ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι 7 από το πρωτάθλημα του 2018 και πού βρίσκονται οι άλλοι 27

Οι Πέτρος Μάνταλος και Όγκνιεν Βράνιες πανηγυρίζουν γκολ της ΑΕΚ σε ματς της Super League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης | 22 Ιανουαρίου 2017
Οι Πέτρος Μάνταλος και Όγκνιεν Βράνιες πανηγυρίζουν γκολ της ΑΕΚ σε ματς της Super League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης | 22 Ιανουαρίου 2017 INTIME

Μόλις 7 παίκτες έχουν απομείνει στο ρόστερ της ΑΕΚ από τη σεζόν κατάκτησης του τίτλου και οι 5 εξ αυτών, θα δυσκολευτούν πολύ για να πάρουν ικανό χρόνο συμμετοχής. Που είναι όμως σήμερα οι άλλοι 24 εκείνου του ρόστερ;

Επτά ποδοσφαιριστές παραμένουν ενεργοί στο ρόστερ της ΑΕΚ, εν συγκρίσει με εκείνο της σεζόν 2017-18, όταν η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας έπειτα από 24 χρόνια ανομβρίας. Βέβαια κάποιοι εξ αυτών δεν υπήρξαν σταθερά μέλη της ομάδας στην πορεία αυτών των τριών ετών που μεσολάβησαν έως το σήμερα. Συγκεκριμένα, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Όγκνιεν Βράνιες ήρθαν και (ξανα)έφυγαν μέχρι να συντελεστούν οι πολυετείς συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες τους "δεσμεύουν" σε μια μακρόχρονη σχέση με την ομάδα.

Ο Αργεντινός επιθετικός αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια εκείνης της περιόδου, με 14 γκολ και 5 ασίστ, ενώ ο Βόσνιος στόπερ "έγραψε" 34 εμφανίσεις και 4 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις που η ΑΕΚ έλαβε μέρος. Οι δυο τους και άλλοι 5 είναι όσοι απέμειναν στο ρόστερ από εκείνη την ομάδα: ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια σε παιχνίδια πρωταθλήματος (15 τον αριθμό), ο υπαρχηγός Αντρέ Σιμόες με 35 ματς, 2 γκολ και 3 ασίστ, ο δεξιός μπακ Μιχάλης Μπακάκης με τα 43 παιχνίδια και τις 3 ασίστ, ο μέσος Κώστας Γαλανόπουλος με 35 αγώνες και ο άτυχος της σεζόν, ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στα τέλη του Οκτώβρη (2017) με συνέπεια να χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς.

Οι συγκεκριμένοι πέντε, έχουν χάσει και σημαντικό έδαφος όσον αφορά στις συμμετοχές τους από εδώ και στο εξής. Ο Τσιντώτας είναι δεδομένα ο αναπληρωματικός του Στάνκοβιτς, ο Σιμόες έχει πλέον μπροστά του τον Λε Ταλέκ, ο Γαλανόπουλος προσπαθεί να υπερκεράσει τα συνεχή εμπόδια με τους τραυματισμούς που τον έχουν φέρει σημαντικά πίσω σε ρυθμό και αυτοπεποίθηση, ο Μπακάκης ξέρει ότι ο Μισελέν ήλθε για να γίνει βασικός, ενώ πλέον ως ανταγωνιστή θα έχει και τον Ρότα. Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, θα πρέπει επίσης να κερδίσει τις συμμετοχές του μέσα από καλές παρουσίες, καθώς οι προσθήκες των Άμραμπατ, Τσούμπερ και Γέβτιτς, προκαλούν... συμφόρηση και ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για μια θέση στο βασικό σχήμα.

Που είναι σήμερα οι άλλοι 27 της σεζόν 2017-18;

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχε καταλυτική παρουσία εκείνη τη σεζόν και δυστυχώς δε αξιολογήθηκε σωστά από την ομάδα, ήταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός που τώρα αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Μπόχουμ, είχε παίξει σε 20 ματς πρωταθλήματος και 28 συνολικά εκείνη τη σεζόν, αποτελώντας εξαιρετικό παρτενέρ τόσο για τον Τσιγκρίνσκι όσο και για τον Βράνιες. Ήταν ο ιδανικός 3ος στόπερ, που όμως επί της ουσίας, είχε ρόλο (σχεδόν) βασικού.

Εκτός ΑΕΚ είναι πλέον και ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αυτή την περίοδο προπονείται με τον Ιωνικό και εντείνεται η φημολογία ότι στο τέλος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Νίκαιας για την τρέχουσα σεζόν, εφόσον δεν βρει κάτι καλύτερο. Ο Τσιγκρίνσκι είχε παίξει σε 28 ματς τριών διοργανώσεων εκείνη τη χρονιά, με 1 γκολ και 1 ασίστ. Ας δούμε που βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι:

Γιάννης Ανέστης: Στην Γκέτεμποργκ για τρίτη σεζόν, με 86 συμμετοχές και 26 φορές «καθαρή» εστία.

Βασίλης Μπάρκας: Περνά δύσκολες ημέρες στη Σέλτικ καθώς έχει μονιμοποιηθεί στον πάγκο, πίσω από τον Τζο Χαρτ.

Ούρος Τσόσιτς: Έχει κάτι από... ΑΕΚ η νέα ομάδα του, καθώς ονομάζεται ΠΑΕΕΚ. Πρόκειται για Ποδοσφαιρική Αθλητική Ένωση Επαρχίας Κερύνειας, η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία της Κύπρου.

Άνταμ Τζανετόπουλος: Άργησε αλλά βρήκε μια σταθερή πορεία στην καριέρα του, ως σημαίνον μέλος στην αμυντική γραμμή της Λαμίας.

Έλντερ Λόπες: Ξεκίνησε τη σεζόν με την Ένωση, όμως πλέον θα παίζει στο Ισραήλ με τη φανέλα της Χάποελ Μπέερ Σεβά.

Νίκλας Χουλτ: Συνεχίζει την αξιόλογη καριέρα του στη Β' Γερμανίας με το Ανόβερο.

Βινίσιους: Ελάχιστοι θα θυμούνται τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ με τις 3 συμμετοχές, ο οποίος τώρα παίζει μπάλα στην 4η κατηγορία της πατρίδας του, με την Τζόινβιλ Εσπόρτε Κλουμπ.

Ροντρίγκο Γκάλο: Ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος μπακ, στα 35 του πλέον, βρήκε στέγη στη Β' Πορτογαλίας με την Κάζα Πία.

Έρικ Μοράν: Ο Ισπανός μέσος που απογοήτευσε στην Ένωση, είναι μέλος της Πονφεραντίνα στη Β' Ισπανίας.

Γιάκομπ Γιόχανσον: Δυστυχώς στα 31 του, ο Σουηδός μέσος αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, μετά από τρεις επεμβάσεις στα γόνατα. Ένας παίκτης εξαίρετος και χαρακτήρας καταπληκτικός.

Αστρίτ Αϊντάρεβιτς: Ξέπεσε στη Β' Σουηδίας ο διεθνής με την Αλβανία μέσος, ο οποίος αγωνίζεται στην Ακρόπολις.

Παναγιώτης Κονέ: Παραμένει ενεργός στην ΑΕΚ, αλλά πλέον ως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, σταματώντας το ποδόσφαιρο στα 33 του.

Τάσος Μπακασέτας: Δρέπει δάφνες στην Τουρκία και είναι το αστέρι της Τραμπζονσπόρ.

Μασούντ Σοτζέι: Δεν λέει να το βάλει κάτω ο 37χρονος πια Ιρανός μέσος, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και τονίζει ότι θέλει να παίξει έως τα 40 του.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Βαστούν ακόμα τα κότσια του Λάζαρου, ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα με την Ανόρθωση στα προκριματικά του ECL.

Άρνορ Τραούστασον: Ο Ισλανδός που ουδέποτε συμπάθησε ο Χιμένεθ, είναι μέλος του MLS στις ΗΠΑ, παίζοντας για τη Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον.

Μάρκο Λιβάγια: Επιστροφή στις ρίζες για τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά με τη φανέλα της αγαπημένης του Χάιντουκ Σπλιτ.

Πατίτο Ροντρίγκεζ: Τα ίχνη του ανακαλύφθηκαν στη μακρινή Βολιβία, όπου ο Αργεντινός παίζει ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Γουίλστερμαν.

Βίκτορας Κλωναρίδης: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο ταχύτατος εξτρέμ, για χάρη του Ατρόμητου, μετά 39 ματς με 7 γκολ και 7 ασίστ στην Κύπρο, ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ.

Γιώργος Γιακουμάκης: Μετά τα 29 τέρματα στην Ολλανδία για λογαριασμό της Φένλο, ετοιμάζεται να ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα της Σέλτικ.

Ούγκο Αλμέιδα: Ήταν βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν, έπαιξε για 28 λεπτά κόντρα στον Παναιτωλικό, σκόραρε και αποβλήθηκε μαζί! Έκτοτε δεν έπαιξε ξανά με την ΑΕΚ, ενώ φέτος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Δημήτρης Μελικιώτης: Πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε τη μπάλα στην ΑΕΚ και πλέον ανήκει στον Εδεσσαϊκό.

Γιώργος Γιαννούτσος: Τον πίστεψε ο Χιμένεθ, όμως δεν πίστευε ο ίδιος στον εαυτό του. Είναι πλέον μέλος της ΑΕΚ Β.

Χρήστος Γιούσης: Ισχύουν τα ίδια με τον Γιαννούτσο, παίκτης της ΑΕΚ Β πια.

Πάρης Μπάμπής: Ομοίως με τους δύο προαναφερθέντες.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ