ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το προφίλ του Ολυμπιακού

Το προφίλ του Ολυμπιακού
Γιαννακης ομαδικη

Το SPORT 24 αναλύει τον πεινασμένο επί 12 χρόνια -και φέτος αποφασισμένο- για πρωτάθλημα Ολυμπιακό

Το ψάχνει, το παλεύει, δίνει εκατομμύρια, αλλάζει παίκτες, φέρνει σταρ από το ΝΒΑ, αλλά το πρωτάθλημα δεν του κάθεται και τα χρόνια περνούν. Τον επόμενο Ιούνιο όπου θα κρίνεται ο τίτλος, ο Ολυμπιακός θα συμπληρώνει 13 χρόνια μακριά από την κορυφή και παρότι το συγκεκριμένο νούμερο φαίνεται "γρουσούζικο" ή "πράσινο", οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να πάνε κόντρα σε όλες τις... μεταφυσικές ή οπαδικές προβλέψεις.
Ιστορία:

Έχει κατακτήσει εννιά φορές το πρωτάθλημα, αλλά ψάχνει από το 1997 να κάνει δέκα τα τρόπαια στα γραφεία της ΚΑΕ. Πέρυσι πέτυχε το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (25-1), φάνηκε έτοιμος να εκθρονίσει τον Παναθηναϊκό από την κορυφή, αλλά αποδειχθήκε ότι και πάλι δεν ήταν. Φέτος, θα έχει και πάλι την ευκαιρία του. Μπορεί;

Αστέρι:

Στο ανάλογο αφιέρωμα για την Ευρωλίγκα σε αυτή τη θέση ήταν ο Τζος Τσίλντρες και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι την αξίζει. Όμως, η αρχοντική εμφάνιση του Λίνας Κλέιζα στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, έδειξε ότι ο Λιθουανός είναι πεινασμένος για μπάσκετ, προέρχεται από το ΝΒΑ και έχει το ταπεραμέντο για να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να τον αποθεώνουν σε κάθε ματς.

Πρώτη γραμμή:

Ο Βον Ουέιφερ καλείται να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και γήπεδα (δεν είναι και εύκολο), αλλά θα τον κατευθύνει ο "παλιός" πλέον Τζος Τσίλντρες. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς παραμένει αρχηγός και φύσει ηγέτης της ομάδας, ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού με τη μεταγραφή του αλλά και ο πιο καλός παίκτης της ομάδας πέρυσι, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε τα πάντα στο Ευρωμπάσκετ και θα είναι φουριόζος. Α, μην το ξεχάσουμε. Υπάρχει και ο "καινούριος" Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Μεταγραφικό παζάρι:

Ήρθαν οι Ουέιφερ, Μπέβερλι, Μαυροκεφαλίδης, Παπανικολάου, Γλυνιαδάκης και Κλέιζα. Έφυγαν οι Γκριρ, Πελεκάνος, Πρίντεζης, Έρτσεγκ, Βουγιούκας.

Προπονητής:

"Θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ". Αυτή είναι επί της ουσίας η προγραμματική δήλωση του Παναγιώτη Γιαννάκη, που ξέρει πολύ καλά ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος του έδωσαν εν λευκώ την ομάδα πριν από ενάμισι χρόνο για να την οδηγήσει στο ιερό δισκοπότηρο, το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο "δράκος" είναι άνθρωπος που παρότι δεν φαίνεται, δεν αντέχει την ήττα. Και δεν θα αφήσει άλλη μια χρονιά να πάει χαμένη.

Το ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος Θέση Εθνικότητα
Ανδρέας Γλυνιαδάκης 28 2.15 Σέντερ Έλληνας
Θοδωρής Παπαλουκάς 32 2.00 Γκαρντ Έλληνας
Γιάννης Μπουρούσης 26 2.10 Σέντερ Έλληνας
Μίλος Τεόντοσιτς 22 1.95 Γκαρντ Σέρβος
Σοφοκλής Σχορτσανίτης 24 2.06 Σέντερ Έλληνας
Παναγιώτης Βασιλόπουλος 25 2.02 Φόργουορντ Έλληνας
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 25 2.08 Φόργουορντ Έλληνας
Νίκολα Βούιτσιτς 31 2.11 Σέντερ Κροάτης
Βον Ουέιφερ 24 1.96 Γκαρντ Αμερικανός
Κώστας Παπανικολάου 19 2.03 Φόργουορντ Έλληνας
Τζος Τσίλντρες 26 2.03 Φόργουορντ Αμερικανός
Λίνας Κλέιζα 24 2.03 Φόργουορντ Λιθουανός
Γιοτάμ Χαλπερίν 25 1.96 Γκαρντ Ισραηλινός
Πάτρικ Μπέβερλι 21 1.85 Γκαρντ Αμερικανός
Κώστας Σλούκας 19 1.90 Γκαρντ Έλληνας























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ