FORMULA 1

Ο Πέρεζ ευγνώμων στη Red Bull για το 2023, αλλά υπό πίεση για το 2024

Red Bull Content Pool
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 16: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Ο Σέρτζιο Πέρεζ ευχαρίστησε τη Red Bull Racing για την πλήρη υποστήριξη στις αγωνιστικές δυσκολίες που βίωσε τη σεζόν του 2023 στη Formula 1, όμως ο Κρίστιαν Χόρνερ κάλεσε τον Μεξικανό να βελτιώσει την απόδοσή του φέτος για να παραμείνει στην ομάδα και το 2025.

Παρότι ο Πέρεζ ξεκίνησε την περσινή χρονιά της F1 ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, κερδίζοντας δύο νίκες και δύο πολ ποζίσιονς στα πρώτα 4 GP, η απόδοσή του έκτοτε άρχισε να πέφτει κατακόρυφα. Ειδικά στις δοκιμές κατάταξης, που δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την ταχύτητα σε έναν γύρο της RB19, που ήταν στα χέρια του Μαξ Φερστάπεν το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο της ιστορίας της F1.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ραγδαία πτώση της απόδοσης του Πέρεζ είχε η κατεύθυνση της εξέλιξης της RB19, που άρχισε να ταιριάζει περισσότερο στο υπερστροφικό οδηγικό στιλ του Φερστάπεν και όλο και λιγότερο στο υποστροφικό του Πέρεζ.

Ο Μεξικανός κέρδισε το GP του Αζερμπαϊτζάν, αλλά σε αυτό τον αγώνα ο Φερστάπεν κατάφερε να εντοπίσει τις άρτιες ρυθμίσεις για την προσαρμογή της RB19 στο οδηγικό του στιλ. Έκτοτε ο Ολλανδός ήταν ανίκητος, πετυχαίνοντας 19 νίκες σε 22 αγώνες της χρονιάς, την ώρα που ο Πέρεζ πέρασε πέντε διαφορικούς αγώνες που δεν κατάφερε να προκριθεί στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης.

Ο Μεξικανός στο τέλος κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο 1-2 στην ιστορία της ομάδας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ολοκληρώνοντας μια άρτια σεζόν για τη Red Bull Racing, αλλά με 290 βαθμούς διαφορά από τον Ολλανδό που εξασφάλισε το τρίτο του διαδοχικό παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Προφανώς ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τη χρονιά, αλλά μετά άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα προς το μέσον της σεζόν” είπε πρόσφατα ο Πέρεζ. “Όμως δεν ρίξαμε λευκή πετσέτα. Μείναμε ενωμένοι, και θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την υποστήριξη που μου παρείχε.

Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ομάδας μας και πήραμε πολλά μαθήματα από αυτές τις δύσκολες στιγμές, ώστε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά”, κατέληξε ο Τσέκο.

Red Bull Content Pool
Ο Σέρτζιο Πέρεζ με τον Κρίστιαν Χόρνερ στο γκαράζ της RBR, στο GP του Τέξας 2023 RED BULL CONTENT POOL


Χόρνερ: Τι πρέπει να κάνει ο Πέρεζ το 2024

Από την πλευρά της ομάδας, ο διευθυντής Κρίστιαν Χόρνερ στήριξε και πάλι δημοσίως τον Πέρεζ ενόψει της σεζόν του 2024, αλλά συμπλήρωσε ότι πρέπει να βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή του -ειδικά στις δοκιμές κατάταξης- φέτος για να διατηρήσει τη θέση του και το ‘25.

Το να είσαι στο διπλανό γκαράζ από τον Μαξ Φερστάπεν είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη αποστολή. Νομίζω ότι έδειξε αληθινή πνευματική δύναμη για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει αυτό” είπε ο Χόρνερ σε συνέντευξή του στο αγγλικό κανάλι Sky Sports.Τώρα, ο τομέας στον οποίο πρέπει να επικεντρωθεί και να βελτιωθεί του χρόνου είναι τα Σάββατα, να διασφαλίσει ότι κατά μέσο όρο στις κατατακτήριες δοκιμές θα είναι πολύ πιο κοντά στον Μαξ.

Ξέρουμε ότι μπορεί να αγωνιστεί και έχει σπουδαίο ρυθμό στον αγώνα, αλλά χρειαζόμαστε από εκείνον να εκκινεί από ψηλότερες θέσεις, ειδικά αν η απόδοση των ομάδων συγκλίνει [το 2024]. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρίσκονται πολλά αυτοκίνητα ανάμεσα στον Μαξ και στο Τσέκο”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Και σχετικά με όλα τα μεταγραφικά σενάρια του 2025, μιας και στο τέλος του 2024 λήγει το συμβόλαιο του Πέρεζ, ο Χόρνερ σχολίασε: “Το αυτοκίνητο είναι πολύ ελκυστικό για άλλους οδηγούς, οπότε δεν μας λείπουν οι επιλογές. Προφανώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τίποτα, αλλά ο Τσέκο είναι ο οδηγός μας για το 2024 κι αν κάνει καλή δουλειά φέτος θα τον θέλουμε και για το ‘25. Όμως όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα αποδώσει σε σχέση με τον τιμ-μέιτ του”.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ