αγώνα.
47' Δοκάρι Λάρισα
Ο Φωτάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.
51' Πέναλτι Ηρακλής
Ο Κατσιαρός ανατρέπει τον Χλωρό.
51' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κατσιαρός
53' Γκολ Ηρακλής Έμερσον
55' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
60' Κόρνερ Λάρισα
62' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Γκίκα
Ο Πάρα μπήκε στον αγώνα.
65' Οφσάιντ Ηρακλής Νικολόπουλος
68' Σουτ Ηρακλής Γκαρσία
Μπλόκαρε ο Κοτσόλης.
69' Αλλαγή παίκτη Λάρισα Αλεξάνδου
Ο Κόζλεϊ μπήκε στον αγώνα.
71' Ευκαιρία Λάρισα
Ο Κλεϊτον έβγαλε τετ-α-τετ τον Κόζλεϊ η μπάλα όμως κατέληξε άουτ από το σουτ του Πολωνού.
73' Κεφαλιά Ηρακλής Γκαρσία
75' Κεφαλιά Λάρισα Πάρα
Μπλόκαρε ο Πάρντο.
75' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κοτσόλης
76' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής Νικολόπουλος
Ο Παπαδόπουλος μπήκε στον αγώνα.
78' Δοκάρι Λάρισα
Ο Κλεϊτον έβγαλε από τα αριστερά την σέντρα και ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι της δοκάρι της ομάδας του.
80' Πέναλτι Λάρισα
Ο Παπαδόπουλος υπέπεσε σε παράβαση.
81' Γκολ Λάρισα Κλεϊτον
84' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής Ροντρίγκο
Ο Μπένκο μπήκε στον αγώνα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
91' Κεφαλιά Λάρισα Νταμπίζας
Η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Πάρντο.
92' Κόρνερ Λάρισα
94' Λήξη αγώνα
































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ