ΑΡΗΣ

Το προφίλ του Άρη

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΡΗ
Ομαδική MOTIONTEAM

Ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα προσγείωσε απότομα τον Άρη. Στόχος είναι και πάλι η τρίτη θέση στην Α1

Στη θέση του ήρθε ο Φώτης Κατσικάρης που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, με τη φιλοσοφία του αλλά και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Η πρώτη από αυτές πραγματοποιήθηκε με την απόκτηση του Άαρον Μάιλς, ο οποίος αντικατέστησε ουσιαστικά τον Κόρεϊ Μπέλσερ που είχε αποκτηθεί για έναν μήνα.
Ως στόχο οι "κίτρινοι" έχουν όπως πάντα την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα που οδηγεί στην Ευρωλίγκα και μία καλή πορεία σε ULEB Cup και Κύπελλο Ελλάδας.

Ιστορία
Πρόκειται για την ομάδα που ανάγκασε τους Έλληνες φιλάθλους να αφήσουν για λίγο το πατροπαράδοτο ποδόσφαιρο και να ασχοληθούν με την πορτοκαλί μπάλα. Η αρμάδα των Γκάλη-Γιαννάκη κυριάρχησε τη δεκαετία του 80' και έστρεψε την προσοχή στο μπάσκετ με τη βοήθεια και της Εθνικής ομάδας.

Έχει κατακτήσει 10 Πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο Κόρατς και 1 Τσάμπιονς Καπ. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 3 Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Α1 χάνοντας στον μικρό τελικό από το Μαρούσι.

Αστέρι
Ο Κέιντρεν Κλαρκ είναι ο παίκτης που έχει το ρόλο ηγέτη στην ομάδα. Έχει οργανωτικό ρόλο αλλά σκοράρει κατά βούληση και είναι αυτός που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του στα δύσκολα.

Πρώτη γραμμή
Στην τριάδα Ντικούδη, Χατζηβρέττα, Κακιούζη στηρίζει πολλά ο Φώτης Κατσικάρης που υπολογίζει στην εμπειρία των λεγεωνάριων. Ο Άντριου Μπετς είναι ο ηγέτης κοντά στο καλάθι, ενώ ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον θα ξεκινάει στη θέση "3".

Το μεταγραφικό παζάρι:

Ήρθαν: Κουίντον Ντέι, Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, Νίκος Χατζηβρέττας, Δήμος Ντικούδης, Κόρεϊ Μπέλσερ, Μιχάλης Κακιούζης, Άαρον Μάιλς

Έφυγαν: Σπένσερ Νέλσον, Λάζαρος Αγαδάκος, Σάββας Ηλιάδης, Αντόν Γκαβέλ, Δημήτρης Τσαλδάρης, Φώτης Λαμπρόπουλος, Κέρτις Στίνσον, Κώστας Παπανικολάου, Μπρέισι Ράιτ, Χάνο Μότολα, Μπλάγκοτα Σέκουλιτς

Προπονητής
Ο Φώτης Κατσικάρης αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στην προπονητική. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη δουλέψει σε ΑΕΚ, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης και Βαλένθια. Το 2005 ήταν φιναλίστ του Πρωταθλήματος Ελλάδας, ενώ συμμετείχε και στο Top-16 της Ευρωλίγκας με την ΑΕΚ.

Το 2003 πήρε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Ρωσίας και το 2008 συμμετείχε με τη Βαλένθια στο Final-8 του ULEB Cup.

Ρόστερ
Όνομα Ηλικία Ύψος Θέση Εθνικότητα
Κέιντρεν Κλαρκ 25 1.80 Γκαρντ ΗΠΑ
Νίκος Αργυρόπουλος 31 1.88 Γκαρντ Έλληνας
Άντριου Μπετς 32 2.16 Σέντερ Άγγλος
Κουίντον Ντέι 25 1.85 Γκαρντ ΗΠΑ
Τζέρεμι Ρίτσαρντσον 25 2.01 Γκαρντ/Φόργουορντ ΗΠΑ
Νίκος Χατζηβρέττας 32 1.97 Γκαρντ Έλληνας
Δήμος Ντικούδης 32 2.06 Φόργουορντ/Σέντερ Έλληνας
Γάιος Σκορδίλης 22 2.07 Σέντερ Έλληνας
Μιχάλης Κακιούζης 33 2.06 Φόργουορντ Έλληνας
Νίκος Μπάρλος 30 2.02 Φόργουορντ Έλληνας
Λίνος Χρυσικόπουλος 17 2.03 Φόργουορντ Έλληνας
Σπύρος Μούρτος 19 1.98 Γκαρντ Έλληνας


























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ