ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Το προφίλ του Κολοσσού Ρόδου

Το προφίλ του Κολοσσού Ρόδου
Αγιασμός

Το SPORT 24 αναλύει το προφίλ του Κολοσσού Ρόδου που θέλει να επαναλάβει όσα έκανε πέρυσι

Μετά την περυσινή εξαιρετική πορεία που κατέληξε στην 8η και πιο υψηλή θέση στην ιστορία της ομάδας, ο Κολοσσός Ρόδου έχει από την αρχή -και ίσως χωρίς να το... θέλει- υψηλές προσδοκίες, γιαί δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Το συνήθως κατάμεστο Βενετόκλειο (και άκρως μπασκετικής συμπεριφοράς) Βενετόκλειο αναμένεται να αποτελέσει και φέτος έδρα-παγίδα για τις άλλες ομάδες;
Η ιστορία


Τέταρτη συμμετοχή στην Α1 στα πέντε τελευταία χρόνια, από μια ομάδα που δεν μετράει και... αιώνα ζωής. Ο Κολοσσός έχει καταφέρει να βάλει στο μπασκετικό χάρτη τη Ρόδο και να την κρατήσει σε αξιοπρεπές σημείο, ενώ φυσικά η καλύτερη πορεία του ήταν η περυσινή, όπου κατετάγη 8ος και έκανε τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν - μερικές πολύ σημαντικές.

Το αστέρι

Παρών από την περυσινή σεζόν, όπου ήταν 8ος σκόρερ του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο, ο Λανς Χάρις, φέτος θα είναι ακόμη περισσότερο εξοικειωμένος με την ομάδα και σίγουρα -παρότι ξένος- θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς ηγέτες της ομάδας.

Η πρώτη γραμμή

Οι δύο νέοι Αμερικανοί Τζον Έντουαρντς και Ρόμπερτ Ντόζιερ έρχονται από τις ΗΠΑ, αλλά όχι από το ΝΒΑ (D-League ο πρώτος και NCAA ο δεύτερος) και πολλοί ποντάρουν στο "μάτι" του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε αυτές τις περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, ο Σάσα Βασίλιεβιτς θα είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας, ενώ δεν ξεχνάμε τον Σπύρο Παντελιάδη και τον Κώστα Χαρίση.

Το μεταγραφικό παζάρι

Αρκετές αλλαγές έγιναν. Ήρθαν οι Έντουαρντς, Ντόζιερ, Μανωλόπουλος και Ζάρας, για να φύγουν οι Τσέρανιτς, Παπανικολόπουλος, Σμιθ, Τόντιτς.

Ο προπονητής

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, θα μπορούσε πέρυσι, να ήταν ο καλύτερος προπονητής της Α1 στην ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος όντως έκανε πράγματα και θαύματα με το Μαρούσι. Όμως, ο "Σφαιρό" αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο Κολοσσός θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός και κυρίως θα παίζει ωραίο και πειθαρχημένο μπάσκετ.

Το ρόστερ

Όνομα Θέση Ηλικία Ύψος Υποκοότητα
Ρόμπερτ Ντόζιερ Φόργουορντ 24 2.06 ΗΠΑ
Βασίλης Λιβησιάνος Φόργουορντ 16 1.96 Ελλάδα
Λόρενς Χάρις Φόργουορντ 25 1.97 ΗΠΑ
Σπύρος Παντελιάδης Γκαρντ 32 1.90 Ελλάδα
Σάσα Βασίλιεβιτς Γκαρντ 30 1.83 Ελλάδα
Αλέξανδρος Αγγελάκος Γκαρντ 15 1.90 Ελλάδα
Αντώνης Ασημακόπουλος Φόργουορντ 33 2.03 Ελλάδα
Κώστας Χαρίσης Σέντερ 30 2.12 Ελλάδα
Άγγελος Τσάμης Γκαρντ 28 1.92 Ελλάδα
Γιώργος Δανάς Γκαρντ 18 1.83 Ελλάδα
Θοδωρής Ζάρας Γκαρντ 22 1.97 Ελλάδα
Νίκος Παππάς Γκαρντ 19 1.93 Ελλάδα
Αλέξανδρος Αυγενικός Γκαρντ 17 1.90 Ελλάδα
Σωτήρης Μανωλόπουλος Φόργουορντ 22 2.08 Ελλάδα






















TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ