THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ: Τι ακριβώς ισχύει με τον Έλι Ντάσα

Ο Έλι Ντάσα σε αγώνα του Ισραήλ
Ο Έλι Ντάσα σε αγώνα του Ισραήλ AP PHOTO/BORIS GRDANOSKI

Από τον περασμένο μήνα έχει προταθεί στην ΑΕΚ ο Έλι Ντάσα. Η Ένωση έψαξε την περίπτωση του διεθνούς Ισραηλινού δεξιού μπακ, χωρίς όμως να προκύπτει επιβεβαίωση, ούτε από την Φίτεσε ούτε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, πως έχει κατατεθεί πρόταση αγοράς του όπως ισχυρίζονται στην πατρίδα του ακραίου αμυντικού. Ο Αντώνης Οικονομίδης έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Το όνομα του Έλι Ντάσα είναι το τελευταίο που προστέθηκε στη μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την πατρίδα του διεθνή Ισραηλινού μπακ (με καταγωγή από την Αιθιοπία), η Ενωση -μαζί με την Λέγκια Βαρσοβίας- έχει καταθέσει πρόσφορα στη Φίτεσε για την αγορά του 28χρονου άσου.

Ο Ντάσα προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στην Eredivisie και έτσι συνδέθηκε με μεταγραφή σε ομάδες της Ισπανίας (Μπέτις, Γρανάδα), αλλά και της Γερμανίας. Παράλληλα, ουσιαστικά υποχρέωσε την Φίτεσε να τον καλέσει, πριν από μερικές εβδομάδες, σε συζητήσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του.

Το συμβόλαιο του Ντάσα ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, οπότε η Φίτεσε ζήτησε είτε να επεκταθεί είτε διαφορετικά θα προχωρούσε στην πώλησή του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο Ισραηλινός άσος, θέλοντας να εξαργυρώσει την περυσινή πολύ καλή σεζόν του, αρνήθηκε την προοπτική της ανανέωσης και έτσι, αυτονόητα, βγήκε στο "σφυρί".

Τότε πάνω κάτω προτάθηκε και στην ΑΕΚ. Ένας από τους καλύτερους μπακ του ολλανδικού πρωταθλήματος προφανώς δεν γίνονταν να περάσει απαρατήρητος. Ξεχώρισε από τις διάφορες προτάσεις που έχουν γίνει για τη θέση του δεξιού μπακ, με τους "κιτρινόμαυρους" να ψάχνονται για τα δεδομένα της υπόθεσής του.

Ο Ντάσα εισπράττει ετησίως 400.000 ευρώ, ενώ η Φίτεσε, παρότι χωρίς άλλα περιθώρια μιας και πρέπει να τον πουλήσει ώστε να βάλει χρήματα στο ταμείο της (προ ημερών μάλιστα απέκτησε και τον προοριζόμενο για αντικαταστάτη του, τον 20χρονο Ιβοριανό, Ρομαρίκ Γιάπι) φέρεται να έχει αξιώσεις που φτάνουν το εκατομμύριο.

Δεδομένα που σίγουρα δεν είναι... χαριστικά, αλλά αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους ακραίους αμυντικούς της περυσινής Eredivisie, ο οποίος σε διαφορετικές συνθήκες θα ήταν τελείως εκτός εμβέλειας, αφήνουν περιθώρια ελιγμών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρά τις αναφορές περί πρότασης της Ένωσης στην Φίτεσε, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τον ολλανδικό σύλλογο ούτε και από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος εμφανίζεται να θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια που του δίνει η αγορά ώστε να πάρει μεταγραφή σε καλύτερο του ολλανδικού πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δεν έχει προχωρήσει περαιτέρω από το "ξεψάχνισμα" της περίπτωσης του Ντάσα, παρά ταύτα σε όλο αυτό το διάστημα που ο διεθνής Ισραηλινός έχει τεθεί στα υπ' όψιν των "κιτρινόμαυρων", παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης του.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ