FORMULA 1

Στέλλα: "Έκπληξη ότι η McLaren MCL38 ήταν ταχύτερη" της Red Bull RB20 στο Μαϊάμι

AP Photo/Rebecca Blackwell
McLaren driver Lando Norris, of Britain, waves to the crowd after winning the Miami Formula One Grand Prix auto race Sunday, May 5, 2024, in Miami Gardens, Fla. AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Στις συγκεκριμένες συνθήκες του GP του Μαϊάμι, η πρώτη μεγάλη φετινή αναβάθμιση της McLaren MCL38 την έκανε ταχύτερη από την κυρίαρχη Red Bull RB20 -τουλάχιστον με τη σκληρή γόμα- και αυτό εξέπληξε ακόμα και τον διευθυντή της ομάδας, Αντρέα Στέλλα.

Ο Λάντο Νόρις, στο δρόμο για την παρθενική του νίκη, ήταν σε θέση μετά το όχημα ασφαλείας στον 30ό γύρο του GP του Μαϊάμι να αυξάνει γύρο με το γύρο διαρκώς τη διαφορά του από τον Μαξ Φερστάπεν με την RB20 - καθώς ο Ολλανδός εμφανώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τη διαχείριση της σκληρής γόμας.

Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοια προβλήματα ο πρωταθλητής, αλλά για πρώτη φορά στον 6ο φετινό αγώνα της Formula 1 μία ομάδα κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί, έστω και με τη βοήθεια του ευτυχούς χρονισμού του οχήματος ασφαλείας.

Η άνεση με την οποία ο Νόρις, μετά την αποχώρηση του οχήματος ασφαλείας στον 33ο γύρο, άνοιξε τη διαφορά του από τον Φερστάπεν εξέπληξε ακόμα και τον Αντρέα Στέλλα: “Ξέραμε ότι το αυτοκίνητο ήταν γρήγορο, [αν και] ήρθε λίγο ως έκπληξη. Αλλά τη δεχόμαστε θετικά και τη δεχόμαστε και για το μέλλον, επίσης”, τόνισε ο Ιταλός μιλώντας στο αγγλικό κανάλι Sky, για την ανώτερη απόδοση της MCL38 σε σχέση με την RB20.

Ήταν μια μέρα με πολλές πρωτιές. Η πιο σημαντική είναι η πρώτη νίκη του Λάντο, διότι την άξιζε τόσο πολύ”, συνέχισε ο Στέλλα. “Πάντοτε λέγαμε πως μόλις του δίναμε τα σωστά υλικά, θα τα κατάφερνε, και τα κατάφερε. Για μένα, οι σκέψεις μου είναι με τους άντρες και τις γυναίκες της McLaren”.

McLaren Media Centre
Ο διευθυντής της McLaren F1 Αντρέα Στέλλα με τον Λάντο Νόρις στο πρώτο σκαλί του βάθρου του GP Μαϊάμι 2024 MCLAREN MEDIA CENTRE


Ο Ιταλός και ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Ζακ Μπράουν είπαν ότι η νίκη αυτή αφιερώνεται στον πρώην συνεργάτη της ομάδας και αγωνιζόμενο στις ΗΠΑ, Ζιλ ντε Φεράν, που απεβίωσε τον περασμένο χειμώνα.

“Αυτή η νίκη ερχόταν εδώ και καιρό, και είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των θεατών και των οδηγών” είπε ο Μπράουν. “Οι οδηγοί πήγαν [στον Νόρις] να τον συγχαρούν. Οδήγησε τέλεια. Το αυτοκίνητο ήταν αληθινά γρήγορο και νομίζω ότι ο Ζιλ ντε Φεράν και ο Μανσούρ [Οζέι, πρώην συνιδιοκτήτης της ομάδας] είχαν κάτι να κάνουν με τη σημερινή νίκη.

Το χτίσιμο αυτών των ομάδων της F1 δεν γίνεται σε μία νύχτα, έχει υπάρξει τεράστια συνεισφορά από τους 1.000+ ανθρώπους πίσω στη McLaren, οπότε θέλω να ευχαριστήσω όλους τους άνδρες και γυναίκες που δούλεψαν τόσο σκληρά.

Το να ερχόμαστε από το σημείο που βρισκόμαστε πέρσι στις αρχές της χρονιάς στο σημείο που είμαστε τώρα είναι εκπληκτικό, και είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς”, κατέληξε ο Ζακ Μπράουν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΑΪΑΜΙ ΛΑΝΤΟ ΝΟΡΙΣ ΑΝΤΡΕΑ ΣΤΕΛΛΑ MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ