ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η φθινοπωρινή κατάληξη των καλοκαιρινών φλερτ

Ο Ολιβιέ Εντσάμ
Ο Ολιβιέ Εντσάμ DAVID VINCENT/ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 επιχειρεί να καταγράψει πού και πώς βρήκε το φθινόπωρο τους καλοκαιρινούς πρωταγωνιστές των διάφορων μεταγραφικών ιστοριών, συνεχίζοντας την αναδρομή του με όσους συνδέθηκαν με την AEK.

Η φθινοπωρινή ωδή του SPORT24 στην καλοκαιρινή συντροφιά με τους πρωταγωνιστές των μεταγραφικών υποθέσεων και σεναρίων συνεχίζεται. Και έτσι, μετά την καταγραφή όσων βρέθηκαν στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει όσους απασχόλησαν αυτήν της ΑΕΚ. Επαναλαμβάνεται πως καταγράφονται μόνο όσοι φιλοξενήθηκαν στο ρεπορτάζ των "κιτρινόμαυρων" για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ξεκινώντας πάντα από την Πρωτομαγιά και προφανώς καταλήγοντας στην 31η Αυγούστου.

Νταμιέν ντα Σίλβα: Ίσως το πρώτο χρονικά μεταγραφικό σίριαλ. Η ΑΕΚ έδωσε ό,τι μπορούσε στον πολύπειρο Γάλλο στόπερ, το timing όμως όπως αποδείχτηκε δεν την ευνόησε, με τον 33χρονο κεντρικό αμυντικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο (εκατομμυρίου ετησίως) στη Λιόν.

Στέφαν Μίτροβιτς: Ακόμη μια επιλογή στόπερ από το Σαμπιονά, ακόμη μια λύση που εξετάστηκε προ Βράνιες - Τζαβέλλα, με τον 31χρονο Σέρβο στόπερ να καταλήγει τελικά στη Χετάφε, η οποία και πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ στην Στρασμπούρ για να τον αποκτήσει.

Μίλαν Μάκαριτς: Είχε πέραση ο 26χρονος φορ στα μέρη μας, αναζητώντας να εξαργυρώσει την περυσινή του σεζόν, οπότε και αναδείχτηκε 1ος σκόρερ στο σέρβικο πρωτάθλημα. Προτάθηκε παντού (στην Ελλάδα), κατέληξε στην Άαλμποργκ έναντι 500.000 ευρώ (και ποσοστού μεταπώλησης) στη Ράντνικ.

Μπόγκνταν Πλάνιτς: Ο 29χρονος Σέρβος στόπερ παρέμεινε στη Μακάμπι Χάιφα, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

Ράφαελ: Όταν ακούστηκε για την ΑΕΚ, δεσμεύονταν ακόμη με (πλουσιοπάροχο, άνω του 1,5 εκατ. ευρώ οι ετήσιες απολαβές του) συμβόλαιο με την Μπασακσεχίρ. Πλέον, ο 31χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ κυκλοφορεί ελεύθερος, μετά το φιλικό του "διαζύγιο" με τους "πορτοκαλί".

Νίκλας Ελίασον: Παρουσιάστηκε ως ο… προ Τσούμπερ, Τσούμπερ. Η ΑΕΚ προσπάθησε αρκετά για τον Σουηδό εξτρέμ, ο ιδιόκτητης της Νιμ όμως ήταν ανένδοτος και έτσι ο 26χρονος Σκανδιναβός παραμένει στη Γαλλία και στη Ligue 2, έχοντας συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023.

Ολιβιέ Εντσάμ: Ήρθε αρχές καλοκαιριού, είδε (τα πάντα γύρω από την ΑΕΚ) και αποχώρησε έχοντας συμφωνήσει σε ηγεμονικό συμβόλαιο. Ο… ξενοδόχος όμως λογάριαζε διαφορετικά, η Σέλτικ δεν αποδέσμευσε τον Γάλλο χαφ όπως και όποτε αναμένονταν, με αποτέλεσμα να χαλάσει η μαγιά με την Ένωση και τελικά, ο 25χρονος Γάλλος να πετύχει αυτό που αναζητούσε, βρίσκοντας στο φινάλε της μεταγραφικής ομάδα στην Championship και τριετές συμβόλαιο στη Σουόνσι.

Ελιακίμ Μανγαλά: Σε όλη τη Super League προτάθηκε ο 30χρονος θηριώδης Γάλλος στόπερ, το βεβαρυμένο του ιατρικό ιστορικό αποθάρρυνε άπαντες (και όχι μόνο εγχώρια), με αποτέλεσμα ακόμη να φιγουράρει στη λίστα των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Νανού: Η Πόρτο έψαχνε αγοραστή ή ενοικιαστή για τον 27χρονο δεξιό φουλ μπακ, κανείς όμως δεν συγκινήθηκε και έτσι παραμένει στο "Ντραγκάο".

Γκουελόρ Κανγκά: Στην κουβέντα για τον επαναπατρισμό του Νέναντ Κρστίτσιτς προέκυψε το όνομα του 31χρονου επιτελικού μέσου από την Γκαμπόν, χωρίς όμως αλλαγή στάτους, αφού συνεχίζει στον Ερυθρό Αστέρα.

Ούρος Σπάγιτς: Η Φέγενορντ δεν μπόρεσε να τον αγοράσει μετά τον περυσινό του δανεισμό, η Κράσνονταρ δεν μπόρεσε να βρει αγοραστή και έτσι ο 28χρονος Σέρβος στόπερ παραμένει κάτοικος Ρωσίας, έχοντας ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο.

Χουσεϊν Τουρκμέν: Οπουδήποτε αναζητούσε η Τραμπζονσπόρ να "φορτώσει" τον 23χρονο στόπερ, κανείς δεν… συγκινήθηκε και έτσι παρέμεινε 5ος στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών της "θύελλας".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Τα χρήματα που βρήκε στη Σαουδική Αραβία ο διεθνής στόπερ καμία ελληνική ομάδα δεν θα του τα έδινε, εκεί όμως δεν άντεξε παρά μόνο ένα παιχνίδι προτού λύσει, κοινή συναινέσει, το συμβόλαιο του με την Αλ Φάιχα και βρεθεί, εκ νέου, ελεύθερος.

Μάρκο Γκόμπελγιτς: Ακόμη ένας που ήρθε στην επιφάνεια λόγω του επαναπατρισμού του Νέναντ Κρστίτσιτς, ούτε και το στάτους όμως του 29χρονου μεσοαμυντικού διαφοροποιήθηκε, παραμένοντας στον Ερυθρό Αστέρα.

Μίλαν Γκάγιτς: βλ. παραπάνω! Μόνο πρόσθετο ότι ο 25χρονος δεξιός μπακ μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (όπως και ο Γκόμπελγιτς).

Αλέξανδρος Κατράνης: Μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου, ως ελεύθερος, ο 23χρονος Έλληνας αριστερός μπακ συμφώνησε με την προπέρσινη πρωταθλήτρια Πολωνίας, Πιαστ Γκλίβιτσε.

Αντόνιο Μπαρέκα: Τέταρτος δανεισμός σε ισάριθμες σεζόν για τον 26χρονο Ιταλό αριστερό μπακ, ο οποίος παραχωρήθηκε από τη Μονακό στη Λέτσε (Serie b), χωρίς να προβλέπεται στη συμφωνία option αγοράς.

Νικολάς Γκαβορί: Παραμένει στην Σταντάρ Λιέγης ο 26χρονος Γάλλος αριστερός μπακ, έχοντας ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου.

Γιοχάν Μοχίκα: Η αναπόδεικτη εμπλοκή του Ολυμπιακού απέτρεψε εμβάθυνση και τελικά ο Κολομβιανός αριστερός μπακ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ παραχωρήθηκε από την Τζιρόνα. Κερδισμένη η Έλτσε, η οποία δεν έκανε χρήση του buy out των 2 εκατ. που είχε από τον περυσινό δανεισμό του, αγοράζοντάς τον τελικά (σχεδόν) με τα μισά.

Κέβιν Μπουά: Σε παρένθεση εξελίχτηκε η θητεία του στην Πριμέρα, αφού ύστερα από μια σεζόν με τη φανέλα της Λεγκανές, ο 28χρονος Ελβετός εξτρέμ έλυσε το συμβόλαιο του και επαναπατρίστηκε για χάρη της Σιόν ως το 2024.

Ιάγκο Φάλκε: Μόνιμα εναλλακτική επιλογή στην αναζήτηση της ΑΕΚ για εξτρέμ και κατά πως φαίνεται όχι μόνο της Ένωσης, αφού ο 31χρονος Ισπανός αφού έλυσε το συμβόλαιο του με την Τορίνο στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, εξακολουθεί να είναι χωρίς ομάδα.

Γκιντεόν Καλουλού: Παρέμεινε στην Αζαξιό (Ligue 2) o 29χρονος δεξιός μπακ, μπαίνοντας πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Μιλάντ Μοχαμαντί: Δεν ανανέωσε με τη Γάνδη, πέρασε όλο το καλοκαίρι ζητώντας πολλά (από πολλούς) με αποτέλεσμα να έχουμε φθινοπωριάσει και ο 28χρονος Ιρανός αριστερός μπακ να παραμένει ελεύθερος. Και να εξακολουθεί να ζητάει αρκετά.

Πέταρ Στογιάνοβιτς: Στην Έμπολι παραχωρήθηκε δανεικός από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με option αγοράς 1,2 εκατ. ευρώ ο 27χρονος διεθνής Σλοβένος δεξιός μπακ.

Έλι Ντάσα: Είτε πώληση είτε ανανέωση προδιαγράφονταν στον καλοκαιρινό ορίζοντα για τον 29χρονο διεθνή Ισραηλινό δεξιό μπακ. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνέβη. Παραμένει στη Φίτεσε, "τρέχοντας" τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Μεχντί Γκαέντι: Στην Αλ Σαμπάμπ του Ντουμπάι έδωσε τελικά η Εστεγκλάλ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ τον 22χρονο εξτρέμ, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Φράνκο Φεράρι: Παρά τους διάφορους μνηστήρες, ο 29χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ παραμένει κάτοικος Βόλου, έχοντας δύο ακόμη χρόνια συμβολαίου.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ