ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βέροια-Απόλλωνας Καλαμαριάς 0-2

Βέροια-Απόλλωνας Καλαμαριάς 0-2
New Image

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ο οποίος επικράτησε 2-0 στη Βέροια της τοπικής ομάδας

Από την πλευρά της, η Βέροια απογοήτευσε τους φίλους της, καθώς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, ενώ ηττήθηκε κατά κράτος από μία ανταγωνίστρια ομάδα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή επιτυχία για τους "Πόντιους" μακριά από το σπίτι τους, μετά από τρεις ήττες που μετρούσε στις ισάριθμες προηγούμενες εξορμήσεις τους, ενώ η Βέροια έπεσε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς εκτός από τη δικιά της ήττα, είδε και τον Λεβαδειακό να παίρνει το "τρίποντο" στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια (Ντόστανιτς): Τέρολ, Τσιμπλίδης, Σαμαράς, Αλεξίου, Κόλτζος, Ράνιτς (75' Μουζαουί) Παρμαξίδης (64' Μεντόζα), Κριβοκάπιτς, Ζουλίνιο (68' Πάεζ), Μπικόφσκι, Ερέρα

Απόλλων Καλαμαριάς (Κατσαβάκης): Κόβατς, Κόλτσης (78' Καραμανλής), Σαρακατσάνος, Αμπονσά, Γαλανόπουλος, Σαμουηλίδης, Φαβάλι, Περόνε, Μπρίτο (76' Γκονσάλβες), Καραλιόπουλος, Ζαπρόπουλος (56' Μπούσι)

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Γαλανόπουλος, Αμπονσά, Σαμουηλίδης (Απόλλωνας Καλαμαριάς)

Με μια ματιά
Χωρίς καμία αξιόλογη φάση το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς τόσο για τη Βέροια όσο και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (αμφότερες δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό), με μοναδικό σημείο άξιου αναφοράς τις δύο κίτρινες κάρτες που αντίκρυσαν σε αυτό το διάστημα οι Γαλανόπουλος (8') και Αμπονσά (11') για λογαριασμό των "Ποντίων".

Χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά για να γίνει το πρώτο σουτ στον αγώνα, με τον Φαβάλι να προσπαθεί να απειλήσει από μακριά τον Τέρολ, όμως το σουτ του να φεύγει μακριά από την εστία της Βέροιας χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η Βέροια ανέλαβε κάπως την πρωτοβουλία των κινήσεων στο επόμενο δεκάλεπτο, χωρίς όμως κάποια ουσία στο παιχνίδι της, σε αντίθεση με την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, η οποία μετά το ημίωρο ήταν η ομάδα που έφτασε τρεις φορές κοντά στο να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 30' με τον Περόνε να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Φαβάλι, όμως το σουτ που έκανε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Τέρολ που διατήρησε απαραβίαστην την εστία του.

Ένα λεπτό αργότερα, οι "κοκκινόμαυροι" έφτασαν και πάλι με επικίνδυνες αξιώσεις στα καρέ της Βέροιας. Ο Καραηλιόπουλος ήταν αυτός που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε "χάλασε" την προηγούμενη προσπάθεια, καθώς έφυγε απελπιστικά άουτ.

Ο... χορός των χαμένωνε ευκαιριών για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο πρώτο μέρος έκλεισε στο 40', με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Φαβάλι, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως βρήκε και πάλι τον Τέρολ σε ετοιμότητα, ο οποίος "αρνήθηκε" για δεύτερη φορά την παραβίαση της εστίας του.

Στον αντίποδα, η Βέροια δεν είχε να αντιπαρατάξει ούτε μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τον Κόβατς να είναι "θεατής" στην αναμέτρηση.

Ίδιο και το μοτίβο στο δεύτερο μέρος, με την Καλαμαριά να καταφέρνει με ευκολία να κρατάει τους παίκτες της Βέροιας μακριά από την εστία του Κόβατς, με τον Μάκη Κατσαβάκη να αποφασίζει να ρισκάρει περισσότερο και να κυνηγήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπούσι στο 56' στη θέση του Ζαπρόπουλου.

Ο Αλβανός φορ των "Ποντίων" δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του έξι λεπτά αργότερα, όταν βρέθηκε σε θέση βολής και "νίκησε" τον -ανίκητο στο πρώτο 45λεπτο- Τέρολ για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ντόστανιτς, πέρασε στο ματς τους Γκόμες και Μεντόσα, θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο δυνατή στο χώρο του κέντρου, ενώ ένα τέταρτο πριν τη συμπλήρωηση του 90λεπτου ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Μουζαουί στη θέση του Ράνιτς.

Στην "σκακιέρα" των πάγκων, ο Μάκης Κατσαβάκης απάντησε αποσύρωντας τους Μπρίτο και Κόλτση, και περνώντας στις θέσεις τους, τους Γκονσάλβες και Καραμανλή αντίστοιχα.

Οι αλλαγές και από τις δύο πλευρές δεν άλλαξαν την εικόνα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να εξακολοθούν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Η επιβράβευση για τους "Πόντιους" ήρθε στο 86', με τους Φαβάλι, Μπούσι και Περόνε να συνεργάζονται ιδανικά, με τον τελευταίο να μη δυσκολεύεται από κοντά να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Τέρολ, "κλειδώνοντας" τους τρεις βαθμούς της νίκης για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό αποτέλεσε και την οριστική ταφάπλακα στις ελπίδες των γηπεδούχων να πάρουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, με την "βασίλισσα" του Βορρά να παρουσιάζεται αγνώριστη (μακράν η χειρότερη εμφάνισή της) και να μένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον αντίποδα, ο Απόλλωνας πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις ήττες στους ισάριθμους αγώνες που είχε δώσει μέχρι πρότινος μακριά από το "Καυταντζόγλειο".

* Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το χαμό του Αντώνη Βασσάρα.

* Κόπηκαν 1.546 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 25.920 ευρώ.

Συνέντευξη Τύπου
Ράτκο Ντόστανιτς (τεχνικός Βέροιας): "Χάσαμε δίκαια. Όταν κάνεις τόσα λάθη είναι φυσιολογικό να χάσεις. Από την πρώτη μέρα που ήρθα δεν ήρθα για να φύγω γρήγορα. Η σημερινή απόδοση δεν αξίζει στην Βέροια.

Οι παίκτες μου έχουν δικαίωμα να μην παίζουν καλά όχι και να μην παλεύουν. Δεν είμαι ικανοποιημένος με αρκετούς παίκτες μου κυρίως με την ελλιπή τους προσπάθεια.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλά προβλήματα στο κέντρο και ήταν ένα από τα σημεία που δεν κερδίσαμε. Ζήτησα να παίξουμε γρήγορα αλλά δεν το κάνουν οι παίκτες μου. Στα πρώτα δύο παιχνίδια παίξανε καλά και νόμισα ότι πέρασαν αυτά που ήθελα.

Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και θα πρέπει να αφομοιώσουν αυτά που λέμε και να τα δίνουν όλα. Δεν είναι δικαιολογία αλλά όποιος δεν θα προσπαθεί δεν θα παίζει.

Δεν είχαμε μυαλό και παίζαμε ατομικά ωστόσο πάντα όταν χάνει η ομάδα την περισσότερη ευθύνη την έχω εγώ με τον κάθε ποδοσφαιριστή να πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του".









Μάκης Κατσαβάκης (τεχνικός Καλαμαριάς): "Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος όπου θέλαμε να καλύψουμε εντός έδρας απώλειες που είχαμε. Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση φθάσαμε στη νίκη χωρίς να κινδυνέψουμε ιδιαίτερα κι έχοντας αρκετές προσπάθειες για γκολ.

Η ομάδα λειτούργησε όπως και πέρσι και καλύτερα στην άμυνα με αυτή τη νίκη να μας δώσει δύναμη και κουράγιο για την συνέχεια όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό και θέλουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Όλοι οι παίκτες είναι για βοηθάνε. Θα μπορούσε να παίξει και ο Σίκοφ σε αυτή την θέση όμως είχε προσβληθεί από ίωση με όλους πάντως να συμβάλανε στη νίκη. Αυτός είναι ο Απόλλων. Έχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπου όπως και πέρσι παραδοσιακές ομάδες που παλεύανε για την έξοδό τους στην Ευρώπη μπορεί και να πέσουν.

Πέρασε από το μυαλό μου ωστόσο στο βάλαμε το γκολ σε χρονικό σημείο όχι να αντιδράσει ο αντίπαλος".







Όλα τα λεφτά...
To επιθετικό πνεύμα της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος είχε "καθαρές" ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος, ο Μάκης Κατσαβάκης δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, πέρασε στο ματς στο 56' τον Μπούσι θέλοντας να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επικίνδυνη μπροστά, με τον Αλβανό φορ να τον δικαιώνει έξι λεπτά αργότερα ανοίγοντας το σκορ.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γεγονός ότι η Βέροια δεν κατάφερε σε 90 λεπτά να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία απέναντι στην εστία του Κόβατς, με την ήττα να έρχεται φυσιολογικά, και την ομάδα του Ντόστανιτς να βρίσκεται πλέον κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος, Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)
Ενδεκάδα Βέροιας: Τέρολ, Τσιμπλίδης, Σαμαράς, Αλεξίου, Κόλτζος, Ράνιτς, Παρμαξίδης, Κριβοκάπιτς, Ζουλίνιο, Μπικόφσκι, Ερέρα
Ενδεκάδα Απόλλων Κ.: Κόβατς, Κόλτσης, Σαρακατσάνος, Αμπονσά, Σίκοφ, Γαλανόπουλος, Καραλιόπουλος, Φαβάλι, Ζαπρόπουλος, Περόνε, Μπρίτο



1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Βέροια και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
8' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ.
Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, που τη δέχεται ο Γαλανόπουλος.
11' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ.
Δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση, και πάλι για παίκτη της Καλαμαριάς. Αυτή τη φορά είναι ο Αμπονσά που "κιτρινίζεται".
15' Σχόλιο
Χωρίς αξιόλογη φάση το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με την Βέροια να έχει μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων.
18' Σουτ Απόλλων Κ.
Σουτ του Φαβάλι έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Τέρολ.
25' Σχόλιο
Καμία μεγάλη φάση στα πρώτα 25 λεπτά, με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν καθόλου θέαμα στους φιλάθλους. Πιο επιθετική η διάθεση των φιλοξενουμένων, με τον Κώστα Κατσαβάκη να έχει παρατάξει μπροστά τους Μπρίτο, Περόνε και Φαβάλι
30' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Περόνε
Ο Φαβάλι έβγαλε πάσα στον Περόνε, αυτός μπήκε μέσα στην περιοχή, με τον Τέρολ να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του αποκρούοντας σε κόρνερ.
31' Ευκαιρία Απόλλων Κ. Καραηλιόπουλος
Δεύτερη ευκαιρία μέσα σε διάστημα δύο λεπτών για τους φιλοξενούμενους. Ο Καραηλιόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας, το πλασέ όμως που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ.
40' Σουτ Απόλλων Κ.
Σουτ του Φαβάλι, ο Τέρολ κράτησε και πάλι το μηδέν για την εστία του.
42' Σχόλιο
Η Βέροια δεν έχει καταφέρει να απειλησει την εστία της Καλαμαριάς.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος ημιχρόνου.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.
56' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Πρώτη αλλαγή για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον Μάκη Κατσαβάκη να περνάει στο ματς τον Μπούσι στη θέση του Ζαπρόπουλου.
62' Γκολ Απόλλων Κ. Μπούσι
1-0 για την Καλαμαριά! Ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενουμένους ο Μπούσι.
64' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Πρώτη αλλαγή για τη Βέροια. Ο Μεντόζα παίρνει τη θέση του Παρμαξίδη.
68' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Πάεζ να παίρνει τη θέση του Ζουλίνιο.
75' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Δεύτερη αλλαγή και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον Γκονσάλβες να παίρνει τη θέση του Μπρίτο.
75' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Τελευταία αλλαγή για την ομάδα της Βέροιας, με τον Μουζαουί να παίρνει τη θέση του Ράνιτς.
78' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Τελευταία αλλαγή για τους "Πόντιους", με τον Καραμανλή να περνά στη θέση του Κόλτση.
78' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ.
Κίτρινη κάρτα για τον Σαμουηλίδη.
85' Κίτρινη κάρτα Βέροια
Κίτρινη κάρτα για τον Ερέρα.
86' Γκολ Απόλλων Κ. Περόνε
2-0 για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος φαίνεται ότι "καθαρίζει" το ματς. Άψογη συνεργασία ανάμεσα σε Φαβάλι, Μπούσι και Περόνε, με τον τελευταίο να μη δυσκολεύεται να νικήσει από κοντά τον Τέρολ
90' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα, με την Καλαμαριά να επικρατεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπούσι και Περόνε, και τους παίκτες της Καλαμαριάς να γνωρίζουν την αποθέωση από τους οπαδούς τους, που τους ακολούθησαν στη Βέροια.





















































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ