FORMULA 1

Πότε θα αποκαλυφθούν οι νέες Mercedes W15 και Alpine Α524

Sebastian Kawka/Mercedes-Benz AG
2023 Belgian Grand Prix, Friday - Sebastian Kawka SEBASTIAN KAWKA/MERCEDES-BENZ AG

Οι ομάδες του Μπράκλεϊ και του Ένστοουν επιβεβαίωσαν τις ημερομηνίες που θα παρουσιάσουν τα νέα τους μονοθέσια για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2024, συνοδεύοντάς τα με τις ελπίδες ότι θα αλλάξουν τις τύχες τους στο σπορ.

Η Mercedes W15 θα παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου και η Alpine A524 μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 7 Φεβρουαρίου. Η πρώτη, που έχει την ακριβή ονομασία Mercedes-AMG F1 W15 E Performance, θα αποκαλυφθεί στην πίστα του Σίλβερστοουν - όπου έπειτα θα κάνει και τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Η Α524, που θα οδηγούν και φέτος οι Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην εκδήλωση της Alpine με την ονομασία 'Motorsport Season Launch' - όπου μαζί τα πλάνα της για τη Formula 1 η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει και την ομάδα της για το φετινό πρωτάθλημα αντοχής WEC και τις 24 Ώρες του ΛεΜάν.

Τόσο η Mercedes όσο και η Alpine φιλοδοξούν τα νέα τους μονοθέσια να τις κάνουν φέτος πολύ πιο ανταγωνιστικές στη F1. Η πρώτη τερμάτισε μεν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος του 2023, αλλά δεν κατέκτησε ούτε μία νίκη και φιλοδοξεί με την -ολοκαίνουριας σχεδιαστικής φιλοσοφίας- W15 να καταφέρει να ανταγωνιστεί και την κυρίαρχη Red Bull.

Η Alpine έπεσε στην 6η θέση των κατασκευαστών πέρσι, αδυνατώντας να ανταγωνιστεί τις McLaren και Aston Martin, και το περασμένο καλοκαίρι έλυσε τη συνεργασία της με τον διευθυντή της ομάδας Οτμάρ Ζαφνάουερ και τον αγωνιστικό διευθυντή Άλαν Περμέιν, ενώ αντικαταστάθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine Λορέν Ροσί.

Οι παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων της F1 θα ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου με τις Williams και Stake/Sauber, θα συνεχιστούν στις 7/2 με την Alpine, και έπειτα με τις Aston Martin, Ferrari και Mercedes στις 12-13-14 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Απομένει να ανακοινώσουν τα δικά τους πλάνα και οι Red Bull, AlphaTauri, McLaren και Haas.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 ALPINE F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ