MOTOGP

Πρώτη pole για Μάρκεθ

Πρώτη pole για Μάρκεθ

Ο Μαρκ Μάρκεθ θα εκκινήσει πρώτος την Κυριακή (23/3. 22.00) στο Grand Prix του Κατάρ. Διπλή πτώση για τον άτυχο Αλεΐς Εσπαργαρό.

Με pole position έκλεισε τη ρούκι χρονιά στο MotoGP το 2013 ο Μαρκ Μάρκεθ, με pole position ξεκίνησε στο Κατάρ την υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου του.

Ο Ισπανός οδηγός της Repsol Honda άρπαξε την πρώτη θέση από τον συμπατριώτη του, Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) στον τελευταίο γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στο Κατάρ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο 21χρονος Μάρκεθ υπέστη κάταγμα στο πόδι. Απουσίασε από τις τελευταίες δοκιμές της σεζόν. Στην πίστα Λοσάιλ ανέβηκε για πρώτη φορά στη μοτοσικλέτα του. Δήλωσε καταπονημένος μετά το τέλος των δοκιμών και ανήσυχος για τον αγώνα.

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης έκλεισε ο Μπράντλεϊ Σμιθ (Tech 3 Yamaha) ένα 24ωρο μετά την τρομακτική πτώση του. Διπλή πτώση είχε ο Αλεϊς Εσπαργαρό (NGM Forward Racing) πρώτα με την M1 του και στη συνέχεια με τη δεύτερη μοτοσικλέτα κι ενώ βρισκόταν σε τροχιά pole position.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συναντάμε τους Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati), Χόρχε Λορένθο (Yamaha) και Ντάνι Πεδρόσα (Yamaha). Στην 10η θέση βρίσκεται ο Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) 0.589 δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του Μαρκεθ.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ