ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η φθινοπωρινή κατάληξη των μεταγραφικών φλερτ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στη φιέστα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19
Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στη φιέστα του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19 INTIME

Το SPORT24 επιχειρεί να καταγράψει που και πως βρήκε το φθινόπωρο τους καλοκαιρινούς πρωταγωνιστές των διάφορων μεταγραφικών ιστοριών, ξεκινώντας από αυτούς που συνδέθηκαν με τον ΠΑΟΚ.

Καλοκαίρι. Η εποχή που ακόμη και στις μέρες της σε χρόνο dt κυκλοφορίας της απανταχού είδησης, γεννάει ιστορίες, καλλιεργεί όνειρα και προσδοκίες, κυοφορεί θρύλους. Πρωταγωνιστές του όσοι παρελαύνουν στις μεταγραφικές υποθέσεις των ομάδων. Υπεύθυνοι για ταξίδια απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, για καρτερική αναζήτηση για το οτιδήποτε που διευκολύνει ή παρεμποδίζει το να ντυθούν στα χρώματα της αγαπημένης μας ομάδας, για εμπλουτισμό μιας εποχικής καθημερινότητας με κάτι που τείνει πλέον να γίνει παράδοση.

Εννοείται πως απ’ όσους φτάνουν να γίνουν αναφορά στα media, ζήτημα να έρχεται τελικά ένα 5-10%. Εννοείται όμως πως όσοι απασχολούν τα επιτελεία των ομάδων, έστω και σε επίπεδο μιας απλής ανάγνωσης της πρότασης που γίνεται, είναι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες.

Οσοι και όπως να είναι, (τους) αξίζει μια φθινοπωρινή ωδή σε αυτή την καλοκαιρινή συντροφιά (τους), αφιερωμένη στο που και πως κατέληξαν οι πρωταγωνιστές της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ξεκίνημα λοιπόν με όσους απασχόλησαν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, αυτονόητο πως καταγράφονται μόνο όσοι βρέθηκαν σε αυτό τουλάχιστον για τρεις ημέρες, ξεκινώντας από την Πρωτομαγιά και προφανώς καταλήγοντας στην 31η Αυγούστου.

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς: Μεταγραφική περίοδος χωρίς σενάριο επιστροφής στην Τούμπα του 31χρονου φορ, δεν γίνεται. Πόσο μάλλον στο προηγούμενο καλοκαίρι που -επιτέλους για τον ίδιο- αποδεσμεύτηκε από το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του με την Αλ Ιτιχάντ. Ακόμη ελεύθερος κυκλοφορεί πάντως...

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο: Το μακροσκελέστερο σίριαλ του καλοκαιριού για τον "Δικέφαλο". Ο Ιταλός έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αχλί, ακόμη όμως αυτό είναι το στάτους του, χωρίς να φαίνεται διάθεση, αλλά και δυνατότητα (επανά)προσέγγισης με τον ΠΑΟΚ.

Βίκτορ Κλάεσον: Όταν η Κράσνονταρ αξίωσε ένα -έστω συμβολικό ποσό (1,5 εκατ. ευρώ)- για να αφήσει τον Σουηδό διεθνή εξτρέμ να φύγει από τη Ρωσία, τότε "στράβωσε" η δουλειά με τον ΠΑΟΚ. Παραμένει στους "ταύρους".

Κώστας Σταφυλίδης: Ακόμη μια διαχρονική συζήτηση ο "επαναπατρισμός" του 28χρονου αμυντικού. Τελικά παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόχουμ από τη Χόφενχαϊμ.

Κρίστιαν Ολίβα: Η Βαλένθια δεν έκανε χρήση του buyout που είχε για τον 25χρονο Ουρουγουανό αμυντικό χαφ ύστερα από τον δανεισμό του στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, η Κάλιαρι ζητούσε αρκετά για να τον παραχωρήσει και έτσι συνεχίζουν μαζί.

Αλεσάντρο Ντεϊόλα: Μάλλον καλό του έκανε του 26χρονου χαφ το ατελέσφορο φλερτ με τον "Δικέφαλο". Και παρέμεινε και ανανέωσε ως το καλοκαίρι του 2024 και έχει ξεκινήσει το καμπιονάτο λογιζόμενος βασικός για πρώτη φορά στα χρόνια του στη Σαρδηνία.

Ραχμάν Μπαμπά: Διεκδικήθηκε τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και από τον Ολυμπιακό, η Τσέλσι ήταν διαλλακτική στο κάθε τι που της προτάθηκε, ο Γκανέζος όμως όχι. Προτίμησε την παραμονή στη Γηραιά Αλβιόνα και τον δανεισμό του στη Ρέντινγκ (Championship), χωρίς option αγοράς και με τους πρωταθλητές Ευρώπης να καλύπτουν το 70% του συμβολαίου του.

Μαρσέλο Σαράτσι: Μια από τις επιλογές που εξετάστηκαν για το αριστερό άκρο της άμυνας ο διεθνής Ουρουγουανός της Λειψίας. Ο σοβαρός τραυματισμός του όμως σε φιλικό παιχνίδι θα τον κρατήσει εκτός δράσης ως τους πρώτους μήνες του 2022 και έβαλε προφανώς "πάγο" σε οποιαδήποτε σκέψη.

Φρέντρικ Όρσνες: Η Μόλντε εμφανίστηκε να ζητάει αρκετά για την παραχώρηση του 25χρονου Νορβηγού χαφ, εν τέλει αρκέστηκε στις 450.000 (συν ποσοστό μεταπώλησης) που προσέφερε η Φέγενορντ.

Πέδρο Ρεμπόσο: 500.000 ευρώ δήλωνε η Γκινγκάμπ πως ήθελε για να παραχωρήσει τον Πορτογάλο αριστερό μπακ, κατά τι λιγότερα πρόσφερε η Λεχ Πόζναν και τον απέκτησε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για την επόμενη διετία.

Σέρχιο Εσκουδέρο: Πριν εμφανιστεί ως σοβαρή υποψηφιότητα για τον Ολυμπιακό, ο 32χρονος Ισπανός αριστερός μπακ είχε παρουσιαστεί ως εξεταζόμενος από τον ΠΑΟΚ. Υπέγραψε τελικά για έναν χρόνο στην συντοπίτισσα της πρώην ομάδας του (Σεβίλλη), Γρανάδα.

Σεντρίκ Σοάρες: H Εϊμπάρ δεν έκανε χρήση του buyout που είχε (2 εκατ. ευρώ), η Γκιμαράες χρειάζονταν να πουλήσει τον 26χρονο αριστερό μπακ (στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του γαρ), βρέθηκε στη shortlist του ΠΑΟΚ, εν τέλει όμως καμία αλλαγή στο στάτους του, παραμένοντας στους "κατακτητές".

Γιαν Μπόριλ: Η Σλάβια διατεθειμένη να τον διευκολύνει στην επιθυμία του να περάσει, στα 30 του, για πρώτη φορά εκτός Τσεχίας. Μεγάλη και αυτή του Ράζβαν Λουτσέσκου να τον εντάξει στο ρόστερ, άκρη όμως τελικά δεν βρέθηκε και έτσι ο Τσέχος διεθνής αριστερός μπακ παραμένει στην Πράγα, έχοντας δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο.

Ζοάο Βίκτορ: Τον Ιανουάριο απασχόλησε τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο φινάλε της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου ο Βραζιλιάνος εξτρέμ βρέθηκε υπό εξέταση στον ΠΑΟΚ. Τελικά, η Βόλφσμπουργκ τον παραχώρησε στην Αλ Τζαζίρα των ΗΑΕ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο.

Πέταρ Μούσα: Μεταξύ των όσων απασχόλησαν για να καλυφθεί το κενό του τραυματία Ολιβέιρα ο 23χρονος Κροάτης φορ. Κατέληξε δανεικός από την Σλάβια Πράγας στην Μποαβίστα με option αγοράς 3,5 εκατ. ευρώ.

Αντραζ Σπόραρ: Ολο το καλοκαίρι "έπαιζε" τ’ όνομά του (και όχι μόνο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ). Τελικά, στο παρά ένα του κλεισίματος της μεταγραφικής περιόδου, ο 27χρονος Σλοβένος φορ παραχωρήθηκε δανεικός από την Σπόρτινγκ στην Μίντλεσμπρο της Championship (για να αντικαταστήσει τον Τσούμπα Ακπομ), με option αγοράς στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Γιοέλ Πογιάνπαλο: Μεταξύ των υποψηφίων για την επίθεση ο διεθνής Φινλανδός. Δεν υπολογίζονταν στη Λεβερκούζεν, αξιοποιήθηκε το έξτρα μεταγραφικό "παράθυρο" στην Τουρκία, παραχωρήθηκε συνεπώς δανεικός ως το τέλος της σεζόν στη Ρίζεσπορ.

Αντεμ Λιάιτς: Ακρη με τον ΠΑΟΚ ο 30χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν ήθελε να βρει, άκρη με την Μπεσίκτας όμως βρήκε. Αποζημιώθηκε, αποδεσμεύτηκε και ψάχνει πλέον την επόμενη επαγγελματική του στέγη. Βασικότερη προϋπόθεσή (του) να πληρώνει καλά.

Λούκας Πέρεθ: Εμφανίστηκε το τελευταίο διήμερο της μεταγραφικής περιόδου, "παίζοντας" για επιστροφή στην Τούμπα ύστερα από έξι χρόνια. Εμφανίστηκε να ζητάει ως και 2 εκατ. ευρώ ετήσιες αποδοχές, υπέγραψε με το 1/4 αυτών στην Ελτσε για τον επόμενο χρόνο.

Τσικίνιο: Ακόμη ένα "δεκάρι" που εξετάστηκε στο φινάλε του καλοκαιριού ο 26χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος τελικά την ύστατη ώρα παραχωρήθηκε από την Μπενφίκα δανεικός στην Μπράγκα χωρίς option αγοράς.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ