ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι θέλει τελικά να κάνει ο Αραούχο με την Ένωση και τι εκείνη μαζί του

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο PHOTO CREDITS: MENELAOS MYRILLAS / SOOC / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Σέρχιο Αραούχο μίλησε κάπως αινιγματικά μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία και στην ΑΕΚ καλούνται να πάρουν απόφαση αν θα τον καλέσουν εκ νέου για συζήτηση.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Σέρχιο Αραούχο μιλούσε ως ποδοσφαιριστής της ομάδας που ήδη σκεφτόταν επόμενη σεζόν, διατρανώνοντας μάλιστα την πίστη του ότι η ΑΕΚ θα τα καταφέρει καλύτερα ακριβώς επειδή υπάρχει ο Αλμέιδα.

Ο ίδιος ο Αργεντινός ήταν εκείνος που έμοιαζε να έχει χάσει την ψυχική επαφή του με την ομάδα, έδειχνε ανόρεκτος και απογοητευμένος, απέφευγε να εμφανίζεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις ως ο αρχηγός της, αφήνοντας αυτό το ρόλο στον Στίβεν Τσούμπερ. Όλα έδειχναν ότι το γυαλί είχε ραγίσει οριστικά. Ή μήπως όχι τελικά;

Αρκετό καιρό πριν, κάπου κοντά στα Χριστούγεννα, ο Αργεντινός επιθετικός είχε γίνει αποδέκτης μιας πολύ καλής οικονομικής πρότασης από την ΑΕΚ για να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της. Δεν αρνήθηκε, μα δεν απάντησε και ποτέ.... Από τη στάση του και την περιέρρευσα ατμόσφαιρα, μπορούσε κάποιος εύλογα να συμπεράνει ότι αυτή η σχέση οδηγείται σε διαζύγιο.

Η Λας Πάλμας και η πρόταση

Όντας ελεύθερος σε μερικές ημέρες, ο Αραούχο έχει αποκτήσει το δικαίωμα να συζητά με άλλες ομάδες ή και να υπογράψει κάπου αλλού από τον περασμένο Ιανουάριο. Δεν φάνηκε να είχε τη διάθεση βιασύνης, ίσως γιατί περιμένει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Με πιο βασικό από όλα μια πρόταση από τη δεύτερη ομάδα της καρδιάς του, την ισπανική Λας Πάλμας. Εκεί είναι η οικογένειά του, εκεί βρίσκεται μόνιμα η κορούλα του.

Με τις τελευταίες δηλώσεις του, ωστόσο, μοιάζει ν' άνοιξε ξανά μία πόρτα. Ή έστω ένα μικρό παράθυρο εκ νέου διαπραγμάτευσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή της διαφαινόμενης αρνητικής εξέλιξης. Το θέμα όμως είναι πλέον τι ακριβώς επιθυμεί η ΑΕΚ, τι σκέφτεται ο προπονητής της για το συγκεκριμένο θέμα.

Η εικόνα από το μέλλον

Αν όντως, αυτό που είδαμε κόντρα στη Λαμία συνιστά μια εικόνα του Λιούμπιτσις από το μέλλον, τότε ο προπονητής προορίζει το Κροάτη για επιτελικό μέσο, δηλαδή για τη θέση πίσω από τον επιθετικό.

Για να μπορέσει να ανοίξει τα φτερά του, όμως, θα πρέπει να παίζει και όχι να έχει τον σχεδόν μηδαμινό ρόλο που του επιφύλαξε ο Αλμέιδα στα playoffs. Και δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στο ρόλο αυτό χρησιμοποιείται πολύ συχνά και ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος με την Ένωση.

Μια ξεχωριστή υπόθεση

Εξυπακούεται βέβαια ότι ο Αραούχο ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ, από τα αγαπημένα παιδιά του Δημήτρη Μελισσανίδη λόγω της αφοσίωσης που έδειξε στην ομάδα σε δύσκολες περιόδους αλλά και το γεγονότος ότι ηγήθηκε αυτής στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων.

Δεν είναι μία απλή υπόθεση κι αν όντως ο Αργεντινός επιθυμεί να την ανοίξει ξανά, το θυμικό και το συναίσθημα θα παίξουν τον δικό τους ιδιαίτερο ρόλο. Εδώ, όμως, πρέπει να παρθεί και μία απόφαση με πλήρη κυνισμό.

Θα ήθελε ο Αλμέιδα την παραμονή του ή θα προτιμούσε να περάσει σε ένα δεύτερο πλάνο δίχως εκείνον; Είναι κάτι που το γνωρίζει μόνον ο κόουτς της ΑΕΚ και για το οποίο δεν πρέπει να κάνει την παραμικρή έκπτωση όσον αφορά στην αληθινή επιθυμία του, όποια από τις δύο περιπτώσεις κι αν αναφορά αυτή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ