FORMULA 1

Ο μυστικός όρος στο μυθικό συμβόλαιο του Φερστάπεν με τη Red Bull

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands gets ready during a practice for theFormula One Bahrain Grand Prix it in Sakhir, Bahrain, Friday, March 18, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands gets ready during a practice for theFormula One Bahrain Grand Prix it in Sakhir, Bahrain, Friday, March 18, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar) © 2022 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει δεσμευτεί με την ομάδα της Red Bull μέχρι και το 2028. Το συμβόλαιο όμως έχει μια ρήτρα διαφυγής.

Ο Πρωταθλητής της F1 2021 υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο οδηγού στην ιστορία της F1 πριν από ένα μήνα, φτάνοντας σε μια ιδιαίτερα επικερδή συμφωνία μέχρι το τέλος του 2028.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες απολαβές του Μαξ Φερστάπεν από τη Red Bull αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ!

Ωστόσο, δεν είναι απόλυτα βέβαιο πως ο Ολλανδός θα οδηγεί τα αυστριακά μονοθέσια για τα επόμενα 7 χρόνια. Όπως αποκάλυψε ο σύμβουλος της Red Bull Racing Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, ο Φερστάπεν θα μπορούσε να φύγει εάν η απόδοση της ομάδας πέσει κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια, όπως συνέβη δηλαδή το 2014 μετά τη σειρά τεσσάρων διαδοχικών πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών.

Μιλώντας στο γερμανικό Formel1, ο Μάρκο είπε: “Αν η Red Bull παρουσιάσει τεράστια πτώση στην απόδοση, όπως το 2014, τότε υπάρχει, φυσικά, μια ρήτρα διαφυγής”.

Ο Μάρκο αρνήθηκε φυσικά να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή φύση της ρήτρας, αλλά δεν έχει αμφιβολία ότι η δέσμευση του Μαξ στη Red Bull είναι το τέλειο δέλεαρ για την Audi ή την Porsche: “Το να έχουμε κάποιον σαν τον Μαξ, έχει θετική επίδραση στην υπόλοιπη ομάδα και στους συνεργάτες της”, δήλωσε σχετικά.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ