STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αφιέρωμα στην Α1

... αρχίζει η Α1. Το SPORT 24 παρουσιάζει τις 14 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και 24 πράγματα που μας ενδιαφέρουν γύρω από την πιο σκληρή λίγκα της Ευρώπης

Στις 17.00 το Μαρούσι υποδέχεται την Καβάλα, ο Κολοσσός τον Ηλυσιακό κι η ΑΕΚ τα Τρίκαλα, ενώ το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό. Στις 19.30 ο Πανελλήνιος φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, ενώ την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα παίξει στη Λάρισα (17.00) και το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει την ίδια ώρα τον Πανιώνιο.
Αναλυτικά:

1... χωράει η κορυφή! Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός;

2... μόλις παίκτες της Εθνικής ομάδας που πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ παίζουν ναι μεν στην Ευρώπη αλλά εκτός Ελλάδας. Ο λόγος για τον Νίκο Ζήση (Σιένα) και τον Πρίντεζη (Μάλαγα). Υπάρχει και ο Κώστας Κουφός που αγωνίζεται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού (Τζαζ).

3... κανάλια έδειχναν πέρσι τα παιχνίδια της Α1. Φέτος, όμως, το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν έχει λυθεί.

4... φαίνεται να είναι οι περιβόητες ταχύτητες του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην πρώτη φυσικά παίζουν μόνοι τους Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός. Ακολουθούν Μαρούσι, Πανελλήνιος, Άρης κι ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ που θα παλέψουν για την 3η και την 4η θέση, ενώ πιο... πίσω έρχονται Κολοσσός, Τρίκαλα, Πανιώνιος κι ΑΕΚ. Στην τελευταία ταχύτητα θα κονταροχτυπηθούν ο Ηλυσιακός, το Περιστέρι, η Ολύμπια Λάρισας κι η Καβάλα.

5... χρόνια χωρίς το Περιστέρι στα "σαλόνια" ήταν πολλά. Η ομάδα των δυτικών προαστίων επέστρεψε δριμύτερη.

6... οι ξένοι παίκτες και φέτος στην Α1. Για πρώτη φορά όμως κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει ως και τρεις Αμερικάνους.

7... οι αθηναϊκές ομάδες. Τη Θεσσαλονίκη εκπροσωπούν Άρης και ΠΑΟΚ και την επαρχία η Καβάλα, τα Τρίκαλα, η Λάρισα κι η Ρόδος.

8... οι εντυπωσιακότερες μεταγραφές από Ευρώπη και κοινοτική αγορά όπως ο Κλέιζα (Ολυμπιακός), ο Τέπιτς (Παναθηναϊκός), ο Γκριν (ΑΕΚ), ο Ζούπαν (Τρίκαλα), ο Κάμινγκς (Ηλυσιακός), ο Μπλάκνεϊ (Πανελλήνιος), ο Ντρόμπνιακ (ΠΑΟΚ) και Γκριν (Ολύμπια).

9... παίκτες από την περσινή ομάδα κράτησε ο Ολυμπιακός, που αυτή τη φορά δεν επιχείρησε ολικό "λίφτινγκ", αλλά έκανε προσεκτικές κινήσεις με την απόκτηση των Μπέβερλι, Ουέιφερ, Κλέιζα, Γλυνιαδάκη και την επιστροφή του Μαυροκεφαλίδη από το Μαρούσι.

10... μήνες μετά την αποχώρηση του από τη Βαλένθια, ο Φώτης Κατσικάρης επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα! Είχαν περάσει πέντε χρόνια "ξενιτιάς" για τον Έλληνα τεχνικό που αντικατέστησε τον Αντρέα Ματσόν.

11... πρωταθλήματα τα τελευταία 12 χρόνια έχει ο Παναθηναϊκός. Θα συνεχίσει την καταμέτρηση;

12... Οι Έλληνες προπονητές στην Α1! Μόνο ο Ομπράντοβιτς κι ο Μάρκοβιτς από τους τεχνικούς που κάθονται στους πάγκους του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

13... οι αγωνιστικές σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος.

14... οι "μονομάχοι". Διαβάστε τις παρουσιάσεις των ομάδων στο SPORT 24.

15... ο αριθμός του Νικ Καλάθη, ενός από τα πολλά κολεγιόπαιδα που ήρθαν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως οι Ράις, Χάμοντς, Έιμπραμς, Μπιγκς, Ντόζιερ, Ρότζερς και Μακ.

16... οι σημαντικές μετακινήσεις προπονητών ή Ελλήνων παικτών: Μαρκόπουλος (στον ΠΑΟΚ), Μπαρτζώκας (στο Μαρούσι), Σκουρτόπουλος (στο Περιστέρι), Χατζηβρέττας, Ντικούδης και Κακιούζης (στον Άρη), Γλυνιαδάκης, Μαυροκεφαλίδης και Παπανικολάου (στον Ολυμπιακό), Χατζής (στον Ηλυσιακό), Παπανικολάου (στον Πανιώνο), Παπανικολόπουλος (στο Περιστέρι), Πελεκάνος (στο Μαρούσι), Ξανθόπουλος (στον Πανελλήνιο), Ηλιάδης (Καβάλα), Νικολαΐδης (στην ΑΕΚ).

17... το νούμερο της φανέλας του Πάτρικ Μπέβερλι, που "έβγαλε" από την Α1 τον Γιοτάμ Χαλπερίν.

18... και κάτι η ηλικία τους! Η χρυσή φουρνιά της εθνικής εφήβων αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους Μάντζαρη (Περιστέρι), Παππά (Κολοσσό), Κασελάκη (Ηλυσιακό), Γιάνκοβιτς και Γιαννόπουλο (Πανιώνιο), Σλούκα (Ολυμπιακό), Μπόγρη (Παναθηναϊκό) και Παπαντωνίου (Μαρούσι).

19... η φανέλα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενός αληθινού σταρ που κοσμεί το ελληνικό πρωτάθλημα.

20... σχεδόν χρόνια συνεχή παρουσία στην Α1 είχε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κι η εμβληματική του φυσιογνωμία θα λείψει πολύ από τα ελληνικά γήπεδα.

21... και τέσσερις οι νέοι Αμερικανοί του ελληνικού πρωταθλήματος: Ουέιφερ, Μπέβερλι (Ολυμπιακός), Γκόρντον (Μαρούσι), Ρίτσαρντσον (Άρης), Σμιθ, Ντέβις (Πανελλήνιος), Μονρό (ΠΑΟΚ), Πέτγουεί, Μπουτς, Κάμινγκς, (Ηλυσιακός), Χάμοντς (Περιστέρι), Έιμπραμς, Μπιγκς (Τρίκαλα), Ντόζιερ, Έντουαρντς (Κολοσσός), Έλντερ, Ρότζερς, Ράις (Πανιώνιος), Ουέιντ, Σιλντς, Αλεξάντερ (Καβάλα), Σάλισμπερι, Μπάτλερ (Ολύμπια), Γκριν, Μακ (ΑΕΚ)

22... ώρες πριν το τζάμπολ η ΑΕΚ δεν είχε εξασφαλίσει τα δελτία των ξένων παικτών της.

23η... ομάδα της Ευρωλίγκα είναι το Μαρούσι. Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο η μάχη για την 3η θέση θα είναι σκληρή.

24... τα μάτια σας! Κάποτε ήταν το καλύτερο. Τώρα σίγουρα είναι το πιο σκληρό και το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1.

















































TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ