ΠΑΟΚ

Το προφίλ του ΠΑΟΚ

Το προφίλ  του ΠΑΟΚ
Ομαδική

Με νέα όνειρα και διοίκηση που πάλεψε σκληρά για να φέρει την ομάδα και πάλι ψηλά ξεκινάει ο ΠΑΟΚ

Ο πρόεδρος Μιλτιάδης Κανώτας, ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Σταυρόπουλος και όλα τα μέλη της ΚΑΕ παλεύουν για να επαναφέρουν την αξιοπιστία της ομάδας. Με προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο και έμπειρους παίκτες οι Θεσσαλονικείς έχουν φέτος ως στόχο την είσοδο στα πλέι οφ κι από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει.
Ιστορία
Το 1959 κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα και το 1984 το πρώτο του Κύπελλο. Ακολούθησε η ανάδειξή του σε Κυπελλούχο Ευρώπης το 1991 και μία χρονιά αργότερα στέφθηκε Πρωταθλητής για πρώτη φορά Ελλάδας μετά από 33 χρόνια.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να φτάσει σε νέο τίτλο ο ΠΑΟΚ. Αυτός ήρθε το 1994 και ήταν το Κύπελλο Κόρατς. Ακολούθησαν ακόμα δύο Κύπελλα Ελλάδας, το 1995 και το 1999. Ο "Δικέφαλος" έχει συμμετάσχει σε ένα Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1993 στην Αθήνα.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περασμένης περιόδου με την αποχώρηση Δρόσου και τα απλήρωτα στελέχη, οι παίκτες και ο κόουτς Γιώργος Καλαφατάκης κατάφεραν να φέρουν τον ΠΑΟΚ στην αξιοπρεπή έβδομη θέση στο Πρωτάθλημα.

Αστέρι
Το αστέρι της ομάδας είναι ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ. Ο πολύπειρος σέντερ με θητεία στο ΝΒΑ αναμένεται να είναι η δύναμη πυρός του ΠΑΟΚ κοντά στο καλάθι.

Πρώτη γραμμή
Ο Χρήστος Ταπούτος θα βοηθήσει πολύ με το ταλέντο και την εκρηκτικότητά του, τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Πολλά περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας και από τον γκαρντ Κρις Μονρό, ενώ Ουέιντ Χέλιγουελ και Τοντόρ Γκετσέφσκι θα συμπληρώνουν τον Ντρόμπνιακ στη φροντ λάιν.

To μεταγραφικό παζάρι:

Ήρθαν: Κρις Μονρό, Κένι Γκρέγκορι, Χρήστος Ταπούτος, Νίκος Καλλές, Ουίλιαμ Έιβερι, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Φώτης Λιούτας, Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, Τόντορ Γκετσέφσκι, Ουέιντ Χέλιγουελ

Έφυγαν: Δημήτρης Μαρμαρινός, Γιάννης Γιαννούλης, Μπρίτον Γιόνσεν, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Βασίλης Σίμτσακ, Δημήτρης Καραδολάμης, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Αλέξης Κυρίτσης, Χρήστος Χαρίσης, Μαμούτου Ντιαρά, Χαράλαμπος Σικαλίδης

Προπονητής
Την περασμένη σεζόν οδήγησε το Μαρούσι στην τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Αποφάσισε να αφήσει τον σύλλογο των βορείων προαστίων και να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Το 1994 κατέκτησε με τον "Δικέφαλο" το Κύπελλο Κόρατς και συμμετείχε στους τελικούς της Α1. Το 2008 αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας προπονητής.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος Θέση Εθνικότητα
Κρις Μονρό 28 1.90 Γκαρντ ΗΠΑ
Παναγιώτης Καυκής 29 1.97 Γκαρντ Έλληνας
Κένι Γκρέγκορι 31 1.97 Φόργουορντ ΗΠΑ
Χρήστος Ταπούτος 26 2.03 Φόργουορντ Έλληνας
Νίκος Καλλές 22 2.11 Έλληνας
Γιώργος Τσιάρας 26 2.07 Φόργουορντ Έλληνας
Ουίλιαμ Έιβερι 30 1.90 Γκαρντ ΗΠΑ
Δημήτρης Καλαϊτζίδης 24 1.94 Γκαρντ Έλληνας
Φώτης Λιούτας 23 1.93 Γκαρντ Έλληνας
Μιχάλης Γιαννακίδης 21 1.92 Γκαρντ Έλληνας
Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ 34 2.11 Φόργουορντ/Σέντερ Μαυροβούνιος
Τόντορ Γκετσέφσκι 32 2.10 Φόργουορντ/Σέντερ Σκοπιανός
Αντώνης Κεσίσογλου 18 2.06 Φόργουορντ/Σέντερ Έλληνας
Δημήτρης Αράπης 19 2.02 Σέντερ Έλληνας
Ουέιντ Χέλιγουελ 31 2.12 Σέντερ Αυστραλος
Γιάννης Δεμερτζής 26 1.93 Γκαρντ Έλληνας

























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ