ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0
New Image

Με γκολ του Εργοτέλη στο 87ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κατέκτησε μια αγχωτική νίκη με 1-0, κόντρα στον αξιόμαχο Εργοτέλη

Σ' έναν αγώνα που θύμιζε ντέρμπι, ο "Δικέφαλος" πήρε την νίκη κόντρα στον σκληροτράχηλο Εργοτέλη που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως οι κρητικοί στην αντεπίθεση ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνη και από ατυχία δεν πέτυχαν κάποιο γκολ.

Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ο Εργοτέλης ήταν πολύ απειλητικός, όμως στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν, ο ΠΑΟΚ έκανε αντεπίθεση διαρκειάς και τελικά τριά λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα με γκολ του Σάλμον, πήρε το τρίποντο της νίκης.

Μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ έπεστρεψε στις επιτυχίες, έστω και με δυσκολία, ενώ από την άλλη ο Εργοτέλης έπειτα από την ισοπαλία με Ολυμπιακό και Πανιώνιο, παρά την ήττα στην Τούμπα δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
(Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Κωνσταντινίδης (79' Γκονζάλες), Μουμίν (46' Μπαλάφας), Μπαΐάνο, Μελίσσης, Χριστοδουλόπουλος (71' Βρύζας), Χαραλάμπους, Σνάουτσερ, Γεωργιάδης, Σάλμον, Μαλεζάς.

(Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μιλάντιν, Χίμπλινκγερ, Χάτζι (44' Φραγκουλάκης), Ογκνιένοβιτς, Τζούνιορ, Μπουντιμίρ, Κορδονούρης, Κεφαλούκος (37' Τάσιτς), Γραμμόζης, Θεοδωρίδης (87' Κοτσιανικούλης).
Με μια ματιά
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν δυνατά στον αγώνα προκειμένου να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα τους διώξει το άγχος, όμως στο 3ο λεπτό η κεφαλιά του Σάλμον, ύστερα από σέντρα του Σνάουτσερ από δεξιά, πέρασε άουτ.

Στο ίδιο λεπτό (3') το σουτ του Κωνσταντινίδη από το ύψος του πέναλτι, κατέληξε στα σώματα των αμυντικών του Εργοτέλη.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Εργοτέλη έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο 11ο λεπτό έκαναν για πρώτη φορά στον αγώνα αισθητή την παρουσιά τους στα καρέ του ΠΑΟΚ, όταν ο Γραμμόζης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Φερνάντεζ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 13ο λεπτό ο διατητη της αναμέτρησης Ρωμανός Κοντογιαννίδης, διέκοψε τον αγώνα λόγω ενός πανό κατά της κυβέρνησης που υπήρχε στο κέντρο του γηπέδου. Πέντε λεπτά αργότερα το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με το πανό να παραμένει αναρτημένο στο στις εξέδρες της Τούμπας.

Δέκα λεπτά αργότερα (23')οι παίκτες του "Δικεφάλου" άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα ο Σάλμον έγινε τελικός αποδέκτης, όμως το σουτ του πέρασε έξω από την εστία του Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως ο Εργοτέλης ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στον 25' έχασε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Έξι λεπτά αργότερα (29') ο Γεωργιάδης από τα δεξιά απέφυγε εξαιρετικά τον Χάτζι, μπήκε στην ,μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση έκανε σέντρα σουτ, αναγκάζοντας τον Δασκαλάκη να διώξει την μπάλα με τα πόδια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (30') οι παίκτες του Καραγεωργίου απάντησαν στην ευκαιρία του Γεωργιάδη, όταν έπειτα από ωραία μπαλιά του Γραμμόζη, ο Ογκνιένοβιτς απέναντι από τον Φερνάντεζ έκανε την κεφαλιά, όμως ο Πορτογάλλος πορτίερο του ΠΑΟΚ έσωσε την εστία του από το γκολ.

Οι κρητικοί ανέβαζαν συνεχώς στροφές και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να "παγώσουν" την Τούμπα. Στο 42ο λεπτό ύστερα από ωραίο συνδυασμό από τους παίκτες του Εργοτέλη, ο Μπουντιμίρ πήρε την μπάλα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλέξε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φερναντέζ.

Τα επτά επιπλέον λεπτά στο πρώτο μέρος δεν άλλαξαν τα δεδομένα με τους παίκτες του Εργοτέλη να πρωταγωνιστούν στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη οι παίκτες του "Δικεφάλου" μπήκαν με διαφορετικό πρόσωπο και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Εργοτέλη προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Στο 48' ο εξαιρετικός Γεωργιάδης, έκανε άνω κάτω την άμυνα του Εργοτέλη, αποφεύγοντας εντυπωσιακά δύο παίκτες του Εργοτέλη από τα δεξιά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτείθεται και στο 60ο λεπτό ο Δασκαλάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Μαλεζάς από εξ' επαφής κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλληνα γκολκίπερ.

Στο 76ο λεπτό ο Εργοτέλης έγινε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος απειλητικός, όταν ύστερα από πάσα-τακουνάκι ο Ογκνιένοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, πέρασε στην μεγάλη περιοχή βρίσκεται στην μεγάλη περιοχή, απέφυγε εξαρειτικά έναν αμυντικό του ΠΑΟΚ, όμως καθυστέρησε να κάνει το σουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος του ΠΑΟΚ και η καλά στημένη άμυνα του Εργοτέλη έδειχνε ικανοί να κρατήσει το 0-0. Τρία λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ύστερα από όμορφη σέντρα του Γκονζάλες από τα αριστερά, ο Σάλμον έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή και λύτρωσε τον "Δικέφαλο", βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας.

Ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε την τελευταία του αλλαγή στο 87' βάζοντας στην θέση του Θεοδωρίδη, τον Κοτσιανικούλη, προσπαθώντας να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως τίποτα δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): "Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης ήταν λίγο καλύτερος από μας. Ήταν πιο επιθετικός με μας από την πλευρά μας να ήμασταν πολύ χαλαρή ως ομάδα, κι όχι καλοί στην επίθεση με λίγη κινητικότητα και αφήναμε πολύ χώρο στον αντίπαλό μας. Χάσαμε ωστόσο πολλές ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και αν θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι θα έπρεπε να αλλάξουμε την τακτική μας και να υποχρεώσουμε τον αντίπαλό μας σε λάθη.

Όπως πιστεύω ότι κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί οφείλεται η νίκη. Παίξαμε καλύτερα όχι όμως όσο καλά θα έπρεπε με την νίκη να οφείλεται στην προσπάθεια και στην βούληση. Εκείνο όμως που έχει σημασία στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη και αυτό είναι σημαντικό για τις ομάδες ακόμα και όταν δεν παίζουν καλά. Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος με υψηλό επίπεδο"

.

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ απάντησε: "Δεν είναι μόνο θέμα επίθεσης. Επιτρέψαμε στο πρώτο ημίχρονο στον αντίπαλο να παίξει ελεύθερα και αν δεν έχεις την κατοχή έχεις δυσκολίες στην επίθεση. Αν στο ποδόσφαιρο ο αντίπαλος έχει καλά οργανωμένη άμυνα όπως είχε σήμερα ο Εργοτέλης θα πρέπει να βρεις άλλους τρόπους όπως να υποχρεώσεις τον αντίπαλο σου σε λάθη. Αυτό δηλαδή που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο".



Όσο για το αν η καλή εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου στο Στάδιο Καραϊσκάκη ήταν απόρροια της σημερινής εμφάνισης τόνισε: "Κανείς δεν χάνει το επίπεδο του σε μία εβδομάδα. Όλη την εβδομάδα προειδοποίησα τους παίκτες μου ότι παίξαμε καλά στο Καραϊσκάκη, αυτό δεν σήμαινε ότι έπρεπε να επαναπαυτούμε".



Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): "Αν σε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο προσεχτικοί θα μπορούσαμε να βάλουμε εμείς γκολ και να προηγηθούμε στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ελαφρώς άλλαξε η εικόνα όπου δεχτήκαμε πίεση μεν από τον ΠΑΟΚ που όμως δεν μετουσιώθηκε σε φάσεις και έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι πηγαίναμε για να αποσπάσουμε τον βαθμό που για μας θα ήταν πολύ σημαντικός Δεν έγινε όμως αυτό με τον ΠΑΟΚ να έκανε μια ωραία ενέργεια και να χάσαμε".





Κι όσο για την ομάδα του και την μη κατάκτηση βαθμών στα τελευταία παιχνίδια είπε: "Το τελευταίο διάστημα κάνουμε μια προσπάθεια που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο με το μόνο που δεν βγαίνει είναι οι βαθμοί. Πιστεύω ότι θα γίνει και αυτό ώστε να φθάσουμε εκεί όπου ανήκει αυτή η ομάδα για να κάνει και κάτι καλύτερο από το να βρίσκεται στην τελευταία θέση", για να καταλήξει:

"Στο τέλος του Α΄ γύρου πέρσι είχαμε 13 βαθμούς και ήμασταν πιο κάτω από αυτούς που σώθηκαν στο τέλος όπου εμείς τερματίσαμε πιο πάνω τους".



* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 6.364 και οι εισπράξεις 78.330 ευρώ.
Όλα τα λεφτά...
Η πολύ εμφάνιση του Εργοτέλη στο πρώτο μέρος που κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά και η εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του "Δικεφάλου".
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την απόφαση του διαιτητή Ρωμανού Κοντογιαννίδη, να διακόψει τον αγώνα για πέντε λεπτά λόγω ενός πανό κατά της κυβέρνησης. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην ζωή υπάρχει ελευθερία έκφρασης. 'Άλλωστε το συγκεκριμένο πανό δεν χαρακτηρίζεται υβριστικό.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Κωνσταντινίδης, Μουμίν, Μπαΐάνο, Μελίσσης, Χριστοδουλόπουλος, Χαραλάμπους, Σνάουτσερ, Γεωργιάδης, Σάλμον, Μαλεζάς.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Εργοτέλης
(Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μιλάντιν, Χίμπλινκγερ, Χάτζι, Ογκνιένοβιτς, Τζούνιορ, Μπουντιμίρ, Κορδονούρης, Κεφαλούκος, Γραμμόζης, Θεοδωρίδης.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Αναστόπουλος (Αρκαδίας

1' Έναρξη αγώνα
3' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Σάλμον
Ο Σάλμον κάνει την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
11' Σχόλιο
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έχουν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.
11' Σουτ Εργοτέλης Γραμμόζης
Ωραία εκτέλεση φάουλ από μακρινή θέση από τον Γραμμόζη, ο Φερνάντεζ, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
13' Σχόλιο
Το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά καθώς ένα πανό στο κέντρο του γηπέδου κατά της κυβέρνησης ανάγκασε τον διαιτητή Κονταγιαννίδη να διακόψει το αγώνα. Ο αγώνας συνεχίζεται με το πανό να παραμένει στις εξέδρες.
23' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Σάλμον
Ωραίος συνδυασμός από τους παίκτες του Σάντος, ο Σάλμον κάνει το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
29' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γεωργιάδης
Ατομική ενέργεια από τον Γεωργιάδη που από τα δεξιά, αποφεύγει με ντρίμπλα τον Χάτζι, μπαίνει στην μεγάλη περιοχή κάνει σέντρα σουτ όμως ο Δασκαλάκης διώχνει με τα πόδια.
30' Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκνιένοβιτς
Εξαιρετική μπαλιά από τον Γραμμόζη, ο Ογκνιένοβιτς κάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Φερνάντεζ σώζει την εστία του.
30' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γραμμόζης
37' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Τάσιτς παίρνει την θέση του Κεφαλούκου που δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.
42' Ευκαιρία Εργοτέλης Μπουντιμίρ
Εξαιρετικός συνδυασμός από τους παίκτες του Εργοτέλη, ο Μπουντιμίρ γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
44' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Φρανγκουλάκης παίρνει την θέση του Χάτζι που αποχωρεί λόγω τραυματισμού.
45' Σχόλιο
Εξαιρετικός ο Εργοτέλης στο πρώτο μέρος καθώς έχει απειλήσει πολλές φορές την εστία του Φερνάντεζ κυρίως από αντεπιθέσεις.
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Σάλμον
45' Έναρξη καθυστερήσεων +7 λεπτά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπαλάφας περνάει στον αγώνα στην θέση του Μουμίν.
48' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γεωργιάδης
Άλλη μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τον Γεωργιάδη που αποφεύγει δύο παίκτες από τα δεξιά, μπαίνει στην μεγάλη περιοχή κάνει σέντρα σουτ όμως η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
52' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
58' Σουτ ΠΑΟΚ
Ωραίο σουτ του Χαραλάμπους, ο Δασκαλάκης μπλοκάρει την μπάλα.
60' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Φραγκουλάκης
60' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μαλεζάς
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Μαλεζάς, έκανε εξ' επαφής κεφαλιά όμως ο Δασκαλάκης πραγματοποιώντας φανταστική επέμβαση κράτησε το 0-0.
65' Σχόλιο
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έχουν μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, πιέζουν ασφυκτικά προκειμένου να πετύχουν γκολ, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
71' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Στην θέση του Χριστοδουλόπουλου ο Ζήσης Βρύζας.
76' Ευκαιρία Εργοτέλης Ογκνιένοβιτς
Ύστερα από πάσα-τακουνάκι ο Ογκνιένοβιτς βρίσκεται στην μεγάλη περιοχή, κάνει την προσποίηση αποφεύγοντας έναν αμυντικό του ΠΑΟΚ, όμως στην συνέχεια δεν προλαβαίνει να κάνει το σουτ.
77' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Χαραλάμπους
79' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Τελευταία αλλαγή για τον Φερνάντο Σάντος, ο Γκονζάλες παίρνει την θέση του Κωνσταντινίδη.
87' Γκολ ΠΑΟΚ Σάλμον
Σέντρα από τα αριστερά του Γκονζάλες, ο Σάλμον κάνει την προβολή μέσα από την περιοχή και ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ.
87' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Κοτσιανικούλης παίρνει την θέση του Θεοδωρίδη.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
93' Λήξη αγώνα







































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ