ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κερδίζει πόντους ο Ράφαελ

Ο Ράφαελ Ντα Σίλβα με τη φανέλα της Λιόν
Ο Ράφαελ Ντα Σίλβα με τη φανέλα της Λιόν © 2021 LAURENT CIPRIANI / AP IMAGES

Την Τετάρτη (7/7) με πληροφορίες του SPORT24, που άλλωστε είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον για τον βραζιλιάνο δεξιό μπακ Ράφαελ, η περίπτωση αυτή επιστρέφει στο προσκήνιο για το δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ.

Στις 31 του περασμένου Μαΐου, το SPORT24 είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον δεξιό μπακ της Μπασακσεχίρ και πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βραζιλιάνο Ράφαελ. Τότε από την ΠΑΕ είχαν παραδεχθεί ότι βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων, όμως το θέμα του δεν είχε προχωρήσει καθώς εξετάζονταν και άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα ωστόσο με τις τελευταίες πληροφορίες μας, ο Ράφαελ έχει επιστρέψει στη μεταγραφική καθημερινότητα της Ένωσης, κερδίζει πόντους τελευταία και είναι μία από τις λύσεις που στην ΑΕΚ σκέφτονται ότι ίσως θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Βραζιλιάνος θέλει να αποχωρήσει από την τουρκική ομάδα, εκείνη επίσης έχοντας 4 δεξιούς μπακ αλλά και οικονομικά ζητήματα, δεν θεωρεί ότι της είναι πλέον απαραίτητος, ίσως και επειδή το γυαλί μεταξύ τους δεν κόλλησε και πολύ καλά. Εδώ εμπλέκεται η Ένωση, η οποία ζυγίσει τις συνθήκες της κατάστασης και τις τελευταίες ημέρες η περίπτωσή του φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα.

Ποιος είναι ο Ράφαελ

Ο Ράφαελ άρχισε την καριέρα του στη Φλουμινένσε, από την οποία τον απέκτησε (μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Φαμπιο) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2008. Στο Ολντ Τράφορντ έμεινε έως το καλοκαίρι του 2015, με 170 συμμετοχές, 5 γκολ και 15 ασίστ, όταν κι αποχώρησε με προορισμό τη Λιόν αντί 3.200.000 ευρώ.

Με τους "λιονέ" αγωνίστηκε συνολικά σε 139 αναμετρήσεις, μοιράζοντας 11 ασίστ και πετυχαίνοντας δύο γκολ. Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε ως ελεύθερος και φόρεσε τη φανέλα της Μπασακσεχίρ, μετρώντας συνολικά 28 συμμετοχές. Παράλληλα, υπήρξε δύο φορές διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας, έχοντας κάνει ντεμπούτο τον Μάιο του 2012.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ