ΑΡΗΣ

Ατρόμητος-Άρης 1-2

Ατρόμητος-Άρης 1-2
Ατρόμητος-Άρης

Παλικαρίσια νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου με 2-1. Συναρπαστικό ματς και τρεις αποβολές στο Περιστέρι

Η ομάδα του Άρη έχει τη σφραγίδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με σωστή τακτική, αν και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Νάτσο Γκαρσία στο 60' και του Κάλβο στο 89', κατάφερε να "αποδράσει" με νίκη από το Περιστέρι χάρη στα τέρματα των Νάτσο Γκαρσία (9') και Σιστόν (71'). Ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 38' με τον Λουτσιάνο, ενώ στο 94' αποβλήθηκε για την ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος ο Λαζανάς.
Oι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης (62' Λαζανάς), Γεωργίου (78' Ρόβας), Ανατολάκης, Μαρίνος, Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Ρέγες (70' Κουτσοσπύρος), Σίριο, Ιωάννου.

Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο (61' Κουλουχέρης), Καράμπελας, Χαβίτο (55' Ίβιτς), Νάτσο Γκαρσία, Κάλβο, Παπάζογλου (19' Κόκε), Σιστόν.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί: Τζούνας (Κοζάνης), Σταματόγλου (Καβάλας)

Τέταρτος διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)

Παρατηρητής διαιτησίας: Αμυγδαλής (Σερρών)

Κίτρινες κάρτες: Γελαδάρης στο 7', Ιωάννου στο 53', Ρέγες στο 66' (Ατρόμητος), Νάτσο Γκαρσία στο 45', Ίβιτς στο 95' (Άρης)

Κόκκινες κάρτες: Λαζανάς στο 94' (Ατρόμητος, απευθείας κόκκινη κάρτα), Νάτσο Γκαρσία στο 60' (Άρης, δύο κίτρινες κάρτες), Κάλβο στο 89' (Άρης, απευθείας κόκκινη κάρτα)
Με μια ματιά
Από το πρώτο ημίχρονο θα έχουμε να θυμόμαστε τα δύο εξαιρετικά γκολ που σημειώθηκαν, ένα για κάθε ομάδα. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός σε αυτό το διάστημα, καθώς δεν ξεχώρισε κάποιος από τους δύο αντιπάλους. Ο Άρης έδειχνε να έχει καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ατρόμητο να είναι... εγκλωβισμένος στο συντηρητικό παιχνίδι της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Oι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν. Ήταν το 9ο λεπτό της συνάντησης, όταν ο Νάτσο Γκαρσία "έπιασε" ένα ευθύβολο δεξί σουτ αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με την μπάλα να... σκάει μπροστά στον Μιχαηλίδη και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Βολιβιανός αμυντικός μέσος πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα και οι περίπου 300 φίλαθλοι του Άρη που βρέθηκαν στο Περιστέρι, βρήκαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιβράβευσε τον Θανάση Παπάζογλου, με τη συμμετοχή του Έλληνα επιθετικού στη βασική ενδεκάδα των Θεσσαλονικέων. Ο 19χρονος άσος προερχόταν από εκπληκτική εμφάνιση στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όπου σημείωσε δύο γκολ στη μεγάλη νίκη του Άρη επί του Ερυθρού Αστέρα με 3-0 για τη φάση των ομίλων του κυπέλλου UEFA, όμως στάθηκε άτυχος στον αγώνα με τον Ατρόμητο, καθώς αποχώρησε τραυματίας στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Παπάζογλου τραυματίστηκε σε μία ανύπτοπτη φάση στο γόνατο (κόλλησε το πόδι του στο χορτάρι) και ο Σερβοέλληνας τεχνικός "έριξε" στον αγώνα τον Σέρχιο Κόκε.

Ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος επιθετικά, όπως και ο αντίπαλός του, αλλά η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, επτά λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 38ο λεπτό, όταν Κορακάκης και Σίριο έπαιξαν ωραία το ένα-δύο, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λουτσιάνο με δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χαλκιά. Ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος της μπάλας δεν έχει μόνο αριστερό πόδι, αλλά και με το δεξί κάνει καλά τη δουλειά του.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά και στο 50' έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά ο Γεωργίου δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυντικούς του Άρη να πέφτουν στο χορτάρι με αυτοθυσία και να απομακρύνουν την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα (55'), ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Χαβίτο και ο Σέρβος επιτελικός βοήθησε σημαντικά την ομάδα του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Στο 60', οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Νάτσο Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ο Βολιβιανός μέσος εμπόδισε εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων. Στο 61', ο Ρονάλντο αποχώρησε τραυματίας και ο Κουλουχέρης μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού προκειμένου να καλύψει τα κενά στα μετόπισθεν.

Ο Γκιγιέρμο Όργος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ο Ατρόμητος και ρίσκαρε, ενισχύοντας την επίθεση της ομάδας του με τους Λαζανά και Κουτσοσπύρο, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 71ο λεπτό, μετά την κάθετη πάσα του Κόκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Κάλβο έκανε το δεξί σουτ απέναντι από τον Μιχαηλίδη, η μπάλα κτύπησε αριστερό κάθετο δοκάρι και ο Σιστόν στην επαναφορά με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ατρομήτου.

Οι παίκτες του Ατρομήτου προσπάθησαν για την ισοφάριση, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Άρης είχε τις ευκαιρίες. Στο 80', ο Ίβιτς πάσαρε στον Κάλβο, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί δυνατό σουτ, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 81' ο Κάλβο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 87', ο Ίβιτς έβγαλε νέα όμορφη πάσα στον Σιστόν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (89'), αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κάλβο για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Τρέχο (με εννέα ποδοσφαιριστές ο Άρης), ενώ στο 94' ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαζανά, που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Σιστόν.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντώνη Βασσάρα.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς

" Είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά δυσαρεστημένοι που χάσαμε τον Θανάση (σ.σ. Παπάζογλου). Θα προτιμούσαμε να είχαμε χάσει το παιχνίδι και να μην τον χάναμε. Είμαστε στεναχωρημένοι για αυτό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Για μας ήταν πολύ σημαντικοί αυτοί οι τρεις βαθμοί για να συνεχίσουμε ακόμα πιο καλά στη συνέχεια. Οι παίκτες μου έδωσαν περισσότερο από όσα μπορούσανε".

Για την διακοπή του πρωταθλήματος ο "Ντούσκο" τόνισε: " Η διακοπή θα μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε", ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την διαιτησία είπε: " Δεν σχολιάζω ποτέ την διαιτησία".

Όσον αφορά για τον τραυματισμό του Ρονάλντο είπε: " Έχει ενοχλήσεις στη μέση" και τη Δευτέρα (12/11) θα κάνει εξετάσεις, ενώ σχετικά με την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδα του είπε: " Ακόμα είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε".

Γκιγιέρμο Όγιος

" Χάσαμε το παιχνίδι. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να γίνουμε καλύτεροι. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Tα παιδιά δείξανε διάθεση. Το παιχνίδι δεν ήταν για να το χάσουμε, αλλά υπάρχουν φορές στο ποδόσφαιρο που δεν είναι να κερδίζεις, όμως τελικά κερδίζεις. Πολλές φορές μετά την αποβολή οι παίκτες υπερβάλλουν, με το δεύτερο γκολ του Άρη να έρχεται από μία απρόσεχτη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαμε, όμως η αποβολή, μας έβγαλε από το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό για το μέλλον για να αναλύσουμε περισσότερο τέτοιες καταστάσεις. Με ενδιέφερε πολύ να κερδίσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι ή όλα ή τίποτα".

*Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, δέχθηκε επίθεση από φιλάθλους του Ατρόμητου στο 80', όταν σηκώθηκε να πανηγυρίσει για γκολ στην ευκαιρία του Σέρχιο Κόκε, για να χρειαστεί η παρέμβαση του προέδρου της ομάδας του Περιστερίου, Γιώργου Σπανού.
Όλα τα λεφτά
Ο Άρης δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος. Δεν έχει τα σπουδαία ονόματα, ούτε το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα, αλλά διαθέτει στις τάξεις του έναν προπονητή που είναι κατάλληλος για τη δημιουργία ενός δυνατού συνόλου και μίας ομάδας που να γνωρίζει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξέρει να παίρνει από τους παίκτες του το 100% και πιστώνεται στον Σερβοέλληνα κόουτς σημαντικό μερίδιο για την αγωνιστική ανέλιξη του Άρη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο τραυματισμός του Θανάση Παπάζογλου αποδείχθηκε τελικά σοβαρός, καθώς ο παίκτης κινδυνεύει με αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Κρίμα για τον 19χρονο επιθετικό, που βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Άρχισε στο βασικό σχήμα του Άρη, αλλά δεν πρόλαβε ούτε εικοσάλεπτο να συμπληρώσει στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.
Το Live του αγώνα
Συνθέσεις ομάδων
Aτρόμητος: Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Γεωργίου, Ανατολάκης, Μαρίνος, Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Ρέγες, Σίριο, Ιωάννου.

Άρης: Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Καράμπελας, Χαβίτο, Νάτσο Γκαρσία, Κάλβο, Παπάζογλου, Σιστόν.

Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

1' Έναρξη αγώνα Αρης
Οι φιλοξενούμενοι στη σέντρα.
1' Σχόλιο
Πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντώνη Βασσάρα.
7' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Γελαδάρης
9' Γκολ Αρης Νάτσο Γκαρσία
Ο Βολιβιανός αμυντικός μέσος, Νάτσο Γκαρσία, με μακρινό δεξί ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μιχαηλίδη. Ο πορτιέρο του Ατρομήτου δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς η μπάλα "έσκασε" μπροστά του.
19' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κόκε πήρε τη θέση του Παπάζογλου, που τραυματίστηκε.
22' Σχόλιο
Παρά το γρήγορο γκολ, ο ρυθμός του αγώνα χαρακτηρίζεται μέτριος.
29' Ευκαιρία Αρης
Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κάλβο από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Μιχαηλίδης με γροθιές απομάκρυνε την μπάλα.
33' Σχόλιο
Ο Άρης πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ατρόμητος δεν έχει απειλήσει ακόμα την εστία του Χαλκιά.
38' Γκολ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Ωραίος συνδυασμός του Κορακάκη με τον Σίριο, ο οποίος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λουτσιάνο με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χαλκιά.
45' Κίτρινη κάρτα Αρης Νάτσο Γκαρσία
45' Έναρξη καθυστερήσεων Δύο λεπτά
45' Ευκαιρία Ατρόμητος
Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, δύσκολα ο Χαλκιάς απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
45' Λήξη ημιχρόνου
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο διαιτητής Χαραλαμπίδης.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Ατρόμητος
Οι γηπεδούχοι στη σέντρα.
50' Ευκαιρία Ατρόμητος
Απίθανη ευκαιρία έχασε ο Ατρόμητος. Σύγχυση στα καρέ του Άρη, ο Γεωργίου έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως Βανγκέλι και Παπαδόπουλος με αυτοθυσία απομάκρυναν την μπάλα με τα πόδια.
53' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ιωάννου
55' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Ίβιτς πήρε τη θέση του Χαβίτο.
60' Κόκκινη κάρτα Αρης Νάτσο Γκαρσία
Με δέκα παίκτες ο Άρης. Ο Νάτσο Γκαρσία αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, βλέποντας την κόκκινη, καθώς εμπόδισε εκτέλεση φάουλ για τον Ατρόμητο.
61' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κουλουχέρης πήρε τη θέση του Ρονάλντο, που τραυματίστηκε.
62' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Λαζανάς πήρε τη θέση του Γελαδάρη.
66' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ρέγες
70' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κουτσοσπύρος πήρε τη θέση του Ρέγες.
71' Γκολ Αρης Σιστόν
Κάθετη πάσα του Κόκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Κάλβο έκανε το δεξί σουτ απέναντι από τον Μιχαηλίδη, η μπάλα κτύπησε αριστερό κάθετο δοκάρι και ο Σιστόν στην επαναφορά με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ατρομήτου.
78' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Ρόβας στη θέση του Γεωργίου.
80' Ευκαιρία Αρης
Ο Ίβιτς πάσαρε στον Κάλβο, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί δυνατό σουτ, αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
81' Ευκαιρία Αρης
Σέντρα του Κάλβο από τα δεξιά, ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
87' Ευκαιρία Αρης
Νέα... μαγική μπαλιά από τον Ίβιτς, ο Σιστόν βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ.
89' Κόκκινη κάρτα Αρης Κάλβο
Με εννέα παίκτες θα τελειώσει τον αγώνα ο Άρης, καθώς ο Χαραλαμπίδης έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κάλβο για δυνατό μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Τρέχο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
93' Ευκαιρία Ατρόμητος
Ο Κουτσοσπύρος από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαλκιά, καθώς το εξ επαφής πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής αποκρούστηκε από τον Έλληνα πορτιέρο σε κόρνερ.
94' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος Λαζανάς
Ο επιθετικός του Ατρομήτου έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό κτύπημα σε βάρος του Σιστόν.
95' Κίτρινη κάρτα Αρης Ίβιτς
95' Λήξη αγώνα













































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ