ΑΕΚ

Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ ο Μοχίκα

Ο Johan Mojica, ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ
Ο Johan Mojica, ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ 2020 PETER POWELL/POOL VIA AP

Ο 29χρονος διεθνής Κολομβιανός Χουάν Μοχίκα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην αναζήτηση της ΑΕΚ για την κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ (VIDEO).

Σε πρώτο πλάνο η αναζήτηση αριστερού μπακ στην ΑΕΚ. Αρκετές παρουσιάζονται πως είναι οι επιλογές που τελούν υπό εξέταση. Το SPORT24 γνωρίζει πως σε περίοπτη θέση σε αυτή τη λίστα των εξεταζόμενων περιπτώσεων για την Ενωση είναι και ο Χουάν Μοχίκα (πρώτος από αριστερά στη φωτό).

Διεθνής 29χρονος Κολομβιανός, ανήκει στην Ζιρόνα, αγωνίζεται στην Ισπανία από το 2013 (Βαγιαδολίδ, Βαγιεκάνο, οι προηγούμενες ομάδες του), με μόνη εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο της περυσινής σεζόν, οπότε και παραχωρήθηκε δανεικός στην Αταλάντα, με τους «μπεργκαμάνσκι» να τερματίζουν τον δανεισμό του στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου και την Ζιρόνα τότε, να τον δανείζει εκ νέου στην Ελτσε.

Εκεί, ο Μοχίκα έκανε ένα γεμάτο δεύτερο μισό, παίζοντας 17 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος και συμβάλλοντας καταλυτικά στην παραμονή της Ελτσε στην Primera Division. Κάτι που όμως δεν αποδείχτηκε αρκετό για να γίνει χρήση της option αγοράς του με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ζιρόνα.

Δεν θα συνεχίσει όμως εκεί, αφού οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στην Primera (ηττήθηκαν στον τελικό των play off από τη Ράγιο Βαγιεκάνο) και έτσι δεν μπορούν να κρατήσουν τον Μοχίκα στη Segunda. Πόσο μάλλον από την στιγμή που το συμβόλαιο του Κολομβιανού ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι (2022), γεγονός που αυτομάτως περιορίζει και σημαντικά τις απαιτήσεις, αλλά και τα περιθώρια διαπραγματευτικών ελιγμών εκ μέρους της Ζιρόνα.

Εδώ λοιπόν κολλάει και η ΑΕΚ, η οποία δεδομένα έχει «ξεψαχνίσει» την περίπτωση του 13 φορές διεθνή με την Κολομβία ακραίου αμυντικού, το αγωνιστικό προφίλ του οποίου ταιριάζει στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στην Ενωση για την κάλυψη του αριστερού άκρου της οπισθοφυλακής, ενώ παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν και πλήρη επίγνωση πως το στάτους και τα οικονομικά δεδομένα του Μοχίκα, μετατρέπουν την περίπτωση του σε απόλυτα εφικτή.

TAGS ΑΕΚ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ