FORMULA 1

Πέρεζ: "Με πολύ λίγους οδηγούς μπορείς να έχεις μια τέτοια μάχη"

Red Bull Content Pool
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 26: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talks with Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 26, 2023 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Σέρτζιο Πέρεζ έπλεξε το εγκώμιο του Φερνάντο Αλόνσο για την "σπουδαία και δίκαιη" συγκλονιστική μάχη που είχαν μεταξύ τους στο τέλος του GP Βραζιλίας για την τρίτη θέση του βάθρου - Καπέλι: "Οι πρωταθλητές ακόμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά".

Ο Φερνάντο Αλόνσο βρισκόταν με την Aston Martin AMR23 στην τρίτη θέση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα του Ιντερλάγκος, αλλά λίγο μετά το μέσον του ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη Red Bull RB19 κατάφερε να ανελιχθεί από τις πιο πίσω θέσεις και να πλησιάσει τον Ισπανό σε απόσταση ενός δευτερολέπτου.

Μετά από αρκετούς γύρους που κανείς από τους δύο δεν έκανε το παραμικρό λάθος, στον προτελευταίο γύρο ο Μεξικανός κατάφερε να περάσει τον Ισπανό στα φρένα της ευθείας. Όμως, στο ίδιο σημείο έναν γύρο αργότερα ο Αλόνσο ανίχνευσε μια ελάχιστη καθυστέρηση του Πέρεζ στα φρένα της πρώτης στροφής, πήρε την ευκαιρία και πέρασε ξανά την RB19 στη στροφή 4. Το τέλος του γύρου και του αγώνα του βρήκε στην καρό σημαία με διαφορά 53 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Ο Πέρεζ, αν και φυσικά απογοητευμένος, εξήρε τις ικανότητες του Αλόνσο μετά το τέλος του βραζιλιάνικου GP: Πρέπει να συγχαρώ τον Φερνάντο, επειδή είχαμε μια σπουδαία μάχη. Ήταν πολύ δίκαιη. Κι αυτό είναι αληθινά καλό, διότι όσο σκληρά και να αγωνιζόμαστε μεταξύ μας πάντοτε αφήνουμε αρκετό χώρο” είπε ο Μεξικανός.

Πιστεύω ότι με πολύ λίγους από τους οδηγούς που έχουμε στο grid μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Ξέρεις ότι πάντα ο Φερνάντο θα προσπαθήσει να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά πάντοτε θα είναι δίκαιος. Ήταν μια σπουδαία μάχη. Όποιος κι αν κέρδιζε το βάθρο θα το άξιζε, και το κέρδισε εκείνος.

Πολλοί οδηγοί μπορούν να μάθουν από τον τρόπο με τον οποίο μονομαχήσαμε, διότι έτσι πιστεύω πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Είμαι στη λάθος πλευρά, διότι εγώ έχασα, αλλά είναι εντάξει. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά. Θα μου άρεσε να ανέβω στο βάθρο, με πονάει που έχασα, αλλά είμαι χαρούμενος για τον Φερνάντο διότι έκανε καλό αγώνα”, πρόσθεσε ο 33χρονος.

Παράλληλα, τον εντυπωσιασμό του για τη μάχη που κέρδισε ο Αλόνσο εξέφρασε και ο πρώην οδηγός της F1, και της Ferrari (το 1992), Ιβάν Καπέλι: Οι πρωταθλητές ξυπνούν το πρωί και διαισθάνονται ότι αυτή είναι η μέρα τους, και από την αρχή του αγώνα δημιουργήθηκε η ευκαιρία [στον Αλόνσο] να μείνει κοντά στην κορυφή και να ελέγξει την κατάσταση, ειδικά στους τελευταίους γύρους”, είπε ο Ιταλός.

Ο Φερνάντο είχε επίσης την ικανότητα να αντιληφθεί πώς θα μπορούσε να κρατήσει τον Σέρτζιο Πέρεζ πίσω του, με τη φόρτιση της μπαταρίας στην τελική ευθεία, έπειτα από 20 γύρους υπό πίεση. Ένας φυσιολογικός οδηγός θα τα είχε παρατήσει αν είχε χάσει τη θέση στον τελευταίο γύρο, αλλά εκείνος αναζήτησε ξανά την προσπέραση, την οποία πέτυχε με τις δυνάμεις του και απέδειξε ότι -παρά το μοντέρνα αυτά μονοθέσια- ένας πρωταθλητής μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά”, κατέληξε ο Καπέλι.

Πάντως, παρά την οριακή ήττα αυτής της μάχης με τον Αλόνσο, ο Πέρεζ έφυγε από το Ιντερλάγκος με αρκετά θετικά: αύξησε τη διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος από τους 20 στους 32 βαθμούς, και επίσης συνέχισε την προσπάθειά του να κατανοήσει την RB19 και να τη φέρει στα μέτρα του, για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του.

Ναι, αναμφίβολα” είπε ο Πέρεζ σε σχετική ερώτηση. “Μετά το Κατάρ γύρισα στο εργοστάσιο της ομάδας, και καταλάβαμε πολλά από όσα κάναμε λάθος. Στο Όστιν ήμασταν λίγο περιορισμένοι, αλλά στο Μεξικό ήταν αρκετά καλά. Είχα έξοδο, αλλά ήμουν πολύ κοντά στην κορυφή. [Στη Βραζιλία] μου πήρε λίγο χρόνο να περάσω τις Mercedes και βασικά αυτό κατέστρεψε τον αγώνα μου.

Οπότε πιστεύω ότι σημειώνουμε σημαντική πρόοδο. Είχαμε την ταχύτητα στους τελευταίους αγώνες, αλλά για τον έναν λόγο ή τον άλλον δεν καταφέραμε να τα συνθέσουμε όλα μαζί. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να το πετύχουμε”, κατέληξε ο Μεξικανός.

Red Bull Content Pool
Ο Σέρτζιο Πέρεζ με τον διευθυντή της RBR Κρίστιαν Χόρνερ στο GP Βραζιλίας RED BULL CONTENT POOL


Με την εντύπωση αυτή του Πέρεζ συμφώνησε και ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ: “Πιστεύω ότι ο Τσέκο οδήγησε εκπληκτικά καλά. Είχε ένα μικρό θέμα στη στροφή 2, που επέτρεψε στον Φερνάντο, ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος στις ευθείες, να του επιτεθεί. Έκανε ό,τι καλύτερο για να κρατήσει τη θέση του”, είπε ο Βρετανός.

Και κατέληξε: “Είναι σπουδαίο που ο Τσέκο πήρε 12 επιπλέον βαθμούς από τον Χάμιλτον αυτό το τριήμερο. Ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας για εκείνον. Θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή του. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο Τσέκο που γνωρίζαμε, που ξέραμε για τι είναι ικανός. Αυτό θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται καθώς πάμε σε άλλο ένα σιρκουί δρόμων [στο Λας Βέγκας] όπου πάντοτε αποδίδει καλά”.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ