FORMULA 1

Οι πρώτες επαφές του Σάινθ με τη Mercedes ξεκίνησαν στη Τζέντα

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Κάρλος Σάινθ στο γκαράζ της Ferrari στο GP Σαουδικής Αραβίας 2024 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Με τον Μαξ Φερστάπεν να παραμένει -προς το παρόν- ένα μακρινό ενδεχόμενο για τη Mercedes F1, η ομάδα του Μπράκλεϊ υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Κάρλος Σάινθ για τις πρώτες διερευνητικές επαφές για τη θέση του Λιούις Χάμιλτον το 2025.

Ο ίδιος ο Κάρλος Σάινθ βρισκόταν στο νοσοκομείο της Τζέντα, όπου υπεβλήθη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, όμως ο μάνατζερ του Ισπανού Κάρλος Ονιόρο, καθώς και ο πατέρας του -Κάρλος Σάινθ ο πρεσβύτερος- είχαν κρίσιμες συναντήσεις με τον διευθυντή της Mercedes F1 Τότο Βολφ στο πάντοκ του σιρκουί της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σάινθ, θυμίζουμε, στο τέλος του 2024 θα χάσει τη θέση του στη Scuderia Ferrari από τον Λιούις Χάμιλτον, που πήρε την απόφαση-βόμβα να μεταβεί στο Μαρανέλο το 2025 ενεργοποιώντας την οψιόν που του άφηνε το συμβόλαιό του με τη Mercedes για το 2025.

Έτσι, η ομάδα του Μπράκλεϊ βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του επτάκις πρωταθλητή, και παρότι ο Μαξ Φερστάπεν είναι στα χείλη όλων προς το παρόν η πολιτική κρίση στη Red Bull Racing δεν έχει γίνει ανεξέλεγκτη σε βαθμό που να μοιάζει μη ακραίο το ενδεχόμενο να αποφασίσει ο Ολλανδός να φύγει από την ομάδα που κυριαρχεί στη Formula 1.

Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείει τοην πιθανότητα να γίνει όντως ανεξέλεγκτος ο “πόλεμος ισχύος” στα ενδότερα του Μίλτον Κινς, και αυτός είναι ο λόγος -μαζί με το όποιο άγνωστο παρασκήνιο- που ο Βολφ λέει ότι δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για τον διάδοχο του Χάμιλτον.

Αυτό, βεβαίως, δεν εμποδίζει κανέναν να προχωρά σε επαφές και διαπραγματεύσεις, κι έτσι στη Τζέντα -σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport- στη διάρκεια του GP Σαουδικής Αραβίας οι εκπρόσωποι του Σάινθ έμειναν στο χώρο φιλοξενίας της Mercedes για πολλή ώρα.

Καθώς η ιταλική εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις του Σάινθ με τη Mercedes έχουν ξεκινήσει, ο ίδιος ο Κάρλος Τζούνιορ μίλησε πρόσφατα για τις προδιαγραφές βάσει των οποίων θα επιλέξει τη νέα του ομάδα.

Αναζητώ ένα πρόγραμμα που θα μου επιτρέπει να κερδίζω και να αποδίδω το συντομότερο δυνατόν”, είπε ο 29χρονος. “Αλλά επίζης αποζητώ και τη σταθερότητα, που είναι πολύ σημαντική για ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Το χτίσιμο μια δυνατής ομάδας όπου η οδηγός καταλαβαίνει την ομάδα και η ομάδα τον οδηγό. Οπότε, με τα δύο αυτά στοιχεία στο μυαλό μου θα λάβω την απόφασή μου, παίρνοντας όσο χρόνο χρειαστεί”.

Κι όσο για τις επαφές του πατέρα του με τη Red Bull αλλά και τη Mercedes, υποστήριξε: “Αν είδατε τον πατέρα μου να χαιρετά τον Χέλμουτ Μάρκο πρέπει να θυμάστε ότι έχει εξαιρετική σχέση μαζί του, με τον ίδιο τρόπο που έχει και με τον Τότο [Βολφ]”, κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 MERCEDES F1 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ