ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το προφίλ του Παναθηναϊκού

Το προφίλ του Παναθηναϊκού
Παρουσίαση φανέλας

Ο μόνιμος Πρωταθλητής των τελευταίων ετών με 11 κατακτήσεις σε 12 χρόνια μπαίνει στη μάχη για την πρωτιά

Έχοντας ως μοναδικό αξιόμαχο αντίπαλο τον ενισχυμένο Ολυμπιακό, οι "πράσινοι" διατήρησαν σε γενικές γραμμές τον περυσινό άκρως επιτυχημένο ρόστερ που έφτασε στο "Triple Crown" και με όπλοι την ομοιογένεια ευελπιστούν ότι και φέτος θα ρίξουν στο καναβάτσο τον αιώνιο αντίπαλο.
Οι προσεκτικές προσθήκες των Καλάθη-Τέπιτς αλλά και αυτή της τελευταίας στιγμής του Γιούριτσα Γκολέματς, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Σερμαντίνι θα δώσουν περισσότερες λύσεις στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Προβληματισμό στον Σέρβο κόουτς και το επιτελείο του προκαλούν οι τραυματισμοί τριών πρωταγωνιστών. Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Γιασικεβίτσιους δεν ξεκίνησαν τη σεζόν και ο "Ζοτς" θα βολευτεί με τα όπλα που έχει μέχρι τη στιγμή της αποθεραπείας τους.

Ιστορία



Πολυνίκης στον θεσμό τόσο του Πρωταθλήματος με 30 τίτλους όσο και σ' αυτόν του Κυπέλλου με 12, οι "πράσινοι" αποτελούν το απόλυτο αφεντικό του ελληνικού μπάσκετ. Θαυμαστά είναι και τα κατορθώματά τους στην Ευρώπη με πέντε ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και δύο "Triple Crown" τα τελευταία τρία χρόνια.

Το αστέρι



Σε ένα τέτοιο πλήθος αστέρων είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις έναν. Το ρόλο του ηγέτη ειδικά στο πρώτο μέρος της σεζόν που υπάρχουν και οι απουσίες λόγω των τραυματισμών, θα επωμιστεί ο Βασίλης Σπανούλης. Ο ορισμός του "κόμπο" γκαρντ, που σκοράρει, πασάρει, παίζει καλή άμυνα και παίρνει την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα... καίει.

Η πρώτη γραμμή



Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελεί εδώ και χρόνια την πλέον αξιόπιστη λύση στο ματς κάνοντας τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο Νίκολα Πέκοβιτς είναι ο ασταμάτητος "οδοστρωτήρας" στη ρακέτα, ένας από τους δυνατότερους ψηλούς στην Ευρώπη που οι αντίπαλες άμυνες δυσκολεύονται πολύ να σταματήσουν. Αφού επιστρέψει ο "Σάρας" θα δώσει μεγάλη ποιότητα στην περιφέρεια, όπως και ο Μπατίστ κοντά στο καλάθι.

Το μεταγραφικό παζάρι





Ήρθαν: Νικς Καλάθης, Μίλενκο Τέπθτς, Γιούριτσα Γκολέματς.

Έφυγαν: Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντούσαν Κέτσμαν, Νίκος Χατζηβρέττας.

Προπονητής:



Τα λόγια είναι περιττά για τον κορυφαίο Ευρωπαίο κόουτς τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό στην καλύτερη ομάδα όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και οργανωτικό. Τα οκτώ ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει μιλούν από μόνα τους και οι 18 τίτλοι που έχει με τον Παναθηναϊκό απειλούν ακόμα και το... τοτέμ Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ρόστερ
No Όνομα Εθνικότητα Θέση Ύψος Ηλικία
- Γιούριτσα Γκόλεματς Σλοβενία Φόργουορντ 2.09 32
5 Μιλένκο Τέπιτς Σερβία Φόργουορντ 2.02 22
6 Βασίλης Σπανούλης Ελλάδα Γκαρντ 1.93 27
7 Στράτος Περπέρογου Ελλάδα Φόργουορντ 2.03 25
8 Μάικ Μπατίστ ΗΠΑ Φόργουορντ 2.04 32
9 Αντώνης Φώτσης Ελλάδα Φόργουορντ 2.09 28
11 Ντρου Νίκολας ΗΠΑ Γκαρντ 1.93 28
12 Κώστας Τσαρτσαρής Ελλάδα Φόργουορντ 2.09 30
13 Δημήτρης Διαμαντίδης Ελλάδα Γκαρντ 1.96 29
14 Νίκολα Πέκοβιτς Μαυροβούνιο Σέντερ 2.10 22
15 Νικ Καλάθης Ελλάδα Γκαρντ 1.98 20
16 Γκιόργκι Σερμαντίνι Γεωργία Σέντερ 2.16 20
17 Δημήτρης Βεργίνης Ελλάδα Γκαρντ 1.91 22
18 Γιώργος Μπόγρης Ελλάδα Σέντερ 2.08 20
19 Σαρούνας Γιασικεβίτσιους Λιθουανία Γκαρντ 1.93 33




















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ